Episodes

Deadline 2017-04-27  

Eskalationen mellem USA og Nordkorea fortsætter. Amerikanerne siger nu, at de vil aktivere missilskjoldet over Sydkorea i løbet af få dage, og varsler samtidig skærpede sanktioner mod Nordkorea. Journalist Stine Kromann Dragsted har sidste nyt fra USA, og i studiet analyserer adjunkt Camilla T.N. Sørensen konflikten og dens alvorlige perspektiver. I dag stemte både folketing og EU-parlament for Danmarks særtale om Europol. Rigspolitiet kalder det en "operationel tilfredsstillende aftale", og Dansk Folkeparti mener, det nu er bevist, at de har haft ret hele tiden, og at ja-partierne har spredt dommedagsprofetier. Er det rigtig, at særaftalen er ligeså god som den nuværende ordning? Debat mellem Venstres Jan E. Jørgensen og Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth. Vært: Niels Krause-Kjær.

Deadline 0

Deadline 2017-04-26  

Flere ministre vil skære i støtten til Kvinfo, mens Liberal Alliance vil fjerne støtten helt fra centeret, der i øjeblikket kæmper for sin politiske og økonomiske eksistens. Er Kvinfo en politiserende del af kvindebevægelsen eller et uundværligt omdrejningspunkt for viden om køn og ligestilling? Kvinfo har efter en uge med stor uro skiftet ledelse. I aften er den nye direktør, Henriette Laursen, gæst i Deadline. Amnesty International har i dag afleveret en sønderlemmende kritik af forholdene i Venezuela. Vilkårlige retssager, politiske eller ubegrundede domme på mange års fængsel og tortur er blot nogle af kritikpunkterne. Samtidig ligger landets økonomi i ruiner, og styrets socialistiske præsident forsøger med alle midler at klamre sig til magten. Hvad er årsagen til problemerne, og hvad kan vi lære af tilfældet Venezuela? Det debatterer Enhedslistens Christian Juhl med økonom og projektleder i CEPOS Niels Westy. Vært: Niels Krause-Kjær.

Deadline 0

Deadline 2017-04-25  

I år fejres 500året for Martin Luthers famøse 95 teser. Spørgmålet om er vi også skal fejre Nordeuropas velstand, når vi fejrer Martin Luther. For er det lutheranismen og protestantismen, der har æren for de nordeuropæiske landes rigdom? Analyse og debat i Deadline i aften om Luthernomics. Danmarks modsvar på det russiske hackeranghreb mod dansk militær er hverken våben eller sanktioner, men derimod et venligt "vi ved det godt". Men er det virkelig reaktion nok, når en udenlandsk stormagt bedriver ulovlig spionage? Vært: Nynne Bjerre Christensen.

Deadline 0

Deadline 2017-04-24  

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

Deadline 0

Deadline 2017-04-23  

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

Deadline 0

Deadline 2017-04-22  

Magtkamp på den tyske højrefløj. Det invandrerkritiske tyske parti AfD holder i dag kongres, men partiet er i krise på grund af magtkampe. Troels Heeger og Lykke Friis er gæster. Liberal Alliance holder landsmøde. Det har været småt med resultaterne for LA i regering Men partitoppen lover resultater inden længe. Amalie Lyhne og Søren Nielsen er gæster. Nynne Bjerre Christensen er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-04-21  

Skal vi som samfund kunne rumme de farlige børn. Det mener Lisbeth Zorning i kølvandet på retssagen om Kundby-pigen, der står anklaget for terror. Men kan vi overhovedet inkludere teenagere der laver bomber i kælderen. Sigge Winther Nielsen er vært

Deadline 0

Deadline 2017-04-20  

Den tyrkiske præsident Erdogan anklager den danske valgobservatør Nikolaj Villumsen for at være terrorist. Samtidig viser prædenten billeder af Willumsen under et TV-interview, hvor han stiller spørgsmåltegn danskerens rolle under det tyrkiske valg. Nikolaj Willumsen er gæst i aften. ******** Hvem er inde i Donald Trump? I valgkampen ville han optrappe konflikten med Kina, vende ryggen til Syrien og ignorere NATO. De sidste par uger er han vendt rundt på en tallerken - i både europa, asien og mellemøsten. Så hvordan ser Trumps NYE udenrigspolitiske doktrin egentlig ud? Det finder vi frem til i aften. Sigge Winther er vært

Deadline 0

Deadline 2017-04-19  

Lolland kommune er presset økonomisk af tilflyttere fra hovedstaden, som typisk er på kontanthjælp. Lolland skal selv betale det meste af regningen, og det vil kommunen ikke. Så nu vil borgmester Holger Schou Rasmussen sende noget af regningen videre til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Debat mellem borgmesteren og Venstres kommunalordfører Carl Holst. Vært: Nynne Bjerre Christensen

Deadline 0

Deadline 2017-04-18  

Storbritanniens premierminister, Theresa May, er vendt på en tallerken. Nu skal briterne alligevel til valg, for May vil have vælgernes opbakning til sin Brexit-linje. Hvorfor denne kovending, og hvordan påvirker valget forhandlingerne med EU? Professorerne Stuart Ward og Marlene Wind er i studiet. Sydafrika befinder sig i den værste økonomisk-politiske krise siden 1985. I en politisk betændt sag har landets præsident Zuma fyret sin finansminister, og markederne har reageret ved dumpe landets kreditværdighed med stigende inflation og udlandsgæld til følge. Journalist Peter Lykke Lind folder historien ud fra fra Cape Town, og i studiet bliver krisens årsager og perspektiver gennemgået af politisk analytiker André Sonnichsen og journalist Peter Thygesen. Vært: Niels Krause-Kjær.

Deadline 0

Deadline 2017-04-17  

En storkonflikt ulmer på det danske arbejdsmarked. Overenskomstforslaget for en halv million privatansatte lønmodtagere byder på lønstigninger, men også udsigt til længere arbejdsuge, og derfor vil underafdelinger af fagforbundet 3F stemme nej til den nye overenskomst. Arbejdsmarkedsforsker Søren Kaj Andersen giver sin vurdering af, om en storkonflikt er på vej. I en ny bog forsøger forfatteren Christina Hagen at kaste lys på de racistiske og politisk ukorrekte tanker, som mennesker ofte forsøger at fortrænge. Ikke mindst i det litterære miljø, hvor moralsk missionerende tekster og politisk korrekthed fylder for meget ifølge forfatteren. Er forfattermiljøet rummeligt og alsidigt, eller rammer Christina Hagen en øm tå? Niels Krause-Kjær taler med forfatteren, og journalist Søren Villemoes, litteraturforsker Mette Høeg, og forfatter Merete Pryds Helle debatterer kritikken.

Deadline 0

Deadline 2017-04-16  

I dag stemmer tyrkerne om en række forfatningsændringer, der vil gøre præsidentembedet mere magtfuldt og gøre det muligt for præsident Erdogan at blive siddende til 2029. Journalist Nanna Muus Steffensen har sidste nyt fra Istanbul, og i studiet analyserer seniorforsker fra DIIS Cecilie Felicia Stokholm Banke valgresultatets konsekvenser sammen med Mellemfolkeligt Samvirkes mellemøstanalytiker, Pola Rojan Bagger. EU arbejder tæt sammen med Tyrkiet om at stoppe flygtninge- og migrantstrømmen til Europa, og formelt set står Tyrkiet i kø til et EU-medlemskab. Ændrer valgresultatet på vores forhold til Tyrkiet? Det skal EU-ordførerne Rasmus Jarlov (De Konservative) og Peter Hummelgaard Thomsen (Socialdemokraterne) svare på. Vært: Niels Krause-Kjær.

Deadline 0

Deadline 2017-04-15  

Var Martin Luther den store reformator, der lagde byggestene for dagens demokratiske Danmark eller en patriakalsk antisemit, der hyldede enevældet? Debat i Deadline i aften mellem præst Sørine Gotfredsen og lektor på RUC, Bjørn Thomassen. Og så kigger vi på det franske præsidentvalg Jean-Luc Mélenchon, der nærmest ud af det blå stormer frem med mærkersager som borgerløn, fri hash og høj skat til landets rigeste. Vært: Sigge Winther Nielsen.

Deadline 0

Deadline 2017-04-14  

Polakkerne markerer i dag syvårsdagen for flystyrtet i Smolensk i Rusland som blandt andet kostede den daværende polske præsident Lech Kaczynski livet. Lige siden har diskussionen om årsagen til styrtet raset. Kaczynskis bror, Jaroslaw Kaczynski, der er leder af Lov og Retfærdighedspartiet, har beskyldt både russerne og den daværende polske premierminister, Donald Tusk, for at stå bag. Vi ser nærmere på flystyrtet, som stadig splitter polakkerne. I dag mødes udenrigsministrene for G7-landene i Lucca. På dagsordenen er især situationen i Syrien og mulige sanktioner mod Rusland. Den diplomatiske tone er væsentligt skærpet i de sidste dage i kølvandet på det formode gasangreb i Khan Sheikhun i Syrien og USAs efterfølgende bombardement. Vært: Nynne Bjerre Christensen

Deadline 0

Deadline 2017-04-13  

Regeringen og Dansk Folkeparti vil nedsætte arveafgiften - så det bliver billigere at lade virksomheden blive i familien. Men hvorfor stemmer Dansk Folkeparti for at nogle af Danmarks rigeste familier nu får skattelettelser i millionklassen - i stedet for at bruge pengene på velfærd? DF's erhvervsordfører Hans Kristian Skibby forsvarer forslaget. Der findes ingen sandhed. Ja, alt er flydendende, sådan har det lydt i DELE af det venstreorienterede universitetsmiljø - de sidste 40 år. Mææn den tænkemåde er altså skyld i at Donald Trump vandt magten med sine alternative fakta. Sådan lyder det nu fra en række intellektuelle. Er det rigtigt? Debat mellem sociolog og mf'er Henrik Dahl og filosof Tone Dandanell.

Deadline 0

Deadline 2017-04-12  

Esben Lunde Larsen er igen kommet i fedtefadet, efter at en medarbejder har lækket en lydoptagelse, hvor ministeren kalder brugen af aktindsigt for "et sygdomstegn." Vi diskuterer i aften, miljø- og fødevareministerens belastede forhold til pressen og til sine egne embedsmænd. Vært: Nynne Bjerre Christensen

Deadline 0

Deadline 2017-04-11  

I 2012 fik litteraturprofessor Thomas Bredsdoffs kone, Lene, konstateret Alzheimers. Kort tid efter begyndte Bredsdorff at skrive om det, der skete i deres nye hverdag. Det er blevet til bogen "Tøsne og forsytia" - en personlig historie om de fire år, der gik fra Lene Bredsdorff fik konstateret Alzheimers til hun kom på plejehjem. Vi har Bredsdorff i studiet. Vi ser også nærmere på det spændte forhold mellem USA og Nordkorea og på forhandlingerne om genforening af Cypern. Nynne Bjerre Christensen er vært. .

Deadline 0

Deadline 2017-04-10  

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

Deadline 0

Deadline 2017-04-09  

Er Donald Trumps indgriben i Syrien et vendepunkt i konflikten? Eller er det bare en symbolsk markering fra amerikansk side? Naser Khader og Rune Lykkeberg debattere spørgsmålet i aften. **************************** Mens Socialdemokratiet kritiseres for at højredrejning - og for at have forladt humanisme og international solidaritet - ja så mener Mattias Tesfaye at partiet endelig har fundet sine ben i udlændingepolitikken. Han har skrevet en bog om 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik som han håber kan skabe forståelse for partiets nuværende kurs. Men er det spin eller historieskrivning? Jacob Rosenkrands er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-04-08  

Mens Sveriges statsminister Stefan Løfven i dag var med til at mindes ofrene for lastibil-angrebet i Stockholm - begyndte hans socialdemokratiske parti den årlige kongres. På programmet var i forvejen ømtålelige temaer om asyl og indvandring - og spørgsmålet er nu om og hvordan frygt for terror og sikkerhed vil sætte sig spor i svensk politik? ********* Mange civile syrere har efterspurgt at USA gik mere direkte ind i konflikten i Syrien og det skete så forleden hvor en luftbase blev ramt af amerikanske missiler. Men hvad kommer Donald Trumps indblanding til at betyde for den fremtidige situationen i Syrien? Jacob Rosenkrands spørger Haifaa Awad

Deadline 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose