Digitalpodden

Digitalpodden

Sweden

En podcast om de hetaste digitala företagen i Sverige och världen.

Episodes

Startup Tour Göteborg, Teslas nya autopilot och Founders pledge  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas ger dig det bästa och viktigaste från Startup Tour i Göteborg. Vem vann? Vem gick till final? Och vad sa Lena Apler om att få se sitt eget ansikte på ett spelkort? Dessutom: Miriam Olsson Jeffery benar ur Teslas nya planer för självkörande bilar.

Startup Tour Umeå, Soundtrap och spelbolaget MTG  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om premiären av Startup Tour i Umeå och de vinnande pitcharna, storinvesteringen i Soundtrap och mediekoncernen MTG:s miljardsatsning på tyska Innogames. Dessutom: Miriam Olsson Jeffery medverkar från Silicon Valley med alla rykten om Teslas kommande produktsläpp. Veckans Digitalpodden presenteras i samarbete med Lendify.

Soundcloud, Spotify, blockchain-bråk och Googles Iphone-dödare.  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om Spotifys budplaner på Soundcloud, storbankernas blockkedjebråk i jättesatsningen R3 och rekord-riskkapitalåret 2016. Dessutom: Miriam Olsson Jeffery från Silicon Valley om Googles Iphone-dödare Pixel.

Digitalpodden: Narrative-depp och Spectacles-pepp  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Jonas om konkursen i Narrative – har wearables-trenden kommit av sig helt? Dessutom: Först Uberpop, nu Airbnb – vad betyder det för delningsekonomin att Skatteverket börjat hårdgranska sektorn? Dessutom rapporterar Miriam Olsson Jeffery från Silicon Valley, där snacket går varmt om Snapchats kamerabrillor Spectacles. Veckans Digitalpodden presenteras i samarbete med Lendify.

Facebooks hårdvaruplaner och svenska affärsänglar  

I veckans Digitalpodden: Vad planerar Facebook i sitt hemliga hårdvarulabb? Miriam Olsson Jeffery rapporterar från Silicon Valley. Dessutom: Viktor och Jonas går på djupet med två av Sveriges mest framstående privatinvesterare, Jane Walerud och Lena Apler.

Zlatan blir tech-investerare och startupfest i Silicon Valley  

I veckans Digitalpodden: Viktor och Jonas går igenom personerna som närmar sig miljardärsstatus i techsverige. Dessutom kvoteringsförslag och kvinnobrist i startupsstyrelser. Från Silicon Valley rapporterar Miriam Olsson Jeffery de hetaste trenderna från Techcrunch Disrupt.

Sthlm Tech Fest, nya Iphone och H&M-miljarder  

I veckans Digitalpodden: Daniel och Viktor plockar russinen ur Sthlm Tech Fest-kakan. Dessutom: Har Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski rätt när han varnar bankerna för en bolånekollaps? Och vad kan vi räkna med för nyheter vid Apples stora Iphone 7-lansering?

Klarnas resultat och Lendifys jätterunda  

I veckans podd: Hur går det egentligen för Klarna? Daniel och Sven synar betaljättens bokslut, samt tippar vinnarna bland höstens Sting Accelerate-bolag. Dessutom: Miriam är tillbaka från San Francisco, och berättar varför Google och Uber är på kollisionskurs med varandra om självkörande bilar.

Ubers Volvo och Sveriges 27 techmiljardärer  

I veckans Digitalpodden: Uber köper sina självkörande bilar av Volvo, vad säger det om hur framtidens bilmarknad kommer fungera? Dessutom: därför är spelsektorn så bra på att skapa miljardförmögenheter, och den fantastiska berättelsen om get-appen som tagit startup-Sverige med storm.

Digitala doktorer och vr-pepp  

I veckans Digitalpodden diskuterar Daniel och Viktor storinvesteringen i digitala vårdcentralen Kry, spekulerar friskt kring Spotify, data och algoritmer samt bjuder på gränslös vr-pepp efter att ha testat HTC Vive.

Youtube, matkrig och piratannonser  

I veckans Digitalpodden: När börjar Pewdiepie att sälja kläder? Daniel och Viktor benar ur Splay och e-handlaren Na-kd:s intressanta nya samarbete. Dessutom: Varför fortsätter casinosajterna att annonsera på piratsajter trots ägarnas hårda kritik, och vem går vinnande ur kriget mellan matleveranstjänsterna?

Uber-skandal och Spotify-avhoppare  

I veckans podd: Varför är svenska myndigheter så totalt oförmögna att hantera fenomenet Uber? Går det att förutse nästa popsuccé med algoritmer? Och kan startupsektorn rädda världen från svältnöd och vattenbrist?

Så går det för Spotify i Sverige  

I veckans avsnitt av Digitalpodden: Daniel och Sven benar ur Spotifys färska årsredovisning. Hur går det egentligen för Sveriges mest omtalade techbolag på hemmaplan, och vad behöver grundaren Daniel Ek få styr på innan börsnoteringen? Dessutom, vad säger storinvesteringen i Jens Nylanders Automile och läget på riskkapitalmarknaden, och kommer kändiskockarna få fart på sin nya kontorstjänst Palaver?

Truecallers mardrömsresultat och Kings hemliga startup-investering  

I veckans podd: Daniel och Jonas ger dig allt om Truecallers mardrömssiffror – kommer det hajpade företaget få stopp på förlusterna innan det är för sent? Speljätten King gör en hemlig storinvestering och Lifesum fyller på kassan rejält. Dessutom: Jonas har träffat Mia Brunell Livfors, en av näringslivets mäktigaste kvinnor, för att få veta hur man väcker digitalt liv i ett av Sveriges mest anrika familjeimperier.

Pokemon-feber och Narrative-kollaps  

I veckans Digitalpodden: Pokemon Go har slagit klorna i Sverige. Hur ska man förstå – och vem tjänar pengar på – årets stora mobilfluga? Dessutom: Allt om Narratives rekonstruktion, storinvesteringen i Universal Avenue och börsfloppen Gaming Corps.

Startups som statussymbol och Linkedin för unga  

I denna veckas Digitalpodd: Viktor Ström och Mimi Billing rapporterar direkt från Almedalsveckan, men inte om Almedalsveckan. Istället: Malmöbolaget Neo Technology hjälper Linkedin i Kina, Soundtrack Your Brand har vind i seglen och Klarna-grundaren Niklas Adalberth planerar att rädda världen. Dessutom: Har det blivit trendigt att vara ängelinvesterare?

Svensk hyperloop och tidningsappen som inte vill lyfta  

I veckans podd: Kommer vi snart att kunna åka mellan Stockholm och Göteborg på 30 minuter i en hyperloop? Di:s Mimi Billing har träffat bolaget som vill förverkliga Elon Musks dröm. Dessutom: Jonas och Viktor utvärderar Readlys överlevnadschanser och Berlins fulspel efter Brexit-omröstningen.

Storytel-affären och enhörningsbrist  

I veckans Digitalpodden: Storskräll i bokbranschen när uppstickaren Storytel köper anrika Norstedts förlag – allt du behöver veta om årets mest symboltunga affär. Dessutom: Daniel och Viktor letar med ljus och lykta efter nästa generation svenska miljardbolag – och hittar oroväckande lite. Vi reder även vi ut turerna kring Apple och Bank-ID.

Storaffärer och storbråk  

Twitter investerar i svenskgrundade Soundcloud och Microsoft köper Linkedin. Samtidigt rasar striden om den svenska taximarknaden vidare mellan Uber och Taxiförbundet. Dessutom: Sven Carlsson berättar om vad som hände på techkonferensen Symposium i Stockholm.

Nedåtrundor och nedläggningar  

I veckans podd: Är det nu det vänder? Nedläggningarna och nedskärningarna avlöser varandra i startupsektorn. Daniel och Viktor hjälper dig att förstå krisbeskeden som duggar tätt. Vi avslöjar samtidigt nya siffror från det hajpade sociala nätverket Fishbrain. Dessutom: Miriam Olsson Jeffery om köpryktena kring Yahoo och Twitter.

0:00/0:00
Video player is in betaClose