Den store kundereisen

Den store kundereisen

Norway

Podkast med Åslaug Birgitte Græsvold og Gjermund Glesnes i Cloud Media - hvor vi inviterer kunnskapsrike gjester for å snakke forståelig om alt innen moderne digital markedsføring. Hva er egentlig SEO, hvordan bør bedrifter være på sosiale medier - og bør de? - og hvordan bør markedsføreren tenke opp mot kundereisen.

Episodes

#2 Hvordan bli en smart innholdsmarkedsfører med SEO  

I episode 2 av Den store kundereisen har vi fått besøk av mannen som magasinet Forbes.com regner som en av verdens 25 fremste SEO-spesialister. Trond Lyngbø i Search Planet besøkte Clouds frokostseminar 11.mai, og i podcasten gir han oss kjernebudskapet i hvordan du kan bruke SEO i innholdsmarkedsføring, hvorfor du kanskje går glipp av millioner om du gjør jobben halvveis, og hvorfor det beste ville være om vi sluttet å tenke på content, SEO og innholdsmarkedsføring, og heller konsentrerte oss om å tenke på mennesker.

Ja, og så følger Gjermund Cloud Medias verdi om å gjøre andre gode, på en litt utilsiktet, men ganske vellykket måte. Få med deg episoden og hør hvordan!

 

#1 Hvordan treffe kunden i Google  

Når kundene vet "alt" om en vare før de engang går inn i butikken, får det store konsekvenser for hvordan bedrifter bør tenke kjøpstrakt og kundereise i sin markedsføring.

Hvordan bør moderne markedsførere tenke for å lykkes i de digitale tidsalder, hvor Google beskriver handlemønsteret gjennom modeller som ZMOT og Se-tenke-handle-like?

I denne episoden har programlederne Åslaug Birgitte Græsvold og Gjermund Glesnes besøk av Steffen Rabben fra Google Norge hvordan de tenker rundt dette, og hvordan de mener at bedrifter bør bruke blant annet søkemotormarkedsføring til å nå potensielle kunder - også blant millennials og generasjon Z.

Den store kundereisen er produsert av Cloud Media. Lik oss på Facebook og gi oss en anmeldelse i iTunes eller Google Play.

0:00/0:00
Video player is in betaClose