En vän med en pod

En vän med en pod

Sweden

En vän med en pod är DIN vän med en podcast. En helt ny pod som letar upp den bästa nya musiken. Musikjournalisterna Marcus Berggren och Ben Hansen träffas en gång i veckan och klär av populärkulturen och synar dess nakna buk med nyfikna ögon. Så tryck in lurarna i öronen och häng med oss när vi går Christofer Columbos på de senaste släppen! Görs i samarbete med Nyheter24.

Episodes

Vampyrfilm  

Varför blir radiomusik mer monoton och är Nicki Minaj och Jay Z egentligen samma person? En hymn till utveckling och snack om oppostion och Ringo Starrs svenska vampyrfilmer. Poppodden är tillbaka.

Da Vincis Råttfälla  

Zayn Malik har lämnat One Direction – hur ska det gå nu? Är det inte alltid farligt att bli känd från ung ålder? Poppodden snackar barnstjärnor, Tidal, råttfällor och mycket mer.

Ett hypnotiskt svart hål  

Ben besöker the Official Noel Gallagher After Party och ser det han länge befarat – britpopen ÄR död. Marcus är förbannad på McDonalds försök att få band att spela gratis för dem (med hamburgare som gåva) på SXSW. Dessutom avhandlas en teori om att brittisk musik alltid låter smartare. Varför? Ossian Melin – den grafiska formgivaren och videoproducenten bakom stilikoner som Yung Lean och Mando Diao gästar podden och ger sin syn på konst, musik och att hitta sitt eget uttryck.

London inte Calling  

Poppodden är i London och går på Pete Dohertys första spelning sedan rehab i Thailand. I Brixton luras de nästan in i en gränd av en man med guldtänder och cowboyhatt, men de hinner också hälsa på hemma hos bandet Cheatahs och diskutera Thåströms nya skiva – och humör.

Kulturrevolution!  

Om P3 Guld, Space Jam, Ebbot, Nordkorea, Snoop Dogg, det moderna Nigeriabrevet, nöjeskungen Eddie i Kalmar, feminism, Håkan Hellströms hämnd och den nya cyklen.

Årskrönikan! – Del 2  

I del två av årskrönikan utses de två finaste kategorierna: Årets Gonzo och Årets fiskehatt!

Wild Out West  

Från Way Out West 2014

0:00/0:00
Video player is in betaClose