Deloittecast

Deloittecast

Norway

Podcast by Deloitte

Episodes

11 - Kleskoder, business casual, intervjutips og forskjellen på revisjon og digitalbyrå  

Hva betyr kleskoder og hvordan utspiller dette seg på Deloittehuset? Vi undersøker forskjellene i revisjon og digitalbyrå med utgangspunkt i kleskoder, ser hvordan sosialantropologien kan forklare sammenhengen mellom klær og identitet, og får tips til hva du bør ha på deg på intervju og bedriftspresentasjoner. Hele tre intervjuer i denne litt lettere sommerepisoden av Deloittcast!

10 - Hacking og cyber security  

Hva er hacking, hvor lett kan innbrytere trenge seg inn på PC'en din og hvordan kan vi sikre oss mot ransomware, ormer og andre farer på internett? Vi snakker med Knut Håkon Mørch og Øystein Landsverk fra Risk Advisory om disse temaene for å finne ut hvor store farene er og hva vi kan gjøre med dem.

9 - Endringsledelse  

Hvordan få folk med seg i en strategisk endring, hvorfor er dette viktig og hvilke feil går organisasjoner vanligvis i når det gjelder endringsledelse? Vi snakker med Eva Gjøvikli og Anne Cathrin Haueng fra Human Capital for å finne ut hva endringsledelse egentlig er.

Bonusepisode - Drivkraft Og Ledelse Med Ole Gunnar Solskjær  

I denne bonusepisoden får du høre Marius intervjue selveste Ole Gunnar Solskjær, tidligere Manchester United-spiller og nåværende Molde-trener, om drivkraft, ledelse og hvordan yte maksimalt i krevende situasjoner.

8 - Fremtidens organisasjon, Digital HR og brukeropplevelse for ansatte  

Hvordan ser fremtidens organisasjon ut, og hva er egentlig Digital HR? Hvordan skal Human Resources bli en sann strategisk rådgiver for organisasjonen og samtidig sette de ansatte i sentrum når de skal designe nye tjenester? Vi snakker med senior manager Frøydis Høgset og manager Ellen Fjeld om dette og mer til i dagens episode.

7 - Kvinnedag! Likestilling, glasstaket og work/life balance  

Finnes egentlig glasstaket, hvordan balansere familielivet og jobb, og er det egentlig forskjell på kvinner og menn? Vi diskuterer disse og flere temaer i denne episoden i anledning kvinnedagen. Med oss i studio har vi HR-leder Anne Karin Mosaker, og Senior Manager Marianne Eikrem.

6 - Kompetanse i fremtidens bankbransje  

Med massive endringer i bankbransjen i årene som kommer stiller vi spørsmålet: Hva kreves egentlig for å jobbe i bank i fremtiden? Open banking, blockchain og PSD2 er noen av begrepene som dukker opp og vi prøver å finne ut hva det egentlig betyr. Med oss i studio har vi to av Deloitte Norges sine eksperter på bransjen: Kirsti Tranby og Sverre Danielsen, partnere i Financial Services.

Bonus episode - Cost Transformation  

Our first episode 100% in English! We sit down with Omar Aguilar and Joachim Gullaksen to discuss cost transformation, and how to become a global leader in Deloitte. Omar is Deloitte's global leader in strategic cost transformation and Joachim Gullaksen is a Director in Norway and in charge of the Norwegian Cost Transformation and Post Merger Integration practice.

Bonusepisode - Digital satsning, hettegensere og prototyper  

Hva skal egentlig verdens største leverandør av profesjonelle tjenester med et digital byrå, og hvordan løser man problemer i en stadig mer kompleks verden? Karine Braaten og Håvard Bergersen forteller om hva et byrå kan tilby Deloittes kunder, hvordan et byrå jobber og hvem som egentlig skal befinne seg i studioet til byrået. Dette er den siste episoden fra Nasjonalt Konsulentmøte, hvor Deloittecast spilte inn episoden foran et live publikum i starten av januar.

Bonusepisode - Strategi i en verden i endring  

Hvordan kan man egentlig planlegge for fremtiden når verden er i konstant endring? Vi er fortsatt live fra Deloittes interne konsulentmøte, og i denne episoden snakker vi med Bjørnar Jensen, partner og leder for den Sveitsiske konsulentavdelingen og Monitor Deloitte Sveits, og med Andreas Enger, partner og leder for Monitor Deloitte Norge. Monitor Deloitte leverer strategirådgivning til noen av de største aktørene i verden, slik som f.eks. Apple, og vi prøver å finne ut hvordan man jobber med strategi i dag og fremover.

5 - Hvordan tenke som konsulent  

Deloittecast er live på Nasjonalt Konsulentmøte! De neste tre ukene legger vi ut en ny episode hver uke fra denne konsulentkonferansen, hvor vi sendte live fra vår eget podcaststudio. I denne episoden snakker vi om hvordan lykkes som konsulent, og vi har med oss fire flotte gjester! Først snakker vi med Richard Houston, Managing Partner for Consulting i UK og Neville Kahn, Managing Partner for Financial Advisory i UK, og utforsker hva de har gjort bra og mindre bra i deres karriere. Så bytter vi over til morsmålet og snakker med Halvor Moen, Partner og leder for Strategy and Operations, og Cecilia Flatum, Partner i Technology og snakker om deres erfaringer og får noen kjappe tips til hvordan lykkes på caseintervju. Husk at du alltid kan sende oss spørsmål og forslag til temaer på podcast@deloitte.no!

4 - Sitteplassen som strategisk grep - hva er fordelen med free seating?  

Vi snakker med daglig leder Aase-Aamdal Lundgaard og manager Hanne Solem om hva aktivitetsstyrt kontor egentlig er og hvordan det kan øke samhandling og støtte opp om strategien. Vi får dessuten høre litt om hvordan flytteprosessen til Deloitte fra Skøyen til Bjørvika og hvordan denne endringsprosessen ble håndtert innad. Andreas og Marius forteller også om sin uke på konsulentkurs i Brussel, og til slutt blir det julekalender!

3 - Hemmeligheten til personlig produktivitet og stressmestring  

Hva er hemmeligheten til personligproduktivitet og hvordan kan vi mestre å håndtere utallige oppgaver og ting som må gjøres? Partner Cecilia Flatum og Getting Things Done ekspert Morten Røvik deler sine erfaringer med å balansere jobb og privatliv, og systematisere gjøremål for en mest mulig stressfri hverdag.

2 - Roboter i arbeidslivet og evnetester i rekruttering  

Hva er robotics, og hvordan vil robotene påvirke vår arbeidshverdag? Hvordan ser fremtidens arbeidsmarked ut når teknologien skrider frem? Kan robotene ta over jobbene våre? Vi snakker med partner Jason Rowe og senior consultant Ole Kristian Haug om dette og prøver å se inn i glasskula for hva slags kompetanse som vil kreves i fremtiden. Vi snakker også med Aud Elin Omholt om hvordan Deloitte har begynt å bruke evnetester i rekrutteringsprosessen. Til slutt har vi også lytterspørsmål! Fortsett å sende inn spørsmål og temaønsker på podcast@deloitte.no

1 - Digitalisering i offentlig sektor og livet som nyansatt  

I denne alle første episoden snakker vi med Katrine Minken og Lennart Sjøgren, begge partnere i Deloitte som jobber med offentlig sektor. Dessuten tar vi en prat med to nyutdannede nyansatte, Hilde Kamperud og Kristoffer Ødegård om de første månedene i jobb og hvordan de opplevde rekrutteringsprosessen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose