Filmselskabet

Filmselskabet

Denmark

Filmselskabet holder hof hver uge, hvor tre til fire aktuelle film sættes under lup. Antallet betyder mere tid til at gå i dybden og åbne op for de enkelte film, som kan være alt lige fra Bergman til Spiderman. Vært Maria Månson vil stå for den endelige bedømmelse, men undervejs får hun besøg af skiftende filmfolk som for eksempel Ole Bornedal og Bille August. I samspil med den nysgerrige vært vil de uddybe særlige pointer ved ugens film med afsæt i deres ekspertise inden for et specifikt emne.

Episodes

Filmselskabet 2015-12-17  

Per Juul Carlsen slutter sæsonen af med fornemt besøg af Nikolaj Lie Kaas. De har sammen set årets mest ventede film, 'Star Wars: The Force Awakens'. Der bliver desuden budt på et overblik over årets bedste film og største skuffelse, samt anmeldelser af Shakespeares 'Macbeth' med Michael Fassbender og Marion Cotillard og 'Love', der indeholder 3D-sex. Go' Jul og godt Nytår fra Filmselskabet på DR K!

Filmselskabet 2015-12-10  

Per Juul Carlsen og forfatter Leonora Christina Skov har set eventyrfilmen 'Tale of Tales'. Du får også anmeldelser af 'In the Heart of the Sea', der handler om begivenheden, som inspirerede Herman Melville til romanen 'Moby Dick' og den franske komedie, 'Jagten på Chaplin'.

Filmselskabet 2015-12-03  

Per Juul Carlsen og Tobias Lindholm har set norske Joachim Triers 'Louder Than Bombs', der var nomineret til Den Gyldne Palme ved dette års filmfestival i Cannes. Det skal også handle om 'Rocky'-fortsættelsen 'Creed' samt det danske efterkrigsdrama 'Under Sandet', hvor unge tyske drenge skal grave miner op på den jyske vestkyst.

Filmselskabet 2015-11-26  

Per Juul Carlsen og filmhistoriker Peter Schepelern har set Steven Spielbergs længe ventede koldkrigsthriller 'Spionernes Bro' med Tom Hanks i hovedrollen. Det skal også handle om Lance Armstrongs dopingmisbrug i forbindelse med 'The Program' og så får du en anmeldelse af det biografiske kvindekampsdrama 'The Suffragette'.

Filmselskabet 2015-11-19  

Per Juul Carlsen har sammen med skuespiller og instruktør Paprika Steen set kammerspillet 'By the Sea' med powerparret Angelina Jolie og Brad Pitt i hovedrollerne. Filmselskabets faste husven Nanna Mogensen kommer forbi til en snak om nyhedsdramaet 'Truth' og så får du også en anmeldelse af den chilenske dokumentar, 'Perlemorsknappen'.

Filmselskabet 2015-11-12  

Per Juul Carlsen får besøg af søskendeparret Ane Cortzen og Mads Brügger til en snak om filmen 'Legend', hvor Tom Hardy spiller begge roller som gangstertvillingerne Ronnie og Reggie Kray. Det skal også handle om Michael Noers 'Nøgle hus spejl' med Ghita Nørby i hovedrollen og den danske julefilm 'Emma og julemanden'.

Filmselskabet 2015-11-05  

Per Juul Carlsen har set '99 Homes' med instruktøren Michael Noer, der i næste uge er aktuel med 'Nøgle Hus Spejl' med Ghita Nørby i hovedrollen. Du får også anmeldelser af åbningsfilmen på CPH DOX, Anne Wivels 'Mand Falder' om maleren Per Kirkeby. den gakkede 'Scouts Guide to the Zombie Apocalypse' og det franske trekantsdrama 'I skyggen kvinder'.

Filmselskabet 2015-11-05  

Per Juul Carlsen har sammen med skuespiller Charlotte Munck set thrilleren 'Sicario', der handler om de brutale narkokarteller i Mexico. Du får desuden anmeldelser af en cigartyggende Michael Fassbender i westernfilmen 'Slow West' og 'Skyerne over Sils Maria' med Juliette Binoche og Kristen Stewart i topform.

Filmselskabet 2015-10-29  

Per Juul Carlsen har sammen med musiker og James Bond-fan Benjamin Koppel set film nr. 24 om agent 007, der har fået titlen 'Spectre', og endnu engang har Sam Mendes i instruktørstolen. Herudover får du også anmeldelser af retssalsdramaet 'Kvinden i guld' og den chilenske 'The Club' om katolske præsters magtmisbrug.

Filmselskabet 2015-10-15  

Per Juul Carlsen får besøg af Ole Bornedal til en snak om gys og gru i forbindelse med premieren på Guillermo Del Toros spøgelsesfilm 'Crimson Peak'. Det skal også handle om Johnny Depp som koldblodig kriminel i 'Black Mass' og det højaktuelle flygtningedrama 'Meditteranea'.

0:00/0:00
Video player is in betaClose