Ekstrempodden

Ekstrempodden

Norway

Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp ?. I Ekstrempodden snakker Mentaltrener Frank Nilsen med ekstreme utøvere om hvordan noen blir verdens beste i alt fra maraton, MMA, til å bestige Mount Everest og sine egne sinn. Igjennom Ekstrempodden vil du lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser, tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne mål og ønsker.

Episodes

130+ Ultraløper Travis Macy er tilbake  

Forfatteren av boka Ultramindset og fullfører av 130+ utholdenhetsløp er tilbake. Siden jeg snakket med Traivs tidligere i år om mentale teknikker og hva som har ført han til å delta på Ultraløp (hør episoden her) har jeg innsett hvor stor bragd det er å gjennomføre over 130 av disse ekstreme løpene. Hva gjør at noen klarer å gjennomføre så mange løp som andre ser på som nesten umulig? 

I dagens episode snakker vi om:

Forutse lidelse "Holyshit" øyeblikk Forskjellige behov Ut av komfortsonen Hvordan målsette et ultraløp før og under løpet Hallisunasjoner Utfordringer som aldr gir slipp Med mer
Øyunn løp fra psykisk utfordring - 400 km på 5 dager  

Har du opplevd at livet føles vanskelig og du ikke vet hva du skal gjøre? Det gjorde dagens gjest ved å løpe lengere og lengere. Øyunn Bygstad har i tillegg til å være første norske kvinne til å fullføre ekstrem løpet Gaea Norvegica Trail også fullført Bislett 24 og Bislett 48 timer i tillegg til andre ultra konkurranser.

Vi er innom følgende:

Skyttergravføtter Rulletrapper midt i skogen Aldri gi opp Det finnes verre følelser Litt galskap Ultramiljø Med mer

Ønsker du å begynne med mentaltrening? Besøk www.mtfranknilsen eller post@mtfranknilsen.no

 

Lær pusteteknikk av verdens beste performance coach - Brian Mackenzie  

Brian Mackenzie er en Human Performance spesialist, og har de siste 20 årene jobbet med menneskelig prestasjon og læren om bevegelse og fysiologi. Gjennom å bruke forskjellige pusteteknikker har han vist ekstreme resultater i utholdenhet, styrke og kondisjon. Han har studert ytelse, bevegelse, hypoksi, pustemekanikk, prinsipper og metoder, sammen med varme og kuldeksponering.

Brian har brukt mye tid på trening i forskjellige miljøer som i og ved vann, i ørkenen og i fjell. Han har gjennomført Ironman (Canada 2004), løpt langdistanseløpet Western State 100 og Angeles Crest 100 miles ved hjelp av metoder han selv har utviklet.

Han er medforfatteren av bøkene Power Speed Endurance, NYTimes Best Selgeren UnBreakable Runner og UnPlugged. Brian har i tillegg grunnlagt  Power Speed Endurance (PSE), som spesialiserer seg på bevegelse og ferdighetsutvikling i sport. 

Brian Mackanzie har jobbet med flere av verdens beste utøvere, fra UFC stjernen Jon Jones og verdens beste crossfit utøver Rich Fronning til US Navy Seals og Army Rangers.

Vi er innom følgende:

Varme og kuldeterapi Pusteteknikk for Jon "Bones" Jones Pusteteknikk for maksimal oksygenforbruk Frykt hos eliteutøvere Dumbells under vann Optimal puste posisjon for løpere og temporyttere Nedregulere på slutten av dagen Med mer

Har du spørsmål eller vil vite mer om Mentaltrening? Besøk www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no

 

Kristin Holte om Crossfit, kosthold og mentalstyrke  

Dagens gjest er Kristin Holte som er en norsk crossfit-utøver og ernæringsfysiolog og er datter av langrennsløperen Geir Holte.

Holte har en allsidig idrettsbakgrunn, primært fra friidrett. Hun har blant annet NM-gull i innendørs stavhopp fra 2009.

Hun begynte for alvor med crossfit i 2012 og har oppnådd en rekke priser i crossfit-konkurranser og er regjerende Europa mester og ble nummer 7 i VM.

Vi er i dagens episode innom:

Idrettsfamilie Jernvilje Hva er Crossfit Ernæring Mentaleteknikker Konkurranse Hater å tape Lære av skader Med mer

Følg Kristin på Instagram: holtekristin

Torkjel Hurtig - Yngste nordmann på toppen av Mount Everest  

I dagens episode snakker jeg med Torkjel Hurtig som er Norges yngste nordmann som har nådd toppen av Mount Everest. 

Vi er innom følgende:

Ikke søk jobb nå Bare å gjøre det Seven summits Forberedelser Veien til toppen av Mount Everest Sterk psyke Ikke gi opp Fra bambus til bambus 3000 meter rett ned Dette tør jeg ikke Mye nei

For mentaltrening besøk www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no

 

Endre tankesett og oppnå alt med verdensrekordholder Colin O'Brady  

Dagens gjest er Colin O¨Brady som er en amerikansk profesjonell utholdenhets idrettsutøver, fjellklatrer, eventyrer og foredragsholder

O'Brady er en to ganger verdensrekordholder for noe som kalles Explorers Grand Slam og Seven Summits speed records. Han ble den raskeste personen i verden til å fullføre eventyrernes utfordringer på 139 dager og 131 dager.

Han er en tidligere profesjonell triatlete og representerte USA på ITU Triathlon World Cup-kretsen, ved å delta på løp i 25 land på seks kontinenter fra 2009-2015. 

O'Brady var en ungdomsfotballstjerne og Oregon State Swimming Champion. Han ble rekruttert for både svømming og fotball i videregående skole. Han aksepterte en rekruttering for å svømme for Yale Bulldogs svømming og dykking laget hvor han konkurrerte på NCAA Division I Varsity Team i 100 og 200 meter Breaststroke.

Han uteksaminert fra Yale University i 2006 og fikk en Bachelor of Arts in Economics. 

I 2007 begynte O'Brady på det som var planlagt som en år lang backpacking tur rundt om i verden. I januar 2008, mens han var på øya Koh Tao, fikk han ødeleggende brannskade. O'Brady deltok i den lokale skikken av ildspring og ble truet av det brennende kerosene-gjennomvåte tauet. Selv om han instinktivt sprang inn i havet for å slukke flammene, led han andre og tredje graders brannsår på nesten 25% av kroppen, med skader primært på bena og føttene.

12 timer etter ulykken ble han transportert med lastebil og båt til et sykehus i Koh Samui. Etter en uke og 8 operasjoner ble han overført til et større sykehus i Bangkok. Legene advarte ham om at han aldri ville få igjen evnen til å gå normalt. Han tok sitt første skritt neste måned. "Jeg var fast bestemt på å slå oddsen og fokuserte all min energi på at en dag å fullføre en triathlon for å bevise for meg selv at jeg kunne klare det," sa O'Brady i et intervju i 2016

Vi er innom:

Aldri kunne gå igjen Trene hardt og smart Nasjonalmester i svømming som 8 åring Akuttavdeling i Thailand med katter på sengen Små, men livsviktige mål Vant sitt første triathlon han deltok i foran over 4000 deltagere. Likhetene mellom en commodity trader og en ekstrem athlete Eventyrerens Grandslam Toppen av Mount Everest Meditasjon Silent retreat Disiplin Visualisering Med mye mer
Børge Ousland om møtet med isødet, isbjørner og dyret i seg selv  

- Vi må ikke være så redde for å gjøre feil og drite oss ut! Det er bedre å prøve og feile enn å ikke prøve, sier Børge Ousland. Ousland er mannen som har gjort livet som eventyrer til en fulltids karriere og som mener stahet er en undervurdert egenskap. Med bakgrunn som polfarer, profesjonell dykker, forfatter og foredragsholder deler han sine erfaringer fra blant annet møtet med drivis, isbjørner, sult og seg selv. Denne episoden har vært på Mentaltrener podcasten tidligere.

 

Sasha DiGiulian Verdensmester i fjellklatring om motivasjon og "flytsone"  

Sasha DiGiulian begynte først å klatre 6 år gammel i 1998. Hun har vunnet VM for kvinner, og har 2 plass i Bouldering VM, samt Bronse i Duellen. Sasha har vært den ubeseirede panamerikanske mesteren siden 2004 til i dag, og hun er en tre ganger amerikansk nasjonalmester.

Utendørs er Sasha den første nordamerikanske kvinnen som klatrer i klasse 9a, 5.14d, anerkjent som en av de vanskeligste sports klaringene som har vært oppnådd av en kvinne. Hun har gjort dette to ganger. Sasha var den tredje kvinnen i verden for å oppnå denne karakteren.

I tillegg har hun oppdaget flere 8b + 's, 5.14a' s, stigende banebrytende multipitchruter på opptil 1000 fot med 8c klatring, og har oppnådd flere First Ascents og 28 First Female Ascents rundt om i verden, inkludert en første kvinnelig stigning på nordsiden av Eiger.

Vi er innom følgende:

Likhetene mellom surfing og klatring "Mind puzzle" Følelsen fysisk og mentalt Klatring og kjæreste er det samme? Denial of death Hvordan håndtere frykten for å falle Kvinne i en mannsdominert sport Viktigheten av en mentor eller coach Med mye mer

For spørsmål om mentaltrening besøk www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no

 

Mads Kaggestad om doping, Tour de France og livet som proffsyklist  

Hvordan er livet som proffsyklist? Hvordan komme igjennom time etter time med slit uten å gi opp? 

Dette er bare noe av det vi får vite mer om i dagens podcast episode med tidligere sykkelproff og ekspertkommentator på TV 2 Mads Kaggestad. 

Vi er innom:

Doping Tour de France Blodslit Aldri gi opp Balanse Blø for laget Trening Tanksett og erfaring

Følg Mads på Instagram: Madskaggestad

Følg Frank på Instagram: MentaltrenerFrankNilsen

Følg flere podcast episoder og tjenester besøk www.mtfranknilsen.no

Presse ut av komfort-sonen med mosjonerende ekstrem triatlet Pål Haugerød  

I dagens episode kommer første gjest i Ekstrempodden tilbake for å snakke om hvordan han opplever komfortsone og hvor vanskelig det er å presse seg selv mentalt videre fra et nivå han føler seg trygg på.

Vi er innom følgende:

Forskjellige varianter av komfortsone for Pål Ukjent frykt/begrensning Bli bevisst hva som er det konkrete hinderet Med mer Enjoy

For Mentaltrener tjenester eller spørsmål besøk www.mtfranknilsen.no eller send epost på post@mtfranknilsen.no

Ha en strålende sommer!

2x Verdensmester i Skyrun Stian Angermund-Vik om melkesyre og stahet  

I dagens episode snakker jeg med melkesyre "spesialisten" Stian Angermund-Vik. 

Vi er innom følgende:

Hva er Skyrun og hva kreves Treningregime Treningstrategi i start av sesong og før konkurranse Løpeteknikk i brattterreng Kosthold under konkurranse Hvile Mentaleteknikker Stahet Med mer

Enjoy

Live Frisak om hjernerystelser og kalkulert risiko  

Dagens episode er i samarbeid med Fatstone TV og tv serien Mentaltrener TV.  Live Frisak er profesjonell Longboard kjører og selv legen har sagt at nå er det stopp pga for mange hjerneryrstelser "nekter" Live å gi slipp på sin store lidenskap.

Vi er innom følgende:

Ingen alternativ å gi seg Mistet tellingen på antall hjernerystelser Kalkulert risiko? Flytsonen Mestring Livet er en lek Musikk Meditasjon Kraniebrudd, brukket kjeve og mindre tenner Med mer
Racingfører Molly Pettit om ekstremt konkurranse instinkt og adrenalin  

Dagens episode med racingfører Molly Pettit er i samarbeid med Fatstone TV og programmet Mentaltrener TV.

Vi snakker i dagens episode om følgende:

Kurere flyskrekk med akrobat-fly og loop. Må vinne uansett også i sko størrelse. Betongkloss i over 200 km/t "Dødsøyeblikket" Fryktbilder som går igjen Hvordan leve av bilsport? Likheten mellom racing og tv reporter Alt skjer av en grunn Aldri god nok Hvem bestemmer hvordan vi skal leve livet? Hvorfor ikke bare gjøre ingen ting? Med mer

Enjoy

For flere episoder og shownotater:

http://www.mtfranknilsen.com/ekstrempod

 

Toppen av Mount Everest uten ekstra oksygen  

I dagens episode snakker jeg med James Brooman, som vi tidligere i Ekstrempodden har fått høre hvordan hadde det på vei opp Mount Everest. Han nådde toppen 25 mai uten ekstra bruk av oksygen noe som gjør han til den 4 engelskmannen i verden som har klart denne bragden.

Hvis jeg måtte beskrive James på en enkel og rask måte ville det blitt følgende: Ulv i fåreklær. Han ser ut som en som jobber i bank(Han har jobbet som investeringsleder for Morgan Chase) og er i normalt god form.

Sannheten er at James har syklet fra Alaska til Argentina alene på 2 år. Løpt Australia på tvers på 82 dager alene, basehoppet og nå mestret Mount Everest.

Ifølge ham selv så klarer alle det samme som han. For hva er vel så spesielt ved han når mange har klart det samme som han før han selv?

I dagens episode er vi innom følgende:

Brukket håndledd? Dødshøyden 100% mentalt Veien opp til toppen Hva han tenkte når han stod på toppen og hadde nådd målet sitt Mentale strategier Hvilken lærdom/erfaringer har han tatt med seg fra turen Visualisering Ultimate triatlon Med mer
14x Guinness rekordholder og verdensmester i stenknusing - Narve Læret  

"Ikke kast bort den negative energien ved å sitte i sofaen, når du kan løpe det vekk i skogen eller på en intervall økt" forteller en engasjert Narve når vi snakker om å utnytte energien til noe positivt.

(PS: Denne har vært sendt tidligere på Mentaltrener podcasten)

Narve var podcast gjest i episode 16 av Mentaltrener Podcasten. Den gang snakket vi om hvordan han hadde klart å få 14 Guinness rekorder i knusing og hvordan han opplevde å få kreft for første gang. Siden den gang har Narve opplevd nok en runde med kreft, denne gangen var det en ondartet føflekk som krevde to operasjoner.

Som den engasjerte historiefortelleren han er forteller Narve i denne episoden om  hvordan han opplevde å kreft budskapet rett før jul. Vi snakker om hvordan mentalt takle å få beskjed om at du har kreft, og hvordan komme seg igjennom det uten å bli helt knekt? Den grusomme ventetiden til du får bekreftet om det er godartet eller ondartet, og om det er spredning? Vi snakker om å tørre å være den du er, «ikke vær redd for å skille deg ut, se deg selv i speilet og spør deg selv hvem du utgir deg for å være, og hvem vil du helst være?» sier Narve. At alle handlinger har konsekvenser, og hvorfor det er viktig å tenke på konsekvensene i alt fra trening til barneoppdragelse. Narve deler også sine trenings tips etter over 45 år med trenings erfaring hvorav 36 år med gym medlemskap med trening, og forteller hvordan han i alder av 51 år fortsatt kan løfte over 180kg i benkepress.

Vi har alle våre utfordringer i livet, så ta med deg inspirasjon, bli motivert og benytt det du kan overføre til ditt liv av Narve sine erfaringer, refleksjoner og teknikker. Vi trenger alle å få innspill og bli bevisst at vi kan tenke på en ny måte når vi møter en utfordring. Enjoy!

130+ ultraendurance deltager og forfatter Travis Macy  

PS Dette er samme episode som på Mentaltrener podcasten.

I dagens episode har jeg tatt en prat med Travis Macy som for meg er en ekstrem utøver med stor E. Han har deltatt på over 130+ ultra endurance løp som kan vare i alt fra 7 timer til 8 dager. Han har kun brutt i 2 løp!! Begge har vært brudd pga kravebensbrudd midt i skogen eller hodeskade hos en lagkamerat.

Jeg "fant" Travis når jeg leste boken hans Ultramindset. Etter å ha lest boken var det ingen tvil om at jeg måtte finne mer av hva denne mannen tenker og gjør. Et lite hint: Han begynte å trene mentalstyrke som 5 åring når han slet med å komme opp en motbakke!

I dagens episode er vi innom:

Bruke hindere som en perfekt anledning for mentaltrening Velge smerte Viktigheten av forpliktelse Historiene vi forteller oss selv når vi har lyst til å gi opp Ingen er perfekte Hvordan endre historien du forteller deg selv Skifte fra Hva til Hvorfor Hva er ingen hyggelig tanke Hvordan overkomme en kropp som har lyst til å gi opp Hvordan du kan bruke perspektiv til å mestre nye ting Mantra for å overkomme utfordringer Kosthold og søvnmønster Med mer

Enjoy

ICON Extreme og Norseman deltager Espen Ødegaarden  

I dagens episode snakker jeg med Espen Ødegaarden. Han har syklet Trondheim - Oslo 2 ganger, syklet Birkebeinerrittet 6 år på rad, deltatt på ekstrem konkurranser som Norsemann, Austria Extreme Triathlon, Marka 24 2 ganger og løpt Porsgrunn - Oslo på 24 timer bare for å nevne noe. Han har tidligere vært gjest i Mentaltrener podcasten og episoden kan du finne her.

Vi er innom følgende tema:

Norseman ICON Extreme Sykkelulykke Vinnerhodet Tips til uerfarne triatleter Viktigheten av å aldri gi seg Mentalteknikk når du skal delta på et langt ritt Med mer

 Enjoy

På vei til toppen av Mount Everest uten ekstra oksygen - James Brooman  

I denne mini episoden snakker jeg med James Brooman som tidligere har vært gjest på Mentaltrener podcasten. Han er nå på vei til toppen av Mount Everest og for å gjøre det enda mer ekstremt prøver han å nå toppen uten ekstra tilførsel av oksygen. 

Han forteller om hvor hardt det er på 7800 meter uten ekstra oksygen og hvor viktig tankegang og fokus er.

Enjoy

HIIT og 1 minutt treningsøkt med professor Martin Gibala  

I dagens episode snakker jeg med mannen bak boken "The 1 minute Workout"

Martin Gibala er Professor på McMaster universitet i Canada.

Vi er innom følgende:

Hvordan doble kapasiteten din på 2 uker.  Hva er intervalltrening og sprint trening Studier viser økning i Fitness med intervall trening Hva er oxidativt stress Hva er 1 minutt trening Hvordan bruke HIIT i det daglige 1 intens økt i uken begrenser dødelighet  Hva er V02 max Sammenhengen mellom Vo2 max og lengre levetid Kun 2 til 3 minutters oppvarming 80/20 splitt for langdistanse utøvere Hvor ofte burde du trene intervall trening Intervall gåing Når er det best å trene på døgnet Med mer

 

Mosjonerende ekstrem triatlet - Pål Haugerød  

Velkommen til første episode av Ekstrempodden der Mentaltrener Frank Nilsen forsøker å finne ut hva som gjør at en "mosjonist" deltar på 8-10 diverse stevner hvert år. Hva som egentlig motiverer Pål Haugerød til å delta på ekstrem konkurranser. Hvordan han trener osv.

Følg Pål på Instagram: 3atletdad

Følg Frank: MentaltrenerFrankNilsen

0:00/0:00
Video player is in betaClose