Fastighetspodden

Fastighetspodden

Sweden

Välkommen till Fastighetspodden! En intervjuserie där vi träffar individer som gjort avtryck och vågat gå sin egna väg. Fascinerande karriärsresor med upp- och nedgångar, tips och lärdomar är bara några ämnen som berörs. I första intervjun träffar jag en av de mest begåvade och erfarna personer jag känner till i fastighetsbranschen; superentreprenören Sven-Olof Johansson som idag är VD och grundare av bland annat det börsnoterade bolaget Fastpartner. Hur är det möjligt att resa sig från en negativ förmögenhet på dryga två miljarder kronor? Detta och mycket mycket mer får vi svar på i poddens första avsnitt.

Episodes

#17 Oscar Engelbert  

#17 Oscar Engelbert by Fastighetspodden

Fastighetspodden live från Business Arena  

Fastighetspodden live från Business Arena by Fastighetspodden

#15 Fredrik Holmström  

#15 Fredrik Holmström by Fastighetspodden

#14 Urban Edenström  

#14 Urban Edenström by Fastighetspodden

# 13 Nicklas Lidström  

# 13 Nicklas Lidström by Fastighetspodden

#12 Ola Serneke  

#12 Ola Serneke by Fastighetspodden

#11 Rutger Arnhult  

#11 Rutger Arnhult by Fastighetspodden

#10 Christel Armstrong Darvik  

#10 Christel Armstrong Darvik by Fastighetspodden

#9 Maria Rankka  

#9 Maria Rankka by Fastighetspodden

#8 Lennart Schuss  

#8 Lennart Schuss by Fastighetspodden

#7 Hans Wallenstam  

#7 Hans Wallenstam by Fastighetspodden

#6 Lennart Sten  

I avsnitt sex av Fastighetspodden möter vi Lennart Sten, VD på Svenska Handelsfastigheter. Lennart berättar bland annat hur det var att vara ledare för över 1 000 anställda i sin tidigare roll som VD på GE Capital Real Estate Europa, hans tankar bakom fastighetsförvärvet han gjorde av 44 handelsenheter för cirka 3 miljarder samt varför London är det självklara investeringslandet för icke-europeiska investerare.

#5 Erik Selin  

I det femte avsnittet av Fastighetspodden möter vi Erik Selin, VD och huvudägare till Balder. Erik berättar bland annat vilka parametrar som är viktiga att titta på när man investerar i start-up företag och ger sina bästa investeringstips om man har 40 miljoner kronor på banken.

Teaser Erik Selin  

Onsdagen den 16 september går Business Arena Sthlm av stapeln, då passar vi på att släppa det 5:e avsnittet av Fastighetspodden. Lyssna redan idag till varför vår nästa podd-gäst, Erik Selin VD & huvudägare till Balder, väljer att gå på Business Arena.

#4 Erik Paulsson  

I avsnitt fyra av Fastighetspodden möter vi fastighetskungen Erik Paulsson. Erik kommenterar bland annat veckans dramatiska börsras, hans största motgångar i livet, samt hur en markbit på en leråker förvandlades till Arenastaden i Solna.

#3 Ilija Batljan  

I avsnitt tre av Fastighetspodden möter vi bostadsbolagets Rikshems vice VD, Ilija Batljan. Under samtalet får vi ta del av hemligheten bakom Ilijas framgång, hur han leddes in i politiken och hur det var att fly till Sverige som 25-åring med en nyfödd bebis.

#2 Biljana Pehrsson  

I avsnitt två av Fastighetspodden möter vi Biljana Pehrsson, en av få kvinnliga VD:ar på börsen. Under vårt samtal talade vi bland annat om utbildningens betydelse, hennes tid i Ryssland, hur det är att tävla mot sin man i en rekryteringsprocess och hur man balanserar privatlivet och rollen som företagsledare.

#1 Sven-Olof Johansson  

I Fastighetspoddens första avsnitt träffar vi fastighetsmogulen Sven-Olof Johansson, VD och grundare av FastPartner. Under vårt samtal diskuterades bland annat Sven-Olofs upp- och nedgångar, vad som skapar motivation, pengars betydelse och fastighetsbranschens framtid.

Presentation av Fastighetspodden  

Tanken på möjligheten att få träffa dessa entreprenörer gjorde mig otålig. Men ett möte skulle visa sig vara svårare i praktiken än i teorin. De här färgstarka profilerna är inte bara svåra att få tag i; deras fullspäckade scheman gör dessutom deras tid mycket dyrbar. Vad kunde locka till en intervju? Välkommen till Fastighetspodden!

0:00/0:00
Video player is in betaClose