Feminvest podcast

Feminvest podcast

Sweden

Podcast by Feminvest podcast

Episodes

Feminvest Direkt #17 - Crowdlending Och Kameo  

I det sjuttonde avsnittet av Feminvest Direkt är Vanja Eriksson, VD för Kameo, på plats i studion. Vanja och Anna diskuterar begreppet crowdlending, fördelarna med att koppla ihop investerare och företag som söker kapital samt om fastighetsmarknaden, både i Sverige i Norge.

Feminvest Direkt #16 - Peer - To - Peer Och Lendify  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt gästas Anna av Lendify och deras Chief Investor Relations Officer, Erika Eliasson. Anna och Erika diskuterar hur Lendify kopplar ihop låntagare med investerare, hur Lendify tillgängliggjort räntemarknaden och utmanar bankerna på lånesidan. Dessutom är Lendify helt okorrelerat till börsen vilket gör att du som investerare kan investera i lån till privatpersoner som om man väljer en lång löptid kan ge en avkastning på 8 % per år. Anna och Erika pratar också om vem det egentligen är man lånar ut pengar till och vad som händer med en investering om låntagaren inte betalar sina lån.

Feminvest Direkt #15 - Om kvinnligt entreprenörskap och Style By Mouche  

Feminvest Direkt och Anna gästas av Johanna Silver som driver bolaget Style By Mouche och berättar om hur de med hjälp av The Apartment vilket fungerar som deras showroom idag lyckats skapa en verksamhet som kapitaliserar på varje del av bolaget. Johanna berättar om sin resa med Mouche och hur de arbetar för att ha så små lager som möjligt av de kläder och accessoarer som de säljer och hur de till och med säljer färgen på väggarna.​

Feminvest Direkt #14 - Diversifiera Med Råvaror  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna och Emelie råvaror som alternativ placering i portföljen. Anna avslöjar att hon äger guld men också är intresserad av att titta närmre på kakao och går igenom vad det betyder att man handlar med en standardiserad produkt och inte fysiska råvaror. Emelie är nyfiken på varför man handlar med boskap som commodity och myntar begreppet ”piggish” som komplement till bullish och bearish.

Feminvest Direkt #13 Hållbarhetsguide På Börsen  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt går Anna och Emelie igenom Nasdaqs nya hållbarhetsguide ESG. De diskuterar fördelarna för de mindre bolagen som tidigare inte hållbarhetsrapporterat men nu får visa att de kan sättas på kartan som hållbara bolag på börsen. Anna och Emelie går dessutom även igenom begreppet ”hållbarhet”. Vad är egentligen hållbara investeringar och vad bör man tänka på som investerare om man vill investera hållbart?

Feminvest Direkt #12 - ODIN Fonder  

I det tolfte avsnittet av Feminvest Direkt, gästas vi av Jessica Walter från Odin fonder. Jessica Walter har en lång historia i fondbranschen och över 10 års erfarenhet av att vara kommunikations- och marknadschef. I veckans avsnitt diskuteras aktiv förvaltning, odinmodellen och transparens hos Odin. Odin fonder är veckans sponsorer. De är en av nordens ledande fondförvaltare och erbjuder idag tio olika fonder på den svenska marknaden.

Feminvest Direkt #11 - Börsnoteringar Och Panion Animal Health  

I det elfte avsnittet av Feminvest Direkt är Emelie Lundgren från Nyhetsbyrån Direkt tillbaka i studion och diskuterar börsnoteringar. Både 2015 och 2016 var rekordår och mycket talar för att även 2017 kommer att slå rekord i antal noteringar på börsen. Veckans sponsor är Panion Animal Health vilka ska noteras under juni. Panion utvecklar djurläkemedel, just nu med fokus på hundepilepsi, och vi får förutom att träffa Lars Thunberg från Panion även träffa en liten fyrbent gäst som är på plats i studion.

Feminvest Direkt #10- Fastighetsinvesteringar, Tessin och ett erbjudande från Börsdata  

I tionde avsnittet av Feminvest Direkt har Feminvests Anna Svahn besök av Tessins VD Jonas Björkman. De diskuterar fastigheter som investering, fördelarna med en historiskt sett stabil utveckling men problematiken med höga trösklar i form av stor kapitalinsats. Veckans sponsor Tessin har dock lösningen på sistnämnda och arbetar med crowdfunding av fastighetsprojekt via sin plattform. I slutet av avsnittet får vi dessutom besök av Börsdata som lämnar ett erbjudande till Feminvests medlemmar, missa inte det!

Feminvest Direkt #9- Fondavsnitt  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna Svahn och Emelie Lundgren fonder. Hur väljer man egentligen rätt fond och vad bör man tänka på när det kommer till avgifter? De diskuterar också olika risknivåer i fonder, hur man ska tänka beroende på vilken sparhorisont man har och fördelarna med aktiv förvaltning.

Feminvest Direkt #8 - Börshandlade Produkter Och Vontobel Del 2  

I Veckans avsnitt av Feminvest Direkt fortsätter Anna Svahn och Mikaela Hildén från Feminvests sponsor Vontobel att diskutera börshandlade produkter och går igenom Mini Futures, Knock Out Warranter och Bull & Bear. Vi svarar på frågorna hur man kan tjäna pengar i både upp- och nedåtgående marknader samt andra möjligheter och risker som finns med hävstångsprodukter.

Feminvest Direkt #7 - Vontobel Och Börshandlade Produkter  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna börshandlade produkter tillsammans veckans sponsor Vontobel och Mikaela Hildén. Anna och Mikaela går igenom begreppet hävstång och hur man kan använda det som komplement i sin portfölj för att maximera avkastningen.

Feminvest Direkt #6 - Läkemedelsbolag Och Diamyd Medical  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna och Magnus Bernet, reporter från Nyhetsbyrån Direkt med fokus på hälsovård, läkemedelsbranschen och går igenom de olika faserna under läkemedelsutveckling. Veckans sponsor är Diamyd Medical och VD Ulf Hannelius är i studion och berättar om Diamyd och deras två läkemedelskandidater och var i utvecklingen de befinner sig.

Feminvest Direkt #5 - Om Diversifiering, Med Framtidsfeministen Som Gäst  

I detta avsnitt av Feminvest Direkt pratar Anna och Annou om andra typer av tillgångsslag än aktier och tar upp både räntor och råvaror som exempel. Hur kan man diversifiera sin portfölj utöver aktier? Veckans gäst är ingen mindre än Sandra Lindqvist, mer känd som Framtidsfeministen, som är på plats och pratar om sin jämställdhetsportfölj, vilka kriterier utöver jämställdhet hon tittar på när hon väljer ut bolag och vad hon ska göra med en del av kapitalet i sommar.

Feminvest Direkt #4 - Fokus På Hälsa, Oncology Venture På Plats I Studion  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt fortsätter Anna och Ingmar diskussionen om klimathoten och dess påverkan på den globala hälsan. Vad gör egentligen luftföroreningar med vår befolkning och hur påverkar det ekonomin? Veckans gäst är Oncology Venture Sweden som använder sig av en screeningteknologi för att matcha cancerpatienter med rätt läkemedel för att öka verkningsgraden.

Feminvest Direkt #3 - Klimathot & Hybricon  

Feminvest Direkt gästas av Laika Consultings VD Ingmar Rentzhog som precis kommit hem från en klimatkonferens i Denver med Al Gore. Anna och Ingmar diskuterar klimathoten och dess konsekvenser, inte minst hur det påverkar vår världs ekonomi och vilka typer av investeringar man kan välja framför olja. Feminvest Direkt gästas av bolaget Hybricon som utvecklar och tillverkar världens mest energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik.

Feminvest Direkt #2 - Marknadstrender & Dividend Sweden  

Feminvest Direkt #2 - Marknadstrender & Dividend Sweden by Feminvest podcast

Feminist EP 33 – Nya tider  

Feminvestpodden går mot nya tider då vi i veckans avsnitt tar farväl av före detta projektledare Annou Bergfelt och välkommen till nya projektledare Anna Svahn. Från och med nästa vecka tar Anna över Feminvestpodden vilket resulterar i ett tillbakablickande och nostalgiskt avsnitt. Anna presenterar sig och delar med sig av varför hon tycker det är viktigt att främja kvinnligt sparande samt hur planerna för 2017 ser ut. Vi får även veta hur aktiv hon är på börsen, varför hon tror på långsiktighet och hur hon ser på risk. Annou berättar istället om sin tid på Feminvest och vad som har varit allra bäst med både nätverket och podden. Fokus i veckans avsnitt är Feminvests stora investerarträff för kvinnor som sker på internationella kvinnodagen den 8 mars. Eventet var otroligt lyckat under förra året och vi hoppas därför på samma succé i år. I podden berättar vi mer om vad som kommer att hända där, vilka som kommer dit och vilka områden vi valt att fokusera på.

Feminvest EP 32 - Utdelningsinvesteringar och Invent Medic  

Utdelningsinvesteringar är ett ämne som blir mer och mer uppmärksammat och är även ett av de områden som vi får allra flest frågor kring. Många människor lever idag helt på utdelningar vilket fler förstås är intresserade av att göra. Idag pratar vi därför om utdelningsinvesteringar och hur man bör tänka kring detta. Varför är det bra att investera i bolag med hög utdelning och vad är det specifikt man bör titta på när man bygger en utdelningsportfölj? Vi lyfter även ett par stabila utdelningsbolag både i och utanför Sverige. Dagens gäst är Karin Bryder, vd och utgivare på Invent Medic. Bolaget forskar inom kvinnosjukvård och hälsa, en marknad som växer och blir större i takt med att kvinnor i högre utsträckning blir medvetna om att det finns hjälp att få. Karin berättar om den nyss framtagna produkten TVS, en unik produkt som på ett enkelt och icke-kirurgiskt sätt är tänkt att hjälpa kvinnor att behandla ansträngnings-inkontinens. Dessutom delar Karin med sig av hur hon tog sig an uppdraget att finansiera Invent Medic, varför de gick in på aktietorget och vad de har för strategi.

Feminvest EP 31 – Bitcoin och affärsängeln Anette Nordvall  

Idag pratar vi om Bitcoin, ett växande fenomen som många har hört talas om men upplever som ett riskabelt investeringsalternativ. Vad är Bitcoin och hur fungerar det? Var handlar man med bitcoins? Vi benar ut begreppet och pratar om vilka för- och nackdelar som kan finnas med detta innovativa betalningssystem. Dagens gäst är affärsängel Anette Nordvall som är även en av Sveriges mäktigaste tech-investerare. Anette beskriver hur det är att jobba professionellt med att investera i tekniska bolag samt att vara en del av Stockholms affärsänglar. Hon berättar även om sitt projekt DayOne Response, och en av hennes hjärtefrågor, vatten. Slutligen delar Anette med sig av viktiga egenskaper som krävs för att bli en bra investerare, missa inte det!

Feminvest EP 30 - Är du tillräckligt medveten?  

I veckans avsnitt taggar vi inför Nordnet Live och pratar om marknadspåverkan i form av OTM och insiderbrott. Det finns idag de som går in för att påverka börsen och vi poängterar därför vikten av medvetenhet kring vad man skriver och var gränsen för brott faktiskt går. Vi upplyser även om varför det är viktigt att alltid göra sin egen analys oavsett vem man talar med. Dagens gäst är Arne Talving, även känd som Kavastu, som berättar om sin resa från att han som ung kom i kontakt med aktier för första gången. Han delar med sig av tips och strategier och förklarar vilka egenskaper man bör ha som investerare.

0:00/0:00
Video player is in betaClose