Fighterpodden - En podd om kampsport

Fighterpodden - En podd om kampsport

Sweden

Fighterpodden innehåller allt som rör kampsport – bättre, smartare, roligare. Och alltid med nya spännande gäster. Varannan vecka kör vi – streama eller ladda ner avsnitten här! Frågor, kommentarer, ris & ros? Kontakta oss på fighterpodden@fightermag.se

Episodes

Avsnitt 23 - Kalle Albrektsson - En svensk samuraj  

Fighterpodden gästas denna gång av MMA-proffset Kalle Albrektsson som berättar om sin karriär i Japan, sin livsfilosofi och mycket mer. Simon Kölle går igenom vad hänt senaste tiden och vad som komma skall inom kampsportsvärlden. Hans Wiklund levererar visdom tillsammans med programledaren Mårten Söderström.

Avsnitt 22 - Mayweather vs McGregor  

Fighterpodden är tillbaka efter sommaruppehållet! Höstsäsongen 2017 inleds med att Mårten Söderström, Hans Wiklund och Simon Kölle summerar sommarens kampsportshändelser och därefter främst diskuterar pengamatchen mellan Floyd Mayweather & Conor McGregor. Programledare Mårten Söderström

Avsnitt 21 - Madeleine Vall - Sveriges Amazon i Wonder Woman  

Fighterpodden avslutar säsongen med att träffa kamposportslegendaren och Hollywoodaktuelle Madde Wall Beijner. Även kampsportsnyheter och mycket annat med Simon Kölle. Programledare Mårten Söderström.

Avsnitt 20 - George Sallfeldt & Jack Hermansson  

Fighterpodden får besök av George Sallfeldt som berättar om hur UFC kom till Sverige, om planerna för MMA i OS och mycket mer. Hans Wiklund och Jack Hermansson visar sig båda två vara fiskefantaster och Simon Kölle berättar om det aktuella inom kampsportsvärlden. Programledare är Mårten Söderström

Avsnitt 19 - Jack Hermansson & UFC Fight Night  

Fighterpodden återvänder och Jack Hermansson gästar programmet mitt under sitt 17 maj firande för att dela med sig av sina tankar kring hans förra match och naturligtvis förväntningarna inför UFC Fight Night i Globen, Stockholm. Simon Kölle går igenom nyheter inom kampsportsvärlden - både vad som varit och vad som komma skall. Programledare är Mårten Söderström och bisittare är Johan Halldin.

Avsnitt 18 - Magnus "Jycken" Cedenblad  

Fighterpodden återvänder efter påskledighet och semestrar och tar en djupgående samtal med UFC-fightern Magnus "Jycken" Cedenblad. Jycken berättar i detalj på ett ovanligt avskalat och ärligt sätt om sin fightingkarriär, skadorna, planerna inför framtiden och Jycken berättar dessutom när han kommer att gå nästa match. Simon Kölle går igenom den omfattande flora av händelser inom kampsportsvärlden som skett den senaste tiden och blickar framåt Programledare är Mårten Söderström.

Avsnitt 17 - Simon Sköld & Zebastian Kadestam - Superior Challenge - Fighterpodden  

Superior Challenge 15 närmar sig med stormsteg och Fighterpodden gör en Superior-special inför galan den 1 april. I studion har vi de sålunda gästerna Zebastian Kadestam, Simon Sköld och Papy Abedi – alla tre Superior-aktuella! Kampsportsnyheter och mycket mer avhandlas av den eminente (och snart 40-årige) Simon Kölle uppbackad av programledarna (och åldermännen) Hans Wiklund och Mårten Söderström.

Fighterpodden Special - 1 timme med Stefan Stenudd  

Fighterpoddens och Fightermags Simon Kölle satt ner i en timme drygt med Svenska Budo & Kampsportsförbundets förre ordförande Stefan Stenudd som exklusivt talar ut om sin tid i förbundet. Stefan håller inte igen utan sågar både vid fotknölarna och hyllar. Ett måste för alla er som är intresserade av hur det är behind the scenes inom svensk kampsport.

Avsnitt 16 - Steven Antoniou & Magnus Hansson - Nordic Open i BJJ - Fighterpodden  

I den här veckans Fighterpodden fokuserar vi helt på BJJ inför den tionde upplagan av Nordic open. Vi ringer Ricard Carneborn på Nacka Dojo och stämmer av läget inför helgens tävling. Som alltid får du också dom senaste kampsportsnyheterna med Simon Kölle. Gäster är Steven Antoniou, landslagstränare och huvudinstruktör på Poseidon BJJ, och Magnus Hansson, Sveriges enda svartbälte i 10:th planet ju-jutsu under Eddie Bravo. Obs! Podden är extra lång då diskussionerna blev livliga och ingen ville sluta prata om allt från regelsystem till OS i BJJ och kvaliteten på MMA fighters ground game. Programledare Mårten Söderström och Hans Wiklund.

Avsnitt 15 - Costas Muteba-Mbumba & SM i Thaiboxning 2017  

I avsnitt 15 av Fighterpodden har vis Tema SM i Thaiboxning. SM i den populära sporten Thaiboxning pågår för fullt i Stockholm och podden får besök av favorittippade Constantino Costas Muteba-Mbumba. Jonathan Broberg på Svenska Budo & Kampsportsförbundet ger sin syn på SM och sporten Thaiboxning. Som vanligt går Simon Kölle in på det senaste inom kampsport. Hans Wiklund är tillbaka som programledare tillsammans med Mårten Söderström.

Avsnitt 14 - Paul Nilssen & Oscar "The Golden Boy" Ahlin  

I avsnitt 14 av Fighterpodden har vi äntligen Tema Boxning. Varför är damboxning så stort i Sverige? Vem är den just nu bästa boxaren i världen? Borde boxning ha mindre handskar? Och har Oscar Ahlin planer på att gå över till MMA? Dessa och många andra frågor reder vi ut i det här avsnittet av Fighterpodden. Gäster är boxningsfantasten och sportkommentatorn Paul Nilssen och den talangfulla proffsboxare Oscar "The Golden Boy" Ahlin. Och som alltid dom senaste kampsportsnyheterna med Simon Kölle. Programledare Mårten Söderström

Avsnitt 13 - Patricia Axling & Fernando Gonzalez - Muay Thai  

Fighterpodden gästas denna gång av VM/EM/SM-mästarinnan Patricia Axling som berättar om Idrottsgalan och hennes galna schema, men också av MMA-stjärnan Fernando Gonzalez som går en tuff match mot norske Mohsen Bahari snart. Som alltid pratar Simon Kölle Kampsportsnyheter och programledare är Mårten Söderström.

Avsnitt 12 – Hamza Bougamza - Ortens favorit  

Fighterpoddens första avsnitt 2017 gästas av ortens favorit Hamza Bougamza som berättar om planerna och relationen till sin legendariske tränare. Vi snackar också med svenska MMA-stjärnan Pannie som befinner sig i Kansas och gör sig redo för en batalj i Invicta. Som alltid berättar Simon Kölle om de senaste kampsportsnyheterna och programledare är Mårten Söderström.

Avsnitt 11 – Summering av 2016: Smockor och klappar  

I årets sista Fighterpodd gästas vi av MMA-fightern och europamästaren Rostem Akman som nu tar steget från amatör till proffs. Simon Kölle tar förklarar UFCs nya poängsystem som lanseras under 2017. Dessutom snackar vi nyheter, året som gått och lyssnar på highlights. Programledare är Mårten Söderström.

Avsnitt 10 – Rodrigo Silva & Abdou Karim Chorr - Muaythai - Fighterpodden  

Fighterpodden besöks av två starka thaboxninsprofiler: Rodrigo Silva - en av arrangörerna bakom thaiboxnings-SM, samt den hårtslående thaiboxaren och ”Rumble Of The Kings”-aktuelle Abdou Karim Chorr. Som alltid berättar Simon Kölle om de senaste kampsportsnyheterna och programledare är Mårten Söderström och Hans Wiklund.

Avsnitt 9 – Emad Omran & BJJ: Från avancerad motion till världsframgångar  

I det här avsnittet av Fighterpodden fokusererar vi lite extra på Swedish Open i BJJ och pratar med Martin Janson som är en av arrangörerna. Vi ringer också Jack Hermansson i Sao Paulo och stämmer av läget inför hans nästa UFC match. Veckans gäst i studion är BJJ fightern Emad Omran. Dessutom får du dom senaste kampsportsnyheterna med Simon Kölle. Programledare Mårten Söderström och Hans Wiklund.

Avsnitt 8 – Chago Rodriquez Segura och Arto Alahäivälä om Tae kwon do  

I det här avsnittet av Fighterpodden pratar vi om Tae Kwon Do. En kampsport som senaste åren har haft stora interna stridigheter. Gäster är Grandmaster Chago Rodriquez Segura och Arto Alahäivälä. Vi frågar oss hur Sverige har kunnat falla från den absoluta eliten till jumboplats? Varför finns det ITF och WTF? Vilken koppling har egentligen Chago till den omskrivna ”Örnligan”? Och mycket mer. Dessutom får du dom senaste kampsportsnyheterna. Programledare Mårten Söderström och Simon Kölle samt bisittaren Johan Halldin.

Avsnitt 7 – Patricia Kazemierzak & Eddy Bengtsson - Brottning & Bjj - Fighterpodden  

I detta avsnitt gästas vi av Patricia Kazemierzak (Bronsmedaljör EM i BJJ 2016) och vi ringer upp Eddy Bengtsson (Guldmedaljör i veteran-VM i brottning). Vi pratar även som vanligt om de senaste och kommande kampsportshändelserna i Sverige och Världen. Josefin Strang från Fighter Magazine är bisittare och programledare är Mårten Söderström och Hans Wiklund.

Avsnitt 6 – Papy "Makambo" Abedi & Simon Sköld - Superior Challenge Special - Fighterpodden  

I detta avsnitt är MMA-veteranerna Papy "Makambo" Abedi och Simon #The Gentleman” Sköld på plats i studion med anledning av deras kommande fighter på Superior Challenge 14. Vi pratar också om Swedish Open i Karate och som vanligt snackar vi om de senaste kampsportshändelserna med Simon Kölle. Självklart fokuserar vi lite extra på helgens stora event - matchen mellan Lina Länsberg och Chris Cyborg. Programledare Mårten Söderström och Hans Wiklund.

Avsnitt 5 – HEMA: Historisk fäktning i nutid - Fighterpodden  

Hema är kanske den snabbast växande kampsporten just nu. I det här avsnittet tittar vi närmare på vad Hema är och hur man tränar? Vi känner på vapen i studion och förklarar historien bakom Hema. Gäster är SM vinnaren Kristofer Stanson, och Björn Carlander sekreterare i Sthlm Hema. Dessutom senaste veckans kampsportshändelser. Programledare Mårten Söderström.

0:00/0:00
Video player is in betaClose