#drivaegetpodden

#drivaegetpodden

Sweden

Välkommen till vår pod #drivaegetpodden där vi tar upp olika ämnen som berör det här med att driva eget företag. Podden är ett samarbete med tidningen Driva Eget, som är Sveriges största prenumererade tidning och sajt för småföretagare.

Episodes

15. Allt du behöver veta om semester  

Ett späckat avsnitt där vi tar upp allt du behöver veta om semestern. Vi gör en tillbakablick på den svenska semestern och utvecklingen som lett fram till dagens 25 semesterdagar per år. Du får dessutom en genomgång av semesterberäkning, förskottssemester, sparade dagar och vad som gäller för nyanställda.

14. Vulkanen som revolutionerar bokutgivningen  

I det här poddavsnittet träffar vi Peter Norrman och Alexandra Torstendahl, vd respektive förlagschef på Vulkanisterna som i dag är nordens största bokutgivare. Bokutgivning är en bransch som andas traditionalism. Förlagen har länge suttit på makten och tagit den betydande delen av intäkterna. Nu förskjuter Vulkanisterna spelplanen till författarnas fördel.

13. Viktigaste företagarnyheterna 2017 – vad ska jag tänka på?  

Ett fullmatat avsnitt där vi tar upp de viktigaste nyheterna 2017 och hur de påverkar dig och ditt företag. Nya skatteregler vid representation, nya tjänster som ger skattereduktion och arbetsgivarrabatt vid förstagångsanställning är några exempel. Och för dig som driver eller funderar på att ombilda till aktiebolag är det högintressant lyssning när vi går igenom förslaget till nya skatteregler för aktiebolag från 2018. Lyssna och lär, det tjänar du på!

12. Superentreprenören Maria Soxbos bästa företagartips  

Maria driver bloggen husligheter.se, hon är frilansjournalist och driver en kreativ byrå. Men hon har bara 24 timmar på dygnet som alla vi andra, så hur bär hon sig åt? Missa inte vårt senast pod-avsnitt med mångsysslande entreprenören Maria Soxbo.

11. Nyheter 2017 med Thomas, Ulf & Maya - SÄSONGSTART! -  

Vi inleder podsäsongen 2017 med ett nyhetspass fullspäckat med spännande nyheter från branschen t ex skattenyheter om representation, RIT-tjänster och växastöd till enskild firma.

10. Tankar och reflektioner kring redovisningsbranschen, mm  

10. Tankar och reflektioner kring redovisningsbranschen, mm by Björn Lundén Information AB

9. Nyheter och frågor  

Som vanligt svarar vår trio på frågor från lyssnare och pratar om det senaste inom företagarvärlden – amerikanska valet, digitala pengar samt utredningen kring 3:12. God lyssning!

8. Specialavsnitt med gäst Angela Hafström  

I det här avsnittet har vi äran att ha fått bjuda in en gäst – Angela Hafström som driver och startade företaget Mormor Magdas Därproducerade Glass. Hör oss prata om hur hon gick från affärsidé till fullfjädrat företag, vad som har hänt under vägen, hur hon hanterar att hennes företag växer och blir större samt vilka råd och tips hon har till alla som funderar på att starta eget. Läs mer om Mormor Magdas Därproducerade Glass http://mormormagdas.se/

7. Pensionssparande, fonder och aktier  med vår gäst Anders Engman  

I det här avsnittet har vi bjudit in Anders Engman som gäst, han kommer att prata om allt som rör pensionssparande, fonder och aktier. Det är blir ett mycket intressant avsnitt för alla oss som gillar att prata om privatekonomi, företagsekonomi och sparande! Anders ger sitt perspektiv och sina synpunkter på hur han tycker att man ska tänka kring pensionsparande, vad som är mest fördelaktigt – lågrisk eller högrisk? Lyssna och få inspiration till ert sparande!

6. När företaget växer  

När du startat ditt företag siktar du säkert på att din affärsidé ska bli så framgångsrikt att ditt företag växer och det blir aktuellt att till exempel anställa din första personal. Vad ska du då tänka på när du ska anställa någon? Kommer dina anställda behöva någon typ av utbildning och hur motiverar du dina anställda? Måste ni börja tänka på rutiner och roller för att verksamheten ska fungera som bäst? Kommer det att behövas en tillväxtplan? Vi svarar på alla dessa frågor som kan dyka upp när ens företag växer och som vanligt svarar vi även på våra lyssnares inskickade frågor samt ger er vår senaste nyhetsbevakning om vad som har hänt/är på gång i företagarvärlden!

5. Crowdfunding  

Vi fortsätter i temat Kapital & finansiering och fördjupar oss mer genom att bjuda in en gäst, Olle Eriksson, som har ett genuint intresse kring finansieringssättet Crowdfunding, eller Gräsrotsfinansiering som det också kan kallas. Crowdfunding kan vara ett bra sätt att finansiera sin affärsidé om inte ett vanligt lån hos banken är ett alternativ. Det är ett relativt nytt finansieringssätt men som har slagit igenom och det finns allt fler Crowdfunding-sidor man kan registrera sig på och börja sin insamling av pengar till sin affärsidé. Olle Eriksson berättar mer om detta i avsnittet. Lyssna och få inspiration!

4. Kapital & finansiering  

När du är redo att komma igång med ditt nystartade företag är ju bara frågan som kvarstår – hur ska du finansiera företaget och kunna betala för allt? I det här avsnittet kommer vi att prata om just detta – måste man till exempel nödvändigtvis ta lån och hur mycket pengar behöver man egentligen i början? Hur fungerar det med leasing och factoring? Som vanligt svarar vi även på frågor från våra lyssnare, ger dom senaste nyheterna inom företagande och ger våra bästa tips till företagare!

3. Starta företag  

Hur gör jag när jag ska starta ett företag? Vem kontaktar jag, eller gör jag allt själv? Och vad är det egentligen jag bör tänka på inför en företagsstart och under mitt företagande? Vi kommer i det här avsnittet att gå igenom alla viktiga steg du bör tänka igenom vid en uppstart av ett nytt företag, och såklart - hur du driver ditt företag på bästa sätt genom att ge er våra tips på vad du ska tänka på och vad du ska undvika!

2. Bästa företagsformen  

Vilken är den bästa företagsformen nu när jag ska starta företag? Vilken företagsform passar för min företagsidé? Vilka för- respektive nackdelar finns det med de olika företagsformerna. Dessa frågor kan vi förhoppningsvis ge svar på i detta avsnitt. Vill du lyssna på en viss företagsform kan du spola fram enligt följande: Aktiebolag - 22.56 Enskild firma - 33.57 Handelsbolag - 44.04 PS I slutet av podden informerar vi om en fin sak som DU kan vara med och bidra till.

1. Pitchpodden  

I det här första avsnittet av #drivaegetpodden presenterar vi oss och våran podd. Vi hoppas såklart att du som lyssnar tycker att det vi pratar om är intressant. För det är det - det här med att driva företag!

0:00/0:00
Video player is in betaClose