En Underbar Pod med Clara och Erica

En Underbar Pod med Clara och Erica

Sweden

Underbara Clara Lidström och Erica Dahlgren i en pod om lusten att skapa något med händerna och där emellan prata av sig.

Episodes

7. Måttfullhet, självplågeri, armod.  

Erica ska fira att hon klarat 12 månaders klädfasta. Varför får inte Clara följa med? Den här veckan om måttfullhet och självspäkning - om att avstå väninnor, mat, kläder och annan lyx för att lära känna sina gränser. Och om varför Clara fotade sig själv i minimamelucker när en bloggläsare kallade henne tjock.

6 .Teknik-panik  

Clara tänker lägga ut elakt skvaller på instagram, Erica försöker göra en omstart av sitt pekfinger för att boka bord på en app-restaurang. Den här gången handlar det om de stora teknikmissarna i livet, om den kontroversiella kvinnobilen och om en man som väser som en mexikan i Vilda västern när han försöker säga "välkommen". Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

5. Det grisiga avsnittet  

Hur kan man både älska djur och äta djur? Clara och Erica drar ut i en lerig svinhage för att klia grisar som ska bli mat bakom örat. Blok, Bloggläsarombudskvinnan ställer Clara mot väggen - hur kan hon skicka djur till slakt och ändå kalla sig djurvän? Dagens lunch blir en äppelpannkaka i ugn som förvandlas till en mörk utmattningspannkaka. Innan dagen är slut visar det sig att också Erica och Clara är två riktiga grisar. Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

4. Nykteristen som drack tre glas för mycket  

Clara väntade med alkoholdebuten tills hon fyllt 30, svepte tre glas sangria och blev på lyset, byggde en punschveranda och nu när den är klar ska hon aldrig dricka igen. Eller? Om kluvna förhållanden till alkohol, om att vilja tjuvlyssna istället för att vara med på middagen och om Ericas nya uppfinning - punschcigarren.

3. Häcken full av överraskningar  

En portabel latrin och en smärre giftskandal rullas upp när Clara hjälper Erica att ta tag i sitt dåliga samvete. Bloggläsaren Niklas får upprättelse och när showen är slut har du fått veta vem Clara egentligen är. Och varför Erica är rädd för sanningen. Musik:Olov Antonsson.

2. BLOK, Bloggläsarombudskvinnan föds  

För första gången presenteras Sveriges nya institution BLOK, Bloggläsarombudskvinnan som tar Clara i örat och piskar upp stämningen. Erica spanar in män som låtsas köra Saab men egentligen är riktiga praktarslen. Och så lite svamp på det.

1. En störtläcker premiär  

Clara tvingas förklara varför hon attackerat Ernst Kirchsteiger och bekänner vilka synder som vilar i hennes tätt förslutna hinkar i källaren. Erica leker gasell för att bota utmattning.

En Underbar Pod med Clara och Erica  

Underbara Clara Lidström och Erica Dahlgren i en pod om lusten att skapa något med händerna och där emellan prata av sig.

0:00/0:00
Video player is in betaClose