Digitalt

Digitalt

Denmark

Bliver du fjern i blikket, når du hører ord som bitcoins, blockchains, hackathon, phishing, fusionenergi, 3D-print og nanorobotter? "Digitalt" yder support, når den højteknologiske virkelighed truer med at overbelaste dine kredsløb. De to tjenende ånder på "Digitalt" forklarer i et sprog, der er til at forstå, hvordan den moderne teknologi fungerer, og de hjælper dig med at løse de problemer, du står overfor i din hverdag. Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Episodes

Digitalt: Danmarks nye teknologifestival 2017-09-07  

Techfestival er det ikke overraskende navn på Danmarks nye teknologifestival, der vil overraske ved at fokusere på menneskets rolle i teknologien i stedet for tekniske foredrag om støvede emner. "Digitalt" besøger festivalen, klar til at tage del i løjerne og udforske så forskellige emner som sex-teknologi, maskiners etik og mad. Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt 0

Digitalt: Næste stop fremtiden 2017-08-31  

Hvordan rejser mennesker fra A til B i fremtiden? Det har der gennem tiderne været mange og fantasifulde bud på - alt fra rullende fortove til flyvende biler. "Digitalt" ser i denne uge på fremtidens transport og især Hyperloop: Det nye sort som kan køre over 1.000 kilometer i timen, mens passagererne mageligt kan nyde turen i små passagerkapsler. Men hvad er op og ned i Hyperloop-teknologien og kan teknologien måske få konkurrence af andre og mere jordnære transportformer? Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt 0

Digitalt: Europas største spilmesse giver indblik i nye verdener 2017-08-24  

Hurtigere og billigere computerkraft, sensorer og skærme har de seneste år givet virtual reality-oplevelser ny vind i sejlene. På computerspilmessen Gamescom i Köln præsenteres de nyeste spil, og Digitalt-værterne har besøgt messen for at prøve dem på egen krop. Med den oplevelse frisk i hukommelsen diskuterer vi, om tiden er kommet til at lade virtual reality invadere dagligstuerne for alvor, eller om oplevelserne kun er for særligt dedikerede computerspilentusiaster. Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt 0

Digitalt: Ødelægger smartphones unges sociale liv? 2017-08-17  

Når nye tendenser dukker op, får det ofte samfundets alarmklokker til at ringe. Vi er tidligere blevet advaret om, at computerspil får unge til at blive voldelige mordere, og at rollespil får mennesker til at begå selvmord eller blive satanister. Senest er turen kommet til vores smartphones, som anklages for at ødelægge det sociale liv for en hel generation. Digitalt ser nærmere på, hvad der sker med de unge, som vokser op med sociale medier som en konstant følgesvend. Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt 0

Digitalt: Skal vi putte IT i alting? 2017-08-10  

I juli måned hackede en forsker fra IT-Universitetet i København en maskine der ligner dem, der bruges til at tælle stemmer i amerikanske valg. Det viser, hvordan den digitale verden griber ind i vores meget fysiske virkelighed. Men hvad får vi egentlig ud af, at alt fra præsidentvalg til storbyernes trafiklys digitaliseres for fulde gardiner? Det vil "Digitalt" opklare og stiller derfor spørgsmålet: Skal vi putte IT i alt, eller slå koldt vand i blodet? Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose