Episodes

Erotik, lyst og bekendelser - Elisa Kragerup og 'Fucking Åmål' (6:6) 2015-12-08  

Kunsten har gennem årtusinder været et fristed for erotikken, hvor vores fantasier og til dels forbudte tanker få frit løb uden konsekvenser. Kunsten kan vække vores følelser, så vi mærker os selv og verden på en ny måde. 6 kunstnere stiger ned i erindringen og genkalder sig det første erotiske kunstværk, som fik dem til at skælve, enten af lyst eller væmmelse. Scenekunstner Elisa Kragerup ved ikke hvad rammer hende, da hun en dag sætter et videobånd i maskinen i slutningen af 90'erne. Filmen er 'Fucking Åmål'. Hun tror, at hun skal se en almindelig ungdomsfilm, men at filmen vil gribe dybt ind i hendes egen seksualitet og opfattelse af kærlighed er uventet. Oplevelsen efterlader varige spor, som hun tager med ind i sin egen kunst: modet til at være den man er.

Erotik, lyst og bekendelser - Dy Plambeck og 'Barbara' (5:6) 2015-12-01  

Kunsten har gennem årtusinder været et fristed for erotikken, hvor vores fantasier og til dels forbudte tanker få frit løb uden konsekvenser. Kunsten kan vække vores følelser, så vi mærker os selv og verden på en ny måde. 6 kunstnere stiger ned i erindringen og genkalder sig det første erotiske kunstværk, som fik dem til at skælve, enten af lyst eller væmmelse. Forfatter Dy Plambeck er en uskyldig pige, da hun som 16-årig læser en bog, der skal ændre hendes syn på kærlighed og erotik. Bogen er 'Barbara' af Jørgen Franz Jacobsen. Her er der lidenskab, liderlighed og lyst for fuld udblæsning. Og heltinden er en kvinde, der står ved sit begær. Måden kvinden er skildret på kommer til at påvirke Dy Plambeck selv og sidenhen hendes forfatterskab.

Erotik, lyst og bekendelser - John Kørner og 'Sidste tango i Paris' (4:6) 2015-11-24  

Kunsten har gennem årtusinder været et fristed for erotikken, hvor vores fantasier og til dels forbudte tanker få frit løb uden konsekvenser. Kunsten kan vække vores følelser, så vi mærker os selv og verden på en ny måde. 6 kunstnere stiger ned i erindringen og genkalder sig det første erotiske kunstværk, som fik dem til at skælve, enten af lyst eller væmmelse. I 1972 er billedkunstner John Kørner ung og meget genert. Det er svært det med pigerne. Meget af sin tid bruger han på at vandre rundt i Københavns gader og tænke over livet. Mange af hans gåture ender i biografen, og en dag går han ind og ser den dybt erotiske film 'Sidste tango i Paris'. Filmen kommer til at påvirke hans syn på sig selv, kvinder og sin kunst.

Erotik, lyst og bekendelser - Jan Sonnergaard og Justine (3:6) 2015-11-17  

Kunsten har gennem årtusinder været et fristed for erotikken, hvor vores fantasier og til dels forbudte tanker få frit løb uden konsekvenser. Kunsten kan vække vores følelser, så vi mærker os selv og verden på en ny måde. 6 kunstnere stiger ned i erindringen og genkalder sig det første erotiske kunstværk, som fik dem til at skælve, enten af lyst eller væmmelse. Romanaktuelle Jan Sonnergaard hang som ung mand i 80'erne ud i undergrundsmiljøet i København. Her var damerne klædt i sylespidse sko og lak, hvilket gjorde Jan Sonnergaard både fascineret og bange. Men en læsning af Marquis de Sades Justine forandrede hans syn - både på damerne i lak og på verden.

Erotik, lyst og bekendelser - Kira Skov og Bitter Måne (2:6) 2015-11-10  

Kunsten har gennem årtusinder været et fristed for erotikken, hvor vores fantasier og til dels forbudte tanker få frit løb uden konsekvenser. Kunsten kan vække vores følelser, så vi mærker os selv og verden på en ny måde. 6 kunstnere stiger ned i erindringen og genkalder sig det første erotiske kunstværk, som fik dem til at skælve, enten af lyst eller væmmelse. Pladeaktuelle Kira Skov er 15 år gammel, oprørsk og ved at opdage sin egen seksualitet, da hun ved et tilfælde ser Roman Polanskis film Bitter Måne. En film om hvordan kærlighed og erotisk besættelse kan ødelægge og en film, der satte tanker i gang i hende som kunstner.

Erotik, lyst og bekendelser - Laura Bro og Lolita (1:6) 2015-11-03  

Kunsten har gennem årtusinder været et fristed for erotikken, hvor vores fantasier og til dels forbudte tanker få frit løb uden konsekvenser. Kunsten kan vække vores følelser, så vi mærker os selv og verden på en ny måde. 6 kunstnere stiger ned i erindringen og genkalder sig det første erotiske kunstværk, som fik dem til at skælve, enten af lyst eller væmmelse. Skuespiller Laura Bro er kun 13 år, da hun læser Lolita af Vladimir Nabokov første gang . En voldsom oplevelse, fordi den handler om forholdet mellem en 12-årig pige og en voksen mand. Men bogen kommer senere til at forstærke Lauras syn på kunsten.

0:00/0:00
Video player is in betaClose