Feminvest podcast

Feminvest podcast

Sweden

Podcast by Feminvest podcast

Episodes

Feminvest Direkt #8 - Börshandlade Produkter Och Vontobel Del 2  

I Veckans avsnitt av Feminvest Direkt fortsätter Anna Svahn och Mikaela Hildén från Feminvests sponsor Vontobel att diskutera börshandlade produkter och går igenom Mini Futures, Knock Out Warranter och Bull & Bear. Vi svarar på frågorna hur man kan tjäna pengar i både upp- och nedåtgående marknader samt andra möjligheter och risker som finns med hävstångsprodukter.

Feminvest Direkt #7 - Vontobel Och Börshandlade Produkter  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna börshandlade produkter tillsammans veckans sponsor Vontobel och Mikaela Hildén. Anna och Mikaela går igenom begreppet hävstång och hur man kan använda det som komplement i sin portfölj för att maximera avkastningen.

Feminvest Direkt #6 - Läkemedelsbolag Och Diamyd Medical  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna och Magnus Bernet, reporter från Nyhetsbyrån Direkt med fokus på hälsovård, läkemedelsbranschen och går igenom de olika faserna under läkemedelsutveckling. Veckans sponsor är Diamyd Medical och VD Ulf Hannelius är i studion och berättar om Diamyd och deras två läkemedelskandidater och var i utvecklingen de befinner sig.

Feminvest Direkt #5 - Om Diversifiering, Med Framtidsfeministen Som Gäst  

I detta avsnitt av Feminvest Direkt pratar Anna och Annou om andra typer av tillgångsslag än aktier och tar upp både räntor och råvaror som exempel. Hur kan man diversifiera sin portfölj utöver aktier? Veckans gäst är ingen mindre än Sandra Lindqvist, mer känd som Framtidsfeministen, som är på plats och pratar om sin jämställdhetsportfölj, vilka kriterier utöver jämställdhet hon tittar på när hon väljer ut bolag och vad hon ska göra med en del av kapitalet i sommar.

Feminvest Direkt #4 - Fokus På Hälsa, Oncology Venture På Plats I Studion  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt fortsätter Anna och Ingmar diskussionen om klimathoten och dess påverkan på den globala hälsan. Vad gör egentligen luftföroreningar med vår befolkning och hur påverkar det ekonomin? Veckans gäst är Oncology Venture Sweden som använder sig av en screeningteknologi för att matcha cancerpatienter med rätt läkemedel för att öka verkningsgraden.

Feminvest Direkt #3 - Klimathot & Hybricon  

Feminvest Direkt gästas av Laika Consultings VD Ingmar Rentzhog som precis kommit hem från en klimatkonferens i Denver med Al Gore. Anna och Ingmar diskuterar klimathoten och dess konsekvenser, inte minst hur det påverkar vår världs ekonomi och vilka typer av investeringar man kan välja framför olja. Feminvest Direkt gästas av bolaget Hybricon som utvecklar och tillverkar världens mest energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik.

Feminvest Direkt #2 - Marknadstrender & Dividend Sweden  

Feminvest Direkt #2 - Marknadstrender & Dividend Sweden by Feminvest podcast

Feminist EP 33 – Nya tider  

Feminvestpodden går mot nya tider då vi i veckans avsnitt tar farväl av före detta projektledare Annou Bergfelt och välkommen till nya projektledare Anna Svahn. Från och med nästa vecka tar Anna över Feminvestpodden vilket resulterar i ett tillbakablickande och nostalgiskt avsnitt. Anna presenterar sig och delar med sig av varför hon tycker det är viktigt att främja kvinnligt sparande samt hur planerna för 2017 ser ut. Vi får även veta hur aktiv hon är på börsen, varför hon tror på långsiktighet och hur hon ser på risk. Annou berättar istället om sin tid på Feminvest och vad som har varit allra bäst med både nätverket och podden. Fokus i veckans avsnitt är Feminvests stora investerarträff för kvinnor som sker på internationella kvinnodagen den 8 mars. Eventet var otroligt lyckat under förra året och vi hoppas därför på samma succé i år. I podden berättar vi mer om vad som kommer att hända där, vilka som kommer dit och vilka områden vi valt att fokusera på.

Feminvest EP 32 - Utdelningsinvesteringar och Invent Medic  

Utdelningsinvesteringar är ett ämne som blir mer och mer uppmärksammat och är även ett av de områden som vi får allra flest frågor kring. Många människor lever idag helt på utdelningar vilket fler förstås är intresserade av att göra. Idag pratar vi därför om utdelningsinvesteringar och hur man bör tänka kring detta. Varför är det bra att investera i bolag med hög utdelning och vad är det specifikt man bör titta på när man bygger en utdelningsportfölj? Vi lyfter även ett par stabila utdelningsbolag både i och utanför Sverige. Dagens gäst är Karin Bryder, vd och utgivare på Invent Medic. Bolaget forskar inom kvinnosjukvård och hälsa, en marknad som växer och blir större i takt med att kvinnor i högre utsträckning blir medvetna om att det finns hjälp att få. Karin berättar om den nyss framtagna produkten TVS, en unik produkt som på ett enkelt och icke-kirurgiskt sätt är tänkt att hjälpa kvinnor att behandla ansträngnings-inkontinens. Dessutom delar Karin med sig av hur hon tog sig an uppdraget att finansiera Invent Medic, varför de gick in på aktietorget och vad de har för strategi.

Feminvest EP 31 – Bitcoin och affärsängeln Anette Nordvall  

Idag pratar vi om Bitcoin, ett växande fenomen som många har hört talas om men upplever som ett riskabelt investeringsalternativ. Vad är Bitcoin och hur fungerar det? Var handlar man med bitcoins? Vi benar ut begreppet och pratar om vilka för- och nackdelar som kan finnas med detta innovativa betalningssystem. Dagens gäst är affärsängel Anette Nordvall som är även en av Sveriges mäktigaste tech-investerare. Anette beskriver hur det är att jobba professionellt med att investera i tekniska bolag samt att vara en del av Stockholms affärsänglar. Hon berättar även om sitt projekt DayOne Response, och en av hennes hjärtefrågor, vatten. Slutligen delar Anette med sig av viktiga egenskaper som krävs för att bli en bra investerare, missa inte det!

Feminvest EP 30 - Är du tillräckligt medveten?  

I veckans avsnitt taggar vi inför Nordnet Live och pratar om marknadspåverkan i form av OTM och insiderbrott. Det finns idag de som går in för att påverka börsen och vi poängterar därför vikten av medvetenhet kring vad man skriver och var gränsen för brott faktiskt går. Vi upplyser även om varför det är viktigt att alltid göra sin egen analys oavsett vem man talar med. Dagens gäst är Arne Talving, även känd som Kavastu, som berättar om sin resa från att han som ung kom i kontakt med aktier för första gången. Han delar med sig av tips och strategier och förklarar vilka egenskaper man bör ha som investerare.

Feminvest EP 29 - Så här handlar svenskar på börsen  

Idag delar vi med oss av kunddata från Nordnet för att spegla kundernas beteende och ge inspiration och input på vad som köps och säljs, vad som händer i handeln och vad man äger just nu. I podden avslöjas bland annat topp 3 handlade bolag 2016! Vi spekulerar kring färska rapporter samt hur högaktuella USA påverkar våra svenska bolag. Dessutom får du reda på hur läget ser ut på den amerikanska aktiemarknaden. Dagens gäst är Andra Farhad som berättar hur hennes intresse för aktier väcktes redan vid 15 års ålder, hur hennes företag Börshajen kom till och vad de arbetar med. Andra berättar även om sina strategier när det kommer till aktiehandel och hur det är att vara utländsk ung tjej i finansbranschen. Avslutningsvis avslöjar Andra sina allra bästa tips till Feminvestpoddens lyssnare!

Feminvest EP 28 - Fondsparande  

Hur mäter man risk på fonder? Hur minskar du urvalet när du ska lägga upp ditt fondsparande? I denna veckas avsnitt pratar vi om de olika fondtyperna och hur du på bästa sätt lägger upp ditt fondsparande. Du kommer att få lära dig hur man använder den sjusiffriga riskskala som används för fonder. Vi förklarar också skillnaden mellan investmentbolag och fonder, samt mycket mer. Veckans gäst är ingen mindre än Charlotte Stjerngren, redaktör och programledare på EFN börslunch. Vi följer med Charlotte i hennes resa från en av få kvinnliga analytiker på Carnegie under IT-yran tills hon nu startat upp och leder EFN:s lunchsändning. Hur aktiesparar Charlotte? Vad är hennes tips för att komma igång?

Feminvest EP 27 – Börsåret 2017  

I dagens poddavsnitt pratar Eva och Annou om hur börsåret 2017 har börjat och spekulerar om utvecklingen framåt. Hur påverkar Trumps expansiva penningpolitik börsen? Många analytiker ser väldigt positivt på börsen just nu men är det verkligen befogat? Vad tror vi om räntorna, kommer de att gå upp? Vilka fler faktorer behöver man vara uppmärksam på nu i början på 2017 när det gäller vårt sparande? Vi gästas av Marcus Hernhag som är aktieskribent och författare till 2 populära böcker om aktiesparande. Vi pratar bland annat om hur hans dagar kan se ut och hur går det med hans egen aktieportfölj. Hur gick hans aktier förra året? Självklart får vi hans bästa tips för ett lyckat aktiesparande.

Feminvest EP 26 – Hjärnan och sparande  

Välkomna tillbaka till Feminvestpodden! Årets första avsnitt 2017 kickar vi igång med temat "Kom igång med ditt sparande". Eva Trouin och Annou Bergfelt gästas av hjärnforskaren Elin Helander. De pratar om hur hjärnan påverkar vårt sätt att se på sparande. Att spara pengar kan vara en kamp mellan ditt nuvarande jag och ditt framtida jag, där det nuvarande har all makt. Varför kan det vara så svårt att komma igång? Hur ska man göra för att hålla sina nyårslöften och mål? Och hur spelar den sociala aspekten in, såsom sociala nätverk och grupper på Facebook? Vidare pratas det även om hur det fungerar när man tänker på sin pension. Helt enkelt går de igenom konkreta tips om hur du ska göra för att komma igång och hålla dina mål.

Feminvest EP 25 - Starka finansprofiler  

Dagens avsnitt handlar om starka finansprofiler. Eva och Annou diskuterar såklart Warren Buffert som är en av världens kändaste finansprofiler. Hans syfte är att folk ska förstå ränta på ränta-effekten och han har en tydlig buy and hold-strategi. De kikar även på några av innehaven i Warren Buffetts investmentbolag Berkshire. De pratar även om forskaren Barbara Stewart som ligger både Nordnet och Feminvest nära, som intresserar sig för kvinnors relation till ekonomi och hur det skiljer sig mellan kvinnor och män. Dagens gäst är finansprofilen Gottodix, som bland annat bloggar på Nordnetbloggen. Han berättar om hur han blev ”Gottodix” och hur en vanlig dag ser ut för honom. Han går igenom och reflekterar över 2016, och vad han tror om 2017. Självklart berättar han vilken marknad och bransch han tycker är intressant just nu.

Feminvest EP 24 – Rapportider  

I dagens avsnitt pratar vi om rapporter och hur man ska tänka kring det. Kvartalsvis rapporterar bolag hur det har gått och vad man jobbar på. Vad händer när rapporterna kommer ut och vilka faser går kursen igenom då? Vad innebär insiderhandel? Hur ska man som privat investerare reagera i rapporttider – ska man köpa eller sälja? Dagens avsnitt gästas av Unga aktiesparares vd Philip Scholtzé som är en nörd på aktier och privat ekonomi. Han går igenom vilka trender som finns just nu hos unga och sparande. Philip berättar även hur man kan dra liknelser mellan börsen och medlemsantalet hos UA, såsom när den senaste börskraschen var. Självklart delar han även med sig av sitt viktigaste tips!

Feminvest EP 23 – Frågor & svar  

Denna veckas avsnitt är något annorlunda då Eva och Annou bara svarar på frågor från er läsare. Vad kan man använda sig av för verktyg för att hitta andra strategier? Vad är skillnaden mellan en daytrader och swingtrader? Tar daytraders ut lön varje månad? En annan fråga handlar om hur man upptäcker nya bolag? Vad ska man titta på när man analyserar mindre bolag? Eva berättar även hur hon investerar och vad hon har för strategi. Dagens gäst är Sarah Ali som är 26 år och brinner för aktier. Idag arbetar hon som daytrader – och självklart berättar hon hur en vanlig dag ser ut. Hon berättar även hur hennes intresse kom till. Vad har hon för strategi? Och hur många bolag har hon i sin portfölj som hon tradear med?

Feminvest EP 22 - Barnspara smart och med kontroll  

Den här veckan pratar Eva och Annou om barnsparande. Hur ska man tänka, vilken sparform ska man välja och vilka placeringar passar bäst för långsiktigt sparande? Eva själv vurmar för kapitalförsäkring, där hon sätter av pengar i eget namn för sina båda söner. Gärna lite mer risk, eftersom barnsparande är långsiktigt. Gäst i veckans program är Helena – en helt vanlig mamma som rattar sparande för både egna och andras barn. Helena kör en klassisk köp och behåll-strategi och investerar bara i bolag som hon själv förstår och tror på – på lång sikt.

Feminvest EP 21 - Få koll på din pension  

Den senaste veckan har varit riktigt händelserik. Denna vecka fokuserar Eva och Annou på din framtida lön – pensionen. Eva förklarar hur du kan få hjälp att ta reda på vad du har och var du har tjänstepension samt hur du ska göra för att samla den på ett ställe. De går även igenom konkret hur själva processen går till. Vad är en bra pension och vad ska man titta på? Och vilka frågor ska man ställa till sina arbetsgivare? Dagens gäst är Ewa som har över 20 års erfarenhet som aktiv investerare. Hon har länge arbetat med trading och är teknikintresserad. Vad har hennes utmaningar varit i karriären hittills? Vad har hon för investeringsstrategi? Vad har varit hennes bästa och sämsta investering? Hon berättar bland annat vad som gjorde att hon fick 10 000 % avkastning på en dag.

0:00/0:00
Video player is in betaClose