Dela en flaska – Nöjesguiden Podcasts

Dela en flaska – Nöjesguiden Podcasts

Sweden

I podcasten Dela en flaska sätter Nöjesguidens dryckesredaktör Alf Tumble varje månad en krogpersonlighet på prov med ett blindtest av ett vin han tror ska falla gästen i smaken.

Episodes

Dela en flaska - med Per Styregård  

Den evigt unge Per Styregård hör till Sveriges mest kunniga mat- och dryckespersonligheter. Han ligger bland annat bakom debattscenen Skafferiet, gjort mat-TV på SVT, varit redaktör för både White Guide och tidningen Gourmet. Vinpassionen sprider han numera i Dagens Industri. Och får han tid över mellan krogbesök och skrivande spelar han blåsinstrument. Vad annars?

Dela en flaska - med Håkan Larsson  

Efter ett långt sommaruppehåll är äntligen Dela en flaska tillbaka! Den här gången med vinjournalisten och SVT-profilen Håkan Larsson på andra sidan glaset. Ett extra långt samtal om allt från favoritskumpa och sexistiska vinuttryck till konventionella bokomslag och vad Systembolaget borde göra. Och givetvis ett riktigt gott och svårgissat rödpang i karaffen!

Dela en flaska - med Robert Andersson och Maximilian Mellfors  

70 minuters vinsnack med sommelierproffsen Robert Andersson (Hornstulls bodega) & Maximilian Mellfors (Ekstedt). Vi provar fyra vita viner från Rhônedalen, spelar vinspel och konstaterar bland annat att ett gott vin inte alltid är det dyraste utan oftast det man vill dricka mycket av i stora klunkar.

Dela en flaska #18 Deluxe – Johanna Platzek  

Riesling i kubik! Temat för det här deluxeavsnittet är tyska rieslingviner och Råkulturs restaurangchef Johanna Platzek blindprovar tre olika flaskor. En närgående studie i världens kanske främsta druva tillsammans med en av krogstockholms vassaste sommelier. Varsågoda!

Dela en flaska - med Britt-Marie Bäcke  

Träffa Britt-Marie "Brittis" Bäcke, en av Sveriges första kvinnliga sommelierer och idag fullfjättrad krogentreprenör. Hon driver Bistro Edsbacka och knäckebrödsbageriet Bäcke Knäcke. I vinvärlden gjorde hon sig ett namn genom brädspelet "Bouquet" som Barrack Obama köpte en pall av. Se fram emot ett gastrohistoriskt avsnitt med många sidospår.  

Dela en flaska – med Johan "Patjanga" Nilsson  

I Dela en flaska avsnitt nummer 16 är Alf Tumble åter på besök hos krogen PM & Vänner. Där delar han en flaska knepigt och stramt rödvin med en av landets mest briljanta sommelierer – Johan "Patjanga" Nilsson. En 27-åring från Västervik som drömmer om att öppna ett äldreboende där alla ska ha råd att få dricka goda viner.

Dela en flaska - med Rubén Sanz Ramiro  

I årets första avsnitt av Dela En Flaska har Alf Tumble hälsat på hos PM & Vänner i Växjö för att dela en vinare med chefssommelier Rubén Sanz Ramiro. En ödmjuk man uppvuxen i Ribera del Duero och med en rad internationella stjärnkrogar sitt CV. Idag chefar han i matsalen på PM & Vänner och ombesörjer krogens magnifika vinkällare.

Dela en flaska - med Björnstierne Antonson  

Årets sista Dela en flaska innebär 80 fullspäckade minuter med champagneriddaren Björnstierne Antonson. Allt du behöver veta om champagne och tips på smarta köp inför nyår. Dessutom en fin återblick på Stockholms krogvärld då allt började.

Dela en flaska - med Beatrice Becher  

I nya avsnittet av vinpodden Dela en flaska träffar Alf Tumble den svenske och numera även den nordiska mästaren i sommelieri: Beatrice Becher. En timmes snack om att tävla i vin, jobbet på Sturehof och vad som är absolut godast att dricka till en fet Cohiba. 

Dela en flaska - med Erik Videgård  

I senaste avsnittet av vinpodden Dela en flaska träffar Alf Tumble kroggeniet Erik Videgård.  Se fram emot en timmes alkoholromantisk djupdykning i Stockholms krogvärld och fantastiskt gott men knepigt vin i den hemliga karaffen.

Dela en flaska #11 (deluxe) – Rajat Parr  

Den första internationella gästen som Alf Tumble delar en flaska med är ingen mindre än sommeliern, producenten och författaren Rajat Parr från Kalifornien. En man som älskar Rhôneviner. Därför blev det tre flaskor istället för en.

Dela en flaska - med Mischa Billing  

I Dela en flaska avsnitt #10 gästas Alf av vinveteranen Mischa Billing, utbildare vid Grythyttans Restauranghögskola och rutinerad vinskribent. En timmes snack som kretsar lika mycket kring konstformer och sensorik som boxviner och att hitta tillbaka till passionen.

Dela en flaska - med Anders Enquist  

I avsnitt nummer 08 har Alf Tumble dela en flaska rött med Anders Enquist – chefredaktör för vinmagasinet Livets Goda och den nya restaurangguiden Livets Goda topp 20. En man vars hjärta delas lika mellan vinet och musiken.

Dela en flaska – med Totte Steneby  

I Dela en flaska #7 gästas Alf Tumble av sommeliern Totte Steneby från vinbaren The Burgundy. Ett matigt samtal där Totte berättar om vad blindprovning egentligen går och hur det är att leva tillsammmans med en minst lika begåvad sommelier. Han avslöjar även vilket tantvin han helst dricker när ingen annan ser, och varför barberaviner.  Podcasten är inspelad live och sändes 7 mars i Radio Skanstull.

Dela en flaska - med Arvid Rosengren  

I avsnitt fyra träffar Alf Tumble den nyblivna Europamästaren i sommelieri Arvid Rosengren. Till vardags arbetandes i Köpenhamn ger han sin syn på dansk respektive svensk dryckeskultur. Han berättar om nervositeten inför en tävling, dumma vininköp till krogen och om sin oproportionerligt stora kärlek till Loire. Som grädde på moset tipsar Arvid om de mest spännande vinerna i världen just nu. Och då handlar det inte om jordgubbspinot.

0:00/0:00
Video player is in betaClose