Finansredaksjonen

Finansredaksjonen

Norway

Dagens Næringsiv´s Marte Ramuz Eriksen og Bård Bjerkholt med gjester oppsummerer ukens viktigste saker i Finansredaksjonen

Episodes

Pensjonsgavepakken  

Pensjonsgavepakken by Dagens Næringsliv

Resultatsvikt  

Så langt har de børsnoterte selskapene levert skuffende resultater for første kvartal

Veiens avgiftsvinnere  

Ladbare hybridbiler finnes nå i de fleste segmentene i bilmarkedet

5 ting som kan trekke boligprisene ned  

Det var for få boliger. Nå kan det bli for mange.

Varslernes forbannelse  

Hør historien til den amerikanske bankmannen Bradley Birkenfeld. Da Birkenfeld avslørte at den sveitsiske storbanken UBS hjalp rike amerikanere med å skjule formuer, ble han belønnet med to år i fengsel – og 104 millioner dollar. Birkenfeld mener også Norge bør betale varslere som tør stå frem.

Digitalisér eller dø  

Telenor-sjef Sigve Brekke varsler selskapsdød når digitaliseringen kommer for fullt

Rekordlav rente i mange år fremover  

Rentfesten fortsetter for norske boliglånskunder, men utsikter til lave renter i mange år fremover viser at ikke alt er som det bør være med norsk økonomi. Og dessuten kan rentefesten brått være over. DNBs sjeføkonom Kjersti Haugland diskuterer med DNs Einar Takla, Bård Bjerkholt og Marte Ramuz Eriksen.

Toppadvokatene: Hvor blir det av damene?  

Hvorfor er advokatfirmaene og konsulentbyråene millionfabrikker for menn? DNs Bård Bjerkholt, Eva Grinde og Marte Ramuz Eriksen diskuterer kvinner som dropper toppadvokatfirmaene, og også foreldrekvote og Høyre-topper som ombestemmer seg.

Oh snap! Derfor er en app verdt 20 mrd. dollar  

Snapchat går på børs med en prislapp på linje med telegiganten Telenor. I ukens episode av DNs podkast diskuteres børsnoteringen av Snap Inc., motstanden fra Facebook og Twitter og en av de mest seiglivede mytene om finansbransjen. Deltakere er Etter Børs-journalist Bjørn Eckblad, teknologireporter Magnus Eidem, kommentator Bård Bjerkholt og finansjournalist Marte Ramuz Eriksen.

Vipps - og veien videre  

Snart er bankkortene ute, mobilen blitt lommebok, og Facebook og Apple bankenes arge konkurrenter. Vipps-sjef Rune Garborg og Tom Staavi i Finans Norge er med og diskuterer revolusjonen i måten vi betaler på, fremtiden for Vipps og konkurrentene - og om PSD2, EU-direktivet som vil snu opp ned på hvordan vi forholder oss til banken og vår egen økonomi.

Kina-sjokket  

Ikke alle tjener på internasjonal handel. Hør om de de mørkere sidene som overrasker teoretikerne. DNs Marte Ramuz Eriksen og Bård Bjerkholt diskuterer med Nordeas sjeføkonom Kjetil Olsen og førsteamanuensis Andreas Moxnes.

Det du trenger å vite om aksjefond  

De norske folkefondene lover gull - og leverer gråstein. DNs journalister Espen Linderud og Marte Ramuz Eriksen har gransket hvordan norske aksjefond har gjort det siden 2000. Sammen med DNs Bård Bjerkholt og Terje Erikstad gir de også tips til fondssparing, og hvilke feller du bør unngå.

Analytiker-snikksnakk  

De skal være eksperter på børsselskapene, men er gjennomgående for positive til selskapenes resultatutvikling. Er aksjeanalytikerne kvalifiserte spåmenn eller en overtent heiagjeng? DNs Thor Christian Jensen, Morten Bertelsen og Marte Ramuz Eriksen diskuterer.

Oljearbeidsplassene som forsvinner  

50.000 arbeidsplasser tilknyttet oljenæringen er borte, ifølge SSB, og kuttene er neppe over. Truls Oma Erichsrud har fulgt kuttene i oljejobbene siden 2014. Han forklarer og diskuterer konsekvensene av oljesmellen med DNs Thor Christian Jensen, Bård Bjerkholt og Marte Ramuz Eriksen.

Hva i all verden er det som går av verden?  

Er det økonomenes feil? Victor Norman, Kalle Moene, Ragnar Torvik, Siv Jensen og Sigve Brekke diskuterer Trump, Brexit, globalisering, populisme og ny teknologi med DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim.

Bråstopp i boligmarkedet?  

Nå bygges det flere boliger enn det kommer til nye husholdninger. Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen, Finanstilsynet-sjef Morten Baltzersen, SSB-sjef Christine B. Meyer og Finans Norge-Idar Kreuzer diskuterer utsiktene for eiendomsmarkedet med DNs Bård Bjerkholt.

Slik blir 2017  

Nytt år, nye spådommer. Her er utsiktene for 2017. Sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 og porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand diskuterer utsiktene for økonomisk vekst, boligprisene, renter, oljeprisen og Trump-effekter med DNs Bård Bjerkholt og Marte Ramuz Eriksen.

#33 Ut av Kinas fryseboks  

#33 Ut av Kinas fryseboks by Dagens Næringsliv

#32 Bilbudsjettet for 2017  

Vroom, vroom. Finansredaksjonen finner frem til de beste bilkjøpene etter at statsbudsjettet for neste år endelig er i boks.

#31 Reddet av Opec  

#31 Reddet av Opec by Dagens Næringsliv

0:00/0:00
Video player is in betaClose