filtDOKS

filtDOKS

Sweden

Mikrodokumentärer från det prisbelönade radioproduktionsbolaget filt. Redaktör är Roger Dackegård.

Episodes

Passageraren  

På bara några sekunder så kan ditt liv förändras och en hjälpande hand från en främling, eller inte, kan vara avgörande för din överlevnad. En 11-årig flicka har just varit på gymnastikträning och är på väg hem. Allt är precis som vanligt, ända tills detta händer.
Avsnittsproducent är Sara Villius.

filtDOKS 0

Trekanten  

En ung kvinna avslutar ett destruktivt förhållande och känner att hon aldrig mer vill ha en sexuell relation med någon. Men så förändras allt, på bara en natt.
Avsnittsproducent är Clara Lowden.

filtDOKS 0

Misstaget  

En våg av våld och mord svepte över ett fängelse i Texas under 1980-talet. Fängelseledningen var tvungna att göra något för att stoppa brutaliteten. Vad de bestämde sig för att göra, visade sig i efterhand vara ett stort misstag. Huvudperson i det här avsnittet är Rikard Flinga, som satt 20 år på fängelser i Texas efter att ha blivit dömd för mord 1981.

Avsnittsproducent är Roger Dackegård.

filtDOKS 0

Bandet  

De var bara två högstadiekompisar som hade ett hobbyband ihop. Det var mitten på 1980-talet och ingen brydde sig om dem. Bandet lades snart ned och glömdes bort. 23 år senare kommer ett mejl, från New York som ändrar allting.

Avsnittsproducent är Sara Villius.

filtDOKS 0

Funnen i havet  

En kväll går en mamma ut på en promenad. En promenad som hon aldrig kommer tillbaka ifrån.

Avsnittsproducent är Clara Lowden.

filtDOKS 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose