FikaPodden

FikaPodden

Sweden

Här diskuteras allt från vardagliga saker så som vänner, skola och känslor till spännande, aktuella happenings. Välkomna till FikaPodden med Saga och Matilda

Episodes

9. Kärlekens dag och möte med Bieber  

Antingen älskar du den eller så hatar du den... Dagen för alla hjärtan är här och vi får höra tjejernas sanningar kring den kärleksfulla dagen! En önskan om att det borde läggas ner kommer upp och vi ställer oss frågan- är det överskattat PR jippo?

8. Kompisar eller vänner?  

I det 8:onde avsnittet får ni ta del av tankar och allmänt prat om vänskap. Att göra slut med sin vän? Var går gränsen för hur många vänner man kan ha? Vi tar oss an det en så kallad "Friendship tag", får reda på hur pass väl Matilda och Saga egentligen känner varandra och sist men inte minst... Vem kollar egentligen på Mello?

7. Den normbrytande generationen (trakasserier, feminism och ofredande)  

Den normbrytande generationen är här och i dagens avsnitt diskuteras det vilt kring ämnena sexuella trakasserier, ofredande och feminism. Detta gör vi med en speciellt gäst som delar med sig av egna erfarenheter och kunskap, feministen Wilma Wikland.

6. Att hitta sig själv och bättre självkänsla  

När hittar man sig själv och hur? Är det så lätt som man kan tro? I dagens avsnitt diskuterar vi ämnet "att hitta sig själv", vi delar med oss av erfarenheter samt tips och knep för bättre självkänsla. Att Saga är beroende av Twitter är ingen överraskning men Matilda som skatergirl? Vi tar upp inspirerande böcker och Fredrik Eklund kommer upp igen..

5. Facebook Depression och telefonberoende  

Finns det verkligen något som heter Facebook depression? Och vem är framtidens mäklare? Baksidan av sociala medier läggs ofta i glömska men i dagens avsnitt lyfter vi fram konsekvenserna av dagens teknik och blottar det dåliga. Tillsammans med allvar delar vi med oss av skratt, mjölk och vatten samt våra tankar kring telefonberoende.

4. Fördomar och Instagram torskar  

Varför har nästan alla människor fördomar... Och vad är största avtändarna när det kommer till upplagda bilder? Idag pratas det om förutfattade meningar, definitionen av att 'judge a book by its cover' och sociala vs. blyga personer.

2. God Jul (?) och isbad  

Varför är släkten alltid värst? Dags för FikaPoddens första julavsnitt! Matilda förklarar varför man inte kollar på Kalle Anka på julafton och Saga berättar om den gången hon tog ett isbad...

3. Caitlyn Jenner & nyårslöften  

Årsresumé av det fantastiska året 2015. Men vad har varit bäst? Saga tycker till om Caitlyn Jenner och berättar om sitt andra hemland. Men varför får Matilda panik? Häng med och lyssna på sista FikaPodden för 2015 och förbered er på vad 2016 erbjuder!

1. Introduktion  

Allra första avsnittet! YAY! I denna podd diskuterar Saga & Matilda allt mellan liv och död. Från vardagliga ting så som känslor, skola och vänner till både nyheter och oväsentliga happenings. Häng med på vår känslomässiga bergochdalbana- Välkomna till FikaPodden!

0:00/0:00
Video player is in betaClose