Den store kundereisen

Den store kundereisen

Norway

Podkast med Åslaug Birgitte Græsvold og Gjermund Glesnes i Cloud Media - hvor vi inviterer kunnskapsrike gjester for å snakke forståelig om alt innen moderne digital markedsføring. Hva er egentlig SEO, hvordan bør bedrifter være på sosiale medier - og bør de? - og hvordan bør markedsføreren tenke opp mot kundereisen.

Episodes

#6 Feriespesial! Hvor ble det av Doffen, Verda'n og Olga Marie?  

Vi mimrer og humrer med mannen som spleiset Solo med Olga Marie Mikalsen, som fikk hele Norge til å gå rundt og spørre: "Hva skjer'a?" og svare: "Doffen har daua", og som har satt sitt humoristiske preg på norsk reklamebransje gjennom flere ti-år.

Rådgiver Paal Tarjei Aasheim fra McCann er skipper på skuta som tar oss med gjennom tv-reklamens gullalder frem til den store digitale revolusjonen som resulterte i at alle ville prate, men ingen lenger ville høre etter.

...Og han har selvfølgelig noen gull-tips du kan starte høsten med, og som du kan få med deg om du laster ned episode 6 av Cloud Medias podkast Den store kundereisen. Programledere er Gjermund Glesnes og Åslaug B. Græsvold.

Vil du sikre deg plass på Cloud Medias frokostseminarer til høsten, kan du melde deg på her: https://www.cloudmedia.no/arrangementer/

 

#5 Hvordan skrive godt - så innholdet ditt treffer  

Doktoren har kommet på besøk! Heldigvis har tekstdoktor Christine Calvert fra www.tekstdoktor.no verken tenkt å amputere tekstene våre, eller å sykemelde språket vårt. I stedet deler hun sine forebyggende tips og råd om hvordan vi kan få et bedre språk når vi lager innhold til kundene våre.

Det kan for eksempel hjelpe å tenke på Kåre...

Dette + en veldig hyggelig sommerhilsen får du om du laster ned episode 5 av Cloud Medias podkast Den store kundereisen, med programlederne Gjermund Glesnes og Åslaug Græsvold. 

Allerede nå er flere av høstens frokostseminarer på Cloud Media klare. Vil du sikre deg plass, så skynd deg og meld deg på her: https://www.cloudmedia.no/arrangementer/

 

#4 Hva virker i kommunikasjon og markedsføring?  

Vi har dratt ut på ekskursjon! Nærmere bestemt til Talerlistens og Kampanjes heldagsseminar, Hva virker? Effektiv kommunikasjon, påvirkning og rådgivning, på Vika kino i Oslo. Der tok vi fatt i noen av de mest spennende stemmene innenfor markedsføring og kommunikasjon for å høre hva som..ja..virker!

Med hjernetrimmer Frank Wedde i Memolife snakket vi om hvorfor markedsførere først bør gjøre reptilhjernen vår trygg og pattedyrshjernen vår glad for å kunne nå ut med budskapet sitt. Vikki Walle-Hansen fra Opinion A/S tok oss med inn i tenåringsjentenes YOLO-verden der FOMO gjør at de heller mister nattesøvnen enn å gå glipp av siste story i Snapchat. Lise Tangen Hansen i Penetrace utfordret merkevarene på å se forretningspotensialet i det grønne skiftet, og Ingvild Moen fra Resonate og Marie Brydevold fra Gjensidige betrygget oss på hva bedrifter og markedsførere kan og bør gjøre i sosiale medier uten at det lyser putealarm og bare blir flaut. 

Har du lyst på mer etter disse lydlige smaksprøvene, kan du finne gjestene våre på:

Frank Wedde: www.memolife.no

Vikki Walle-Hansen: www.opinion.no

Lise Tangen Hansen: www.penetrace.com

Ingvild Moen: www.resonate.no el @plosiv på Twitter

Marie Brydevold: gjensidigenorge på Snapchat

Har du ris, ros eller tips til gjester? Kontakt oss på fanbrev@denstorekundereisen.no 

#3 Hvordan bør du jobbe med innholdsmarkedsføring og salg mot bedrifter?  

B2B? Inbound og outbound? Content og digital marketing? I episode 3 av Den store kundereisen prøver vi å bli litt klokere på noen av de mange ordene som stammefolket markedsførere bruker i det daglige. Med oss på laget er gjesten vår, Erik Wattne fra Smarketing Consulting, som har jobbet med ulike grener av markedsføring og salg i over tjue år, og som nå særlig jobber med inbound marketing/inngående markedsføring mot bedriftsmarkedet.

Vet du at du må nå 5,4 beslutningstakere i en bedrift med markedsføringen din for å komme i mål med salget? 5,4 personer som alle kan ha sin helt egen kundereise? Og hva er det egentlig folkene i salgs- og markedsavdelingene har å si om hverandre når de skal si sin ærlige mening?

Det er noe av det du kan høre mer om i denne episoden av Den store Kundereisen, som er produsert av Cloud Media, med programlederne Gjermund Glesnes og Åslaug Græsvold. Send oss gjerne en mail på fanbrev@denstorekundereisen.no , gi oss en anmeldelse i Itunes eller Google Play, eller gå inn på Cloud Media for å melde deg på neste frokostseminar.

#2 Hvordan bli en smart innholdsmarkedsfører med SEO  

I episode 2 av Den store kundereisen har vi fått besøk av mannen som magasinet Forbes.com regner som en av verdens 25 fremste SEO-spesialister. Trond Lyngbø i Search Planet besøkte Clouds frokostseminar 11.mai, og i podcasten gir han oss kjernebudskapet i hvordan du kan bruke SEO i innholdsmarkedsføring, hvorfor du kanskje går glipp av millioner om du gjør jobben halvveis, og hvorfor det beste ville være om vi sluttet å tenke på content, SEO og innholdsmarkedsføring, og heller konsentrerte oss om å tenke på mennesker.

Ja, og så følger Gjermund Cloud Medias verdi om å gjøre andre gode, på en litt utilsiktet, men ganske vellykket måte. Få med deg episoden og hør hvordan!

 

#1 Hvordan treffe kunden i Google  

Når kundene vet "alt" om en vare før de engang går inn i butikken, får det store konsekvenser for hvordan bedrifter bør tenke kjøpstrakt og kundereise i sin markedsføring.

Hvordan bør moderne markedsførere tenke for å lykkes i de digitale tidsalder, hvor Google beskriver handlemønsteret gjennom modeller som ZMOT og Se-tenke-handle-like?

I denne episoden har programlederne Åslaug Birgitte Græsvold og Gjermund Glesnes besøk av Steffen Rabben fra Google Norge hvordan de tenker rundt dette, og hvordan de mener at bedrifter bør bruke blant annet søkemotormarkedsføring til å nå potensielle kunder - også blant millennials og generasjon Z.

Den store kundereisen er produsert av Cloud Media. Lik oss på Facebook og gi oss en anmeldelse i iTunes eller Google Play.

0:00/0:00
Video player is in betaClose