En podd om slöjd

En podd om slöjd

Sweden

Sara och Karin snackar slöjd och smyger in skämt och roligheter där det behövs. Hela tiden alltså!

Episodes

Lajvpodd från medeltidsveckan  

En lajv-inspelning från Medeltidsveckan tillsammans med Jesper och Gustav som har Medeltidsmusikpodden. Lyssna på den här. Den är väldigt rolig. Samt: börja spela rommelpott.

Vem är varmast i Visby? En kort podd med en liten person.  

Visbypeppen är total. Karin är redan på plats och Sara och Gro är hemma och förbereder sig. På tisdag klockan 13.00 kommer vi att spela in live på Kapitelhusgården tillsammans med våra vänner Jesper och Gustav i Medeltidsmusikpodden så detta blir en teaser inför det. Efter medeltidsveckan kommer vi att spela in ett superslöjdigt avsnitt som inte handlar om medeltid alls. Vi lovar!

Who run the world? SLÖJD!  

Här kommer ett avsnitt där vi - om än i någon bantad form - pratar slöjdläge (dvs medeltid, medeltid och medeltid) och hetsar till poddkrig. Vad är det för konstig pryl som Sara har hittat på jobbet?

En podd om Indigo!  

I den här mycket mycket lååånga podden snackar vi Indigo med Indigoboksförfattarna tillika jeansbutiksägarna Douglas Luhanko och Kerstin Neumüller. 

Skulle det vara så att ni bara vill lära er en massa matnyttigt om Indigo, börja lyssna 1 h och 18 minuter in i podden. Annars lyssna på hela och hör t ex historien om när Karin sålde en hink med kiss. 

En podd om knyppling!  

I detta avsnitt av En podd om slöjd lyckas Karin med konststycket att dra ett knark-skämt på temat knyppling. Det är egentligen allt ni behöver veta, förutom att vi i avsnittet gästas av den fantastiska knypplerskan Matilda Forsärla!

Stora smörknivspodden!  

Vi pratar om smörknivsgate, att renovera en lägenhet, UFO-peppen och om slöjd och nationalism! (Och OBS Varning för ett extremt högt skratt i början på podden, sorry!) 

Med fascination för förritiden!  

Hjärtligt välkomna att lyssna på podd nummer femton! Vi gästas av slöjdaren och vår vän Björn Svantesson! Vi pratar om förr i tiden och vad det är som är så fängslande med all tid som inte är nutid. Övriga saker som avhandlas är drömmar om barbieslöjdslott, hur Sara mötte Robert och vi berättar när skrevet uppfanns! God lyssning! 

Avsnitt 14- Vart tog sommaren vägen?  

Äntligen är En podd om slöjd tillbaka efter sommaren och i detta avsnitt avhandlas slöjdläget, medeltidsveckan hissas och dissas och vi avslöjar lite av höstens planer! Vi önskar eder alla en god lyssning! Hepp! 

Sommar i En podd om slöjd  

I detta pinfärska avsnitt av En podd om slöjd avhandlas pågående stickningar, livslägen, loombandsgate, hur det nu är med det här att sticka full och så ber vi alla lyssnare att ställa frågor till oss och önska rubriker på kommande avsnitt! Njut av sommarens ösregn och god lyssning önskar vi alla!

Avsnitt 12 - Vi lär känna Viffla  

I avsnitt 12 av en podd om slöjd tar Sara och vikarie-Alicia pulsen på sin nya kompis och tillika slöjdidol Viffla (alias Linnea Öhman, eller hur det var). Vi snackar slöjd på längden och på tvären precis som vanligt. Linnea delar med sig av sina bästa slöjdtips och allting är bara sådär jävla genomtrevligt som det är ibland. Hoppas ni ska gilla det!

Avsnitt 11 - Med den vikarierande hardcorestickaren Alicia  

I det här avsnittet gästas podden av Karin och Saras granne och tillika hardcorestickare Alicia. Karin är i Kenya och tar selfies med lejonrumpor så Alicia är vikarie. Vi pratar så klart om stickning, som är Alicias bästa slöjd. Instagram, som är Saras stora intresse just nu för att sedan prata mer om stickning, sömnad för att runda av med att prata om instagram. Egentligen hade Sara och Karin spelat in ett jätteflådigt avsnitt men när Karin som också är redigeraren lämnar Sara för Kenya så går det som det går. Helt åt helvete. God lyssning.

Avsnitt 10- Lets twist again!  

I den tionde avsnittet går vi från att vara en podd om slöjd till att bli en podd om tvist! Vi pratar tvistsöm så fort vi kan så att vi ska hinna med allt göttigt innan batteriet i inspelningsapparaten tar slut.. När ni lyssnar på podden får ni också veta vad Sara gillar bäst med gamla slöjdböcker och vad Karin hette på helgon.net när det begav sig. Hoppas ni också gillar tvistsöm för vi älskart!

Avsnitt 9- Vem är Inger Degerfält?  

Vi bjuder in Inger Degerfält som först och främst är mormor till Saras barn men hon är också slöjdlärare, Saras mamma och en inspirationskälla för Karin. Vi pratar om Inger, slöjd.nu och om att vara slöjdlärare! Vi pratar, skrattar, äter semlor och drämmer näven i bordet! God lyssning! (Och sorry för extra dåligt ljud, det är hunden som inte vill sitta still eller oäta grejer på golvet och extremt höga skratt… Cykla inte och lyssna för då kommer ni förmodligen att ramla av cykeln!!) 

Avsnitt 8- Vi frågar ut Clarastickar del två  

Vi fortsätter att fråga ut Clarastickar om hur det är att ha en stickblogg. Vi pratar om sticktrender, Clara förklarar varför spinning och färgning är så populärt och Sara jämför hönsestrikk med limerick! Gå in på https://enpoddomslojd.wordpress.com/ för där är det tillhörande länkfest! Hoppas att det ska smaka!

Avsnitt 6- Ett litet garn av Davids hus  

I det här avsnittet av En podd om slöjd pratar vi mat och slöjd, julstickning, och om slöjden som händer när den ena hjärnhalvan tar över framför den andra.

Avsnitt 5- Vad är historiskt korrekt?  

I avsnitt 5 av en podd om slöjd pratar vi historiskt slöjdande och begreppet HK med Malin Karlsson som har skrivit en examensuppsats på temat. God lyssning!

Avsnitt 4- Näver och furu  

I avsnitt 4 av En podd om slöjd som mycket väl kan vara vårt sämtsta, eller bästa avsnitt, pratar vi näver och furu - två material som genomsyrat våra liv den senaste tiden. Förutom det blir det en hel del flams och vi diskuterar; är det verkligen rimligt att slöjda julklappar? Sen har Sara glömt bort hur gammal hon är och allt liksom urartar.

Avsnitt 3- Vad är vitsen?  

Sara och Karin bjuder in er till att våga vitsa om slöjd, och serverar några egna och samlade slöjdvitsar. Ursäkta onödigt könande i vitsdelen, vi ska bättra oss!

0:00/0:00
Video player is in betaClose