Debatten

Debatten

Denmark

Hver torsdag kl. 20 inviterer Clement Kjersgaard markante politikere og skarpe meningsdannere i studiet for at debattere ugens mest aktuelle emner. De første to udsendelser i 2014 sendes fra DRs studie i Aarhus.

Episodes

Debatten 2017-06-15  

Hvilken kurs er rigtig for Danmark? Dét, og de vigtigste spørgsmål i dansk politik sætter Clement Kjersgaard til debat, når en række partiledere medvirker i Debatten på DR2 live fra Folkemødet. Mød: Kristian Thulesen Dahl (DF), Morten Østergaard (R), Uffe Elbæk (AL), Pernille Skipper (EL), Søren Pape Poulsen (K), Pia Olsen Dyhr (SF), Claus Hjort Frederiksen (V), Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Nicolai Wammen (S)

Debatten 0

Debatten: SKAT: Hvem har ansvaret? 2017-05-18  

Hvem har ansvaret for skandalerne i SKAT? Sådan spørger Debatten i aften, hvor det politiske ansvar vil blive diskuteret samtidig med, at vi kigger fremad og spørger: Hvad skal der til for løse SKATs udfordringer? Se Debatten med de ansvarlige partier, kritikeren Lars Trier Mogensen og den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Røde linjer i rød blok? 2017-05-11  

Enhedslisten varsler strengere krav overfor en kommende socialdemokratisk regering, men hvad betyder det konkret? Og hvad kan rød blok samles omkring? Mød Maria Gjerding, Uffe Elbæk og Pernille Rosenkrantz-Theil. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Frankrig, EU og Danmark 2017-05-08  

Emmanuel Macron vandt en overbevisende sejr i aftes. Hvad betyder det for Europa - og Danmark? Det er spørgsmålet i aftenens ekstraudgave af Debatten, der er forlænget til 90 minutter. Blandt de medvirkende er Rune Lykkeberg, Søren Krarup og Pernille Skipper.

Debatten 0

Debatten: Farvel til boligskattestoppet 2017-05-04  

Danmark har fået nyt boligskattesystem, men er det en god aftale, der giver ro til boligejerne? Eller burde man slet ikke give boligejerne skattelettelser for flere milliarder? Se Debatten med blandt andre erhvervsminister Brian Mikkelsen og Morten Østergaard. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Bliver folkeskolen bedre? 2017-04-27  

Det er det grundlæggende spørgsmål i aftenens udgave af Debatten, hvor en elev, en lærer og en skoleleder møder den tidligere undervisningsminister Christine Antorini og den nuværende minister Merete Riisager. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten ekstra: Valg i Frankrig 2017-04-23  

Clement Kjersgaard følger det franske valg til dørs, med debat, analyse og sidste nyt fra Frankrig

Debatten 0

Debatten: Hvem forhindrer integrationen? 2017-04-20  

Hvad forhindrer en bedre integration af indvandrere i Danmark? Og er Socialdemokratiets nye linje svaret? Ja, svarer Socialdemokratiets Mattias Tesfaye, mens Sofie Carsten Nielsen fra Radikale er uenig. Mød begge to i aftenens udgave af Debatten. Det er kl. 20 på DR2.

Debatten 0

Debatten Ekstra: Rigtigt at angribe Syrien? 2017-04-07  

Gjorde Præsident Trump det rigtige, da han i nat angreb Assads luftvåben efter 6 års borgerkrig? Beslutningen - og konsekvenserne af den - debatteres i denne ekstraudsendelse. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Mere ulighed i Danmark? 2017-04-06  

Er økonomisk ulighed et samfundsproblem i dagens Danmark? Det er spørgsmålet i Debatten, hvor det bl.a. diskuteres, om det er rigtigt af de blå partier at ville sænke arveafgiften eller om de burde fokusere på at mindske uligheden? I aftenens udsendelse kan du bl.a. møde virksomhedsejer Soulaima Gourani, Enhedslistens Pelle Dragsted og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Farvel til EU? 2017-03-30  

Storbritannien har netop afleveret sin officielle udmeldelse til EU og det ligger nu helt fast, at briterne er ude af EU om to år. Hvilke konsekvenser bør det få for EU's udvikling og Danmarks forhold til unionen? Se Debatten kl. 20.00 på DR2 med bl.a. Martin Krasnik og Jens Rohde. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Er Nordsø-aftalen fair? 2017-03-23  

I aftes blev en ny Nordsø-aftale vedtaget, der indeholder en skatterabat til olieselskaberne. Partierne bag glæder sig over de mange arbejdspladser og milliarder i skatteindtægter. Kritikerne svarer, at vi sælger for billigt ud og lader os presse af de store selskaber. Hvem har ret? Se Debatten kl. 20 på DR2 med finansminister Kristian Jensen og Pernille Skipper. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Har populismen tabt pusten? 2017-03-16  

Inger Støjberg fejrede 50 udlændingestramninger med en kage. I Holland har udlændingespørgsmålet også fyldt meget i valgkampen, men Geert Wilders måtte "nøjes" med 13% af stemmerne. Men er immigrationen og islam det helt store problem? Eller er frygten så overdrevet, at vi glemmer alle vores andre problemer? Se Debatten i aften med bl.a. Marcus Knuth, Martin Lidegaard og Trine Christensen fra Amnesty.

Debatten 0

Debatten: Borgermøde - Hvor skal vi hen? 2017-03-09  

100 dage er gået med VLAK-regeringen. Er de på rette vej? Og hvad er det for en politik de forsøger at gennemføre? Det er spørgsmålene i Debatten. Politikerne fra Folketinget vil blive udfordret af flere borgere, der kommer i studiet for at stille sine spørgsmål til politikerne. Mød bl.a. Joachim B. Olsen (LA), Pia Olsen Dyhr (SF) og Uffe Elbæk (Alt) Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Danske jobs til danskere? 2017-03-02  

Tusindvis af østarbejdere og andre udlændinge bor og arbejder i Danmark. Er det en gevinst - eller er det et problem? Hvordan sikrer politikerne, at alle kommer med på globaliseringens vinderhold? I aften medvirker blandt andre: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) samt en tømrer, en repræsentant for SAS-medarbejderne og en tillidsmand fra PostNord. Vært er Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Svigter vi de ældre? 2017-02-23  

Har vi i Danmark en værdig ældrepleje? I en fremtid med et stigende antal ældre er spørgsmålet, om der skal tilføres flere penge, om de pårørende skal tage et større ansvar og om ældreplejen i højere grad skal privatiseres? De spørgsmål stiller vi blandt andre Sophie Løhde, Astrid Krag, Dennis Kristensen og Geeti Amiri. Vært er Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Tænker politikerne (kun) på sig selv? 2017-02-16  

Er der noget fundamentalt galt med den måde vores demokrati og Christiansborg fungerer på? De spørgsmål stiller Clement Kjersgaard blandt andre til Bertel Haarder, Pia Christmas Møller og Anders Langballe

Debatten 0

Debatten: Boligskat 2017-02-09  

Det skal være billigere, at være boligejer mener regeringen, og vil derfor lette boligskatterne med 32 milliarder. Men vil det forgylde de rige - og favorisere byerne i forhold til resten af landet? Mød blandt andre Pia Olsen Dyhr og Rasmus Jarlov. Vært er Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Trump og Europa 2017-02-02  

EU-præsident Donald Tusk har kaldt Trumps USA en trussel mod Europa - andre ser den nye præsident som et forbillede, ikke mindst i asylpolitikken. Hvem her ret? Mød blandt andre: Rune Lykkeberg, Mikael Jalving, Özlem Cekic, Zenia Stampe og Kenneth Kristensen Berth. Vært er Clement Kjersgaard

Debatten 0

Debatten: Har Trump ret? 2017-01-26  

Donald Trump vil skære i antallet flygtninge USA tager, lukke for tilstrømningen fra udvalgte lande og bygge en mur til Mexico. I aften spørger vi om Europa og Danmark skal følge efter? Om Trump har ret? Se blandt andre Johanne Schmidt Nielsen, Martin Henriksen, Dan Jørgensen, Pernille Vermund og Natasha Al-Hariri. Vært er Clement Kjersgaard --

Debatten 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose