Digitaal | BNR

Digitaal | BNR

The Netherlands

Herbert Blankesteijn schakelt tussen internet, computer en telefonie.

Episodes

30 november | Microsoft <3 Linux  

Microsoft en Linux waren als water en vuur... maar dat is verleden tijd. Het zijn nu zelfs beste vrienden! Ondernemer en auteur Jeroen Baten vertelt wat dát betekent voor de opensource-gemeenschap Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Arjen Kamphuis, beveiligingsdeskundige en adviseur informatiebeveiliging bij Brunel.

23 november | Amsterdamse internetrecords  

Een piek in het internetverkeer, een piek in de totale capaciteit, steeds meer aangesloten netwerken... het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX breekt alle records! Technisch directeur Henk Steenman is te gast. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Boris van de Ven van Gamekings.

16 november | Onafhankelijke virusscanners  

De Russische kartelwaakhond onderzoekt of Microsoft té dominant is in de antivirus-markt. Kaspersky zegt dat zij worden tegenwerkt als onafhankelijke antiviruspartij, omdat Microsoft z'n eigen Windows Defender pusht. Dat bespreken we met beveiligingsconsultant Jan Terpstra van HP. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is IT- en internetjournalist Jasper Bakker.

9 november | Slimme assistenten  

Na Apple, Amazon, Microsoft en Google krijgt ook Samsung binnenkort z'n eigen virtuele hulpje voor de smartphone. Maar wanneer worden die assistenten nou écht slim? Dat bespreken we met Jasper Wognum van BrainCreators. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Ben van der Burg, commercieel directeur van Triple.

2 november | Toekomst van Twitter  

350 mensen ontslagen, Vine de nek omgedraaid, geruchten over het sluiten van kantoren, een moeizame verkoop... hoe moet het verder met Twitter? Dat bespreken we met Boris Veldhuijzen van Zanten, naast van The Next Web is hij ook CEO van TwitterCounter. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is internetondernemer en startupconsultant Maarten Naaijkens.

26 oktober | Gehackt internet of things slaat toe  

Gehackte internet of things-apparaten hebben diensten van Amazon, Twitter, Netflix en Spotify platgelegd. Is het tijd voor minimale beveiligingseisen aan dit soort apparaten? Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is IT-journalist Brenno de Winter.

19 oktober | Recyclen van smartphones  

Miljoenen toestellen van de Samsung Galaxy Note 7 zijn uit de markt gehaald. Maar wat gaat daar nu mee gebeuren? In BNR digitaal alles over het recyclen van smartphones.

12 oktober | Elektronisch stemmen  

De VVD wil elektronisch stemmen weer invoeren. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma van de partij. Over de technische haalbaarheid en de risico's daarvan spreken we met Ronald Prins van Fox-IT, hij leidde ook de laatste - door Plasterk opgerichte - expertgroep die naar elektronisch stemmen heeft gekeken. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Wout Funnekotter, hoofdredacteur van Tweakers.

5 oktober | Google Pixel  

We blikken uitgebreid terug op het Google Pixel-event. Natuurlijk over de Pixel-telefoon, maar ook over Assistant, Daydream View en Google Home. Te gast is Boris Boonzajer Flaes van All About Phones. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Vincent Everts.

28 september | Risico's van het internet of things  

Slimme deurbellen, koelkasten en lampen... hartstikke leuk allemaal, maar er zijn serieuze beveiligingsrisico's... en die worden door veel mensen vergeten. Symantec deed er onderzoek naar en komt met aanbevelingen, we spreken met Robert den Drijver van Symantec. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Boris van de Ven van Gamekings.

21 september | Internet thuis via 4G  

Iedereen heeft thuis internet via de kabel of telefoonlijn. Maar steeds vaker wordt ook via 4G thuisinternet aangeboden. Wat heb je daar eigenlijk aan? Dat bespreken we met Tim Poulus van Telecompaper. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is tech- en wetenschapsjournalist Thijs Roes.

14 september | Copyrighthervormingen  

De Europese Commissie presenteert vandaag haar plannen om tot een moderne copyrightwetgeving in Europa te komen. Er zijn al wat conceptvoorstellen uitgelekt, D66-Europarlementariër Marietje Schaake is niet onder de indruk. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Ben van der Burg van Triple.

7 september | De digitale transformatie  

We zijn te gast bij het Dutch IT Society Event in Fort Voordorp. Er is één onderwerp dat alle aanwezigen bezig houdt: de digitale transformatie. Maar wat is dat nou precies en hoe ver zijn we er eigenlijk mee? Presentatie: Herbert Blankesteijn.

31 augustus | Encryptie, een onvoorwaardelijk recht?  

Is het volledig versleutelen van al je bestanden een onvoorwaardelijk recht of moet de overheid - als dat nodig is - alsnog op je harde schijf kunnen rondsnuffelen? Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is IT-journalist Brenno de Winter.

24 augustus | Slim met passwords  

>3Z9e%u[p95b4=VF is op zich een veilig wachtwoord, maar natuurlijk onmogelijk te onthouden. Hoe organiseer je unieke en sterke wachtwoorden, op een werkbare en veilige manier? Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is Ralph Moonen, mede-oprichter en directeur van beveiligingsadviesbureau ITSX.

17 augustus | Drones blokkeren en biometrisch beveiligen  

De Braziliaanse autoriteiten proberen drones uit de stadions te houden waar de Spelen georganiseerd worden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Wout Funnekotter, hoofdredacteur van Tweakers.

10 augustus | Best of: over op Linux  

De komende week hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: de komst van Windows 10 is misschien wel een goede reden om eens over te stappen naar iets anders... bijvoorbeeld naar Linux, al twintig jaar een belofte op de desktop. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is IT-journalist Brenno de Winter.

3 augustus | Best of: onnauwkeurige fitnesstrackers  

De komende twee weken hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: Fitbit is aangeklaagd omdat de hartslagmetingen niet zouden kloppen. We bespreken hoe betrouwbaar de data van dit soort fitnesswareables zijn. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Ben van der Burg, commercieel directeur van Triple.

27 juli | Best of: robots, vloek of zegen?  

De komende drie weken hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: robots, gaan ze ons helpen, in het huishouden bijvoorbeeld, of pikken ze onze banen in? Of allebei? Ze kunnen ons leven makkelijker maken, maar staan ook voor vervreemding en onmenselijkheid.

0:00/0:00
Video player is in betaClose