Feature

Feature

Denmark

En feature er en fascinerende, rørende og aktuel fortælling, der bringer os helt tæt på mennesker og deres liv. Redaktør: Mette Willumsen

Episodes

Feature: Ingrids gæstebud 2016-06-28  

For tyve år siden blev Ingrid Kirstine Absolonsen Meyer enke, og efter en sørgeperiode på tre måneder besluttede hun sig for at holde sig glad og komme videre med livet. Hun dannede en bridgeklub, blev kustode på kunstmuseet, Aros og tog initiativ til en årlig pige kom-sammen, som siden er blevet en tradition. I maj satte hun atter plader i spisebordet, fandt det muselmalede porcelæn frem fra chatollet og bestilte pålæg hos slagteren. Og 15 feststemte damer trådte indenfor. Tilrettelæggelse: Annette Holm. Teknik: Alice Høier.

Feature 0

Feature: Nordkoreanere i Sydkorea 2016-06-21  

Hvert år flygter flere tusinde nordkoreanere til Sydkorea. De flygter fra sult og undertrykkelse med håbet om at kunne skabe en bedre tilværelse i det demokratiske og højteknologiske Sydkorea. Men omstillingen til en tilværelse i deres nye hjemland byder på store udfordringer og mange nordkoreanere ender i ensomhed og fortvivlelse. Tilrettelæggelse: Frederik Sølberg.

Feature 0

Bomben i Bagdad 2016-06-17  

Montage om Henrik Kolstrup, FN-diplomat, der fik sin karriere ødelagt af et bombeattentat. Om loyalitet overfor De Forenede Nationer og begyndelsen på et nyt liv. Tilrettelæggelse: Torben Paaske. (Sendt første gang 19. august 2006).

Feature 0

Feature: Når bøger er mennesker 2016-06-14  

I Menneskebiblioteket kan man låne sin fordom, lære noget om et menneske man ellers aldrig ville møde eller få stillet sin nysgerrighed. Hver af de 55 titler i verdens største samling af levende litteratur er et menneske, man som låner kan få lov at 'læse' i en halv time. Menneskebiblioteket opstod på Roskilde Festivalen i 2000 og er i dag spredt til over 70 lande. Kom med på Menneskebiblioteket på hovedbiblioteket i København og vær blandt andet med til at læse en feminist og flygtning og et incestoffer og bulimiker. Tilrettelæggelse: Hanne Foighel. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Den Thailandske Færing 2016-06-07  

Krongrak Jøkladal ønsker sig brændende en familie. Hun er rejst til den anden side af jorden for at få opfyldt den drøm. Hun er en af de thailandske kvinder, der er flyttet til Færøerne. De har fundet sammen med færøske mænd og flytter til øerne for at starte thai-færøske familier. For at falde til på de græsbeklædte øer, der er så anderledes end deres eget land, holder de ved bidder af Thailand. De laver Thailandsk mad, og de holder sammen om den thailandske kultur, for det er svært at slippe det, man kommer fra. Tilrettelæggelse: Jais Nørgaard.

Feature 0

Feature: På jagt efter lyd 2016-05-31  

En fortælling om en ung egyptisk kvinde og hendes elektronmusik. Ola Saad er en helt almindelig ung kvinde i Cairo. Tilsyneladende. Hun har en uddannelse som designer, mangler job og penge, bor i et lavere middelklasseområde, har gode veninder og er glad for sin familie. Men så er der computeren, lydene og musikken. I næsten ti år har Ola Saad arbejdet med elektronmusik og spillet nogle koncerter hist og her sammen med andre musikere. Hjertet banker, pulsen kommer op, når hun samler frekvenser og stemmer og baslyde, som hun fordrejer til et ofte mørkt musikunivers. Tilrettelæggelse: Helle Schøler Kjær.

Feature 0

Feature: Hvis verden skal forandres 2016-05-17  

I maj rammer verdens største globale konference om kvinders rettigheder og sundhed København. Flere end 5000 NGO'ere, politikere, journalister, erhvervsledere og mange andre deltager i Women Deliver. Blandt dem er Anna Hagemann Rise, kommunikations- og CSR manager hos Froosh. For hende er det ikke nok med en tre-dages konference, hvis verden skal forandres. Hun arbejder hver dag på at skabe bedre vilkår for de fattigste og mantraet er Trade not Aid. Virksomheder skal tage et socialt ansvar, og sætte gang i hjulene i udviklingslandene. Det nytter ikke noget, at gøre udviklingslandene afhængige af donationer, mener hun. Et synspunkt ikke alle deler. Tilrettelæggelse: Jette Damgaard. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Når hjernen ryster 2016-05-10  

En albue i nakken midt på dansegulvet vender Ninas liv på hovedet. Stødet er hårdt nok til at give hende en hjernerystelse, så slem at hun nærmest ikke kan genkende sin egen krops fysiske fornemmelser. Job, studie, sociale aktiviteter og hverdagens helt basale gøremål sættes på stand by. Ninas historie er én blandt mange. Hvert år får 25.000 danskere en hjernerystelse. De fleste kommer sig efter relativt kort tid, men ligesom Nina er der også nogen, for hvem det varer ved i måneder og måske år. Der er meget begrænset viden om hjernerystelser, så lægerne aner ikke hvad de skal stille op, når hjernerystelsen ikke går over. Tilrettelæggelse: Julie Thing. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Hvorfor er jeg ikke som de andre 2016-05-03  

Det kan godt lade sig gøre at leve et meningsfuldt liv, selvom man er født med et handicap. Det er 15-årige Emilie Westergaard Iversen og 22-årige Anton Løve Nyborg livsbekræftende eksempler på. Emilie, der går i 9. klasse har Cerebral Parese, halvsidig lammelse, og Anton arbejder som reporter på Radio Glad på trods af, at han er spastiker og talehæmmet. Emilie har netop fået udgivet en bog om at leve med et handicap, da de to mødes i Vojens til en snak om at insistere på at leve livet, selvom man er handicappet. Tilrettelæggelse og teknik: Anton Løve Nyborg, Ole Fugl Hørkilde og Kasper Søegaard. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Jagten på hjem efter Tjernobyl 2016-04-26  

Viktor Melnikov mistede for præcis 30 år siden sin familie på tragisk vis i forbindelse med Tjernobyl-ulykken. Viktor kom til Danmark, og fik her muligheden for at begynde på et helt nyt liv. Viktor burde være glad, men tit er han ked af det. For det er svært at komme til et fremmed land og starte på en frisk, når alt det man kender, pludselig er væk. I dag er Viktor skuespiller. I flere sæsoner har han spillet det populære teaterstykke "Et Latterligt menneskes Drøm" i kapellet på Assistens Kirkegård i København. Tilrettelæggelse: Stine Voigt de Klauman. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Bambi og Arne fra Mændenes hjem 2016-04-19  

Arne og Bambi er naboer. De har begge et værelse på Mændenes Hjem i Istedgade. De lever et råt liv med kriminalitet og alt for mange stoffer, men drømmer begge om et helt almindeligt liv med job, lejlighed og måske en kæreste. Nu kan du komme med Bambi og Arne indenfor på herberget. Tilrettelæggelse: Mira Kellermann og Liv Lading Petersen. Fotograf: Eskil Thylstrup.

Feature 0

Feature: Farvel Elisabeth 2016-04-12  

Margreth, Hildibrandur og deres otteårige datter Esther har boet seks uger på det nye og eneste børnehospice i landet, Lukashuset i Hellerup. Familiens yngste datter Elisabeth var en helt normal og lattermild baby, indtil hun var ni måneder gammel. Pludselig blev hun alvorligt syg, og familien må forberede sig på den sidste afsked med Elisabeth. P1 Feature følger familien i de svære uger på hospice - et ophold, der gør det ubærlige knap så ubærligt. Tilrettelæggelse: Karen Lerbech og Lisbeth Brocelius Meléndez. Fotograf: Sara Galbiati.

Feature 0

Feature: Uden pap og plastik 2016-04-05  

De fleste af varerne i supermarkedet er pakket ind i flere lag plastik. Selv vasketabs til opvaskemaskinen ligger én og én i små pakker nede i papæsken. Alt sammen noget, der fylder op i skraldespanden. Det er mange danskere efterhånden opmærksom på, og de vil gerne købe frugt, sæbe og andre varer, uden at få en masse emballage med hjem. For Dinna Sigaard Bruun er bæredygtighed en livsstil. Hun køber ind, så det kræver mindst muligt af jordens ressourcer. Hun går efter varer i løssalg, så hun er sikker på at spise op, og hun pakker sine indkøb i stofposer og glaskrukker. Hun ønsker at leve helt fri for emballage. Tilrettelæggelse: Martin Lennard Eriksen. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Farvel til værtshuset 2016-03-29  

Engang lå der ét på hvert gadehjørne. Indre Nørrebro i København var fyldt med listige beværtninger, hvor man røg, drak og raflede sig gennem tilværelsen. Men nu er der kun ganske få tilbage, og en ny tid banker på ruderne med de gule gardiner. P1 Feature er taget på besøg på et af de sidste brune værtshuse. Tilrettelæggelse: Jakob Skaaning og Steffen Villadsen.

Feature 0

Feature: Et møde mellem fjender 2016-03-15  

Erick er vokset op med livvagter og en frygt for at miste sin far. Faren har i adskillige år været militærgeneral i luftvåbnet og er dermed en vigtig brik i borgerkrigen, der har raset i mere end 50 år i Colombia. Regis er tidligere FARC-soldat. Begge er de ramt af borgerkrigen. På hver deres side i konflikten. Skiftende regeringer i Colombia har forsøgt at opnå fred med oprørsgruppen FARC og måske lykkes det denne gang, når der den 23. marts er deadline for fredsforhandlingerne i landet. Hvis det kan lade sig gøre for de to 'fjender' at tale sammen, er der måske håb for fred i Colombia. Tilrettelæggelse og foto: Stine Voigt de Klauman.

Feature 0

Feature: Et hjem for demente 2016-03-08  

Da den 34-årige sygeplejerske May Bjerre Eibys far blev ramt af demens, blev kimen lagt til det, der i dag er Dagmarsminde. Et lille nytænkende plejehjem for demente. Dette er historien om en ildsjæl, der stædigt har holdt fast i sin drøm og skabt det hjem for demente, hun selv savnede, da hendes far blev syg. Et sted hvor værdighed, omsorg og det enkelte menneske er vigtigere end diagnosen, og hvor også de pårørende skal føle sig hjemme, når de kommer på besøg. Tilrettelæggelse: Mikkel Hartmann-Petersen. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Den tavse planet 2016-03-01  

Hvad ville planeten sige, hvis den kunne tale? Verdens fremtid bliver måske kortere og kortere, fordi vi ikke passer bedre på vores fælles hjem, kloden. Mød tre mennesker, der på hver deres måde giver naturen en stemme. Tilrettelæggelse: Ea Ørum. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

Feature: Arven i Afrika 2016-02-23  

Da Kurt sælger det vognmandsfirma, han har brugt livet på at bygge op, køber han et gigantisk landområde i Zambia. Ideen er at tjene penge på jagtrejser. Investeringen er forbundet med visse skattefordele. Kurt, som ikke taler andre sprog end dansk og hele sit liv har knoklet for at tjene penge, bliver bjergtaget af Afrika og vier sine sidste leveår til at forbedre levevilkårene i en lille landsby i Zambia. I arbejdet med farmen finder han lykken og meningen med livet, langt væk fra hverdagens småproblemer. Da Kurt dør, står hans to sønner, David og Remi som ejere og bestyrere af deres fars livsværk. Men hvad stiller man op med en kvægfarm og 14 ansatte, når man selv bor i Randers og stadig er under uddannelse. Tilrettelægger: Anne Neimann Clement.

Feature 0

Feature: Købmanden der vil gøre en forskel 2016-02-16  

Lars Lind driver et stort supermarked i Randers. Udover at tjene penge, har han et ønske om at gøre en forskel: Han vil hjælpe, hvor han kan. Som butikschef finder han opgaver til flygtninge, handicappede og andre udsatte. Han tager sig tid til at snakke med kunderne, også de skæve eksistenser, der kommer dagligt i butikken, eller bruger stedets forhal eller bistro. Han gør det, fordi han mener, det er hans pligt. Sådan er han opdraget. Tilrettelæggelse: Mogens Cuber.

Feature 0

Feature: Mand, kvinde, interkøn 2016-02-02  

De fleste er ikke særligt gamle, før de har en klar forståelse af sig selv som enten drenge eller piger. Heller ikke Stine, selv om hun er lidt anderledes end de fleste. Stine har to x-kromosomer, som de fleste kvinder, og et y-kromosom, som de fleste mænd. De fleste andre med hendes kromosomsammensætning føler sig som mænd, og Stine er da også opdraget som en dreng. Men Stine føler sig som en kvinde. Tilrettelæggelse: Andreas Foldberg. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose