Finansredaksjonen

Finansredaksjonen

Norway

Dagens Næringslivs journalister og kommentatorer diskuterer aktuelle saker med gjester og DN-kolleger.

Episodes

Derfor gir ikke SAS-sjefen seg overfor pilotene  

Rickard Gustafson risikerer konflikt med pilotene for å beholde styringen i selskapet.

Spesialpod fra Arendalsuka: Harald Eia filleristet likestillingspolitikken  

Sosiolog og komiker Harald Eia startet debatten med tall og påstander om at gode ordninger i velferdsstaten, høye skatter og dyrt å kjøpe hjelp i hjemmet som årsaker til den lave andelen kvinnelige toppledere i Norge. I debatten møtte han næringsminister Monica Mæland, NHO-sjef Kristin Skogen Lund, forsker Mari Teigen og Ap-nestleder Hadia Tajik. Redaksjonssjef i DN, Marianne Johansen, var debattleder.

Genereasjon prestasjon drikker mindre,  er flinke på skolen og bekymret for oljepengebruken.  

Frokost i DN-teltet under Arendalsuka: Ledere fra ungdomspartiene i samtale med politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim.

Hvorfor mediehåndtering for en partileder noen ganger må være rent fysisk  

Uformell barprat med politiske reportere Tore Gjerstad og Kristian Skard. Kveldens gjester er Sindre Beyer fra Try og Guri Størvold fra Zynk, som begge har jobbet på innsiden av tidligere regjeringer.

- Vi trenger en stresstest for klima for norsk økonomi  

Frokostmøte med Kjetil B. Alstadheim: Klima og olje i den første valgkampen etter Parisavtalen. Gjester er Kristin Halvorsen, direktør ved Cicero Senter for klimaforskning, og bærekraftsdirektør i Statoil Bjørn Otto Sverdrup.

Giske og Goggen snakker ut om lederstrid og maktkamp i Ap og Frp  

DN-bar under Arendalsuka: Politiske reportere Tore Gjerstad og Kristian Skard snakker med Ap-nestleder Trond Giske og landbruksminister Jon Georg Dale.

Arendalsuka: Alstadheim oppsummerer partilederdebatten med gjester i DN-teltet  

Marit Arnstad (Sp), Sveinung Roteveatn (V) og Heidi Nordby Lunde (H) har plukket ut sine høydepunkter fra partilederdebatten i Arendal

Kjos overrasket over aksjefallet  

Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian er gjest hos Finansredaksjonen.

Pensjonsgavepakken  

Pensjonsgavepakken by Dagens Næringsliv

Resultatsvikt  

Så langt har de børsnoterte selskapene levert skuffende resultater for første kvartal

Veiens avgiftsvinnere  

Ladbare hybridbiler finnes nå i de fleste segmentene i bilmarkedet

5 ting som kan trekke boligprisene ned  

Det var for få boliger. Nå kan det bli for mange.

Varslernes forbannelse  

Hør historien til den amerikanske bankmannen Bradley Birkenfeld. Da Birkenfeld avslørte at den sveitsiske storbanken UBS hjalp rike amerikanere med å skjule formuer, ble han belønnet med to år i fengsel – og 104 millioner dollar. Birkenfeld mener også Norge bør betale varslere som tør stå frem.

Digitalisér eller dø  

Telenor-sjef Sigve Brekke varsler selskapsdød når digitaliseringen kommer for fullt

Rekordlav rente i mange år fremover  

Rentfesten fortsetter for norske boliglånskunder, men utsikter til lave renter i mange år fremover viser at ikke alt er som det bør være med norsk økonomi. Og dessuten kan rentefesten brått være over. DNBs sjeføkonom Kjersti Haugland diskuterer med DNs Einar Takla, Bård Bjerkholt og Marte Ramuz Eriksen.

Toppadvokatene: Hvor blir det av damene?  

Hvorfor er advokatfirmaene og konsulentbyråene millionfabrikker for menn? DNs Bård Bjerkholt, Eva Grinde og Marte Ramuz Eriksen diskuterer kvinner som dropper toppadvokatfirmaene, og også foreldrekvote og Høyre-topper som ombestemmer seg.

Oh snap! Derfor er en app verdt 24 mrd. dollar  

Snapchat går på børs med en prislapp på linje med telegiganten Telenor. I ukens episode av DNs podkast diskuteres børsnoteringen av Snap Inc., motstanden fra Facebook og Twitter og en av de mest seiglivede mytene om finansbransjen. Deltakere er Etter Børs-journalist Bjørn Eckblad, teknologireporter Magnus Eidem, kommentator Bård Bjerkholt og finansjournalist Marte Ramuz Eriksen.

Vipps og betalingsrevolusjonen  

Snart er bankkortene ute, mobilen blitt lommebok, og Facebook og Apple bankenes arge konkurrenter. Vipps-sjef Rune Garborg og Tom Staavi i Finans Norge er med og diskuterer revolusjonen i måten vi betaler på, fremtiden for Vipps og konkurrentene - og om PSD2, EU-direktivet som vil snu opp ned på hvordan vi forholder oss til banken og vår egen økonomi.

Kina-sjokket  

Ikke alle tjener på internasjonal handel. Hør om de de mørkere sidene som overrasker teoretikerne. DNs Marte Ramuz Eriksen og Bård Bjerkholt diskuterer med Nordeas sjeføkonom Kjetil Olsen og førsteamanuensis Andreas Moxnes.

Det du trenger å vite om aksjefond  

De norske folkefondene lover gull - og leverer gråstein. DNs journalister Espen Linderud og Marte Ramuz Eriksen har gransket hvordan norske aksjefond har gjort det siden 2000. Sammen med DNs Bård Bjerkholt og Terje Erikstad gir de også tips til fondssparing, og hvilke feller du bør unngå.

0:00/0:00
Video player is in betaClose