FD 60 Minuter

FD 60 Minuter

Sweden

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter spelare, ledare och andra profiler inom svensk fotboll för längre samtal. Historier som går på djupet blandas med aktuella frågor inom svensk fotboll.

Episodes

#22 - Rasmus Lindgren  

I avsnitt 22 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman BK Häckens Rasmus Lindgren. Det blir ett samtal om hur dålig Luis Suarez var när han kom till Groningen, hur snäll Christian Eriksen är, den supertalangfulla Landskronakullen, Martin Jol, Lindsey Vonn, energidrycker och att aldrig ha strävat efter landslagsspel.

#21 - Johan Hammar  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Örgrytes mittback Johan Hammar. Det blir ett samtal om inkilningar, Justin Biebers kreddighet, att vara kapten över Johan Elmander, landslagsdrömmarna, Stockport, om att få ispåsar slagna i huvudet av en lagkamrat och om vad som gick snett i Malmö FF.

#20 - Ante Eriksson  

I avsnitt 20 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman IK Sirius Andreas ”Ante” Eriksson. Det blir ett samtal om när Rikard Norling trodde att han fejkade skador, att han nobbade massor av allsvenska klubbar, att han tror att han hade tagit plats i Juventus, det konstiga samtalet med Jönköpings Södra, tårarna i Malmö, att han älskar Daniel Tjernström och om hans band 21 Bronco och vad musiken betyder för honom.

#19 - Martin Smedberg-Dalence  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter IFK Göteborgs Martin Smedberg-Dalence. Det blir ett samtal om hur han tog sin Royal League-bonus och bjöd sin pappa på en resa till Bolivia, om tårarna efter Copa America, att möta Leo Messi, lämna ett ”Peking” som vann SM-guld, chocken när Stahre lämnade, kriminaliteten Göteborgs förorter och hur han skulle kunna offra sin högerfot för att vinna SM-guld med Blåvitt.

#18 - Erik Friberg  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter BK Häckens Erik Friberg. Det blir ett samtal om Carl Fhagers agentarvode, den mysiga relationen med Seattle Sounders, smeknamnet Taco, hur bra Giovinco är, känslorna för MFF, att logga ut från italienskakurserna, vara bra i bra lag, högerbacksspel, Kina-drömmen, de sex poäng extra du får varje säsong för du är ett storlag och sex mål på sex skott.

#17 - Rasmus Bengtsson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Malmö FF:s Rasmus Bengtsson. Det blir ett samtal om att fira SM-guld med kryckor och morfin, Kazakstan-googlingar, Rosenbergs Materazzi-humör, Svanbergs tunnlar, att känna sig gammal, journalisters överdrifter, skadorna och om att fira julafton som en mästare.

#16 - Benny Lekström  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Sirius Benny Lekström. Det blir ett samtal om att kämpa på, fiska efter varje träning, bli vald framför träningsläger, bli nobbad av AIK, snöslungor, späckhuggare och oglamorösa fotbollsfruar.

#15 - Petter Andersson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Hammarbys Petter Andersson. Det blir ett samtal om att återvända hem, att rehaba i fem år, att tänka, tänka, tänka, gråta, utvecklas, om att Rafa van der Vaart snott hans sång och om hur mycket han vill vinna guld med Bajen.

#14 - Amadou Jawo  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Djurgårdens Amadou Jawo. Det blir ett samtal om ett femårskontrakt han inte ångrar, svårigheten med Olssons spelsystem, att vara arg på tränare men inte på lagkamrater och om att spela kvadrat a'la Barcelona.

#13 - Alexander Farnerud  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter BK Häckens Alexander Farnerud. Det blir ett samtal om att inte vilja provträna för Manchester United, om utfrysning i Danmark, hur viktigt det är att spela bra fotboll, hur sjukt det är att han inte varit med i landslaget och om hur nära det egentligen var att han hamnade i AIK.

#12 - Hampus Nilsson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Djurgårdens målvakt Hampus Nilsson. Det blir ett samtal om Henke Larssons enorma vinnarskalle, hur nära han var att lägga av med fotbollen, det psykiskt jobbiga med att sitta på bänken, vänskapen med Kenneth Höie, supporterskap samt om hur mycket han brinner för Djurgården.

#11 - Stefan Söderberg  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter AIK:s förre sportchef Stefan Söderberg. Det blir ett samtal om vänskapen med Andreas Alm, supervärvningen av Andreas Andersson, agenters påverkan på fotbollen, om att inte vara världens bästa pappa samt hur nöjd han är med det han uträttade i AIK.

#10 - David Boo Wiklander  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Hammarbys David Boo Wiklander. Det blir ett samtal om den långa vägen till toppen med Norrköping, varför han fick lämna, chocken över att Janne Anderssons blir förbundskapten, om han vill vara Ronaldo eller Bill Gates, businessen vid sidan av fotbollen och hur han ser att Bajen bygger för ett guld.

#9 - Daniel Kindberg  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg. Det blir ett samtal om att ta en klubb från division 2 till allsvenskan, om att vinna Champions League, att ta hjälp av Roberto Martinez, om att mångfald ger styrka och hur mycket han beundrar Bosse Lundqvist och Zlatan Ibrahimovic.

#8 - Brwa Nouri  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Östersunds FK:s mittfältare Brwa Nouri. Det blir ett samtal om ungdomstiden i AIK, att fly krig, att vara drogberoende och att ta sig ur det, att spela fin fotboll framför att vinna, att skina för Erik Hamrén och att Dalkurd kommer gå till Champions League.

#7 - Jon Jönsson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter IF Elfsborgs mittback Jon Jönsson. Det blir ett samtal om skadorna, ungdomstiden i Tottenham, sorgliga avskedet från Malmö FF, längtan efter guld, nobbandet av Arsenal, smygrökande Premier League-stjärnor och om att få skjuts av David Ginola.

Extramaterial - John Alvbåge VS FotbollDirekt  

John Alvbåge utvecklar kritiken han tidigare gett FotbollDirekt.se och berättar om hur han ser på hur media behandlar spelare i allsvenskan.

#6 - John Alvbåge  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge. Det blir ett samtal om att inte bli övertalad av Thomas Ravelli, att försäljningen av Kamratgården inte är så illa, att media bör skärpa sig, att titta Courtois uppvärmning på Youtube och om att spela i Blåvitt i resten av sin karriär.

#5 - Stefan Andreasson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson. Det blir ett samtal om att han inte vill jobba i någon annan svensk klubb än Elfsborg, att han varit ovarsam med strykjärn, hur klubben lyckats behålla en kontinuitet för att utmana storklubbarna, varför man plockade tillbaka Magnus Haglund samt hur han själv lyckats hålla passionen intakt så länge.

#4 - Mattias Bjärsmyr  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter IFK Göteborgs mittback Mattias Bjärsmyr. Det blir ett samtal om att stanna längre än man tänkt sig, att vara efter frun på Google, att vara orolig för klubben i ens hjärta, att välja ”äventyr” framför allsvenskan och hur otroligt gärna Blåvitt vill vinna guld igen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose