Filmfrelst

Filmfrelst

Norway

Fanatiske samtaler om film

Episodes

Filmfrelst 237: Kinosommeren 2016  

Vi disukterer sommerens kinotilbud. Er 2016 en særlig svak årgang?

Filmfrelst 236: «Under sanden»  

I denne episoden velger vi å løfte frem sommerens mest oppskakende filmopplevelse - som er Danmarks Oscar-kandidat.

Filmfrelst 237: «Under sanden»  

I denne episoden velger vi å løfte frem sommerens mest oppskakende filmopplevelse - som er Danmarks Oscar-kandidat.

Filmfrelst 235: «Et helt halvt år»  

I denne episoden diskuterer vi et av årets mest populære filmer - adaptasjonen av Jojo Moyes' bestselger «Et helt halvt år»

Filmfrelst 234: «Game of Thrones» sesong 6 – episode 7, 8 og 9  

Det nærmer seg slutten av sesong 6, og vi kjører podkastsamtale om drager, bastarder og valyrisk gummi.

Med Karsten Meinich, Eric Vogel og Martin Sivertsen.

Filmfrelst 233: Hodor  

Vi har kommet halvveis inn i sjette sesong av «Game of Thrones», og benytter anledningen (som om vi trenger noen!) til å lufte våre midsesong-tanker om den umåtelige populære Fantasy-serien.

I denne episoden er det Eric Vogel (Tordenfilm), Thor Joachim Haga (Montages) og Martin Sivertsen (Montages) som slår hodene sammen for å diskutere liv og røre i Westeros.

God lytting!

SPOILER WARNING: Dersom du ikke skjønner tittelen på denne Filmfrelst-episoden, bør du ikke høre på den!

Filmfrelst 232: Film og transmedia  

Filmfrelst får besøk av produsent Christian Falch, teknologi-entusiast Elin Festøy og regissør Håvard Bustnes. Utgangspunktet for samtalen er hvordan tradisjonell film kan samspille med andre uttrykksformer.

Filmfrelst 231: Cannes 2016 – Paul Verhoevens «Elle»  

I denne episoden tar vi Paul Verhoevens comeback, «Elle», i nærmere øyesyn - en film som veksler mellom ulike toner og sjangere i et forrykende tempo.

Filmfrelst 230: Vi oppsummerer Cannes 2016 – del 2 (prisutdelingen)  

Cannes 2016: I denne andre delen av vår festivaloppsummering på Filmfrelst tar vi for oss årets prisvinnere i Cannes, inkludert Ken Loachs Gullpalme-vinner «I, Daniel Blake». Som mange andre er vi forbauset over juryens avgjørelser.

Filmfrelst 229: Vi oppsummerer Cannes 2016 – del 1  

I denne episoden oppsummerer vi årets hovedkonkurranse i Cannes med den danske filmkritikeren Christian Monggaard (Information)

Filmfrelst 228: Cannes 2016 – Andrea Arnolds «American Honey»  

Cannes 2016: I denne festivalepisoden diskuterer vår Cannes-delegasjon Andrea Arnolds oppvekst-road movie «American Honey» – en sterk kandidat til årets Gullpalme.

Filmfrelst 227: Cannes 2016 – Park Chan-wooks «The Handmaiden»  

Cannes 2016: I denne festivalepisoden diskuterer Montages-redaksjonen sørkoreanske Park Chan-wooks («Oldboy») forførende, intrikate mesterstykke «The Handmaiden» («Agassi»).

Filmfrelst 226: Cannes 2016 – Bruno Dumonts «Ma Loute» og Alain Guiraudies «Rester vertical»  

Cannes 2016: I årets første Cannes-episode fokuserer vi på to franske filmer fra hovedkonkurransen. Med Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga.

Filmfrelst 225: Game of Thrones, sesong 6 - ep. 2 og 3  

Vi fortsetter å ta pulsen på Westeros, tre episoder inn i sjette sesong av Game of Thrones. Med Karsten Meinich, Eric Vogel og Martin Sivertsen.

Filmfrelst 224: Beyoncés «Lemonade»  

Superstjernen Beyoncé slapp nettopp sitt nye 'visual album', «Lemonade», som i tillegg til de 12 låtene også presenteres som en timelang film. Vi samler et podkastpanel for å diskutere filmen og Beyoncés utvikling som artist.

Filmfrelst 223: «Markedets Lov»  

Vi diskuterer Markedets lov av Stéphane Brizé, som deltok i fjorårets hovedkonkurranse i Cannes.

Filmfrelst 222: Jungelboken og Zootropolis  

Vi har sett Disneys to vårfilmer, «Jungelboken» og «Zootropolis», og diskuterer hvordan de på hver sin måte er et uttrykk for animasjonsfilmens muligheter og begrensninger.

Filmfrelst 221: «Game of Thrones» sesongstart 6  

Vårt podcastpanel tar turen til Westeros og kaster seg over sesong 6 av TV-serien Game of Thrones. Med Karsten Meinich, Truls Foss og Martin Sivertsen.

Filmfrelst 220: Aki Kaurismäkis «La vie de bohème»  

Denne uken viser Cinematekene en nyrestaurert utgave av «La vie de bohème» (1992), regissert av den finske mesteren Aki Kaurismäki. I denne episoden ser vi nærmere på filmen, og hvordan Kaurismäki og hans oeuvre står seg nå i 2016.

Filmfrelst 219: «Batman v Superman: Dawn of Justice»  

Vi har sett Zack Snyders nye film «Batman v Superman: Dawn of Justice», som følger opp handlingen fra «Man of Steel» og presenterer de to tegneserielegendene Batman og Superman i én og samme film.

0:00/0:00
Video player is in betaClose