Det Næste Kapitel

Det Næste Kapitel

Denmark

Kender du det, at du forlader et middagsselskab, og på vej ned af trappen kommer du i tanke om alt dét du ville have sagt? Det Næste Kapitel er præcis dét program, bortset fra at du nu får mulighed for at vende tilbage til samtalen.

Episodes

Jens Unmack - det andet møde (2)  

En bandrelation har meget til fælles med et parforhold, fortæller Unmack. I Love Shop holdt kærligheden ikke. Efter nogle barske år med dødsfald, misbrug og selvransagelse, rammes Unmack af en helt særlig følelse, da han en frostklar nat kører hjem langs Søerne i København.
Det Næste Kapitel om hvad, der sker når ungdomdommens idealisme møder virkelighedens mur og musikken genopstår.

Jens Unmack - det første møde (1)  

Unmack tager os med på sin rejse gennem musikken og historien. Fra Viborg fløj han som teenager til København, for at møde ligesindede punkere. Få år efter satsede han på østblokken - der fandtes ingen god rockmusik i 90'erne - og hvad gør man så? Man ringer til den tjekkiske ambassade, og foreslår dem, at putte én på statsløn mod man flytter til Prag.. Love Shop landede i København, og en nat blev det sommer.

Allan Olsen - det andet møde (2)  

Iben og Allan har forladt kirken, for sammen at bevæge sig helt ned på jorden. Allan fortæller om læretiden hos Råbebananen, hvis søster-Solveig klippede det fordrukne postbud.. Om at få en Bodil-statuette og et svendebrev, selvom han først at afviste filminstruktøren Morten Arnfred, fordi det ikke var barskt nok at lave film. I dag elsker Allan Olsen hverdagen, ligesom Dan Turell, og husker at stoppe op, glæde sig over succeserne omkring ham, og føle sig stolt og fri.

Allan Olsen - det første møde (1)  

Snart danser Allan Olsen i musicallen Saturday Night Fever, men i dag tog en pause fra prøverne og mødte Iben i en kirke på Nyelandsvej på Frederiksberg. Kirkerummet deler samme kvaliteter som værtshuset, mener Allan Olsen, og i dag har han forladt alkoholguden, og arbejder dagligt med at tøjle den destruktivitet, han mener er medfødt, ved at holde sig åndeligt fit for fight!

Jonathan Spang - det andet møde (2)  

Komiker og podcast-vært Jonatan Spang fortæller, om at have den politiske korrekthed som fjende, men i samtalen konfronteres han med, at han selv er blevet offer for den. Hvad betyder det, når man lever af at karikere og få folk til at grine? Det Næste Kapitel om comedy og politik, om selvcensur og om den overdrevne pålagte magt, Spang oplever, at komikere og kulturpersoner tillægges.

Jonathan Spang - det første møde (1)  

Komiker og podcast-vært Jonatan Spang fortæller, om at have den politiske korrekthed som fjende, men i samtalen konfronteres han med, at han selv er blevet offer for den. Hvad betyder det, når man lever af at karikere og få folk til at grine? Det Næste Kapitel om comedy og politik, om selvcensur og om den overdrevne pålagte magt, Spang oplever, at komikere og kulturpersoner tillægges.

Karen Strandbygaard - det andet møde (2)  

Hvor er grænsen mellem paranoia og sund fornuft, når beskyttergenet over ens afkom, aktiveres?
En lytter fortæller, hvordan hun lærte sig at bekæmpe en kamphund, just in case. Den der ler sidst siger man... I andet møde med debuterende forfatter Karen Strandbygaard, reflekteres over de tungere tanker, der følger med at føde et barn, og den angst, der er forbundet med ubetinget kærlighed.

Karen Strandbygaard - det første møde (1)  

Det var først i 20'erne, da Karen Strandbygaard var flyttet hjemmefra, hun oplevede det første gang. Og da hun ringede hjem, og fortalte sin mor om den karakteristiske fornemmele, hun havde haft i kroppen, var det hende der fortalte Karen, hvad det var: Det var angst, og den havde præget kvinderne i Karens familie i generationer, fortalte moderen. Der stod hun så i København - langt fra Varde, og alligevel tæt forbundet med sine rødder.

Nikoline Werdelin - det andet møde (2) (2)  

Der var en gang hun bare gerne ville være ligesom de andre, også selvom de blev slået.
Nikoline Werdelin fortæller om hundeterapi, og om at sige farvel til det barn, man beslutter sig for ikke at få - før man er blevet gravid.
Og om hvordan store meninger, kan ødelægge det undersøgende...

Nikoline Werdelin - det første møde (1) (1)  

Nikoline Werdelin sætter ord på den virkelighed, hendes hypersensitive øjne ser, og som hun igennem snart 20 år, har oversat til streger og fortællinger.
Som ung var der langt mellem virkelig og drøm - f.eks. kom hun kun til Padborg, dengang hun tog på eventyr mod Paris, for at blive stand up komiker eller kabaretdanser. I dag skaber hun fra sit skrivehus i sommerhushaven, og imens gemmer hun telefonen i et skab imellem dugene, for ikke at blive forstyrret af bippende sociale medier.

Morten Sabroe - det andet møde (2)  

Morten Sabroe om cirkus, moderkomplekser, dværge, mindreværd og om at løbe efter sin kone med en dobbelsprængt akillessene. God tur.

Morten Sabroe - det første møde (1)  

Morten Sabroe om cirkus, moderkomplekser, dværge, mindreværd og om at løbe efter sin kone med en dobbelsprængt akillessene.God tur.

Ibi Makienok time 2 (2)  

I dette interview fortæller Ibi, om at have haft en nærdødsoplevelse, om angsten og ensomheden og om, at have fundet en 16 år yngre kærlighed, der ikke ser, når hun er grim - og som hun måske skal have tvillinger med når hun bliver 47!

Ibi Makienok time 1 (1)  

Det var en af de gode dage, Iben besøgte Ibi. Som kronisk syg er der ingen garanti. Ibi fortæller om at håndtere uvisheden og smerten med en morbid humor. Om pludselig at være så gul og opsvulmet at man må acceptere, at det ikke kan "klares med make up", også selvom man er ud af en familie, hvor det er taber-agtigt ikke at arbejde.

Thomas Korsgaard - Det andet møde (2)  

Thomas har taget Iben i hånden, og hentet hende ind i sit barndoms landskab: det der føles som Danmarks længste grusvej. Thomas er en beskriver, en forfatter, et barn med en skarp pen og i denne udsendelse beskriver han de minder der kommer op i hans hoved.

Thomas Korsgaard - Det første møde (1)  

Thomas Korsgaard om sin bog der handler om at være barn i en familie hvor ikke to dage er ens. Om at savne stabilitet, omsorg og forudsigelighed. Om forældre, hvis tilværelse går i opløsning, uden der er nogen der gør noget. Og om at være barn og registrere det, uden at have en voksens overblik over situationen.

Fenar Ahmad - det andet møde (2)  

Fenar Ahmad er manden bag den nye actionfilm, "Underverden". I Det Næste Kapitel fortæller han om overtro, guldmønter, og om at stige opad opad opad i det her samfund.

Fenar Ahmad - det første møde (1)  

Fenar Ahmad er manden bag den nye actionfilm, "Underverden". I Det Næste Kapitel fortæller han om overtro, guldmønter, og om at stige opad opad opad i det her samfund.

Leif Sylvester - det andet møde (2)  

Leif Sylvesters far gik hele vejen fra Fredericia til København for at tænke ordentligt over forholdet til den kvinde der ventede ham derhjemme med det for øje, at leve sammen for evigt. Leif har også vandret, og i denne udsendelse fortæller han om de ting han forlod, og hvad der dukkede op i stedet.

Leif Sylvester - det første møde (1)  

Leif Sylvester i en kronologisk gennemgang af Danmarkshistorien set med et par øjne.

0:00/0:00
Video player is in betaClose