Ekstrempodden

Ekstrempodden

Norway

Til det ekstreme! I Ekstrempodden forsøker Mentaltrener Frank Nilsen å finne ut hva som får mennesker til å gjøre det ekstreme. Hvordan de trener, spiser osv.

Episodes

130+ ultraendurance deltager og forfatter Travis Macy  

PS Dette er samme episode som på Mentaltrener podcasten.

I dagens episode har jeg tatt en prat med Travis Macy som for meg er en ekstrem utøver med stor E. Han har deltatt på over 130+ ultra endurance løp som kan vare i alt fra 7 timer til 8 dager. Han har kun brutt i 2 løp!! Begge har vært brudd pga kravebensbrudd midt i skogen eller hodeskade hos en lagkamerat.

Jeg "fant" Travis når jeg leste boken hans Ultramindset. Etter å ha lest boken var det ingen tvil om at jeg måtte finne mer av hva denne mannen tenker og gjør. Et lite hint: Han begynte å trene mentalstyrke som 5 åring når han slet med å komme opp en motbakke!

I dagens episode er vi innom:

Bruke hindere som en perfekt anledning for mentaltrening Velge smerte Viktigheten av forpliktelse Historiene vi forteller oss selv når vi har lyst til å gi opp Ingen er perfekte Hvordan endre historien du forteller deg selv Skifte fra Hva til Hvorfor Hva er ingen hyggelig tanke Hvordan overkomme en kropp som har lyst til å gi opp Hvordan du kan bruke perspektiv til å mestre nye ting Mantra for å overkomme utfordringer Kosthold og søvnmønster Med mer

Enjoy

ICON Extreme og Norseman deltager Espen Ødegaarden  

I dagens episode snakker jeg med Espen Ødegaarden. Han har syklet Trondheim - Oslo 2 ganger, syklet Birkebeinerrittet 6 år på rad, deltatt på ekstrem konkurranser som Norsemann, Austria Extreme Triathlon, Marka 24 2 ganger og løpt Porsgrunn - Oslo på 24 timer bare for å nevne noe. Han har tidligere vært gjest i Mentaltrener podcasten og episoden kan du finne her.

Vi er innom følgende tema:

Norseman ICON Extreme Sykkelulykke Vinnerhodet Tips til uerfarne triatleter Viktigheten av å aldri gi seg Mentalteknikk når du skal delta på et langt ritt Med mer

 Enjoy

På vei til toppen av Mount Everest uten ekstra oksygen - James Brooman  

I denne mini episoden snakker jeg med James Brooman som tidligere har vært gjest på Mentaltrener podcasten. Han er nå på vei til toppen av Mount Everest og for å gjøre det enda mer ekstremt prøver han å nå toppen uten ekstra tilførsel av oksygen. 

Han forteller om hvor hardt det er på 7800 meter uten ekstra oksygen og hvor viktig tankegang og fokus er.

Enjoy

HIIT og 1 minutt treningsøkt med professor Martin Gibala  

I dagens episode snakker jeg med mannen bak boken "The 1 minute Workout"

Martin Gibala er Professor på McMaster universitet i Canada.

Vi er innom følgende:

Hvordan doble kapasiteten din på 2 uker.  Hva er intervalltrening og sprint trening Studier viser økning i Fitness med intervall trening Hva er oxidativt stress Hva er 1 minutt trening Hvordan bruke HIIT i det daglige 1 intens økt i uken begrenser dødelighet  Hva er V02 max Sammenhengen mellom Vo2 max og lengre levetid Kun 2 til 3 minutters oppvarming 80/20 splitt for langdistanse utøvere Hvor ofte burde du trene intervall trening Intervall gåing Når er det best å trene på døgnet Med mer

 

Mosjonerende ekstrem triatlet - Pål Haugerød  

Velkommen til første episode av Ekstrempodden der Mentaltrener Frank Nilsen forsøker å finne ut hva som gjør at en "mosjonist" deltar på 8-10 diverse stevner hvert år. Hva som egentlig motiverer Pål Haugerød til å delta på ekstrem konkurranser. Hvordan han trener osv.

Følg Pål på Instagram: 3atletdad

Følg Frank: MentaltrenerFrankNilsen

0:00/0:00
Video player is in betaClose