En Underbar Pod med Clara och Erica

En Underbar Pod med Clara och Erica

Sweden

Underbara Clara Lidström och Erica Dahlgren i en pod om lusten att skapa något med händerna och där emellan prata av sig.

Episodes

44. Våra värsta bästa lögner  

Erica har växt upp med pingviner och skrivit sketcher till Monty Python. Clara har lurat skiten ur dagisbarn som en fullfjädrad sektledare. Om livets bästa värsta lögner och skammen att bli avslöjad.

43. Legat? Vi? Inga kommentarer.  

Clara försöker få Erica att dementera ryktet om att de två har en amorös relation. Det går inte så bra. Så hur skulle livet som ett par skulle se ut? Du skulle vara mannen i förhållandet, säger Clara till Erica. Ja, och du skulle vända barnen mot mig, svarar Erica.

42. Att älska ett renoveringsobjekt  

Clara stoppar in näsan i en unken vägg hemma hos Erica. Är det så här mögel luktar? Höstens säsongspremiär handlar om drömmar och mardrömmar kring hus. Om att renovera utan att någonsin bli klar och att älska en kåk så mycket att man inte ser skillnad på den och sig själv. Ett ny Ernst-konflikt blossar upp på Ericas nymålade balkong - då låser Clara in sig på utedass.

Extra inför säsongstart: Det blev potatis!  

Clara och Erica har grävt upp kylskåpspotatisen de planterade i juni. Clara förutspådde att potatisen skulle bli sjuk och utveckla huggtänder. Kommer de våga äta den? Förhandstips om höstens nya poddavsnitt.

41. Andefattiga söker näring  

Erica gör ett potatisexperiment som Clara tror kan få sjuka konsekvenser. Clara lider av andlig törst och frågar varför Erica inte går på gudstjänst. Svaret är lika nedslående som skämmigt - hon är för ego! Tack vare poddlyssnaren Ulrika får vi också veta vart BLOK, Bloggläsarombudskvinnan håller hus nu för tiden.

40. Den bittra smaken av avund  

Clara övertygar Erica om poängen med att vara avundsjuk. Om man är det på rätt sätt blir man nämligen avundsfrisk. Erica berättar om hur avundsjuka och skadeglädje syns i hjärnan och innan diskussionen är över har det uppstått ett märkligt missförstånd kring en sockertång.

39. Älta älta älta  

Kan ni inte prata om ältande?, undrade lyssnaren Lisa. Jovisst!, sa Clara och Erica. Hela det här avsnittet handlar om tricks för att komma ur sitt ältande. Ibland krävs det att man omfamnar sitt ältande. Och så lite om tjusningen med att rensa fisk.

38. Pinsamt!  

Tuttar som tittar ut vid fel tillfälle. Skinkor som gör likadant och skämt som bara inte går hem. Clara och Erica bjuder på några av sina mest pinsamma ögonblick, saker som de troligen kommer göra igen!

37. Nostalgi vemod melankoli  

Varför gråter Erica när hon ser bilder på Samuel Fröler i mustasch? Varför vill Clara bära hem gamla bananskal? Och varför har de gått ut på en leråker med kikare? Kanske för att Clara är melankolisk eller så hänger allt på att Erica är en bondlurk.

36. Loppis krasch bom bang  

Erica är loppismätt men Clara drar med henne in i en virvlande second hand-värld av lena vita lakan, handgjord spets och plötsligt vaknar de båda upp hemma hos Tant Berg på Bråkmakargatan. Frågan är vem som river ut en hel hylla glas? Och varför är kopparkastruller farliga?

35. Kalla kårar  

När Erica ska sova över hos Clara börjar de prata om fönstertittare, farliga män i mörkret och oförklarliga händelser. Nyligen stod en man och bankade på Claras dörr mitt i natten. Ändå har hon inte låst dörren ikväll. Tur att det finns chips och glass.

34. Integritet  

Vad gör du för att få vara ifred när du vill det? Clara kämpar med hörlurar och låtsassamtal i telefon men får inte till det. Erica tvingar Clara att cykla runt byn utan att hälsa på någon av grannarna. Erica lär också ut ett lämpligt olämpligt knep.

33. Det här är Erica - varning för flygande krukor!  

Erica hörs för lite i podden, säger en del. Okej då! Här har du ett helt avsnitt om den mystiskt hemlighetsfulla Erica. Men kom inte och gnäll sen när du upptäcker att champagnen är slut och att golvet är täckt av krukskärvor!

32. Äntligen kebab!  

För första gången i sitt liv ska Clara äta kebab. Erica spår succé men darrar när hon riskerar att få Rhode Island-sås i brödet Ett avsnitt med mycket lyssnarkärlek och Erica lär ut knepet att se på kritik som en liten prick.

31. En ny diagnos  

Clara berättar att hon äntligen har fått veta varför hon mått så dåligt senaste halvåret. - Jag har verkligen varit orolig, säger Erica. Är den nya diagnosen början på en vändning?

30. Staden vs landet  

BLOK ifrågasätter Claras roll som glesbygdens profet. Sanningen är väl att Clara bara är en bortskämd lantlolla som inte inser sina egna privilegier med ren luft, naturnära tomt och låga bostadspriser? Clara i sin tur sätter press på Erica att välja stad eller land. Men hon vägrar. Vad väljer du?

29. EXTRA: En Underbar Pod möter Pappapodden  

Griniga småbarnsmorgnar, präktiga tygblöjor och smussel med chokladbitar i behån. Clara och Erica träffar Nisse och Manne från Pappapodden och får prata småbarnsliv, tjackrunk och Claras problem med inkasso. Här här du del 1 av samtalet, den andra delen finns i Pappapodden.

28. Vett utan etikett (vem går på fest och dyngar ur?)  

Erica river loss etiketter från schampoflaskor, duschtvålar och andra förpackningar i badrummet. Nakna flaskor och burkar hjälper den utmattade hjärnan att få ro, menar hon. Clara förklarar varför hon behöver kaos för att kunna jobba. Hellre en hundskit i arbetsrummet än ett tomt skrivbord. Men den stora frågan den här veckan är - vem går på fest och dyngar ur?

27. EXTRA: En Underbar Pod möter Mediespanarna  

Varför behöver Underbara Clara podda? Hur kommer poddar att utvecklas? Och vad i hela friden har Mora-Nisse med erotik att göra? I det här specialavsnittet har podcasten Mediespanarna bjudit in Clara och Erica som gäster till podcastens dag 7 mars. Mediespanarna Erik Lindenius och Jesper Enbom är båda medieforskare på Umeå universitet och har nu gjort 270 avsnitt - alltså tio gånger så många som Clara och Erica. Respekt!

26. Salta bönor, söta flickor, sura kärringar  

Häxan, bullmamman, divan, pojkflickan, fula kompisen och många andra karaktärer tar plats när Clara och Erica förbereder sig inför internationella kvinnodagen. Om kvinnoroller som är roliga att leka med men vidriga att fastna i.

0:00/0:00
Video player is in betaClose