Debattert

Debattert

Norway

Debattredaktørene Hilde Sandvik og Erik Tornes snakker om ukens viktigste debatter. Programleder er Liv Skotheim.

Episodes

Debattert 27 Abortnemder  

Mette Didriksen skrev et innlegg i BT om den stille sorgen rundt senabort og belastningen om å måtte møte opp i møte med abortnemd:

«Da legen ringte og sa at jeg måtte stille i et nemndmøte, måtte jeg spørre meg selv hvilket århundre vi lever i»

Helseminister Bent Høie skriver i et innlegg i BT at Kvinner som søker abort etter tolvte uke, har rett til å møte i nemnden som behandler søknaden, men 

Debattert 0

Debattert 25: Skoler blir nedlagt i Bergen  

Torsdag var en skjebnesvanger dag for mange foreldre i Bergen. Ny skolebruksplan ble behandlet i bystyret. Der ble det bestemt at Haugland, Riple og Nordvik skole blir lagt ned. Elevene ved Tveiterås spesialskole skal flyttes til Ulriken skole på Landås.

Forfatter Olaug Nilsen er mor til en av elevene på Tveiterås skole, og har vært sentral i debatten. I denne ukens Debattert møter hun skolebyråd Pål Hafstad Thorsen.

Programleder er Liv Skotheim.

Debattert 0

Historier fra Haukeland - Debattert spesial  

Spesialutgave av Debattert der vi få høre de tre vinnerne av BTs skrivekonkurranse “Historier fra Haukeland” lese opp sine tekster. Medvirkende: Cathrine Gjeitsund, Monica Sanden og Jostein Skråmestø. Programleder er Liv Skotheim.

Debattert 0

Debattert 23: Festspill spesial  

Grensesprengende eller kjedelig? Kritiker Astrid Kolbein, festspilldirektør Anders Beyer og kulturredaktør Frode Bjerkestrand diskuterer årets festspillprogram. Programleder Liv Skotheim. Beklager litt dårlig lyd på BTs nye kulturredaktør.

Debattert 0

Debattert 22: Kommunereformen  

- Kommunane er overadministrerte, slår fylkesmann Lars Sponheim fast, fire dagar før folket i 35 kommuner landet rundt skal stemme over om dei vil slå seg saman med nabokommunen.

Denne vekas Debattert handlar om kommunereformen, jobbar, Vestlandet og framtida. Intet mindre. Gjestar: Fylkesmann Lars Sponheim (frå Ulvik), lærar Jan Nordø frå Austrheim og Venstre-politikar Peder Lofnes Hauge frå Gloppen.  Programleiar: Hans K. Mjelva

Debattert 0

Debattert 21: Skam spesial  

NRK-serien Skam har tatt seerne med storm, både tenåringene den er beregnet på og godt voksne. Denne uken var serieskaperne i Bergen på Nordiske Mediedager, og vi tok en prat med dem og med folket på gaten. Programleder: Liv Skotheim.

Debattert 0

Debattert 20: Hvorfor er jentene så stille på forelesningene?  

Guttene tar mest plass på forelesninger på Universitetet. Er det guttenes problem eller jentenes?

I programmet: UiB-professor Lise Rakner, student Ingeborg Sivertstøl og kommentator (og student) Mathias Fischer. 

Programleder er Liv Skotheim.

Debattert 0

Debattert 19: Bybanen vedtatt lagt over Bryggen.  

Så er det endelig vedtatt - Bybanen skal gå over Bryggen. Eller? Byrådsleder i omkampenes by, Harald Schjelderup (Ap) møter sin forgjenger Martin Smith-Sivertsen (H). De snakker om fortid og fremtid. Programleder: Liv Skotheim.

Debattert 0

Debattert 18. Sønner av Odin  

Svartkledde rasister eller folkets gode hjelpere? Sons of Odin er kontroversielle. Frantz Kristian Frantzen kaller seg grunnlegger av organisasjonen, og at de har flere tusen medlemmer. Han møter Janne Kristiansen fra “Grepa damer mot Sons of Odin”. Programleder: Liv Skotheim

Debattert 0

Debattert 17: Kan Bergen bli hovedstad for Vestlandet?  

“Bergen er ikkje hovudstaden min” skriver vestlendingen Bård Vegar Solhjell (SV) i BT, samme uke som regjeringen legger frem en ny regionmelding. 

Debattert-programleder Liv Skotheim har invitert Solhjell, sammen med professor Frank Aarebrot og BTs politiske redaktør, Frøy Gudbrandsen for å granske Bergens sjel, og byens muligheter for å bli en hovedstad for hele Vestlandet.

Debattert 0

Smågodt, 8. mars, ABB og Tyrkia  

Liv Skotheim, Mathias Fischer og Erik Tornes diskuterer ukens største debatter.

Det er en slags rolig uke i USA, mellom Super-Tirsdag og neste ukes viktige nominasjonsvalg i Ohio og Florida.

Vi benytter anledningen til å snakke om billig smågodt, 8. marskritikken, rettssaken mellom Anders Behring Breivik og den norske staten og ikke minst avtalen mellom Tyrkia og EU om om hvordan flyktingskpørsmålet skal kunne løses.

 I studio: Kommentator Mathias Fischer, debattleder Liv Skotheim (begge fra Bergens Tidende) og Aftenpostens debattredaktør Erik Tornes.

Du kan høre sendingen her, i Podbean eller via iTunes, der du kan abonnere på Debatt [...]

Debattert 0

Debattert 15 om media og Odins soldater  

BTs Liv Skotheim og Hilde Sandvik diskuterer medias fremtid og Odins soldater med den nye BA-redaktøren, Sigvald Sveinbjørnsson.

Debattert 0

Debattert 14 med Hege Storhaug som gjest  

Hege Storhaug går lenger enn noen gang i et stort intervju i BT og Aftenposten i dag. Hun er gjest i dagens Debattert, og lufter islamdebatten sammen med BTs debattredaktør Hilde Sandvik, Aftenpostens debattredaktør Erik Tornes og debattleder Liv Skotheim. Og så blir det litt 8. mars-paroler til slutt.

Debattert 0

Debattert 13  

Listhaug er den nye Storhaug: Liv Skotheim, Hilde Sandvik og Erik Tornes oppsummerer ukens viktigste debatter.

Debattert 0

Debattert 12: Astrup, såkalte barneekteskap, kroppspressavisen Dagbladet, valg i USA og (litt) zikavirus  
Migrantkrisen i Europa har inntatt jenteperspektivet, Dagbladet er kåret til best til å få ungdom til å føle seg verst, og i USA er det valgfest.

Dette er noe av det du får høre i ukens Debattert, hvor kulturredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik, og debattredaktør i Aftenposten, Erik Tornes, diskuterer ukens største debatter. Programleder Liv Skotheim har fri, i hennes sted står Ingeborg Senneset.

God lytting!

Debattert 0

Debattert 11 Live  

Smykkeloven i Danmark og Snåsamannen er blant temaene når Debattert debuterer live på Litteraturhuset i Bergen. I panelet: Frank Aarebrot, Hilde Sandvik, Anders Waage-Nilsen og Liv Skotheim. 

Debattert 0

Debattert 10: Sykt perfekt eller sykt selvopptatt?  

Blir det normale sykeliggjort? Er ungdommene i TV 2-serien Sykt perfekt egentlig bare sykt selvopptatte? Si ;Ds Adelina Trolle Andersen er kritisk gjest i ukens sending. Preges Snåsamannen-debatten av et godhetstyranni? Og flyktningdebatten - hvor går vi nå? Hilde Sandvik og Erik Tornes er som vanlig med. Ingeborg Senneset vikarierer for Liv Skotheim som programleder.

Debattert 0

Debattert 9  

Ble det for mye Bowie? Liv Skotheim, Mathias Fischer og Erik Tornes oppsummerer ukens debatter.

Debattert 0

Debattert 8  

Første Debattert i det nye året handler blant annet om NHO-sjefens Uber-tur, Hilde Sandviks BT-sorti og Valdres-saken.

 

Debattert 0

Debattert nr. 7 2015  

Vi oppsummerer årets viktigste debatter. Special guest: Knut Olav Åmås.

Debattert 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose