Feminvest podcast

Feminvest podcast

Sweden

Podcast by Feminvest podcast

Episodes

Feminvest Direkt #20 - Jessica Löfström Och Fastighetsinvesteringar  

I avsnitt #20 av Feminvest Direkt gästas Anna Svahn av Jessica Löfström. Jessica är grundare och VD till bolaget ExpanderaMera, ett bemanningsföretag inom byggbranschen. Vi pratar om den brokiga vägen hit och om hur Jessica investerar. Veckans avsnitt sponsras av Odin fonder. Letar du efter en aktiv fondförvaltare som har sunda värderingar och en dokumenterat framgångsrik investeringsmodell till en marknadsmässig prissättning? Då ska du titta lite extra på veckans sponsor ODIN Fonder. Läs gärna mer om dem på deras hemsida odinfonder.se eller följ dem på Twitter och Linkedin på ODIN Fonder Sverige där de delar med sig av sin kunskap om bolagen de investerar i och fondmarknaden. Deras investeringsstrategi har gett resultat och deras Sverigefond utsågs till näst bästa Sverigefond av Privata Affärer år 2016. Deras marknadschef Jessica Walter har tidigare gästat Feminvest Direkt, nämligen avsnitt nummer 12, har ni inte sett eller lyssnat på det – så gör det!

Feminvest Direkt #19 - Diversifiera Med Syding  

I första avsnittet av Feminvest Direkt efter sommaruppehållet är Mikael Syding tillbaka i studion. Anna och Micke diskuterar diversifiering i olika tillgångsslag, toppsignaler på börsen och om marknaden är högt värderad. Vi reder dessutom ut begrepp som "money on the sideline", vad det innebär att försöka timea marknaden och hur man som småsparare kan tänka rent praktiskt om de själva vill utöka sin portfölj med andra innehav.

Feminvest Direkt #18 - Att Vara Man Eller Kvinna I Finansbranschen Och Lyssnarfrågor  

I säsongens sista Feminvest Direkt tar Anna med sig Karl-Mikael Syding till stuidon. Syding har tidigare arbetat som hedgefondförvaltare på Futuris för Brummer men bestämde sig för att sluta för ett par år sedan. Nu är han tillsammans med Ludvig Sunström programledare för podden 25 minuter där de diskuterar både personlig utveckling men även en hel del finans. Anna och Karl-Mikael diskuterar hur det är att vara man och kvinna i finansbranschen men svarar även på lyssnar- och tittarfrågor som kommit in. Avsnittet sponsras av Odin Fonder som är en aktiv fondförvaltare. Jessica Walter från Odin har tidigare gästat Feminvest Direkt och berättade då om fördelarna med aktiv förvaltning samt att Odins Sverigefond blivit utsedd som Sveriges näst bästa aktiefond av Privata Affärer år 2016.

Feminvest Direkt #17 – Crowdlending Med Kameo  

I det sjuttonde avsnittet av Feminvest Direkt är Vanja Eriksson, VD för Kameo, på plats i studion. Vanja och Anna diskuterar begreppet crowdlending, fördelarna med att koppla ihop investerare och företag som söker kapital samt om fastighetsmarknaden, både i Sverige i Norge.

Feminvest Direkt #17 - Crowdlending Och Kameo  

I det sjuttonde avsnittet av Feminvest Direkt är Vanja Eriksson, VD för Kameo, på plats i studion. Vanja och Anna diskuterar begreppet crowdlending, fördelarna med att koppla ihop investerare och företag som söker kapital samt om fastighetsmarknaden, både i Sverige i Norge.

Feminvest Direkt #16 - Peer - To - Peer Och Lendify  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt gästas Anna av Lendify och deras Chief Investor Relations Officer, Erika Eliasson. Anna och Erika diskuterar hur Lendify kopplar ihop låntagare med investerare, hur Lendify tillgängliggjort räntemarknaden och utmanar bankerna på lånesidan. Dessutom är Lendify helt okorrelerat till börsen vilket gör att du som investerare kan investera i lån till privatpersoner som om man väljer en lång löptid kan ge en avkastning på 8 % per år. Anna och Erika pratar också om vem det egentligen är man lånar ut pengar till och vad som händer med en investering om låntagaren inte betalar sina lån.

Feminvest Direkt #15 - Om kvinnligt entreprenörskap och Style By Mouche  

Feminvest Direkt och Anna gästas av Johanna Silver som driver bolaget Style By Mouche och berättar om hur de med hjälp av The Apartment vilket fungerar som deras showroom idag lyckats skapa en verksamhet som kapitaliserar på varje del av bolaget. Johanna berättar om sin resa med Mouche och hur de arbetar för att ha så små lager som möjligt av de kläder och accessoarer som de säljer och hur de till och med säljer färgen på väggarna.​

Feminvest Direkt #14 - Diversifiera Med Råvaror  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna och Emelie råvaror som alternativ placering i portföljen. Anna avslöjar att hon äger guld men också är intresserad av att titta närmre på kakao och går igenom vad det betyder att man handlar med en standardiserad produkt och inte fysiska råvaror. Emelie är nyfiken på varför man handlar med boskap som commodity och myntar begreppet ”piggish” som komplement till bullish och bearish.

Feminvest Direkt #13 Hållbarhetsguide På Börsen  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt går Anna och Emelie igenom Nasdaqs nya hållbarhetsguide ESG. De diskuterar fördelarna för de mindre bolagen som tidigare inte hållbarhetsrapporterat men nu får visa att de kan sättas på kartan som hållbara bolag på börsen. Anna och Emelie går dessutom även igenom begreppet ”hållbarhet”. Vad är egentligen hållbara investeringar och vad bör man tänka på som investerare om man vill investera hållbart?

Feminvest Direkt #12 - ODIN Fonder  

I det tolfte avsnittet av Feminvest Direkt, gästas vi av Jessica Walter från Odin fonder. Jessica Walter har en lång historia i fondbranschen och över 10 års erfarenhet av att vara kommunikations- och marknadschef. I veckans avsnitt diskuteras aktiv förvaltning, odinmodellen och transparens hos Odin. Odin fonder är veckans sponsorer. De är en av nordens ledande fondförvaltare och erbjuder idag tio olika fonder på den svenska marknaden.

Feminvest Direkt #11 - Börsnoteringar Och Panion Animal Health  

I det elfte avsnittet av Feminvest Direkt är Emelie Lundgren från Nyhetsbyrån Direkt tillbaka i studion och diskuterar börsnoteringar. Både 2015 och 2016 var rekordår och mycket talar för att även 2017 kommer att slå rekord i antal noteringar på börsen. Veckans sponsor är Panion Animal Health vilka ska noteras under juni. Panion utvecklar djurläkemedel, just nu med fokus på hundepilepsi, och vi får förutom att träffa Lars Thunberg från Panion även träffa en liten fyrbent gäst som är på plats i studion.

Feminvest Direkt #10- Fastighetsinvesteringar, Tessin och ett erbjudande från Börsdata  

I tionde avsnittet av Feminvest Direkt har Feminvests Anna Svahn besök av Tessins VD Jonas Björkman. De diskuterar fastigheter som investering, fördelarna med en historiskt sett stabil utveckling men problematiken med höga trösklar i form av stor kapitalinsats. Veckans sponsor Tessin har dock lösningen på sistnämnda och arbetar med crowdfunding av fastighetsprojekt via sin plattform. I slutet av avsnittet får vi dessutom besök av Börsdata som lämnar ett erbjudande till Feminvests medlemmar, missa inte det!

Feminvest Direkt #9- Fondavsnitt  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna Svahn och Emelie Lundgren fonder. Hur väljer man egentligen rätt fond och vad bör man tänka på när det kommer till avgifter? De diskuterar också olika risknivåer i fonder, hur man ska tänka beroende på vilken sparhorisont man har och fördelarna med aktiv förvaltning.

Feminvest Direkt #8 - Börshandlade Produkter Och Vontobel Del 2  

I Veckans avsnitt av Feminvest Direkt fortsätter Anna Svahn och Mikaela Hildén från Feminvests sponsor Vontobel att diskutera börshandlade produkter och går igenom Mini Futures, Knock Out Warranter och Bull & Bear. Vi svarar på frågorna hur man kan tjäna pengar i både upp- och nedåtgående marknader samt andra möjligheter och risker som finns med hävstångsprodukter.

Feminvest Direkt #7 - Vontobel Och Börshandlade Produkter  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna börshandlade produkter tillsammans veckans sponsor Vontobel och Mikaela Hildén. Anna och Mikaela går igenom begreppet hävstång och hur man kan använda det som komplement i sin portfölj för att maximera avkastningen.

Feminvest Direkt #6 - Läkemedelsbolag Och Diamyd Medical  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna Svahn och Magnus Bernet, reporter från Nyhetsbyrån Direkt med fokus på hälsovård, läkemedelsbranschen och går igenom de olika faserna under läkemedelsutveckling. Veckans sponsor är Diamyd Medical och VD Ulf Hannelius är i studion och berättar om Diamyd och deras två läkemedelskandidater och var i utvecklingen de befinner sig.

Feminvest Direkt #5 - Om Diversifiering, Med Framtidsfeministen Som Gäst  

I detta avsnitt av Feminvest Direkt pratar Anna och Annou om andra typer av tillgångsslag än aktier och tar upp både räntor och råvaror som exempel. Hur kan man diversifiera sin portfölj utöver aktier? Veckans gäst är ingen mindre än Sandra Lindqvist, mer känd som Framtidsfeministen, som är på plats och pratar om sin jämställdhetsportfölj, vilka kriterier utöver jämställdhet hon tittar på när hon väljer ut bolag och vad hon ska göra med en del av kapitalet i sommar.

Feminvest Direkt #4 - Fokus På Hälsa, Oncology Venture På Plats I Studion  

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt fortsätter Anna och Ingmar diskussionen om klimathoten och dess påverkan på den globala hälsan. Vad gör egentligen luftföroreningar med vår befolkning och hur påverkar det ekonomin? Veckans gäst är Oncology Venture Sweden som använder sig av en screeningteknologi för att matcha cancerpatienter med rätt läkemedel för att öka verkningsgraden.

Feminvest Direkt #3 - Klimathot & Hybricon  

Feminvest Direkt gästas av Laika Consultings VD Ingmar Rentzhog som precis kommit hem från en klimatkonferens i Denver med Al Gore. Anna och Ingmar diskuterar klimathoten och dess konsekvenser, inte minst hur det påverkar vår världs ekonomi och vilka typer av investeringar man kan välja framför olja. Feminvest Direkt gästas av bolaget Hybricon som utvecklar och tillverkar världens mest energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik.

Feminvest Direkt #2 - Marknadstrender & Dividend Sweden  

Feminvest Direkt #2 - Marknadstrender & Dividend Sweden by Feminvest podcast

0:00/0:00
Video player is in betaClose