FATTA MAN "Det börjar med mig" stafettpodcast

FATTA MAN "Det börjar med mig" stafettpodcast

Sweden

I FATTA MANs stafettpod intervjuar kända män andra kända män om sex, våld och vänskap med manligheten i fokus. Ett av manlighetens största utmaningar är att många män enligt undersökningar känner sig ensamma och inte pratar med varandra om svåra saker: Att vi inte visar oss för varandra helt enkelt. Med vår podcast utmanar vi och uppmanar män att visa sig för varandra. I varje avsnitt intervjuas en person och i nästa avsnitt är det den intervjuade som ställer frågorna till en ny gäst. Säsong ett börjar sändas torsdag 25 feb, och ett nytt avsnitt släpps sedan varje torsdag tolv veckor framöver! FATTA MAN är en del av FATTA. Vi skapades 2014 av Män för Jämställdhet, Make Equal och Femtastic med medel av Arvsfonden.

Episodes

12. Fredrik Önnevall & Christoffer Röstlund Jonsson  

I det tolfte och sista avsnittet av första säsongen av vår stafettpodcast intervjuar Fredrik Önnevall journalisten, artisten och punkaren Christoffer Röstlund Jonsson. Det handlar om vänskap och relationer och Christoffer berättar om sin egen frånvarande pappa och sitt eget föräldraskap.

11. Smail & Fredrik Önnevall  

I avsnitt 11 av vår podcast intervjuar Paradise Hotel-Smail SVT-profilen Fredrik Önnevall!

10. Shahab Ahmadian & Smail  

Avsnitt 10! Shahab från FATTA MAN intervjuar Smail, känd från Paradise Hotel m m, och surprise - det handlar om... sex!

9. Erik Lundin & Shahab Ahmadian  

I det nionde avsnittet fattar Erik Lundin, den extremt vane mikrofonkonstnären, micken och intervjuar Fatta Mans projektledare Shahab Ahmadian. Det handlar om våld, och samtalet berör bland annat hur våld är ett språk och ett sätt att utöva makt.

8. Nino Ramsby & Erik Lundin  

I det åttonde avsnittet av vår podcast möter Nino Ramsby artisten, låtskrivaren och textförfattaren Erik Lundin (Eboi).

7. Niklas Mesaros & Nino Ramsby  

I sjunde avsnittet av vår stafettpodcast intervjuar Niklas Mesaros artisten, konstnären och relativt nyblivna mannen Nino Ramsby. Det är ett samtal om vad det innebär det att bli bemött som man, och så handlar det om sex - igen.

6. Musse Hasselvall & Niklas Mesaros  

Dags för avsnitt 6 av vår stafettpodcast, och i detta avsnitt möter Musse Hasselvall poeten och spoken word-artisten Niklas Mesaros. Samtalet handlar mest av allt om deras gemensamma intresse: våld! Vad gör det med en om en konsumerar våld? Varför slår män kvinnor? Sista kvarten av samtalet får dock Shahab Ahmadian ta över micken för Musse måste kuta, och ni kan inte ana vad som händer sen…

5. Mange Hellberg & Musse Hasselvall  

I avsnitt fem av vår stafettpodcast intervjuar artisten och konstnären Mange Hellberg idrotts- och mediapersonen Musse Hasselvall. Det blir ett tungt samtal om sex och samtycke, och hur det går att skilja på intimitet och sex och hantera sitt sex-bruk.

4. William Spetz & Mange Hellberg  

I vårt fjärde avsnitt möter William Spetz artisten och musikern Mange Hellberg. Om dom tidigare avsnitten varit ärliga så ta tag i en vän att hålla någon i handen nu, för det här kommer kännas. Vi är SÅ tacksamma för våra gäster som i varje avsnitt delar med sig av sina liv.

3. Hampus Nessvold & William Spetz  

I det tredje avsnittet av FATTA MANs podcast intervjuar Hampus Nessvold sin vän William Spetz. William berättar om att det är lättare att vara kompis med tjejer, och berättar om en dröm där han upptäcker att han är man…

2. Adam Tensta & Hampus Nessvold  

I det andra avsnittet av vår stafettpodcast har Adam Tensta tagit över pinnen och intervjuar medie-wiz-kid Hampus Nessvold. Bland annat får vi höra allt om Hampus svagheter som vän och vänskapsrelationen med William Spetz. Hampus berättar också om sin senaste gråtfest efter ett rejält gräl med flickvännen, och berättar om sina drömmar om en annan manlighet… Inspelad live inför publik på Södra Teatern, Stockholm.

Avsnitt 1 - Svante Tidholm & Adam Tensta  

I det allra första avsnittet av FATTA MANs stafettpodcast intervjuar vår egen projektledare Svante Tidholm artisten Adam Tensta. Adam var en av de första att backa FATTA MAN genom sitt engagemang i låten ”Det börjar med mig” som släpptes december 2014. Nu har mer än ett år gått. Vad har hänt sen dess? Mest av allt pratar vi sex, och Adam berättar om hur han blev av med oskulden och hur relationskonceptet "kortformatet" fungerat. Svante lämnar också över en fråga som Adam ska ta med sig till nästa avsnitt av podcasten, där han intervjuar Hampus Nessvold. Inspelad live inför publik på Södra Teatern, Stockholm.

0:00/0:00
Video player is in betaClose