Episodes

Deadline 2017-01-19  

Mange af regeringens planer og løfter kan kun indfris med reformer der øger antallet af hænder på arbejdsmarkedet. Men nu siger siger Socialdemokratiet at det skal være slut med den slags reformer - mange økonomer bakker op - så nu er spørgsmålet om det hele ramler for Lars Løkke? Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford har taget danskerne med storm - og med dem mange af de politikere og medier der ellers har til opgave at stille kritiske spørgsmål til supermagten. Er meningsdannerne blevet ofre for et amerikansk PR-stunt? Hvad blev der af den danske USA-kritik? Og kommer danske kendisser også til at kindkysse med Donald Trumps ambassadør? Jacob Rosenkrands er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-01-18  

Kønsopdelt svømning er den nye frihedskamp - det mener i hvert fald nogle. Men sætter det virkelig kvinder fri, at de kan svømme i frihed for mændenes blikke - eller sætter det dem tilbage til en verden, hvor vi ikke længere er lige. Vi får et historisk perspektiv fra kønshistoriker Nina Søndergaard efterfulgt af debat mellem formand for foreningen Brobyggeren, Ozlem Cekic og debattør Jaleh Tavakoli. Vært: Lotte Folke Kaarsholm.

Deadline 0

Deadline 2017-01-17  

Mens EU står i sin værste krise, har Danmark fået en udenrigsminister der både har ført sig frem som jubeleuropæer og en af Folketingets største kritikere af det europæiske projekt. Vi får udenrigsminister Anders Samuelsen i studiet i aften i Deadline. Vært: Jacob Rosenkrands.

Deadline 0

Deadline 2017-01-16  

I denne uge samles verdens elite i Davos til den årlige snak om verdens tilstand. Samtidig viser en ny undersøgelse om økonomisk ulighed, at 8 mænd nu ejer ligeså meget som halvdelen af jordens befolkning. Eliten er enig i, at der er et problem. Men så hører enigheden måske også op. Vi slår et smut forbi Davos og tager debatten her i studiet. Debat og analyse med Børsens Lisbet Røge og IBIS's Lars Koch. Vært: Niels Krause-Kjær.

Deadline 0

Deadline 2017-01-15  

Selv om det snart er 14 måneder siden, at et flertal i Folketinget bestående af blå blok og Socialdemokratiet blev enige om, at man ville have en ny politiskole, så er den fortsat ikke blevet placeret. Vi ser nærmere på sagen, som synes at være gået i hårdknude. I dag er der tv-debat med kandidaterne forud for primærvalget for det socialistiske parti i Frankrig. Den upopulære socialistiske præsident Francois Hollande genopstiller ikke til posten, derimod har premierminister under Hollande, Manuel Valls, offentliggjort sit kandidatur. Men de regerende socialister spås ikke mange chancer ved præsidentvalget til maj, som ventes at blive et opgør mellem republikanernes Francois Fillon og Marine Le Pen fra Front National. Vært: Niels Krause-Kjær

Deadline 0

Deadline 2017-01-14  

Der har været stor debat om Danmarks nye F-35 kampfly. Forsvaret vil købe 27 af dem til en værdi af 20 milliarder kroner. Men i går mødtes den kommende amerikanske præsident Donald Trump og den øverste chef for Lockheed Martin-fabrikkerne, og efterfølgende var der tegn på, at Trump havde fået forhandlet prisen ned. Netop Danmarks køb af nye jagerfly fylder meget i det nye sikkerhedspolitikse barometer fra Center for Militære Studier. Det samme gør det, som bliver kaldt den øgede trussel fra Rusland. Vi taler med Henrik Breitenbauch fra Center for Militære Studier. Vært: Jacob Rosenkrands

Deadline 0

Deadline 2017-01-13  

På tærsklen til det Hvide Hus fortsætter Donald Trump de uhørt hårde angreb på etablerede medier som han blev kendt for i valgkampen. Kan og vil det fortsætte når han om en uge indsættes som præsident? Og hvad betyder det for Amerika når der er magtkamp og mistillid mellem præsidenten og medierne? Debat med Lars Nielsen, Astrid Haug, Pia Christmas-Møller, og David Budtz. En topchef fra Volkswagen tog på ferie i USA - og sidder nu fængslet med risiko for en livstidsdom. Det er én af flere dramatiske nyheder i sagen om snyd med bilernes forureningsmålere. Og her går de amerikanske myndigheder myndigheder nu benhårdt efter at der skal rulle hoveder. Vært: Jacob Rosenkrands

Deadline 0

Deadline 2017-01-12  

Er aktiv dødshjælp en måde at tage magten over livet tilbage på, eller er det det ultimative nederlag til ressourcetænkningen, hvor vi kun er noget værd, hvis vi kan levere. Spørgsmålet er blevet rejst af Jan Jacobsen, efter at han fik en såkaldt voksenudredning, der i hans øjne mest lignede en anbefaling om aflivning. Vi skal tale om, hvad livet er værd i en krop, som er et fængsel. Analyse og debat i aften. Vært: Lotte Folke Kaarsholm.

Deadline 0

Deadline 2017-01-11  

Da betalingsselskabet Nets gik på børsen for nyligt var der udsigt til næsten 2 mia. kr til deling blandt 70 ledende medarbejdere. Nu lyder kritikken at beløbene har ingen sammmenhæng med indsats og risiko og sagen er ved at udvikle sig til en belastning for andre kapitalfonde og dansk erhvervsliv. Vært er Niels Krause-Kjær

Deadline 0

Deadline 2017-01-10  

I nat dansk tid holder Præsident Obama sin afskedstale i Chicago. Deadline handler i aften om Obama som den store politiske orator og hvordan hans efterfølger måske indvarsler en helt ny måde at kommunikere politik på. Gæster er: Lisa Storm Villadsen, Lars Trier Mogensen, Mett Nøhr Claushøj og Fredrik Hillerbrandt. Vært er Lotte Folke Kaarsholm

Deadline 0

Deadline 2017-01-09  

'Meget høj, alvorlig og konstant.' Forsvarets efterretningstjeneste er generøs med tillægsordene, når den vurderer truslen fra fremmede stater, der forsøger at hacke sig ind i vitale dele af den danske statsadministration og infrastruktur. Det sker dagligt og dermed deler Danmark skæbne med ikke bare USA, men også vores nabolande. Hvor bekymrede skal vi være? Thomas Lund-Sørensen fra Center for Cypersikkerhed svarer på det i aften. Nu må klapjagten på de knap 800.000 mennesker på overførselsindkomst høre op. Der er ikke meget mere arbejdskraft at hente dér. Og i øvrigt er antallet hverken historisk højt eller alarmerende. Det fastslår tidligere vismand, professor Nina Smith og en række økonomer. Dermed forsvinder en del af argumenterne for Lars Løkkes politiske plan. Men kan det nu også passe? Niels Krause-Kjær sætter fokus på problematikken sidst i udsendelsen.

Deadline 0

Deadline 2017-01-08  

Skal man bryde den negative sociale arv, kræver det at politikerne er klar til at sende de bedste ledere og lærere ud på de mest belastede skoler - sådan lyder fra formanden for Rådet for Børns Læring, Agi Csonka. Hvordan det skal ske i prakis, spørger Niels Krause-Kjær hende om i aften. Dele af venstrefløjen er faret vild i europa-politikken. Det mener SFs Holger K. Nielsen, der langer hårdt ud efter Enhedslistens EU-modstand, som han kalder forfejlet og useriøs, Enhedslistens Pernille Skipper beskylder tilgengæld SF for at være faret vild i selskabet med det hun kalder de gamle magtpartier. Hvem er det egentlig, der er er faret vild EU? Niels Krause-Kjær har debatten med Holger K. Nielsen og Pernille Skipper sidst i programmet.

Deadline 0

Deadline 2017-01-07  

Præsident Vladimir Putin forsøgte at hjælpe Trump, hedder det i en rapport fra de amerikanske efterretningstjenester, som fastslår, at der blev foretaget hackerangreb mod både Demokraterne og mod Det Republikanske Partis Nationale Komité op til præsidentvalget. Rapporten vurderer med stor overbevisning, at de russiske efterretningstjenester lækkede materiale, som de fik fra Demokraternes Nationale Komité. I aften spørger Niels Kraus-Kjær Flemming Splidsboel hvad russerne ville opnå? Er Edward Snowden helt eller forræder? I en ny bog om wistlebloweren hævder forfatteren, at Snowden fra sit eksil i Moskva er fuld af løgn og måske ligefrem russisk agent. Beskyldningerne vækker voldsom debat og kommer på et tidspunkt, hvor det efter amerikansk opfattelse er lykkedes Rusland at påvirke selve kernen i USA´s demokrati. Debat om Edward Snowden sidst i programmet.

Deadline 0

Deadline 2017-01-06  

Efter 25 år med arbejdsudbudsreformer, er det tid til at tænke nyt. Sådan lød analysen fra professor i nationaløkonomi, Nina Smith i et interview med Information i går. I stedet for arbejdsudbudsreformer bør politikerne fokusere på, hvordan vi kan opkvalificere den eksisterende arbejdskraft med mere uddannelse. Det er nemlig sådan, at vi skaber mere produktivitet og vækst i samfundet, lyder det fra Nina Smith, som bakkes op af flere økonomer. Vi tager debatten mellem Jakob Ellemann-Jensen og Ane Halsboe-Jørgensen (S) . Da 2. verdenskrig var forbi, vendte de danske flygtninge hjem fra Sverige, og det skal nutidens flygtninge også. Eller hvad? Udlændingeminister Inger Støjberg har rejst spørgsmålet oven på protesterne mod hendes ide om at hjemsende somaliske flygtninge. Vi ser på, om vor tids konflikter overhovedet slutter, så dem på flugt kan vende hjem. Gæster: Andreas Kamm og Peter Albrecht. Vært: Lotte Folke Kaarsholm.

Deadline 0

Deadline 2017-01-05  

Ved en høring i Senatet i dag slog lederen af de amerikanske efterretningstjenester fast, at det var russerne som stod bag bl.a. hacking og spredning af falske nyheder under den amerikanske præsidentvalgkamp. Vi får sidste nyt fra Washington. For bare 13 år siden konkluderede det store Magtudredningsprojekt, at det gik "overraskende godt" med det i forvejen unikt vellykkede danske demokrati. I dag er det gået kraftigt tilbage med tilliden til de demokratiske institutioner på helt centrale parametre, viser nye undersøgelser. Vi spørger, hvad der er sket, og hvad der er at gøre ved det. Gæster: Johannes Andersen, Dennis Nørmark og Niels Jespersen. Vært: Lotte Folke Kaarsholm.

Deadline 0

Deadline 2017-01-04  

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

Deadline 0

Deadline 2017-01-03  

En ny bølge af feminister har set dagens lys. De vil tage kvindekroppen tilbage - og have lov til at knalde og kæmpe uden at blive udskammet af samfundet. Nikita Klæstrup og Emma Holten er eksponenter for den såkaldte 4. bølge feminisme. Vi spørger hvad de vil opnå - og hvordan de adskiller sig fra deres ældre medsøstre? Sigge Winther Nielsen er vært

Deadline 0

Deadline 2017-01-02  

Hvis du blev rystet af Trump og Brexit i 2016 - så bered dig på nye politiske jordskælv i 2017! En ny præsident i Vest - en stærk mand i Øst - og tre valg her i Europa kan tilsammen vende op og ned på verden som vi kender den. Vi kigger på de europæiske leders nytårataler og på de kommende politiske begivenheder i 2017. Gæster: Udenlandsredaktør på Information, Emil Rottbøll og sikkerhedspolitisk ekspert ved DIIS, Vibeke Schou Tjalve. Vært: Jacob Rosenkrands.

Deadline 0

Deadline 2017-01-01  

Deadline kigger i aften nærmere på statsministerens nytårstale med hjælp fra chefredaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, kommentator og vært på Radio 24syv, Jarl Cordua og politisk kommentator på Børsen, Helle Ib. Vært: Niels Krause-Kjær.

Deadline 0

Deadline 2016-12-30  

Sidste nyt om den diplomatiske krise mellem USA og Rusland. Gæster: ph.d. på SDU, Rasmus Sindinge Søndergaard og ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen. Og så kigger på nærmere på nytårstalens anatomi. Gæster: Tidligere særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt, Thomas Juul Dam, Talerskriver Helle Bønløkke Rømeling og retoriker Kell Jarner Rasmussen. Vært: Sigge Winther Nielsen.

Deadline 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose