Erik tar rygg på

Erik tar rygg på

Sweden

En intervjupodcast med idrottare och kändisar. Vi pratar om kost, träning och det där som finns mellan himmel och jord.

Episodes

Avs # 43 - Best of pod 3  

Nu börjar det bli dags att summera året som gått. Detta gör vi genom att plocka russinen ur kakan och lyssnar till godbitar från samtliga intervjuer från 2015. 

I det tredje och sista avsnittet får vi lyssna på klipp från Håkan "Frispråkarn" Bäckman, Henrik Bunge, Jonas Björkman, Jonas Lundgren, Magnus Cederblad, Niklas Wikegård, Nisse Widlund, Peder Lamm, Matilda Rapaport & Mattias Hargin, Said Belhaj, Sara Lumholdt, Susanne Thorson och Tobias Karlsson.

Gott nytt år!

Avs # 42 - Best of pod 2  

Nu börjar det bli dags att summera året som gått. Detta gör vi genom att plocka russinen ur kakan och lyssnar till godbitar från samtliga intervjuer från 2015. 

I det andra avsnittet får vi lyssna på klipp från Bella Gulldén, Isa Tengblad, Jimmie Ölvestad, Kaj & Sverre, Kevin Triguero, Lasse Frölander, Malin Ewerlöf, Morgan Larsson, Patricia Strenius, Sigrid Bernson, Simon Sköld, Stefan Falk och Uffe Lundberg.

Avs # 41 - Best of pod 1  

Nu börjar det bli dags att summera året som gått. Detta gör vi genom att plocka russinen ur kakan och under de tre kommande veckorna lyssna till godbitar från samtliga intervjuer från 2015. 

I det första avsnittet får vi lyssna på klipp från Anna Laurell, Annelie Pompe, Bianca Wahlgren Ingrosso, Dogge Doggelito, Jonas Andersson, Jörgen Kruth, Lukas Högberg, Manne Forssberg, Martin Larsen, PT-Fia, Roger Lindegren, Thomas Di Leva och Tommy Söderström. 

 

Avs # 40 - Peder Lamm  

I avsnitt fyrtio gästas jag av Sveriges mest välkända antikexpert Peder Lamm. Jag kör en fuling och slänger upp fyra olika föremål som Peder får i uppgift att både tids- och ursprungsbestämma, något som visar sig vara en barnlek för min gäst!

Precis som vanligt snackas det om kost och träning, men även om varför alla borde flytta till landet, hur man bäst sabrerar en flaska champagne och hur ostron bör avnjutas. Detta och mycket mer följer i veckans avsnitt med Peder lamm. 

Avs # 39 - Stefan Falk  

Stefan Falk har i många år jobbat med idrottare och företagsledningar med uppgiften att accelerera deras prestationer. I veckans avsnitt pratar vi om hur man går till väga för att just accelerera någons prestationer, hur den mänskliga hjärnan fungerar, om hundar egentligen är smartare än människor, varför vi har så svårt att lära oss nya saker efter det att vi passerat trettioårsåldern, om alla har det som krävs för att bli en bra ledare, feltänket i att bara nöta på det man redan är bra på, varför man i högre utsträckning borde härma andra som kan det man själv vill kunna och mycket mer. 

Som ni märker är det ett otroligt spännande och lärorikt avsnitt som väntar i denna vecka av podcasten Erik tar rygg på. Här kommer - Stefan Falk. 

Avs # 38 - Jonas Andersson  

Jonas Andersson är mannen som har många strängar på sin lyra. Det var Jonas som grundade och drev Regnbågsrummet på Sturecompagniet i början av 2000-talet, en gayklubb som numera nått ikonstatus!

Jonas har även varit VIP-chef på Café Opera, ridit fler hästar än jag själv har bytt kalsonger, anordnat oräkneliga event med hela den svenska kändiseliten som ständigt återkommande gästlista och självfallet mycket, mycket mer. 

Jag vill passa på att tacka Jonas för sitt deltagande samtidigt som jag vill gratulera alla lyssnare till en härlig timme med hörlurarna djupt inborrade i öronen!

Här kommer - Jonas Andersson! 

Avs # 37 - Magnus "The Russian Ninja" Cederblad  

Det är få förunnat att kunna säga att de fått intervjua en livs levande ninja - det kan jag!

Veckans gäst är Magnus Cederblad, eller "The Russian Ninja" om du så vill. Magnus CV är lika långt som det är imponerande och sträcker sig bland annat från internationella kampsportsguld, livvaktstjänst åt självaste kungen till filmstjärneroller.

Magnus, förlåt jag menar The Russian Ninja, är lugn och kontrollerad som person, men när det vankas helikopterslagsmål utan livlina är han där utan att blinka.

Varför då?

För att Magnus Cederblad ÄR - The Russian Ninja!

Avs # 36 - Niklas Wikegård  

Niklas Wikegård är hockeytränaren och experten som skulle kunna få vilken tuff hockeybuse som helst att skita grönt i understället bara genom att titta på dem med sin minst sagt intensiva blick. Med något svart i ögonen och en inlevelse som är få andra svenska tränare förunnat har han skapat sig ett namn och stor respekt inom svensk ishockey.

Jag var själv smått skräckslagen när jag begav mig mot Sigtuna för att intervjua Niklas, men det visade sig att han inte var så läskig i verkligheten (förlåt Niklas). Vi snackar givetvis en hel del om hockey, hur nära det var att det blev en spelarkarriär och inte en tränardito, kost, grisfys och såklart mycket mer.

Det är ett stort nöje att få presentera - Niklas Wikegård.

Avs # 35 - Tobias Karlsson  


Det är inte alls omöjligt att Tobias Karlsson är Sveriges mest kända dansare. Att han blivit så stor gentemot en bred publik beror delvis på hans medverkan i Let´s Dance, men om du frågar mig beror det allra främst på att han är så otroligt härlig som person.

Tobias bär verkligen sina känslor utanpå kostymen, har alltid nära till både skratt och gråt och bjuder alltid på sig själv. Vi pratar såklart om kost och träning, men även om fördomar gentemot homosexualitet, att det borde vara mer dans i skolan och det faktum att innerst inne vill vi alla (det har vi bestämt tillsammans) vara bra på att dansa.

Och tro det eller ej - Tobias tror att jag hade blivit en utomordentligt duktig dansare!

Avs # 34 - Jimmie Ölvestad  

Få hockeyspelare har åkt mer skridskor, tacklat fler motspelare och kämpat hårdare på isen än veckans gäst Jimmie Ölvestad. Det är också få spelare som varit så uppskattade av sin klubb och dess fans än just Jimmie i Djurgården under sitt dryga
decennium i klubben.

Förutom spel i Sverige har han även varit över på andra sidan pölen och spelat hockeyn i världens bästa hockeyliga NHL. Det snackas givetvis en hel del om kost, träning och hockey i veckans avsnitt, men även en hel del om livet efter karriären.

Lyssna och njut, här kommer Jimmie Ölvestad.

Avs # 33 - Dan Mangell  

Dan Mangell, grundare av Pond Stockholm, berättar varför "branding innovation" är viktigt för alla företag oavsett sysselsättning. Utöver det är veckans avsnitt vigt åt välgörenhet. Dan är initiativtagare till projektet "The Climb Kilimanjaro 2016" där 25st eldsjälar ska bestiga Kilimanjaro och samla in pengar till välgörenhet.

Alla pengar går oavkortat till funktionshindrade barn och ungdomars rättighet, möjlighet och självklarthet att
kunna idrotta.

Projektet och ändåmålet är något jag själv kommer att ta rygg på och bestiga världens högsta fristående berg i början
av januari 2016!

Avs # 32 - Sigrid Bernson  

Gäst i veckans avsnitt är ingen mindre än dansaren Sigrid Bernson. Hon har vid flera tillfällen vunnit Let´s Dance, dansar i föreställningar och satsar nu för fullt på en musikkarriär. Vi pratar som vanligt om kost och träning men även om när Sigrid dansade in på scenen utan kjolen som hon glömde. Hur viktigt är det kroppsliga utseendet för en dansare, hur många timmar tränar man egentligen varje vecka inför Let´s Dance och vad är egentligen roligast av att sjunga och dansa? Allt får du reda på här i veckans avsnitt av "Erik tar rygg på"!

Avs # 31 - Kaj Zackrisson & Sverre Liliequist  

Sverre Liliequist virkade en mössa för hand 1995 – nu tjugo år senare säljer han och bästa kompisen Kaj Zackrisson sina mössor världen över under märket KASK. Men det är inte bara mössor dessa herrar kan leverera, båda två har sedan nittiotalet skapat friåkningshistoria och är idag levande legender inom skidåkarkretsar. Än idag åker de båda som proffs – sida vid sida med sitt mössföretag. I en mycket trevlig intervju pratar vi om Kaj och Sverres syn på kost, träning, skidåkning och mycket mer. Varsågoda, här kommer avsnitt 31 med Kaj och Sverre i podcasten ”Erik tar rygg på”!

Avs # 30 - Annelie Pompe  

Få personer kan med gott samvete säga att de varit lika högt och lågt som äventyraren Annelie Pompe. Hon har nämligen haft världsrekordet i fridykning med variabla vikter och även bestigit Mount Everest. Jag tror det är hyfsat säkert att säga att det är få personer jag träffat som ens kommer nära Annelie när det kommer till att utstråla positiv energi. Vi pratar om kost, träning, vad som är att anse som äventyr, synen av pandor under vattnet och mycket annat - varsågoda!

Avs # 29 - Manne Forssberg  

Manne Forssberg känner du igen från Nyhetsmorgon i TV4 där han är en av deltagarna i Pappapanelen. Känner du inte igen Manne därifrån gör du det från Pappapodden eller någon av böckerna han har skrivit. Jag fick möjlighet att snacka träning, mat och hur man får tid att träna trots massa småbarn som skriker. Manne berättar bland annat om hur han smått otroligt gick ned i vikt under den första perioden som småbarnspappa. Hemligheten till detta och mycket mer följer i veckans avsnitt av podcasten ”Erik tar rygg på”.

Avs # 28 - Martin Larsen  

Många förknippar nog bowling med feta gubbar, märkliga skor och starkbira i vattenflaskorna – inget av tidigare nämnda passar in på Martin Larsen. Martin är Sveriges enda fulltidsproffs i bowling, och även fast sporten och kraven den ställer skiljer sig mot många andra, är det för de allra bästa blodigt allvar och seriös satsning som gäller. Förutom snack om kost och träning får vi även reda på hur många bowlingklot man egentligen kan resa med och historier om bowlare i världsklass som gör samma tabbar som du och jag när vi bowlar!

Avs # 27 - Håkan "Frispråkarn" Bäckman  

Håkan ”Frispråkarn” Bäckman är rapparen som gjort musik med artister som Uno Svenningsson och Medina. Många av Håkans låtar baseras på mörka saker som hänt, men detta till trots är han en skön snubbe som har nära till skratt. Precis som vanligt snackas det kost och träning men även om rap battles, Melodifestivalen och viljan att meditera. Lyssna och njut av veckans avsnitt med Frispråkarn och lyssna gärna in dig i förväg på hans låtar "Storebror" och "Döda drömmar" med flera. 

Avs # 26 - Matilda Rapaport & Mattias Hargin  

Matilda Rapaport och Mattias Hargin är paret som lever drömmen på ett par skidor. De är båda två inom världseliten inom respektive gren, slalom och friåkning, och tillsammans – fast på varsitt håll – tänker de fortsätta med det. Förutom att snacka om deras syn på kost och träning pratar vi även om hur vältränade (och tuffa) ishockeyspelare är. Det och mycket annat följer i veckans avsnitt av podcasten "Erik tar rygg på".

Avs # 25 - Henrik Bunge  

För vissa personer verkar allt vara möjligt – Henrik Bunge är en av dem. Henrik är VD för Björn Borg och har tidigare haft samma position på Peak Performance, Adidas och Hästens, bara det är en bedrift. Han har även tagit världsrekordet i att skida över Nordpolen utan yttre hjälp, något han gjorde utan egentlig erfarenhet av att ens skida. När det var avklarat passade han på att upprepa bedriften – fast denna gång genom att slå världsrekordet över Grönland.

 

Henrik rycker 90kg, stöter 115kg, har munläder likt ingen annan och har i kraft av sitt ämbete inför en ”sporttimme” varje vecka för samtliga inom bolaget. Jag rekommenderar varmt att lyssna på avsnittet med Henrik Bunge, om inte för att bli motiverad så åtminstone för att höra en bra historia. 

Avs # 24 - Simon Sköld  

Simon Sköld gick tidigare under smeknamnet ”The Toy Boy” – ett smeknamn som myntades av skvallerpressen på grund av Simons relation till Camilla Läckberg. Det fäste, kanske tack vare Simon själv som spelade vidare på det. Men idag har smeknamnet fått stå tillbaka till förmån för att nytt – ”The Gentleman”. Vi snackar MMA, kost, träning, livet som bonuspappa, hur man hinner tävla på elitnivå med en familj och vad framtiden har att erbjuda. Här kommer Simon Sköld.

0:00/0:00
Video player is in betaClose