Episodes

Livsmedelsföretagens konjunkturbrev - mars 2017  

Carl Eckerdal sammanfattar och kommenterar sista kvartalet 2016, utifrån Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev. 

Feeder 0

Så äter du inför Vasaloppet  

Med Caroline Wilbois, Rickard Olsson och Marie Söderqvist 

Feeder 0

#feederdebatt: Mjölklarmet  

Irene Mattisson, nutitionist Livsmedelsverket, Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig Livsmedelsföretagen och Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen diskuterar förra veckans medierapportering om de påstådda sambanden mellan mjölk och för tidig död. Hur ska media, konsumenterna och branschen förhålla sig till enskilda studier och forskningsrön om livsmedel? 

Feeder 0

Feeder debatt: Snus och diabetes?  

Cecilia Magnusson, forskare i epidemiologi på Karolinska institutet, och Patrik Strömer, generalsekreterare Svenska snustillverkarföreningen, diskuterar den nya forskningsrapport som visat ett samband mellan snus och diabetes typ 2. 

Feeder 0

Mat & fusk  

med Marie Söderqvist, Ingela Stensson, Henrik Ennart och Jari Latvanen

Feeder 0

Mat & kultur  

Med Alf Tumble, Saskia Neuman, Martina Montelius och Rasmus Troedsson

Feeder 0

Mat & politik  

Med Mats Hellström, Annie Reuterskiöld, Patrik Strömer och Christofer Fjällner

Feeder 0

Vad ska vi äta då?  

Med Göran Greider, Anne Grefberg, Maria Sitell och Fredrik Paulún

Feeder 0

Framtidens mat  

Med Åsa Josell, Torbjörn Fagerström, Simon Klose, Peter Wennström och Julie Gold 

Feeder 0

Svenskarnas nya menyer  

Varför mobbas Anders Svensson för sitt tacoätande? Från vilket land kommer såsen Mangoraja? Hur kan måltiden användas för att integrera nya svenskar? Lyssna på femte avsnittet av Feeder med Ebba Åkerman, Michael Maroutian, Magdalena Färemo och Håkan Jönsson.  

Feeder 0

Mat & kokböcker  

Det ges ut mer än en kokbok om dagen i Sverige, men hur mycket används de egentligen? Hur går det till att skriva en kokbok, och kan kändiskockarna verkligen laga mat? Lyssna på Feeders kokboksspecial med Karsten Thurfjell, Lovisa Martin Marais, Linnea Wikblad och världens bästa kokboksförläggare Johanna Kullman.

Feeder 0

Mat & kön  

Finns det manlig och kvinnlig mat? Varför skrattas det åt dekadenta kvinnor, och har juicepressen blivit den nya grillen? Hör Fredrik diskutera mat och kön, med Lisa Wiklund, Andreas Wilson och Marie Söderqvist i tredje avsnittet av Feeder. 

Feeder 0

Mat & barn  

Vilken mat ger vi till våra barn, och hur mycket behöver barnen veta om matens ursprung? Fredrik pratar om detta och mycket annat med Frida Boisen, David Eberhard och Malin Westling i andra avsnittet av Feeder. 

Feeder 0

Mat & status  

I första avsnittet av Feeder pratar Fredrik om mat som statusmarkör, tillsammans med Linnea Wikblad, Johan Ununger och Carina Hansson.

Feeder 0

Feeder - Teaser  

Feeder 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose