Equmeniapodden

Equmeniapodden

Sweden

Podcast by Equmenia

Episodes

Avsnitt 10. Feminism  

Vad är egentligen feminism och hur kan det leda till en mer jämställd värld? Vi reder ut begrepp som genus och patriarkat och pratar om att kyrkan är mer feministisk än vad vi kanske tror! Gäst i det tionde avsnittet av Equmeniapodden är journalisten och författaren Lina Mattebo.

Avsnitt 9. Alkohol  

I det här avsnittet av Equmeniapodden tar vi upp ämnet alkohol. Equmenia som organisation har tagit ställning att alla Equmenias arrangemang ska vara alkoholfria. Men i många andra sammanhang finns alkoholen, inte minst i skolavslutning- och examenstider. Om detta pratas det om tillsammans med gästen Malina Abrahamsson.

Avsnitt 8. Skam  

Tv-serien Skam är en norsk ungdomsserie som handlar om några gymnasieungdomars vardag i Oslo. Serien tar upp ämnen som vänskap, svek, ärlighet, fest och kärlek. Hur kommer det sig att serien har blivit så populär och har den något att lära oss? Maria Lidén som tar studenten 2018 och Rune W Dahlén som tog studenten 1973 är avsnittets gäster.

Avsnitt 7. Flykting  

Avsnitt 7. Flykting by Equmenia

Avsnitt 6. Nätporr  

Att komma åt pornografi på nätet är lätt. Viss statistik säger att 96 % av dagens tonårskillar tittar på porr. Hur påverkar det ett förhållande? Kan det få konsekvenser? Det här och mycket mer handlar det sjätte avsnittet av Equmeniapodden om. Gäst är Ulrica Stigberg som tillsammans med Maria Ahlin har skrivit boken Visuell drog.

Avsnitt 5. Teodicéproblemet  

Vad är egentligen teodicéproblemet och hur kan vi tänka kring det? Och om Gud är allsmäktig och god, varför finns då ondska? De här funderingarna tas upp i avsnitt 5 av Equmeniapodden där David Wedegård är gäst.

Avsnitt 4. Kärlek  

Kärlek är ämnet för avsnitt 4 av Equmeniapodden och gäster är Hannes och Samuel som spelar i bandet Nouveau. Deras sångtexter handlar i många fall om kärlek, var får de den inspirationen ifrån? Hur är det egentligen med det här att hitta den rätta, är det för alla? Och vad är grejen med att gifta sig? Allt det här och mycket mer får du höra om du lyssnar!

Avsnitt 3. Kristus och karriären  

Kristus och karriären är det tredje ämnet i Equmeniapodden. Hur hinner vi med båda delarna i vardagen? Och är det två delar? Eller hör de alltid ihop? Victor och Olle från filmföretaget Crazy pictures är gäster i avsnittet. De berättar om sin vardag som bitvis kantas av mycket filmjobb och hur de aktivt jobbar för att Kristus och karriären ska ta lika stor plats i vardagen.

Avsnitt 2. Mission  

Mission. Vad är det egentligen? Och hur är det att vara ute som missionsarbetare idag? Gäst i det andra avsnittet av Equmeniapodden är Emma Gunnarsson som varit missionsarbetare i Ecuador. Hon berättar om svårigheter och roligheter och hur hon då och då fått stå till svars för vad andra missionärer gjort många år tidigare.

Avsnitt 1. Hur gestaltar vi tro?  

Första avsnittet av barn- och ungdomsorganisationen Equmenias podcast. Carin Dernulf är gäst och diskuterar ämnet Hur vi gestaltar tro.

0:00/0:00
Video player is in betaClose