En Underbar Pod med Clara och Erica

En Underbar Pod med Clara och Erica

Sweden

Underbara Clara Lidström och Erica Dahlgren i en pod om lusten att skapa något med händerna och där emellan prata av sig.

Episodes

14. Andra advent med gummihandskarna på  

Ett par gröna gummihandskar hamnar i centrum när Clara och Erica förbereder andra advent med adventsgran och lackade paket. Erica trollar bort en lampskärm i en smällkaramell och Clara försöker muta BLOK, Bloggläsarombudskvinnan med glöggte. I slutänden måste Clara ändå förklara varför vita och välnärda borde ha en tunnare plånbok.

13. Det korta oplanerade adventsavsnittet  

Doftande hyacinter, hästkillen Staffan och julkort från andra sidan jorden. När Clara var hemma hos Erica sist var det saker som de inte hann få med. Så här kommer ett extra adventsavsnitt - bara för att det är advent. Och för att Clara och Erica längtar efter julkort från Bolivia.

12. Det långa självkritiska avsnittet med kristyr  

Varför ger inte Clara kritiska bloggläsare rätt någon gång? Är hon en besserwisser? Ett extra långt avsnitt den här gången eftersom BLOK, Bloggläsarombudskvinnan går på djupet med kritiska läsarfrågor till Clara. Men Clara förnekar sig inte utan hånskrattar först åt Ericas pepparkakshus - bara för att sen gotta sig åt hur fint huset blir när hon själv dekorerar det vitt som nysnö. Två koppar kardemummakaffe blir det också!

11. Servicepersonal vi minns!  

Trosor på pizzan, bruna sälar i toan och bäddning medan man ligger kvar i hotellsängen. Under många viktiga stunder i livet hänger allt på att vi ska få bra service. Den här gången njuter Clara och Erica av podlyssnarnas roliga, knasiga och varma berättelser om servicepersonal de sent ska glömma!

10. Därför älskar vi bröd  

Hårt och hett eller mjukt och ömsint. Brödet har fått oss att överleva - vad hade du varit utan din gammelfarmors kavlar? Den här gången drar Clara och Erica till skogs för att grilla bröd över öppen eld medan de fantiserar om hur deras podlyssnare i Ryssland, Colombia och Vietnam har det. Är du en av dom? Skriv en kommentar på underbaraclaras.se!

9. Stockholm live! Specialsändning  

I den här specialsändningen live från restaurang Gretas/Haymarket i Stockholm hör du när Clara, Erica och publiken omfamnar det mörker många är rädda för. Om varför negativt tänkande har fått ett uppsving, om hur en utmattad Erica sjönk ihop på en hallmatta och skrek "mamma" och hör när Clara ta reda på hur MER mörker kan göra oss mindre rädda. Varning för bredkäftade grodor!

8. Älskade hatade halloween  

BLOK, Bloggläsarombudskvinnan avvisar oväntat spökbesök. Clara får en smäll i pannan, kör en råsaftcentrifug så att det ryker och firar halloween med Erica genom genom att mumsa på avslitna farbror-fingrar i ketchup. Jättegott, tycker Claras söner Bertil och Folke som avslöjar var vampyrer egentligen bor.

7. Måttfullhet, självplågeri, armod  

Erica ska fira att hon klarat 12 månaders klädfasta. Varför får inte Clara följa med? Den här veckan om måttfullhet och självspäkning - om att avstå väninnor, mat, kläder och annan lyx för att lära känna sina gränser. Och om varför Clara fotade sig själv i minimamelucker när en bloggläsare kallade henne tjock.

6 .Teknik-panik  

Clara tänker lägga ut elakt skvaller på instagram, Erica försöker göra en omstart av sitt pekfinger för att boka bord på en app-restaurang. Den här gången handlar det om de stora teknikmissarna i livet, om den kontroversiella kvinnobilen och om en man som väser som en mexikan i Vilda Västern när han försöker säga "välkommen". Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

5. Det grisiga avsnittet  

Hur kan man både älska djur och äta djur? Clara och Erica drar ut i en lerig svinhage för att klia grisar som ska bli mat bakom örat. Blok, Bloggläsarombudskvinnan ställer Clara mot väggen - hur kan hon skicka djur till slakt och ändå kalla sig djurvän? Dagens lunch blir en äppelpannkaka i ugn som förvandlas till en mörk utmattningspannkaka. Innan dagen är slut visar det sig att också Erica och Clara är två riktiga grisar. Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

4. Nykteristen som drack tre glas för mycket  

Clara väntade med alkoholdebuten tills hon fyllt 30, svepte tre glas sangria och blev på lyset, byggde en punschveranda - och nu när den är klar ska hon aldrig dricka igen. Eller? Om kluvna förhållanden till alkohol, om att vilja tjuvlyssna istället för att vara med på stora middagar och om Ericas nya uppfinning - punschcigarren. Musik: Olov Antonsson.

3. Häcken full av överraskningar  

En portabel latrin och en smärre giftskandal rullas upp när Clara hjälper Erica att ta tag i sitt dåliga samvete. Bloggläsaren Niklas får upprättelse och när showen är slut har du fått veta vem Clara egentligen är. Och varför Erica är rädd för sanningen. Musik:Olov Antonsson.

2. BLOK, Bloggläsarombudskvinnan föds  

För första gången presenteras Sveriges nya institution BLOK, Bloggläsarombudskvinnan som tar Clara i örat och piskar upp stämningen. Erica spanar in män som låtsas köra Saab men egentligen är riktiga praktarslen. Och så lite svamp på det.

1. En störtläcker premiär  

Clara tvingas förklara varför hon attackerat Ernst Kirchsteiger och bekänner vilka synder som vilar i hennes tätt förslutna hinkar i källaren. Erica leker gasell för att bota utmattning. Musik:Olov Antonsson.

En Underbar Pod med Clara och Erica  

Underbara Clara Lidström och Erica Dahlgren i en pod om lusten att skapa något med händerna och där emellan prata av sig.

0:00/0:00
Video player is in betaClose