FD 60 Minuter

FD 60 Minuter

Sweden

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter spelare, ledare och andra profiler inom svensk fotboll för längre samtal. Historier som går på djupet blandas med aktuella frågor inom svensk fotboll.

Episodes

#27 - Sebastian Bojassén  

I avsnitt 27 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman den förre Hammarby-spelaren Sebastian Bojassén. Det blir ett samtal om varför han flyttat till Colombia, hur många kramar han får när han går och kollar på Hammarby, ryggsmärtor, Söderstadion, målet mot Ängelholm, harvandet i HTFF och om varför Bajen är som en familjemedlem.

#26 - Darijan Bojanic  

I avsnitt 26 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Östersunds mittfältare Darijan Bojanic. Det blir ett samtal om Henrik Larssons pros and cons som tränare, om vad som sket sig i IFK Göteborg, Roar Hansens betydelse, insikter, pilates, Graham Potters storhet, kroatiska storklubbar, att se loj ut samt viljan att explodera.

#25 - Tim Björkström  

I avsnitt 25 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman Östersunds back Tim Björkström. Det blir ett samtal om hur tungt Djurgårdens tapp av Mark Dempsey var, om att han inte tror att Özcan Melkemichel är rätt tränare för DIF, om sin drömdebut, att avgöra Champions League som 57-åring, Graham Potter och om att vara en hackkyckling bland fansen.

#24 - Henrik Rydström 2.0  

I avsnitt 24 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman Kalmar FF:s juniortränare Henrik Rydström. För andra gången! Det blir ett samtal om Limpars touch, oron för svensk fotbolls utveckling, när han tränade sönder Emin Nouri, Ronaldos (och hans egen) fysik, att han hade vunnit SM-guld med MFF, den konstiga kritiken mot Hamrén och om varför han valde att lämna jobbet som assisterande till Peter Swärdh.

#23 - Ole Söderberg  

I avsnitt 23 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman Kalmar FF:s målvakt Ole Söderberg. Det blir ett samtal om hur oprofessionellt Kalmar FF sköttes när han kom till klubben, om hur bra det är att Rasmus Elm och Henrik Rydström riktar kritik mot klubben, hur det är att som 17-åring få frisyrkritik av Joey Barton, om att spilla mat på Michael Owen och om hur han drömmer om att kunna leva på musiken innan han fyllt 30.

#22 - Rasmus Lindgren  

I avsnitt 22 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman BK Häckens Rasmus Lindgren. Det blir ett samtal om hur dålig Luis Suarez var när han kom till Groningen, hur snäll Christian Eriksen är, den supertalangfulla Landskronakullen, Martin Jol, Lindsey Vonn, energidrycker och att aldrig ha strävat efter landslagsspel.

#21 - Johan Hammar  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Örgrytes mittback Johan Hammar. Det blir ett samtal om inkilningar, Justin Biebers kreddighet, att vara kapten över Johan Elmander, landslagsdrömmarna, Stockport, om att få ispåsar slagna i huvudet av en lagkamrat och om vad som gick snett i Malmö FF.

#20 - Ante Eriksson  

I avsnitt 20 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman IK Sirius Andreas ”Ante” Eriksson. Det blir ett samtal om när Rikard Norling trodde att han fejkade skador, att han nobbade massor av allsvenska klubbar, att han tror att han hade tagit plats i Juventus, det konstiga samtalet med Jönköpings Södra, tårarna i Malmö, att han älskar Daniel Tjernström och om hans band 21 Bronco och vad musiken betyder för honom.

#19 - Martin Smedberg-Dalence  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter IFK Göteborgs Martin Smedberg-Dalence. Det blir ett samtal om hur han tog sin Royal League-bonus och bjöd sin pappa på en resa till Bolivia, om tårarna efter Copa America, att möta Leo Messi, lämna ett ”Peking” som vann SM-guld, chocken när Stahre lämnade, kriminaliteten Göteborgs förorter och hur han skulle kunna offra sin högerfot för att vinna SM-guld med Blåvitt.

#18 - Erik Friberg  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter BK Häckens Erik Friberg. Det blir ett samtal om Carl Fhagers agentarvode, den mysiga relationen med Seattle Sounders, smeknamnet Taco, hur bra Giovinco är, känslorna för MFF, att logga ut från italienskakurserna, vara bra i bra lag, högerbacksspel, Kina-drömmen, de sex poäng extra du får varje säsong för du är ett storlag och sex mål på sex skott.

#17 - Rasmus Bengtsson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Malmö FF:s Rasmus Bengtsson. Det blir ett samtal om att fira SM-guld med kryckor och morfin, Kazakstan-googlingar, Rosenbergs Materazzi-humör, Svanbergs tunnlar, att känna sig gammal, journalisters överdrifter, skadorna och om att fira julafton som en mästare.

#16 - Benny Lekström  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Sirius Benny Lekström. Det blir ett samtal om att kämpa på, fiska efter varje träning, bli vald framför träningsläger, bli nobbad av AIK, snöslungor, späckhuggare och oglamorösa fotbollsfruar.

#15 - Petter Andersson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Hammarbys Petter Andersson. Det blir ett samtal om att återvända hem, att rehaba i fem år, att tänka, tänka, tänka, gråta, utvecklas, om att Rafa van der Vaart snott hans sång och om hur mycket han vill vinna guld med Bajen.

#14 - Amadou Jawo  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Djurgårdens Amadou Jawo. Det blir ett samtal om ett femårskontrakt han inte ångrar, svårigheten med Olssons spelsystem, att vara arg på tränare men inte på lagkamrater och om att spela kvadrat a'la Barcelona.

#13 - Alexander Farnerud  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter BK Häckens Alexander Farnerud. Det blir ett samtal om att inte vilja provträna för Manchester United, om utfrysning i Danmark, hur viktigt det är att spela bra fotboll, hur sjukt det är att han inte varit med i landslaget och om hur nära det egentligen var att han hamnade i AIK.

#12 - Hampus Nilsson  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Djurgårdens målvakt Hampus Nilsson. Det blir ett samtal om Henke Larssons enorma vinnarskalle, hur nära han var att lägga av med fotbollen, det psykiskt jobbiga med att sitta på bänken, vänskapen med Kenneth Höie, supporterskap samt om hur mycket han brinner för Djurgården.

#11 - Stefan Söderberg  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter AIK:s förre sportchef Stefan Söderberg. Det blir ett samtal om vänskapen med Andreas Alm, supervärvningen av Andreas Andersson, agenters påverkan på fotbollen, om att inte vara världens bästa pappa samt hur nöjd han är med det han uträttade i AIK.

#10 - David Boo Wiklander  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Hammarbys David Boo Wiklander. Det blir ett samtal om den långa vägen till toppen med Norrköping, varför han fick lämna, chocken över att Janne Anderssons blir förbundskapten, om han vill vara Ronaldo eller Bill Gates, businessen vid sidan av fotbollen och hur han ser att Bajen bygger för ett guld.

#9 - Daniel Kindberg  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg. Det blir ett samtal om att ta en klubb från division 2 till allsvenskan, om att vinna Champions League, att ta hjälp av Roberto Martinez, om att mångfald ger styrka och hur mycket han beundrar Bosse Lundqvist och Zlatan Ibrahimovic.

#8 - Brwa Nouri  

FotbollDirekts Mårthen Bergman möter Östersunds FK:s mittfältare Brwa Nouri. Det blir ett samtal om ungdomstiden i AIK, att fly krig, att vara drogberoende och att ta sig ur det, att spela fin fotboll framför att vinna, att skina för Erik Hamrén och att Dalkurd kommer gå till Champions League.

0:00/0:00
Video player is in betaClose