Episodes

Deadline 2016-12-05  

Den italienske premierminister Matteo Renzi er trådt tilbage efter at vælgerne sagde nej til Renzis forfatningsreform. Vi ser på konsekvenserne - både for italiensk politik og for Euro-samarbejdet. Og så følger vi åbningsdebatten i Folketinget efter dannelsen af V-LA-K-regeringen i sidste uge. Vært: Niels Krause-Kjær

Deadline 0

Deadline 2016-12-04  

Præsidentvalget i Østrig og forfatningsafstemningen i Italien er brikker i et dominospil som EU-toppen følger med dårlige nerver. For udfaldet kan være afgørende for om opløsningstendenserne i EU bliver værre - og om Eurozonen kastes ud i en ny krise. Andre mener det er godt for Europa at få rokket båden så meget som muligt. Deadline bringer sidste nyt og analyse på de to valg i aften. Vært: Jacob Rosenkrands.

Deadline 0

Deadline 2016-12-03  

Cubas tidligere præsident Fidel Castro mindes i aften ved en ceremoni i sin barndomsby. Men over hele verden strides venner og modstandere af den cubanske samfundsmodel om Castro skal kaldes diktator eller frihedshelt. Hvad er den rette grimasse når Castro i morgen skal bisættes? Kommentator David Trads og Sven-Erik Simonsen fra Dansk Cubansk Venskabsforening har to helt forskellige bud. Debat i aften. Vært: Jacob Rosenkrands.

Deadline 0

Deadline 2016-12-02  

Ny forskning viser at det især blandt de unge går nedad for troen på demokrati - mens interessen for autoritære styreformer er voksende. Harvard-politologen bag undersøgelsen kalder det en advarsel om at vi ikke kan tage det liberale demokrati for givet - heller ikke i vores egen del af verden. Vi ser nærmere på de opsigtvækkende tal og konklusioner - og så spørger vi professor Frederik Stjernfelt, ph.d. Theresa Scavenius og debattør Olav Hesseldahl: Om det er rigtigt at demokratiet er ved at tabe en hel generation på gulvet? Vært: Jacob Rosenkrands.

Deadline 0

Deadline 2016-12-01  

Den nye regering har indtaget ministerierne. Og politikken ligger klar i regeringsgrundlaget. Men kan regeringens centrale mål om at øge velstanden her i landet med 80 mia kroner overhovedet nås? Hvad siger landets to største partier som i givet fald skal lægge stemmer til? Camilla Thorning er vært.

Deadline 0

Deadline 2016-11-30  

Det var uenighederne om topskattelettelser, der forrige lørdag fik statsminister Lars Løkke Rasmussen til at droppe den smalle Venstre regering og danne en ny trekløverregering. Væk var de ultimative krav om topskattelettelser og de lige så ultimative afvisninger. Nu kalder Dansk Folkeparti endda regeringens planer om at hæve grænsen for hvem der betaler topskat for "sympatisk". Er det begyndelsen til enden på topskattediskussionen? Hun havde ikke noget godt at sige om folkeskolereformen, sagde hun. Nu er Merete Riisager blevet undervisningsminister og Liberal Alliance er blevet en del af folkeskoleforliget. Betyder det, at ministeren nu synes helhedsskolen er godt? Camilla Thoning er vært.

Deadline 0

Deadline 2016-11-29  

Regeringen vil stoppe muligheden for at søge asyl ved den danske grænse - i stedet skal det ske fra et land uden for Europa. Vi spørger en ekspert om det er praktisk muligt? Har den nye trekløver-regering i virkeligheden besluttet at DR skal lukke seersuccesen X-factor og nedlægge DR3? Hvad skal vi alle sammen i fremtiden betale i licens? Og hvad er public service egentlig for den nye kulturminister? Camilla Thorning spørger Mette Bock i aften.

Deadline 0

Deadline 2016-11-28  

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterde i dag ministrene i den V-LA-K -regering. Vi ser nærmere på den nye regerings persongalleri og magtforholdet mellem partierne. Gæster: Rikke Hvilshøj, Noa Redington, Birgitte Poulsen og Per Rystrøm. Vært: Jacob Rosenkrands

Deadline 0

Deadline 2016-11-27  

Nyt regeringsgrundlag. Deabt og analyse. Deadline ser blandt andet nærmere på hvad der står om skat, arbejdsmarked og miljø. Og så ser vi på hvad det er for en regering der bliver præsenteret i morgen.

Deadline 0

Deadline 2016-11-26  

Landbrugspakken bliver ved med at volde regeringen problemer. Nu kræver EU-Kommissionen, at dele af den rulles tilbage. Til gavn for miljøet og til skade for landbruget. Men burde regering og landbrug ikke have vidst, at det ville ske? Niels Krause-Kjær er vært.

Deadline 0

Deadline 2016-11-25  

Valget af Donald Trump og briternes "nej" til EU udlægges af mange som en protest mod globaliseringen. Protesten mødes ofte med det svar, at man "ikke kan rulle udviklingen tilbage". Men er det nu sandt? Vi ser nærmere på sagen i aften med Søren Hviid Pedersen, Jesper Jespersen og Jarl Frijs-Madsen. Tyrkiets præsident Erdogan truer igen med at åbne grænsen til EU så flygtninge og migranter frit kan strømme ind. Det sker som et direkte svar til Europa-parlamentet hvor et stort flertal i går stemte for at fastfryse forhandlingerne om tyrkisk medlemsskab af EU. Vi ser nærmere på den anstrangte situation mellem EU og Tyrkiet. Jacob Rosenkrands er vært.

Deadline 0

Deadline 2016-11-24  

I dag faldt en række længe ventede domme i Se og Hør sagen. Sagen handler om, hvordan den såkaldte "tys-tys kilde" fra det tidligere PBS og ejer af dankortet, solgte kendte og kongeliges kreditkort-oplysninger videre til Se og Hør. Blandt de dømte i dag er Henrik Qvortrup, som var chefredaktør på Se og Hør fra 2002 til 2008 og lavede den oprindelige aftale med tys-tys-kilden. Han blev idømt et år og tre måneders fængsel. Et år af dommen er betinget, mens de tre måneder skal afsones. Også tidligere chefredaktør Kim Henningsen blev idømt et års betinget fængsel. Vi gør status på sagen: Var det en enlig svale eller er jagten på den gode historie gået for vidt? Gæster: Poul Madsen, Christian Jensen, Jan E. Jørgensen og Zenia Stampe. Vært: Jacob Rosenkrands

Deadline 0

Deadline 2016-11-23  

Briterne får færre penge, større underskud, mere gæld og langsommere økonomi i de kommende år. Det fastslog finansminister Phillip Hammond i dag i den første budgetredegørelse siden Brexit-afstemningen i juni. Regeringen siger selv, at det skyldes beslutningen om at forlade EU. Vi ser på de britiske tal og forløbige konsekvenser først i programmet. I 5 år har de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indien været på frysepunktet. Inderne er utilfredse med, at Danmark ikke udleverer danskeren Niels Holck, som de opfatter som terrorist i en 20 år gammel sag.For nylig skulle en indisk minister så besøge Danmark, men meldte afbud aftenen før. Sagen koster Danmark både politisk og økonomisk, men hvad i alverden kan vi gøre? Det ser Niels Krause-Kjær på i aften.

Deadline 0

Deadline 2016-11-22  

Der er seneste fra forhandlingerne om regeringsgrundlaget. Og så har Donald Trump for første gang lagt frem hvad han vil gennemføre af politik i de første 100 dage som præsident. Deadline ser på hvad Trump siger - og hvad han ikke siger. Værte er Niels Krause Kjær

Deadline 0

Deadline 2016-11-21  

Hvor står det borgerligt-liberale projekt i dag? Deadline får besøg fra Liberal Alliance og Konservative. Kunsten af skrive et regeringsgrundlag: Henrik Kjerrumgaard og Henning Dyremose er gæster. Sigge Winther Nielsen er vært.

Deadline 0

Deadline 2016-11-20  

I dag stemmer franske republikanenere om, hvem der skal være præsidentkandidat for partiet ved præsidentvalget næste forår. Blandt kandidaterne er tidligere præsident Nicolas Sarkozy og de to tidligere premierministere Alain Juppé og Francois Fillon. Dermed er den franske præsidentvalgkamp 2017 i gang. Et valg som af mange spås at kunne få en afgørende betydning for Europa og EUs fremtid, hvis det lykkedes for Marine Le Pen fra Front National at vinde valget. I morgen starter forhandlinger på Marienborg om dannelsen af en ny trekløver-regering med Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Hvilke udfordringer venter der de tre partier? Vi spørger kommentator Helle Ib og tidligere justitsminister Lars Barfoed. Vært: Jacob Rosenkrands

Deadline 0

Deadline 2016-11-19  

Statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte overraskende i dag, at han på mandag vil forsøge at danne en trekløver-regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Er det et projekt med fremtiden for sig? Vi spørger Anders Krab-Johansen, Pia Christmas-Møller, Martin Ågerup og Dennis Nørmark. Vært: Jacob Rosenkrands

Deadline 0

Deadline 2016-11-18  

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

Deadline 0

Deadline 2016-11-17  

Forhandlingerne på Christiansborg ser ud til at munde ud i et resultat i aften. Vi får seneste nyt om PSO-afgift, ejendomsvurderinger og finanslov. 2017 bliver et skelsættende år for Europa. Her er bl.a. valg i både Tyskland og Frankrig. Det store spørgsmål er: Fortsætter yderfløjenes fremmarch. Der er quiz om næste års europæiske valgresultater i aftens Deadline - sammen med Lykke Friis og Bo Lidegaard. Sigge Winther Nielsen er vært.

Deadline 0

Deadline 2016-11-16  

Finanslov: Forhandlingerne om årets finanslov er nået frem til slutspurten. To tidligere departementchefer - Peter Loft og Jørgen Rosted - løfter lidt af sløret for hvad der foregår bag kulisserne. Afglobalisering: Obama er på afskedsturne i Europa og den amerikanske kommentator James Traub vurderer konsekvenserne af en ny udenrigspolitisk linje under Donald Trump. Uffe Østergaard og Jens Ladefoged analyserer rygterne om gloabliseringens snarlige død. Vært er Sigge Winther Nielsen

Deadline 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose