Erik Möter

Erik Möter

Sweden

Podden där jag, Erik Åström, sitter ner och samtalar med Björklöven- och hockeyprofiler.

Episodes

10 – Joakim Fagervall  

I det tionde avsnittet av Erik möter gästar Björklövens nya general manager Joakim Fagervall – som pratar om sin nya roll och bland annat om hur hans jobb har kostad ett äktenskap.

09 – John Slettvoll del 2  

I det nioende avsnittet berättar John om hur det var att komma tillbaka till Löven 1999 efter 14 år Schweiz och han riktar skarp kritik till hur Björklöven skötts fram till dagens datum. ”De släpper inte fram starka individer”

08 – John Slettvoll del 1  

I det åttonde avsnittet av Erik Möter gästar den förre Björklöventränaren John Slettvoll. Han berättar hur bortgången av hans far påverkat honom och hur han fick reda på att inte skulle få fortsätta som tränare i Löven 1978, plus mycket mer.

07 – Martin ”Kingen” Johansson  

I det sjunde avsnittet av Erik Möter gästar Björklövens näst meste spelare genom tiderna, Martin ”Kingen” Johansson. Vi sammanfattar hans tid i Björklöven och han berättar om den känsliga övergången till Skellefteå AIK.

06 – Hasse Edlund  

I det sjätte avsnittet möter jag ännu en spelare från guldåret 1987, den hårdskjutande centertanken, Hasse Edlund. Vi pratar om hans tid som spelare och sportchef i Björklöven. Hur fansen gav han styrka som spelare och hur det gick till när han värvade ”Sasja” och Patrik Sundström, och mycket mer.

05 – Tore Ökvist  

I det femte avsnittet av Erik Möter samtalar jag Björklövenlegendaren Tore Ökvist. Vi pratar bland annat om hur det var att sitta på läktaren skadad och se sina lagkamrater vinna SM-guld och hur Skellefteå-spelarna försökte psyka Lövenspelaren då allt slutade med ett stort slagmål på isen under uppvärmningen.

04 – Hans ”Virus” Lindberg del 2  

Jag fortsätter att flanera längs minnenas allé med ”Virus” Lindberg. Vi tar oss tillbaka till den 25 mars 1987 då Löven på hemmaplan säkrade sitt efterlängtade SM-guld, det enda i klubbens historia. och pratar bland annat om dagens Björklöven.

03 – Hans ”Virus” Lindberg del 1  

I avsnitt tre av Erik Möter träffar jag Björklövens guldtränare från 1987, Hans ”Virus” Lindberg. Vi pratar om hur allt började hemma i Gävle, om hans första tränaruppdrag i Björklöven, hur han upplevde Canada Cup 1976 och Börje Salmings fem minuter långa hyllning samt Lövens väg fram till SM-finalen 1982.

02 – Mattias Hedlund  

I avsnitt två av Erik möter träffar jag Björklövenbacken Mattias Hedlund. Vi samtalar om tiden i Björklöven och han avslöjar hur nära det var att han lämnade klubben för en finsk klubb samt han berättar om sin mörka hemlighet – när han vann SM-guld med Skellefteå. Podcasten finns även att lyssna på via iTunes

01 – Nypremiär av Erik möter  

  I mitt premiärinlägg bjuder jag på en nypremiär av podden ”Erik Möter”, där jag kommer sätta mig ner och samtala med både löven- och hockeyprofiler. Första gäst är nummer 24, Peder Bejegård, med 308 matcher och 159 poäng, varav 67 mål, i löventrövan.  Då var det dags för mig, Erik Åström, att göra premiär [...]

0:00/0:00
Video player is in betaClose