Den perfekte spionforfatter

Den perfekte spionforfatter

Denmark

Frank Esmann har talt med den engelske forfatter Adam Sisman, der sidste år udgav en biografi om spionforfatteren John le Carre. D. 1. september 2016 udkommer le Carres egen selvbiografi, ”Duernes Tunnel” på dansk. P1 sender en radiobiografi i tre afsnit om manden, hvis rigtige navn er David Cornwell.

Episodes

Den perfekte spionforfatter 3:3 2016-09-06  

Derude, hvor der så langt øjet rækker kun er forblæste stenhuse, græssende får, Irsk Hav og så mere Atlanterhav, bliver John le Carres legendariske figurer til. Cornwalls kyst er menneskeforladt, men i le Carres fantasi befolkes det med spioner, forrædere, svindlere, elskede, forrådte og alle de andre karakterer, som med spionchefen Smiley i spidsen er blevet globalt folkeeje. I tredje og sidste del af radiobiografien om John le Carre handler det om forfatterens særprægede skrive- og researchteknik. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.

Den perfekte spionforfatter 2:3 2016-08-30  

Romanen "Spionen, der kom ind fra kulden" udkom i 1963 og var en af de største salgssuccesser nogensinde. Alene i Danmark solgte den henved 100.000 eksemplarer. Successen sendte imidlertid forfatteren, John le Carre ud i en dyb depression, som endte med at han overvejede at begå selvmord. Anden del af radiobiografien om John le Carre fortæller historien om, hvordan en ung kvinde fra Malmø reddede et forfatterskab. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.

Den perfekte spionforfatter 1:3 2016-08-23  

Hans far var en international svindler og hans mor forlod ham da han var fem. Han blev tidligt knyttet til den britiske efterretningstjeneste og fandt der inspirationen til at skrive en serie spionromaner som gjorde ham til multimillionær. Hans navn er David Cornwell, men verden over er han kendt som John le Carre. I dette første afsnit i radiobiografien om spionforfatteren, handler det om hvilken rolle barndommen og ungdommen kom til at spille. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.

0:00/0:00
Video player is in betaClose