Episodes

Deadline 2017-02-28  

En masseretssag mod 330 personer indledes i dag i Tyrkiet i en retssal, der er specialbygget til formålet lidt uden for tyrkiske hovedstad Ankara. De 330 anklages i forbindelse med det fejlslagne kupforsøg i juli 2016. Hvordan er retssikkerheden for de anklagede og hvorledes har kupforsøget ændret Tyrkiet? *************************************** Hver femte unge mellem 15-30 har ikke fået en ungdomsuddannelse og har heller ikke noget arbejde. Sandsynligheden for at de aldrig får et ordentligt arbejde er alt for stor. I dag anbefalede en ekspertgruppe at fokusere mindre på uddannelse som det eneste saliggørende og i stedet få de unge i job. Undervisningsminister Merethe Riisager er i aften hos Nynne Bjerre Christensen.

Deadline 0

Deadline 2017-02-27  

På 50-året for Israels besættelse af de palæstinensiske områder har en af Israels største kritikere opgivet håbet. Besættelsen har ingen omkostninger og kommer derfor heller ikke til at høre op, siger den amerikanske politolog Norman Finkelstein. Hvad det bør have af konsekvenser for vores Israelpolitik debatterer vi i Deadline i aften. Lotte Folke Kaarsholm er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-02-26  

Religion fylder utroligt meget i den politiske debat. Men det kan være svært at gennemskue om der er tale om beskæftigelsesterapi for værdikrigere - eller om politikerne rent faktisk ønsker nye grænser mellem religion og samfund. Deadline spørger fire politikere hvad de synes der ske? Debat mellem fire politikere i aften. Vært: Jacob Rosenkrands.

Deadline 0

Deadline 2017-02-25  

Er Donald Trump forfriskende eller en lystløgner? To af Danmarks største borgerligt- liberale profiler er dybt uenige om hans evner som leder af Verdens supermagt. Finansmanden Lars Seier ser mange gode takter hos Trump - mens Martin Ågerup fra CEPOS finder ham uegnet som præsident. Vært: Jacob Rosenkrands.

Deadline 0

Deadline 2017-02-24  

En afbrænding af en koran i en nordjysk baghave har for første gang i 46 år ført til en tiltale efter den danske blasfemiparagraf. Men sagen kan også blive begyndelsen på enden for den omdiskuterede paragraf, som de øvrige skandinaviske lande forlængst har afskaffet. Gæster er Signe Larsen, Trine Bramsen (S), Christian Langballe (DF)

Deadline 0

Deadline 2017-02-23  

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, besøger i dag Mexico. Her vil den amerikanske regering både opføre en mur langs grænsen og aflevere illegale indvandrere - uanset om de er mexicanere eller ej. Begge forslag møder stor modstand fra den mexicanske præsident, der tidligere har aflyst et møde med Trump. Vi får sidste nyt fra mødet, og i studiet analyserer Ph.d.-stipendiat Rasmus Sinding Søndergaard præsident Trumps seneste immigrationsudspil. Indsatte i fængslerne må fremover ikke få en julegave på det offentliges regning. Det har justitsminister Søren Pape meddelt, efter det kom frem, at en fængselspræst havde givet ca. 200 indsatte hver en godtepose til under 100 kroner. Er symbol-politikken drevet for vidt, eller er det kun rimeligt, at forbrydere må klare sig uden gave fra det offentlige? Niels Krause-Kjær spørger forsvarsadvokat Marianne Bitsch, fængselspræst Erik Adrian og kommunikationsrådgiver Andreas Gylling Æbelø.

Deadline 0

Deadline 2017-02-22  

Var der nogle, der troede, at Euro-krisen i Grækenland var afblæst? Så tro om igen. Den Internationale Valutafond og EU kæmper i disse dage med politikere og embedsmænd i Athen. Grækerne kan ikke betale næste afdrag og vil ikke spare mere. Spørgsmålet er, om det denne gang er politisk og økonomisk muligt for EU at smide Grækenland ud af Euroen. ***** Den selvudråbte mest liberale regering i årtier har svært ved at få sin politik igennem på Christiansborg. Kristian Thuelsen-Dahl og Mette Frederiksen flirter åbenlyst med hinanden og Lars Løkke synes mere og mere isoleret i det statsministerium, han ikke ville sidde i for enhver pris. Senest er det hans egen støtte, Hernings borgmester Lars Krarup, som vender tomlen nedad. Vi ser på Løkkes situation senere i udsendelsen. Niels Krause-Kjær er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-02-21  

Se, hvad der skete i Sverige i aftes, sagde USAs præsident Donald Trump forleden. Der var så ikke sket så meget lige dén aften. Men i aftes skete det så i Stockholm-forstaden Rinkeby, hvor optøjer med skud og brand blev beskrevet som en 'krigszone' samtidig med at Malmø sætter trist rekord med antallet af mord. Hvad sker der i den selverklærede humanistiske stormagt? Debat og analyse i aften med Niels Krause-Kjær.

Deadline 0

Deadline 2017-02-20  

Hvem er den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron? En fransk Obama som kan skabe håb i et kriseramt Frankrig - eller en distanceblænder? Med sit perfekte ydre og sin helt egen politiske bevægelse får han i hvert fald masser af opmærksomhed fra medier og vælgere. Rune Lykkeberg og Aske Munck er gæster. Jacob Rosenkrands er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-02-19  

I denne uge har USA's officielle polarcenter (NSIDC) offentligjort opsigtsvækkende målinger, der viser, at der aldrig har været mindre is på både Syd- og Nordpolen. Samtidig var 2016 det varmeste år, som er blevet målt i klodens historie. Og mens verdens lande med skiftende held forsøger at blive enige om om bindende klimamål, som kan stoppe udvikllingen, så er vi allerede i fuld gang med at tilpasse os klimaforandringerne. Vi er, med et fint ord, i gang med, at gøre os resiliente over for forandringerne. Vi taler med klimaprofessor Martin Mernild, arkitekt Andreas Klok Pedersen og idéhistoriker Stefan Gaarsmand Jacobsen. "Bøsserøv" er stadig et skældsord på de danske fodboldtribuner. Men nu må det stoppe, siger Spillerforeningen. FCK-spilleren Mathias Zanka Jørgensen kommer i Deadline i aften for at forklare, hvorfor det er på tide at sige fra. Vært: Lotte Folke Kaarsholm

Deadline 0

Deadline 2017-02-18  

En lang række af verdens politiske ledere er samlet i den sydtyske storby München til den årlige sikkerhedskonference. Blandt de over 100 internationale toppolitikere er USA's vicepræsident Mike Pence, som i dag forsikrede om, at USA står bag NATO på trods af tvetydige signaler fra præsident Donald Trump. Men ellers er konferencen i år præget af det nogen har kaldt den mest ustabile verdensorden i mange år. Gæster: Steffen Gram og Ole Wæver. En af verdens største mediestjerner er kommet i modvind efter at have joket om jødeudryddelse. Han er svensker, hedder PewDiePie og følges af 53 millioner mennesker på Youtube. Men i den klassiske medieoffentlighed er han stort set ukendt. Hvorfor det er et problem? Vi spørgr kulturjournalist David Pepe Birch. Vært: Lotte Folke Kaarsholm.

Deadline 0

Deadline 2017-02-17  

Der er ingen, der ved, hvem der i maj bliver Frankrigs næste præsident. Til gengæld ved vi godt, hvem Frankrigs mest populære præsidentkandidat lige nu er. Hun hedder Marine le Pen, og vi skal se nærmere på, hvad hun gerne vil gøre ved Frankrig, hvis hun vinder. Folketinget vedtog forleden en udtalelse der udtrykker bekymring over, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er over 50 pct. Vedtagelsen har efterfølgende vakt stor debat om, hvordan man kategoriserer det at være dansk. I aften spørger vi tre danskere med indvandrer- og flygtningebaggrund, om de også ser det som et problem? Vært: Lotte Folke Kaarsholm

Deadline 0

Deadline 2017-02-16  

Borgerne er sure og kræver mere af lokalsamfundet ned de bidrager med, lyder det fra flere borgmestre i landets kommuner. Har rejsen fra borger til forbruger fået den velbjærgede, grundskyld-belastede dansker til at glemme alt om fællesskab og eget ansvar? Vi tager debatten i aften med borgmesterne Thomas Gyldal Petersen og John Engelhardt.

Deadline 0

Deadline 2017-02-15  

Først skulle USAs ambassade til Jerusalem. Så skulle den måske alligevel ikke. Og nu mener Trump så, at flere israelske bosættelser ikke gavner fredsmulighederne. Det har været svært for premierminister Netanyaho og resten af verden at blive helt klog på Donald Trumps Israel-politik. Måske bliver vi allesammen klogere, når de to i aften ryster hænder i Det Hvide Hus Vi får sidste nyt fra både Israel og USA og analyse i studiet af Politikens Anders Jerichow.

Deadline 0

Deadline 2017-02-14  

Hvordan fejrer man Valentinesdag i politik? Mette Frederiksen og Kristian Thulesen-Dahl erklærer i et historisk fagforenings-interview om ikke kærlighed så dyb forståelse for hinanden. Det er uklart, hvem af de to, der har størst fordel af romancen. Til gengæld er der enighed om, hvem der er den store taber. Han hedder Lars Løkke Rasmussen Vi får 3F's Per Christensen i studiet og analyse og debat med Socialdemokratiets Peter Hummelgaard, Netavisen Pios Jens Jonathan Steen og politisk kommentator Erik Meyer Carlsen.

Deadline 0

Deadline 2017-02-13  

Canadas premierminster Justin Trudeau besøger USAs præsident Trump. Trudeau bliver betegnet som en Anti-Trump. Han er blevet populær på at profilere sig som en globaliseringsvenlig leder, der byder syriske flygtninge velkommen i lufthavnen. Men holder det billede vand? Søren Villemoes og Stine Bosse debatterer. Camilla Thorning er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-02-12  

Først var der placeringen af politiskolen, der ikke gik som regeringen ville det - så kom en ny taxilov der ikke opfyldte regeringens liberale forhåbninger og et flertal helt udenom regeringen har sat hundrede af millioner af til kollektiv trafik. Det rejser spørgsmålet - Hvem bestemmer egentlig i dansk politik? Camilla Thorning er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-02-11  

Uber og Socialdemokratiet møder hinanden i Deadline i aften klokken 22.30 Den nye taxalovgivning er forældet allerede før den er trådt i kraft, siger talsmanden for kørselstjeneste Uber, der får svære vilkår med den kommende lovgivning. Men ny teknologi og nye muligheder må ikke betyde en undergravning af den danske arbejdsmarkedsmodel, siger socialdemokraterne. Camilla Thorning er vært.

Deadline 0

Deadline 2017-02-10  

Tyrkiets præsident Erdogan har fået landsretten i Hamborg til at stoppe et smædedigt om hans seksuelle præferencer. I USA raser Donald Trump ugentligt over komedieprogrammet Saturday Night Live. I aftenens Deadline undersøger vi, hvorfor satire gør så ondt på nogle stærke ledere. Efter en lang, flot karriere kæmper den nyligt afgåede Anker Boyes Odense-bystyre top nu mod pletter på eftermælet efter afsløringer om problematisk kommunal støtte til blandt andet Arena Fyn. Og det er næppe sidste gang, vi kommer til at se tvivlsom kommunal adfærd på sports- og kulturområdet, mener en ekspert. Vært: Lotte Folke Kaarsholm

Deadline 0

Deadline 2017-02-09  

Hvis nu vi kunne indføre krav om mindsteløn i EU, så kunne vi modvirke social dumping, udflytning af arbejdspladser og andre af unionens sociale skavanker. Det mener store dele af EU-kommissionen - men det politiske Danmark, fra højre til venstre og fra arbejdsgivere til fagforeninger, er lodret imod. Vi har talt med EU-kommisær Marianne Thyssen og bagefter har vi debat mellem Mattias Tesfaye (S) og Rasmus Nørlem (DEO) Regeringen har aflyst den brede politiske aftale fra 2015 om, at Danmark i år skulle sætte et mål for reduktionen af vores udledning af CO2 i 2030. Det har klimaminister Jens Christian Lilleholt oplyst som svar på et spørgsmål i Folketinget. Men hvad bruger man politiske mål til, der rækker så langt ud i fremtiden - vi får en analyse Vært: Lotte Folke Kaarsholm

Deadline 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose