död mans pod

död mans pod

Sweden

Spökhistorier...från andra sidan.

Episodes

Avsnitt 26: Om vålnader och våldsamheter på sjukhus och hospital  

I detta avsnitt gör vi ett besök hos de sjuka. Vi får höra sjukhuspersonalens allra kusligaste historier och besöker en vårdinrättning som sägs vara en av jordens mest hemsökta platser. Dessutom hör vi en lyssnarberättelse om en vänlig vålnad och stiftar bekantskap med en mystisk och obehaglig grönklädd kvinna Avsnittet innehåller bland annat en novell ur boken "Kvinnan i hissen" av Helene Tursten. Den är utgiven på Alfabeta förlag.

Avsnitt 25: Om skrämmande händelser på skolor och internat  

I detta avsnitt får vi höra berättelser om elever som möter spöken under skoltid. Vi får veta att skolväskor emellanåt kan innehålla läskigare saker än läxböcker och möter lärare som bokstavligen går över lik för att ALLA elever ska nå målen. Avsnittet innehåller den sanslöst spännande berättelsen "Offerträdet" av Magnus Nordin.

Avsnitt 24: Om vad man kan skymta i speglar  

I detta avsnitt tar vi oss en ordentlig titt i spegeln. Vi får höra om en riktigt obehaglig spegel i Södertälje och lära oss om hemskheter som man kan få se i svarta speglar. Dessutom blir vi upplysta om att alla faktiskt inte syns i speglarnas glas. I avsnittet förekommer ett stycke ur "Miras hemlighet" av Camilla Jönsson.

Avsnitt 23: Om det som döljer sig i grottor, labyrinter och katakomber  

I detta avsnitt får vi följa med ner i mörka grottor och kusliga katakomber. Vi får stifta bekantskap med den obehagliga Bellhäxan och möter både döda gruvarbetare och vilsna spökbarn. Slutligen tar vi en promenad i en labyrintlik trädgård och gör en obehaglig upptäckt. Avsnittet innehåller ett stycke ur boken "De tysta stegen bakom" av Jonna Björnstjerna.

Avsnitt 22: Om obehagligheter i skog och mark  

I detta avsnitt tar vi oss en tur ut i skogen. Vi utforskar dess allra mörkaste prång och får se hur blodet droppar mellan trädens blad. Både mördare och monster möter vi. Slutligen gör vi ett besök i ett mycket märkligt ödehus. Avsnittet innehåller berättelsen "Huset i skogen". Den är skriven av Lena Ollmark och ni hittar den i novellsamlingen "Mördaren i parken och andra skräckberättelser".

Avsnitt 21: Om mystiska syskon, spöklika släktingar och fasansfulla familjehemligheter  

I detta avsnitt möter vi familjer som inte riktigt är som andra. Vi får stiftar bekantskap med den hemska Granny Tucker och träffar två tvillingar som verkar ha levt ett tidigare liv. Slutligen får vi veta hur det kan gå när man ska vakta sina småsyskon en mörk natt. Avsnittet innehåller berättelsen "Aldrig förlåt" av Mårten Melin. Den finns bland annat att läsa i boken "Typ helt övernaturligt"

Avsnitt 20: Om hemska händelser i trappor och hissar  

I detta avsnitt får vi möta ondskefulla andar som lever i hissar. Vi får höra om märkliga händelser på ett engelskt gods och träffar en spindel av gigantiska mått. I avsnittet förekommer novellen "Hissen". Berättelsen är skriven av William Sleator och översatt till svenska av Sabina Cleman. Du hittar den bland annat i boken "Ta dig i akt - Skräckhistorier i urval av R L Stine".

Avsnitt 19: Om mystiska försvinnanden  

I detta avsnitt får vi höra historier om människor som försvunnit spårlöst. Vi möter bland annat fyra försvunna fyrvaktare och en flygplanskapare som på något märkligt sätt formligen går upp i rök. Vi får även höra om kusliga försvinnanden i området kring Bennington i östra USA. Avsnittet innehåller historien "Kvinnan i den röda baskern" av Jonathan Melmoth. Den finns att läsa i boken "Illustrerade spökhistorier".

Avsnitt 18: Om spöken i juletid  

I detta avsnitt får vi träffa ett ondskefullt spöke i Liverpools julhandel. Vi gör misstaget att besöka en kyrka lite för tidigt på juldagens morgon och får höra om en grönögd varelse som rör sig i skogarna i närheten av en liten byskola. I avsnittet förekommer berättelsen "Den snövita katten" av Abigail Wheatley. Den finns att läsa i boken "Illustrerade spökhistorier".

Avsnitt 17: Om vänner som kanske inte finns på riktigt  

I detta avsnitt får vi höra berättelser från människor som har haft låtsasvänner, mystiska kompisar som de flesta trott endast existerat i fantasin. Men frågan är om dessa märkliga vänner ändå inte finns på riktigt! I avsnittet förekommer berättelsen "Trädgårdsgungan" av Heddi Böckman. Vi får också höra ett utdrag ur boken "Tystnadens hus" av Magnus Nordin.

Avsnitt 16: Om spöklika bröllop och mordiska brudpar  

I detta avsnitt får vi möta några unga kvinnor i brudklänningar som går igen. Vi får stifta bekantskap med en Boo Hag och lär oss att mardrömmar om döende gråhåriga män kan vara livsfarliga. I avsnittet förekommer bland annat novellen "Ensamrummet" av Inger Edelfeldt.

Avsnitt 15: Om oväntade och obehagliga besök  

I detta avsnitt får vi veta varför vi ska vara på vår vakt om det plötsligt och oväntat bankar på vår dörr. Vi får också höra om hotfulla hemska varelser som kommer smygande till oss om natten. Avsnittet innehåller novellen "Spöket" av Knut Hamsun.

Avsnitt 14: Om isande kyla och bitande frost  

I detta avsnitt får vi känna vad verklig kyla är. Vi får höra om människor som upplevt fasansfulla saker på de mest ogästvänligt iskalla platser. Vi möter den mytomspunna Yetin och några ihjälfrusna bergsklättrare som går igen. Och är det inte även den ondskefulle Näcken som skymtar förbi i en av berättelserna. I avsnittet kan vi även ta del av den rysliga novellen "Huset" av Kerstin Lundberg Hahn.

Avsnitt 13: Om mylingar, Black Eyed Kids och andra barnspöken  

I detta avsnitt får vi höra historier om mördade barn som går igen. Vi lär oss mer om de extremt obehagliga svartögda barnen (Black Eyed Kids)och får veta vad som händer om man leker kurragömma på hemsökta platser. Avsnittet innehåller en gastkramande historia ur boken "Spökskeppet Vallona" av Lena Ollmark och Mats Wänblad.

Avsnitt 12: Om mystiska sms och märkliga meddelanden  

I detta avsnitt får vi höra skrämmande historier om döda som söker kontakt genom datorer och telefoner. Vi möter en extremt obehaglig mobilfotograf och får slutligen stifta bekantskap med Vandraren utan ansikte. Avsnittet innehåller en berättelse ur boken "Vandraren utan ansikte" av Andreas Palmaer.

Avsnitt 11: Om spöklika skrik och skrämmande skratt  

I detta avsnitt får vi stifta bekantskap med skrikande, vrålande och skrattande spöken. Vi får höra en försvunnen pojkes sista och mycket märkliga dagboksanteckning och möter en död man som skrattar...och mördar. I avsnittet förekommer en berättelse ur boken "Gastar och Gengångare" av Per Gustavsson.

Avsnitt 10: Om Kusliga clowner och ondskefulla magiker  

I detta avsnitt får vi höra skrämmande historier om clowner. Vi får dessutom veta vad som händer om man säljer sin själ till djävulen. Slutligen gör vi ett besök på en svart cirkus!

Avsnitt 9: Om hemsökta hotell och stugor med mörka hemligheter  

I avsnittet förekommer berättelsen "Översängen" av Kristin Helga Gunnarsdóttir som finns att läsa i boken "Det spökar i Norden"

Avsnitt 8: Om skuggkvinnan, Slenderman och andra ansiktslösa  

I avsnittet förekommer en spökhistoria från "Vampyrens tunga" av Monica Zak.

Avsnitt 7: Om Falks grav, getmannen och den fasansfulla Wendigon  

I avsnittet förekommer bland annat en spökhistoria från boken "Ingen ser dig" av Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson

0:00/0:00
Video player is in betaClose