Digitalpodden

Digitalpodden

Sweden

En podcast om de hetaste digitala företagen i Sverige och världen.

Episodes

Spotifys utvisningar, sextrakasserier hos Uber och Tinks nya plan  

Jonas och Sven pratar om det stora tillskottet i Soundtrack Your Brands kassa och hur techjättarnas spetskompetens hotas av Migrationsverkets nya praxis. Till kritikerna hör Spotify, Paradox Interactive och Izettle. Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffery diskuterar anklagelserna om sexuella trakasserier som fått Ubers vd att anlita förre jurstitieministern Eric Holder för att rensa i leden. Jonas och Sven pratar även om Tink, appen som ska förbättra och förenkla din privatekonomi och som nu fördjupar sitt samarbete med SEB. Konsolideringen tilltar. Vilka ”killer features” är det vi pratar om, och vad kan vi vänta oss framöver?

Piratdom mot Bredbandsbolaget, heta betaltjänster och techvärldens preppers  

I veckans Digitalpodden diskuterar Josefin och Jonas veckans dom mot Bredbandsbolaget, som nu tvingas blocka Swefilmer och Piratebay. Jonas tittar närmare på konsolideringen av den europeiska betalmarknaden och spekulerar i om den gamla trotjänaren Bankgirot kan få en ny ägare. De två pratar även om Pewdiepie, som hänger löst efter att ha tagit sina provokativa Youtube-videor ett steg för långt. Di Digitals Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery har även undersökt den nya trenden bland Silicon Valley techmiljardärer – att förbereda sig för apokalypsen.

Klarnas tyska köp, technoteringar och Elon Musks dubbla stolar  

I veckans Digitalpodden avslöjar Jonas vilka svenska techbolag som börsnoteras i år. Josefin tittar närmare på Klarnas förvärv av tyska Billpay och duon reder ut varför i hela friden Electrolux köpt ett Kickstarterprojekt för en miljard svenska kronor. Digitalpodden pratar även om Flowminder, som använder sig av mobildata för att mäta fattigdom. Och Di Digitals Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery fortsätter att syna techvärldens motvilja mot president Trump. Hur många stolar kan Elon Musk sitta på egentligen?

Storbolagens startupjakt, VR-mode och techuppror mot Trump  

I veckans Digitalpodden analyserar Josefin och Jonas varför de svenska storbolagen så gärna investerar i startups. De avslöjar också varför SL:s nya e-biljetter kan skada betaljätten Klarna, samt tar tempen på användandet av virtual reality i modebranschen. Vidare lägger Di Digitals Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery ut texten om techjättarnas protester mot president Donald Trumps inreseförbud.

Qliros Klarna-dödare, Izettles börsplaner och Trumps techflirt  

I veckans Digitalpodden analyserar Josefin och Jonas varför ehandelsbolaget Qliro rusar på börsen. De pratar även om egenanställning, en ny miljardbransch i spåren av delningsekonomin, eller gig-ekonomin som vissa kallar den. De analyserar även betalbolget Izettle, som förbereder en notering de närmaste åren. Jonas har träffat vd Jacob de Geer och ger en rapport om hans uttalanden om bolagets nya fakturatjänst, förlusterna och chefsavhoppen. Di Digitals Silicon Valley-korrespondent Miriam berättar även om president Trumps relation till techsektorn.

Microsoft köper Simplygon, Amra i jätterunda och AI-krig i USA  

Jonas och Josefin pratar om Microsofts köp av Linköpingsbolaget Donya Labs och deras mjukvara Simplygon. De avhandlar även Amras jätterunda, där bland annat läkemedelsjätten Pfizer deltar. Vidare reder de ut varför alla investerare vill ha ett medtechbolag i portföljen. Dessutom avhandlar Silicon Valley-baserade Miriam Olsson Jeffery de olika AI-assistenterna på marknaden och spekulerar i huruvida det blir Amazon, Google eller Apple som blir marknadsledande.

Izettles säljflirt, H&M-familjens hemliga fond och dansk e-handel  

I veckans avsnitt av Digitalpodden analyserar Sven och Jonas Di Digitals avslöjande om H&M-familjens riskkapita lbolag DIG Investment. De analyserar även betalbolaget Izettle, som tagit in nästan 600 miljoner kronor i finansiering. Vd Jacob de Geers säger sig nu vara öppen för allt. Sedan firar vi att Apples Iphone fyller tio år med vår Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery som var på plats när det begav sig. Vi frågar oss hur mycket app-marknaden är värd. Vi rundar av med en analys av den danska mediejätten Egmonts e-handelsräd i Sverige.

Digitalpodden: Soundcloud och Google, rekordåret 2016 och 140 miljoner till Na-kd  

I veckans avsnitt av Digitalpodden diskuterar Sven och Mimi den färska storinvesteringen i modehandlaren Na-kd och går igenom de nära 500 investeringar som gjordes i onoterade techbolag under 2016. Dessutom frågar vi oss vad Google ska med Soundcloud till och pratar om vad som väntas för den Northzone-backade sparappen Qapital.

Digitalpodden: Spådomar för 2017, Paradox-miljardärens riskkapitalbolag och H&M-bossens e-låda  

I veckans avsnitt siar Mimi och Jonas om tech-året 2017 och utvärderar fjolårets prognoser. De analyserar även spelmiljardärernas riskkapitalfonder: Paradox-miljardären Fredrik Westers nya riskkapitalfond med 100 miljoner kronor till investeringar i startupbolag. Och King-grundarnas riskkapitalbolag Sweet Capital, som nu startar en andra fond. Mimi berättar även om sitt besök på Sweet Capitals kontor i Mayfair, London. De två pratar även om Kivra, den digitala e-postlådan med 150 miljoner kronor från bland andra H&M:s vd Karl-Johan Persson. I dagarna rapporterade Di Digital att Kivra passerade en miljon registrerade användare i Sverige.

Digitalpodden möter Jonas Nordlander, Avito  

Miljardären och Avito-grundaren Jonas Nordlander intervjuas live på scen. Han berättar hur han byggde upp sin "ryska Blocketkopia" samt om resan som investerare efter det. Nordlander har bland annat investerat i betalbolaget Klarna, bitcoinfiaskot KnC Miner och spelsuccén Leovegas.

Digitalpodden: Min Doktor-drama, options-debatt och noteringshysteri  

I veckans avsnitt pratar Mimi och Jonas om dramat kring Min Doktor, ett av Europas hetaste medtech-bolag, som i måndags kickade sin vd Charlotta Tönsgård. Följande dag stod det klart att Min Doktor tagit in 45 miljoner kronor i en ny jätterunda med Avito-grundarna och EQT Ventures i ryggen. De två avhandlar även debatten om näringsminister Mikael Dambergs förslag om personaloptioner för unga techbolag, som presenterades i början av veckan. Och de tar tempen på den noteringshysteri för techbolag som just nu råder på Stockholmsbörsens First North. Vidare summerar vår Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery helåret 2016 i USA. Vi pratar riskkapitalinvesteringar, noteringar och börskurser.

Digitalpodden Special: Steve Angello, Jane Walerud och vinnarna av Di Startup Tour 2016  

Jonas och Mimi sammanfattar Di Startup Tour 2016 – från backstageskvaller till allt om pitcherna och intervjuerna på scen. Varför tog Shipwallet hem förstapriset i delfinalen i Stockholm? Varför vann Amra finalen för hela Di Startup Tour? Hur gick det till när Jane Walerud blev första investerare i Klarna? Och hur kommer det sig att Steve Angello, tidigare från Swedish House Maffia, är Sveriges just nu coolaste tech-investerare?

Digitalpodden: Affärsänglar, deep tech och labbodlade burgare  

Här är veckans avsnitt av Digitalpodden, Di Digitals podcast om entreprenörerna, riskkapitalisterna och de digitala affärsidéerna som skakar om näringslivet.

Digitalpodden: Ny spelplan för taxi, empati-startups och riskkapitalet som missar kvinnorna  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Sven reder ut hur den rykande färska Taxiutredningen påverkar branschens uppstickare och diskuterar varför 9 av 10 techinvesteringar går till en man. Dessutom: Varför har filantropi blivit så hett bland svenska techmiljonärer och kan empati läras ut? Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffery om hur Facebook vill roffa åt sig mer av vår skärmtid med hjälp av Instant Games.

Rymdbolag, spelnotering och Pokémon Go för frukostmackor  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas tar ett helhetsgrepp på den svenska rymdbranschen och diskuterar börsnoteringen av spelbolaget THQ Nordic. Dessutom: Test av den nya matappen Karma, som nyligen tagit in friska miljoner. Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffery tar tempen på den nya shoppinghögtiden Cyber Monday.

Digitalpodden: Startup Tour Malmö, Linas Matkasse mot börsen och Crunchfish-firande  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas reder ut Di Digitals uppgifter om att Linas Matkasse siktar på en börsnotering. En miljardvärdering är trolig. Dessutom: Varför storsatsar Kinnevik på den amerikanska robotrådgivaren Betterment? Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffrey reder ut Facebooks reaktioner på kritiken om fejknyheter under valet. Och sedan får vi en rapport från Startup Tour Malmö, med lite skvaller om efterfesten på börssuccén Crunchfish.

Trump-chock i tech-världen och noteringsiver på börsen  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas analyserar börsnoteringen av ögonstyrningsbolaget Smart Eye och spelbolaget THQ Nordic. De skvallrar om Northzones intresse i Visiba Care och analyserar doldisbolaget Freespee som nyligen tog in hela 90 Mkr i en av årets största rundor. Sedan reder Di Digitals Silicon Valley-korre ut tech-världens komplicerade reaktion på USA:s nya president Donald Trump. Hon frågar sig även varför Twitter och Facebook spelade en så avgörande roll i valet. Podden rundas av med lite försnack inför fjärde stoppet på Di Digitals Startup Tour som hålls i Malmö på fredag.

161102  

Startup Tour Linköping, drönarförbud och Apples bilplaner  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om Linköpingsfinalen av Di Digital Startup Tour. Vilka är bolagen du måste ha koll på, och hur är Linköpings startup-utsikter? Dessutom: Fotoförbudet hotar drönarbranschen och Apples försäljning fortsätter falla.

0:00/0:00
Video player is in betaClose