Debatten

Debatten

Denmark

Hver torsdag kl. 20 inviterer Clement Kjersgaard markante politikere og skarpe meningsdannere i studiet for at debattere ugens mest aktuelle emner. De første to udsendelser i 2014 sendes fra DRs studie i Aarhus.

Episodes

Debatten 2016-06-24  

Briterne vil forlade EU. Men hvad får det af betydning for Danmark og resten af Europa? Det spørgsmål stiller Debatten i aften, hvor du blandt andre kan møde centrale politikere som Jakob Ellemann (V), Morten Messerschmidt (DF), Sofie Carsten Nielsen (R), Søren Søndergaard (EL) og Dan Jørgensen (S). Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten live fra folkemødet 2016-06-16  

Traditionen tro samler Debatten partiledere og toppolitikere på folkemødet på Bornholm til en diskussion om tidens mest aktuelle politiske emner. Vært er Clement Kjersgaard

Debatten 0

Debatten: Flere kampfly? 2016-06-09  

Regeringen har i dag skaffet flertal for at købe 27 nye kampfly til en forventet samlet pris på ca. 56 milliarder. Men er det den rigtige prioritering? Kunne pengene være brugt anderledes, eller er det fornuftigt at investere så meget i Danmarks forsvar? Se blandt andre Rasmus Jarlov (K), Holger K. Nielsen, Trine Mach og Per Stig Møller. Vært er Clement Kjersgaard

Debatten 0

Debatten: Hvem bremser kvinderne? 2016-06-02  

I Danmark er det stadig kvinderne der tager mest barsel. Det er mændene, der sidder på topposterne og tjener mest. Debatten spørger kort og godt hvorfor? Se blandt andre Pia Kjærsgaard, Özlem Cekic, Geeti Amiri og Joachim B. Olsen. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Hvem betaler regningen? 2016-05-26  

Goldman Sachs står til at score milliarder, når DONG går på Børsen til juni - penge som kritikerne mener den danske stat skulle have haft til at betale for blandt andet velfærden. Samtidig overvejer regeringen at hæve bundskatten for at kunne betale for at afskaffe den grønne afgift, PSO - mens virksomhederne slipper. Hvem skal betale regningen for velfærd og klima? Se Debatten med blandt andre finansminister Claus Hjort Frederiksen, Enhedslistens Pelle Dragsted, de Radikales Martin Lidegaard, Benny Engelbrecht fra Socialdemokraterne, Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll, Brian Mikkelsen fra de Konservative og FOA-formand Dennis Kristensen. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten 2016-05-19  

Et flertal på Christiansborg er parat til at kriminalisere ytringer, der kan undergrave dansk lov og danske værdier. Men hvad skal være forbudt at sige, og hvad med vores ytringsfrihed? Det diskuterer blandt andre Jens Rohde (R), Pernille Skipper (EL), Martin Henriksen (DF), Kashif Ahmad (Nationalpartiet) og debattør Katrine Winkel Holm. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten 2016-05-12  

Regeringen vil droppe den udskældte afgift på el for at give virksomheder bedre vilkår. Kritikerne mener, at det vil skade klimaet og Danmarks position som førende på det grønne område. Hvem har ret? Og hvor meget skal staten bestemme over vores livsstil for at sikre klimaet? Se Debatten med blandt andre stenalder- og stjernekok Thomas Rode, klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), landbrugets administrerende direktør Karen Hækkerup og tidligere klimaminister Martin Lidegaard. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: Landbrug eller natur 2016-04-28  

Regeringen forhandler lige nu med de blå partier om en naturpakke til 89 millioner kroner. Forhandlingerne trækker tråde til den landbrugspakke, der i februar kostede Eva Kjer Hansen posten som miljø- og fødevareminister, fordi de konservative trak støtten til hende. Nu kræver partiet kompensation for landbrugspakkens udledning af kvælstof - men vil det ændre noget i det store billede? Og hvad er vigtigst - et rent miljø eller et konkurrencedygtigt landbrug? Se den nye miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), tidligere miljøminister Ida Auken (R), de konservatives landbrugsordfører Rasmus Jarlov, generalsekretær for Verdensnaturfonden Gitte Seeberg samt landmænd og en forsker i Debatten. Vært: Clement Kjærsgaard.

Debatten 0

Debatten 2016-04-21  

Liberal Alliance har lovet topskattelettelser og regeringen har lovet skatteforhandlinger i efteråret. Men det er der ikke råd til, svarer Kristian Thulesen Dahl nu. Debatten i aften spørger, om der er råd til skattelettelser og brug for dem? Det er kl. 20 på DR2, hvor du bl.a. kan møde Anders Samuelsen, Claus Hjort, Pernille Skipper, Morten Østergaard og Pia Olsen Dyhr.

Debatten 0

Debatten 2016-04-14  

På tirsdag vil Folketinget stemme om en ny udvidet dansk mission i kampen mod Islamisk Stat. Er det en god idé? Så simpelt er spørgsmålet, når DR2 i anledning af Folketingets afstemning først sender et 30-minutters interview med udenrigsminister Kristian Jensen og dernæst DEBATTEN om samme emne. Verden blev pludseligt opmærksom på terrorbevægelsen Islamisk Stat i sommeren 2014. Samme efterår var en ny koalition - inklusiv Danmark - igen i krig i Irak, 11 år efter vi deltog i koalitionen, der væltede Saddam Hussein. Nu, halvandet år senere, vil regeringen så udvide missionen. Men hvad er planen? Hvornår kan vi sige, at vi er 'færdige' med kampen mod IS? Og hvad har vi lært af erfaringerne fra vores missioner i Afghanistan, Irak og Libyen? I udsendelsen deltager bl.a. Martin Lidegaard (R), Naser Khader (K), Jakob Ellemann-Jensen (V), René Gade (AL), kaptajn Mads Silberg, Trine Mach og seniorforsker Helle Malmvig.

Debatten 0

Debatten Special: En plan for krigen? 2016-04-14  

Udenrigsminister Kristian Jensen vil udvide den danske mission mod Islamisk Stat. Hvad er planen? Få Kristian Jensens svar, når Clement stiller ham de svære spørgsmål om den danske krigsindsats i et 30-minutters interview med efterfølgende debat.

Debatten 0

Debatten 2016-04-07  

Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

Debatten 0

Debatten: Svigter Europa flygtningene 2016-03-31  

For nylig blev EU enig med Tyrkiet om at betale landet milliarder af kroner for at tage flygtninge tilbage fra Europa. Men forholdene for flygtninge i Tyrkiet kritiseres og spørgsmålet er, om det overhovedet afhjælper flygtningepresset på Europa? Se Debatten med blandt andre Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, Zetlands Lea Korsgaard og formand for Europa-bevægelsen Stine Bosse. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten 2016-03-17  

Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

Debatten 0

Debatten 2016-03-10  

Regeringen ønsker, at kommunerne skal spare de næste år i form af det såkaldte omprioriteringsbidrag. Kommunerne siger, at det vil få konsekvenser for velfærden. Men kan kommunerne spare mere for f.eks. at give plads til andre tiltag? Og er den offentlige sektor efterhånden blevet for stor? Det er blandt spørgsmålene i Debatten i aften, hvor du bl.a kan møde Pernille Rosenkrantz-Theil, Bjarne Hastrup, Anders Krab og Rene Christensen. Clement Kjersgaard er vært.

Debatten 0

Debatten 2016-03-03  

En dokumentar på TV2 har i denne uge sat fokus på rabiate holdninger i Grimhøj-moskeen. Det har medført stærke politiske reaktioner og krav om handling. Men hvordan vil politikerne bremse radikalisering i danske moskeer? Er der brug for en dansk imamuddannelse, og skal vi til at screene imamer, som vil ind i Danmark ved grænsen? Mød bl.a. Pernille Skipper, Zubair Butt Hussein og Martin Henriksen. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten 2016-03-01  

Kronprinseparret har sammen med udenrigsminister Kristian Jensen og en række danske virksomheder været på erhvervsfremstød i Saudi Arabien. Et land der blandt andet er berygtet for offentlige henrettelser og kvindeundertrykkelse. Er det hyklerisk, at besøge og handle med Saudi-Arabien, når vi samtidig taler om at udbrede demokrati og menneskerettigheder? Det diskuterer vi i Debatten blandt andre med udenrigsminister Kristian Jensen, Søren Espersen, Anna Libak og Nagieb Khaja. Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten 2016-02-24  

På grund af den ekstraordinære situation i dansk politik sender Debatten i aften. Vi spørger blandt andet om det er rigtigt af de Konservative at vise mistillid til Eva Kjer Hansen? Og vi spørger hvad Lars Løkke nu bør gøre? Vært: Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten: For meget på Facebook 2016-02-18  

Det er snart 20 år siden, internettet blev en del af hverdagen, og i dag er flere end 3,5 millioner af os på Facebook. I aften spørger vi hvad det betyder for vores samtale, demokrati og måde at være sammen på. Er danskerne i dag for meget på Facebook? Mød blandt andre Peter Falktoft, Knud Romer, Abdel Aziz Mahmoud, Poul Madsen og Lea Korsgaard. Vært er Clement Kjersgaard.

Debatten 0

Debatten 2016-02-11  

Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.

Debatten 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose