Det Næste Kapitel

Det Næste Kapitel

Denmark

Kender du det, at du forlader et middagsselskab, og på vej ned af trappen kommer du i tanke om alt dét du ville have sagt? Det Næste Kapitel er præcis dét program, bortset fra at du nu får mulighed for at vende tilbage til samtalen.

Episodes

Klaus Lynggaard – det andet møde (2)  

Forfatter, kritiker, musiker og gamle punker Klaus Lynggaard har altid betragtet sig selv som ’en John Lennon mand’ og har søgt de mørke steder i sindet og kunsten. Efter at have været dødssyg af kræft og kemoterapi opdagede han imidlertid Paul McCartneys optimistiske grundtone og kærlighed til livet.

Klaus Lynggaard  – det første møde (1)  

Misbrug, skattegæld, lungekræft. Men også masser af succes, passioner og årelange venskaber. Forfatter, kritiker og musiker Klaus Lynggaard har haft en tumultarisk tilværelse, hvor han har overskredet mange grænser og kæmpet store kampe. Igennem alle årene har musikken og litteraturen været hans faste følgesvende og lyspunkter. Vi tager med ham på en rejse fra den lykkelige barndom i ’Hørsholms røvhul’ over det Dan Turell’ske København i 1970erne til i dag, hvor han bor langt ude på landet med sit livs kærlighed, Anne Marie, og gadekrydset Tedda - otte kilometer fra sit barndomshjem.

Pernille Rose Grønkjær - det andet møde (2)  

Arbejdsliv og privatliv smelter sammen for dokumentarist og filminstruktør Pernille Rose Grønkjær, der er premiereaktuel (27.april) med Den Anden Side – en biografdokumentar om Anders Matthesen. Vi taler om nødvendigheden af at lære sig selv at kende for at kunne portrættere andre, om filmskoleguruen Arne Bro, kvinde-doku-kollektivet Danish Documentary, det ensomme ved at lave film, og om at være gift med sit arbejde, en partner, der både skaber glæde og usikkerhed.

Pernille Rose Grønkjær - det første møde (1)  

Dokumentarist og filminstruktør Pernille Rose Grønkjær barsler med dokumentarfilmen ’Den Anden Side’, et portræt af komiker Anders Matthesen, som hun har fulgt igennem fire år. Siden hun i 1990’erne lavede lokalradio i Ålborg, har hun gjort det til sin levevej at udfolde virkelige mennesker på tv og film, så også deres sårbare og smertelige sider eksponeres. Vi undersøger hvor lang tid skal man bruge på at lære et menneske at kende, hvis man skal ind bag overfladen og få menneskets skyggesider med hjem på sit kamera.

Kathrine Lilleør – det andet møde  

Som offentlig person måtte sognepræst, forfatter og debattør Kathrine Lilleør igennem en skærsild af sladder og fordomme, da hun i sin tid blev skilt, som højgravid i en lille by på Sjælland. Vi kommer forbi ægteskabet der løber tør, tabuet om skilsmissen, om at føle sig uelsket og misforstået, om mænds skyldfølelse og flugt …og en hyldest til Pia Kjærsgaard for at holde ekstremismen ude af Folketinget. Benspænd til gæst: Ingen brug af litterære referencer.

Kathrine Lilleør - det første møde  

Kvinder har tendens til at elske i en sådan grad, at manden ufrivilligt kommer til at herske over hende. Den sandhed findes både i Biblens skabelsesberetning og i Kathrine Lillørs - sognepræst og forfatter - egne erfaringer med det modsatte køn. Når tilværelsen er urimelig ond, er evangeliernes budskab om glæde og kærlighed, det eneste sted man kan søge trøst, også selv om al forkyndelse grundlæggende er ulogisk og dumt og dårskt! Aktuel er hun med bogen ’Med kærlig hilsen – Tanker om livets afslutning’, som udkommer i dag.

Casper Christensen - det andet møde (2)  

Komiker Casper Christensen om kreativitet: hvordan fungerer hans hoved? Hvordan arbejder han? Hvordan skaber han de figurer han gør? Det hele starter med en mand på en færge.....

Casper Christensen - det første møde (1)  

Komiker Casper Christensen aner et mønster i vores første interview. Der er en enkelt ting der altid har været og stadig er en udfordring for ham. Og så må vi få afklaret hvordan den mand dog kommer op på færgen.

Pia Olsen Dyhr - det andet møde (2)  

I kommende weekend holder SF landsmøde. Pia Olsen Dyhr er med for noget nær 30. gang. Pia fortæller om en utryg barndom, og den trygge familie hun har nu, og hvordan de to ting hænger sammen.

Pia Olsen Dyhr - det første møde (1)  

I kommende weekend holder SF landsmøde. Pia Olsen Dyhr er med for noget nær 30. gang. Pia fortæller om en utryg barndom, og den trygge familie hun har nu, og hvordan de to ting hænger sammen.

Jens Unmack - det andet møde (2)  

En bandrelation har meget til fælles med et parforhold, fortæller Unmack. I Love Shop holdt kærligheden ikke. Efter nogle barske år med dødsfald, misbrug og selvransagelse, rammes Unmack af en helt særlig følelse, da han en frostklar nat kører hjem langs Søerne i København.
Det Næste Kapitel om hvad, der sker når ungdomdommens idealisme møder virkelighedens mur og musikken genopstår.

Jens Unmack - det første møde (1)  

Unmack tager os med på sin rejse gennem musikken og historien. Fra Viborg fløj han som teenager til København, for at møde ligesindede punkere. Få år efter satsede han på østblokken - der fandtes ingen god rockmusik i 90'erne - og hvad gør man så? Man ringer til den tjekkiske ambassade, og foreslår dem, at putte én på statsløn mod man flytter til Prag.. Love Shop landede i København, og en nat blev det sommer.

Allan Olsen - det andet møde (2)  

Iben og Allan har forladt kirken, for sammen at bevæge sig helt ned på jorden. Allan fortæller om læretiden hos Råbebananen, hvis søster-Solveig klippede det fordrukne postbud.. Om at få en Bodil-statuette og et svendebrev, selvom han først at afviste filminstruktøren Morten Arnfred, fordi det ikke var barskt nok at lave film. I dag elsker Allan Olsen hverdagen, ligesom Dan Turell, og husker at stoppe op, glæde sig over succeserne omkring ham, og føle sig stolt og fri.

Allan Olsen - det første møde (1)  

Snart danser Allan Olsen i musicallen Saturday Night Fever, men i dag tog en pause fra prøverne og mødte Iben i en kirke på Nyelandsvej på Frederiksberg. Kirkerummet deler samme kvaliteter som værtshuset, mener Allan Olsen, og i dag har han forladt alkoholguden, og arbejder dagligt med at tøjle den destruktivitet, han mener er medfødt, ved at holde sig åndeligt fit for fight!

Jonathan Spang - det andet møde (2)  

Komiker og podcast-vært Jonatan Spang fortæller, om at have den politiske korrekthed som fjende, men i samtalen konfronteres han med, at han selv er blevet offer for den. Hvad betyder det, når man lever af at karikere og få folk til at grine? Det Næste Kapitel om comedy og politik, om selvcensur og om den overdrevne pålagte magt, Spang oplever, at komikere og kulturpersoner tillægges.

Jonathan Spang - det første møde (1)  

Komiker og podcast-vært Jonatan Spang fortæller, om at have den politiske korrekthed som fjende, men i samtalen konfronteres han med, at han selv er blevet offer for den. Hvad betyder det, når man lever af at karikere og få folk til at grine? Det Næste Kapitel om comedy og politik, om selvcensur og om den overdrevne pålagte magt, Spang oplever, at komikere og kulturpersoner tillægges.

Karen Strandbygaard - det andet møde (2)  

Hvor er grænsen mellem paranoia og sund fornuft, når beskyttergenet over ens afkom, aktiveres?
En lytter fortæller, hvordan hun lærte sig at bekæmpe en kamphund, just in case. Den der ler sidst siger man... I andet møde med debuterende forfatter Karen Strandbygaard, reflekteres over de tungere tanker, der følger med at føde et barn, og den angst, der er forbundet med ubetinget kærlighed.

Karen Strandbygaard - det første møde (1)  

Det var først i 20'erne, da Karen Strandbygaard var flyttet hjemmefra, hun oplevede det første gang. Og da hun ringede hjem, og fortalte sin mor om den karakteristiske fornemmele, hun havde haft i kroppen, var det hende der fortalte Karen, hvad det var: Det var angst, og den havde præget kvinderne i Karens familie i generationer, fortalte moderen. Der stod hun så i København - langt fra Varde, og alligevel tæt forbundet med sine rødder.

Nikoline Werdelin - det andet møde (2) (2)  

Der var en gang hun bare gerne ville være ligesom de andre, også selvom de blev slået.
Nikoline Werdelin fortæller om hundeterapi, og om at sige farvel til det barn, man beslutter sig for ikke at få - før man er blevet gravid.
Og om hvordan store meninger, kan ødelægge det undersøgende...

Nikoline Werdelin - det første møde (1) (1)  

Nikoline Werdelin sætter ord på den virkelighed, hendes hypersensitive øjne ser, og som hun igennem snart 20 år, har oversat til streger og fortællinger.
Som ung var der langt mellem virkelig og drøm - f.eks. kom hun kun til Padborg, dengang hun tog på eventyr mod Paris, for at blive stand up komiker eller kabaretdanser. I dag skaber hun fra sit skrivehus i sommerhushaven, og imens gemmer hun telefonen i et skab imellem dugene, for ikke at blive forstyrret af bippende sociale medier.

0:00/0:00
Video player is in betaClose