Digitalpodden

Digitalpodden

Sweden

En podcast om de hetaste digitala företagen i Sverige och världen.

Episodes

Izettles säljflirt, H&M-familjens hemliga fond och dansk e-handel  

I veckans avsnitt av Digitalpodden analyserar Sven och Jonas Di Digitals avslöjande om H&M-familjens riskkapita lbolag DIG Investment. De analyserar även betalbolaget Izettle, som tagit in nästan 600 miljoner kronor i finansiering. Vd Jacob de Geers säger sig nu vara öppen för allt. Sedan firar vi att Apples Iphone fyller tio år med vår Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery som var på plats när det begav sig. Vi frågar oss hur mycket app-marknaden är värd. Vi rundar av med en analys av den danska mediejätten Egmonts e-handelsräd i Sverige.

Digitalpodden: Soundcloud och Google, rekordåret 2016 och 140 miljoner till Na-kd  

I veckans avsnitt av Digitalpodden diskuterar Sven och Mimi den färska storinvesteringen i modehandlaren Na-kd och går igenom de nära 500 investeringar som gjordes i onoterade techbolag under 2016. Dessutom frågar vi oss vad Google ska med Soundcloud till och pratar om vad som väntas för den Northzone-backade sparappen Qapital.

Digitalpodden: Spådomar för 2017, Paradox-miljardärens riskkapitalbolag och H&M-bossens e-låda  

I veckans avsnitt siar Mimi och Jonas om tech-året 2017 och utvärderar fjolårets prognoser. De analyserar även spelmiljardärernas riskkapitalfonder: Paradox-miljardären Fredrik Westers nya riskkapitalfond med 100 miljoner kronor till investeringar i startupbolag. Och King-grundarnas riskkapitalbolag Sweet Capital, som nu startar en andra fond. Mimi berättar även om sitt besök på Sweet Capitals kontor i Mayfair, London. De två pratar även om Kivra, den digitala e-postlådan med 150 miljoner kronor från bland andra H&M:s vd Karl-Johan Persson. I dagarna rapporterade Di Digital att Kivra passerade en miljon registrerade användare i Sverige.

Digitalpodden möter Jonas Nordlander, Avito  

Miljardären och Avito-grundaren Jonas Nordlander intervjuas live på scen. Han berättar hur han byggde upp sin "ryska Blocketkopia" samt om resan som investerare efter det. Nordlander har bland annat investerat i betalbolaget Klarna, bitcoinfiaskot KnC Miner och spelsuccén Leovegas.

Digitalpodden: Min Doktor-drama, options-debatt och noteringshysteri  

I veckans avsnitt pratar Mimi och Jonas om dramat kring Min Doktor, ett av Europas hetaste medtech-bolag, som i måndags kickade sin vd Charlotta Tönsgård. Följande dag stod det klart att Min Doktor tagit in 45 miljoner kronor i en ny jätterunda med Avito-grundarna och EQT Ventures i ryggen. De två avhandlar även debatten om näringsminister Mikael Dambergs förslag om personaloptioner för unga techbolag, som presenterades i början av veckan. Och de tar tempen på den noteringshysteri för techbolag som just nu råder på Stockholmsbörsens First North. Vidare summerar vår Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery helåret 2016 i USA. Vi pratar riskkapitalinvesteringar, noteringar och börskurser.

Digitalpodden Special: Steve Angello, Jane Walerud och vinnarna av Di Startup Tour 2016  

Jonas och Mimi sammanfattar Di Startup Tour 2016 – från backstageskvaller till allt om pitcherna och intervjuerna på scen. Varför tog Shipwallet hem förstapriset i delfinalen i Stockholm? Varför vann Amra finalen för hela Di Startup Tour? Hur gick det till när Jane Walerud blev första investerare i Klarna? Och hur kommer det sig att Steve Angello, tidigare från Swedish House Maffia, är Sveriges just nu coolaste tech-investerare?

Digitalpodden: Affärsänglar, deep tech och labbodlade burgare  

Här är veckans avsnitt av Digitalpodden, Di Digitals podcast om entreprenörerna, riskkapitalisterna och de digitala affärsidéerna som skakar om näringslivet.

Digitalpodden: Ny spelplan för taxi, empati-startups och riskkapitalet som missar kvinnorna  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Sven reder ut hur den rykande färska Taxiutredningen påverkar branschens uppstickare och diskuterar varför 9 av 10 techinvesteringar går till en man. Dessutom: Varför har filantropi blivit så hett bland svenska techmiljonärer och kan empati läras ut? Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffery om hur Facebook vill roffa åt sig mer av vår skärmtid med hjälp av Instant Games.

Rymdbolag, spelnotering och Pokémon Go för frukostmackor  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas tar ett helhetsgrepp på den svenska rymdbranschen och diskuterar börsnoteringen av spelbolaget THQ Nordic. Dessutom: Test av den nya matappen Karma, som nyligen tagit in friska miljoner. Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffery tar tempen på den nya shoppinghögtiden Cyber Monday.

Digitalpodden: Startup Tour Malmö, Linas Matkasse mot börsen och Crunchfish-firande  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas reder ut Di Digitals uppgifter om att Linas Matkasse siktar på en börsnotering. En miljardvärdering är trolig. Dessutom: Varför storsatsar Kinnevik på den amerikanska robotrådgivaren Betterment? Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffrey reder ut Facebooks reaktioner på kritiken om fejknyheter under valet. Och sedan får vi en rapport från Startup Tour Malmö, med lite skvaller om efterfesten på börssuccén Crunchfish.

Trump-chock i tech-världen och noteringsiver på börsen  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas analyserar börsnoteringen av ögonstyrningsbolaget Smart Eye och spelbolaget THQ Nordic. De skvallrar om Northzones intresse i Visiba Care och analyserar doldisbolaget Freespee som nyligen tog in hela 90 Mkr i en av årets största rundor. Sedan reder Di Digitals Silicon Valley-korre ut tech-världens komplicerade reaktion på USA:s nya president Donald Trump. Hon frågar sig även varför Twitter och Facebook spelade en så avgörande roll i valet. Podden rundas av med lite försnack inför fjärde stoppet på Di Digitals Startup Tour som hålls i Malmö på fredag.

161102  

Startup Tour Linköping, drönarförbud och Apples bilplaner  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om Linköpingsfinalen av Di Digital Startup Tour. Vilka är bolagen du måste ha koll på, och hur är Linköpings startup-utsikter? Dessutom: Fotoförbudet hotar drönarbranschen och Apples försäljning fortsätter falla.

Startup Tour Göteborg, Teslas nya autopilot och Founders pledge  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas ger dig det bästa och viktigaste från Startup Tour i Göteborg. Vem vann? Vem gick till final? Och vad sa Lena Apler om att få se sitt eget ansikte på ett spelkort? Dessutom: Miriam Olsson Jeffery benar ur Teslas nya planer för självkörande bilar.

Startup Tour Umeå, Soundtrap och spelbolaget MTG  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om premiären av Startup Tour i Umeå och de vinnande pitcharna, storinvesteringen i Soundtrap och mediekoncernen MTG:s miljardsatsning på tyska Innogames. Dessutom: Miriam Olsson Jeffery medverkar från Silicon Valley med alla rykten om Teslas kommande produktsläpp. Veckans Digitalpodden presenteras i samarbete med Lendify.

Soundcloud, Spotify, blockchain-bråk och Googles Iphone-dödare.  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om Spotifys budplaner på Soundcloud, storbankernas blockkedjebråk i jättesatsningen R3 och rekord-riskkapitalåret 2016. Dessutom: Miriam Olsson Jeffery från Silicon Valley om Googles Iphone-dödare Pixel.

Digitalpodden: Narrative-depp och Spectacles-pepp  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om konkursen i Narrative – har wearables-trenden kommit av sig helt? Dessutom: Först Uberpop, nu Airbnb – vad betyder det för delningsekonomin att Skatteverket börjat hårdgranska sektorn? Dessutom rapporterar Miriam Olsson Jeffery från Silicon Valley, där snacket går varmt om Snapchats kamerabrillor Spectacles. Veckans Digitalpodden presenteras i samarbete med Lendify.

Facebooks hårdvaruplaner och svenska affärsänglar  

I veckans Digitalpodden: Vad planerar Facebook i sitt hemliga hårdvarulabb? Miriam Olsson Jeffery rapporterar från Silicon Valley. Dessutom: Viktor och Jonas går på djupet med två av Sveriges mest framstående privatinvesterare, Jane Walerud och Lena Apler.

Zlatan blir tech-investerare och startupfest i Silicon Valley  

I veckans Digitalpodden: Viktor och Jonas går igenom personerna som närmar sig miljardärsstatus i techsverige. Dessutom kvoteringsförslag och kvinnobrist i startupsstyrelser. Från Silicon Valley rapporterar Miriam Olsson Jeffery de hetaste trenderna från Techcrunch Disrupt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose