Digitalpodden

Digitalpodden

Sweden

En podcast om de hetaste digitala företagen i Sverige och världen.

Episodes

Digitalpodden: Affärsänglar, deep tech och labbodlade burgare  

Här är veckans avsnitt av Digitalpodden, Di Digitals podcast om entreprenörerna, riskkapitalisterna och de digitala affärsidéerna som skakar om näringslivet.

Digitalpodden: Ny spelplan för taxi, empati-startups och riskkapitalet som missar kvinnorna  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Sven reder ut hur den rykande färska Taxiutredningen påverkar branschens uppstickare och diskuterar varför 9 av 10 techinvesteringar går till en man. Dessutom: Varför har filantropi blivit så hett bland svenska techmiljonärer och kan empati läras ut? Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffery om hur Facebook vill roffa åt sig mer av vår skärmtid med hjälp av Instant Games.

Rymdbolag, spelnotering och Pokémon Go för frukostmackor  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas tar ett helhetsgrepp på den svenska rymdbranschen och diskuterar börsnoteringen av spelbolaget THQ Nordic. Dessutom: Test av den nya matappen Karma, som nyligen tagit in friska miljoner. Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffery tar tempen på den nya shoppinghögtiden Cyber Monday.

Digitalpodden: Startup Tour Malmö, Linas Matkasse mot börsen och Crunchfish-firande  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas reder ut Di Digitals uppgifter om att Linas Matkasse siktar på en börsnotering. En miljardvärdering är trolig. Dessutom: Varför storsatsar Kinnevik på den amerikanska robotrådgivaren Betterment? Vår Silicon Valley-korre Miriam Olsson Jeffrey reder ut Facebooks reaktioner på kritiken om fejknyheter under valet. Och sedan får vi en rapport från Startup Tour Malmö, med lite skvaller om efterfesten på börssuccén Crunchfish.

Trump-chock i tech-världen och noteringsiver på börsen  

I veckans Digitalpodden: Josefin och Jonas analyserar börsnoteringen av ögonstyrningsbolaget Smart Eye och spelbolaget THQ Nordic. De skvallrar om Northzones intresse i Visiba Care och analyserar doldisbolaget Freespee som nyligen tog in hela 90 Mkr i en av årets största rundor. Sedan reder Di Digitals Silicon Valley-korre ut tech-världens komplicerade reaktion på USA:s nya president Donald Trump. Hon frågar sig även varför Twitter och Facebook spelade en så avgörande roll i valet. Podden rundas av med lite försnack inför fjärde stoppet på Di Digitals Startup Tour som hålls i Malmö på fredag.

161102  

Startup Tour Linköping, drönarförbud och Apples bilplaner  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om Linköpingsfinalen av Di Digital Startup Tour. Vilka är bolagen du måste ha koll på, och hur är Linköpings startup-utsikter? Dessutom: Fotoförbudet hotar drönarbranschen och Apples försäljning fortsätter falla.

Startup Tour Göteborg, Teslas nya autopilot och Founders pledge  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas ger dig det bästa och viktigaste från Startup Tour i Göteborg. Vem vann? Vem gick till final? Och vad sa Lena Apler om att få se sitt eget ansikte på ett spelkort? Dessutom: Miriam Olsson Jeffery benar ur Teslas nya planer för självkörande bilar.

Startup Tour Umeå, Soundtrap och spelbolaget MTG  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om premiären av Startup Tour i Umeå och de vinnande pitcharna, storinvesteringen i Soundtrap och mediekoncernen MTG:s miljardsatsning på tyska Innogames. Dessutom: Miriam Olsson Jeffery medverkar från Silicon Valley med alla rykten om Teslas kommande produktsläpp. Veckans Digitalpodden presenteras i samarbete med Lendify.

Soundcloud, Spotify, blockchain-bråk och Googles Iphone-dödare.  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om Spotifys budplaner på Soundcloud, storbankernas blockkedjebråk i jättesatsningen R3 och rekord-riskkapitalåret 2016. Dessutom: Miriam Olsson Jeffery från Silicon Valley om Googles Iphone-dödare Pixel.

Digitalpodden: Narrative-depp och Spectacles-pepp  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om konkursen i Narrative – har wearables-trenden kommit av sig helt? Dessutom: Först Uberpop, nu Airbnb – vad betyder det för delningsekonomin att Skatteverket börjat hårdgranska sektorn? Dessutom rapporterar Miriam Olsson Jeffery från Silicon Valley, där snacket går varmt om Snapchats kamerabrillor Spectacles. Veckans Digitalpodden presenteras i samarbete med Lendify.

Facebooks hårdvaruplaner och svenska affärsänglar  

I veckans Digitalpodden: Vad planerar Facebook i sitt hemliga hårdvarulabb? Miriam Olsson Jeffery rapporterar från Silicon Valley. Dessutom: Viktor och Jonas går på djupet med två av Sveriges mest framstående privatinvesterare, Jane Walerud och Lena Apler.

Zlatan blir tech-investerare och startupfest i Silicon Valley  

I veckans Digitalpodden: Viktor och Jonas går igenom personerna som närmar sig miljardärsstatus i techsverige. Dessutom kvoteringsförslag och kvinnobrist i startupsstyrelser. Från Silicon Valley rapporterar Miriam Olsson Jeffery de hetaste trenderna från Techcrunch Disrupt.

Sthlm Tech Fest, nya Iphone och H&M-miljarder  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Viktor plockar russinen ur Sthlm Tech Fest-kakan. Dessutom: Har Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski rätt när han varnar bankerna för en bolånekollaps? Och vad kan vi räkna med för nyheter vid Apples stora Iphone 7-lansering?

Klarnas resultat och Lendifys jätterunda  

I veckans podd: Hur går det egentligen för Klarna? Daniel och Sven synar betaljättens bokslut, samt tippar vinnarna bland höstens Sting Accelerate-bolag. Dessutom: Miriam är tillbaka från San Francisco, och berättar varför Google och Uber är på kollisionskurs med varandra om självkörande bilar.

Ubers Volvo och Sveriges 27 techmiljardärer  

I veckans Digitalpodden: Uber köper sina självkörande bilar av Volvo, vad säger det om hur framtidens bilmarknad kommer fungera? Dessutom: därför är spelsektorn så bra på att skapa miljardförmögenheter, och den fantastiska berättelsen om get-appen som tagit startup-Sverige med storm.

Digitala doktorer och vr-pepp  

I veckans Digitalpodden diskuterar Daniel och Viktor storinvesteringen i digitala vårdcentralen Kry, spekulerar friskt kring Spotify, data och algoritmer samt bjuder på gränslös vr-pepp efter att ha testat HTC Vive.

Youtube, matkrig och piratannonser  

I veckans Digitalpodden: När börjar Pewdiepie att sälja kläder? Daniel och Viktor benar ur Splay och e-handlaren Na-kd:s intressanta nya samarbete. Dessutom: Varför fortsätter casinosajterna att annonsera på piratsajter trots ägarnas hårda kritik, och vem går vinnande ur kriget mellan matleveranstjänsterna?

Uber-skandal och Spotify-avhoppare  

I veckans podd: Varför är svenska myndigheter så totalt oförmögna att hantera fenomenet Uber? Går det att förutse nästa popsuccé med algoritmer? Och kan startupsektorn rädda världen från svältnöd och vattenbrist?

Så går det för Spotify i Sverige  

I veckans avsnitt av Digitalpodden: Daniel och Sven benar ur Spotifys färska årsredovisning. Hur går det egentligen för Sveriges mest omtalade techbolag på hemmaplan, och vad behöver grundaren Daniel Ek få styr på innan börsnoteringen? Dessutom, vad säger storinvesteringen i Jens Nylanders Automile och läget på riskkapitalmarknaden, och kommer kändiskockarna få fart på sin nya kontorstjänst Palaver?

0:00/0:00
Video player is in betaClose