Finansredaksjonen

Finansredaksjonen

Norway

Dagens Næringsiv´s Marte Ramuz Eriksen og Bård Bjerkholt med gjester oppsummerer ukens viktigste saker i Finansredaksjonen

Episodes

Vipps - og veien videre  

Snart er bankkortene ute, mobilen blitt lommebok, og Facebook og Apple bankenes arge konkurrenter. Vipps-sjef Rune Garborg og Tom Staavi i Finans Norge er med og diskuterer revolusjonen i måten vi betaler på, fremtiden for Vipps og konkurrentene - og om PSD2, EU-direktivet som vil snu opp ned på hvordan vi forholder oss til banken og vår egen økonomi.

Kina-sjokket  

Ikke alle tjener på internasjonal handel. Hør om de de mørkere sidene som overrasker teoretikerne. DNs Marte Ramuz Eriksen og Bård Bjerkholt diskuterer med Nordeas sjeføkonom Kjetil Olsen og førsteamanuensis Andreas Moxnes.

Det du trenger å vite om aksjefond  

De norske folkefondene lover gull - og leverer gråstein. DNs journalister Espen Linderud og Marte Ramuz Eriksen har gransket hvordan norske aksjefond har gjort det siden 2000. Sammen med DNs Bård Bjerkholt og Terje Erikstad gir de også tips til fondssparing, og hvilke feller du bør unngå.

Analytiker-snikksnakk  

De skal være eksperter på børsselskapene, men er gjennomgående for positive til selskapenes resultatutvikling. Er aksjeanalytikerne kvalifiserte spåmenn eller en overtent heiagjeng? DNs Thor Christian Jensen, Morten Bertelsen og Marte Ramuz Eriksen diskuterer.

Oljearbeidsplassene som forsvinner  

50.000 arbeidsplasser tilknyttet oljenæringen er borte, ifølge SSB, og kuttene er neppe over. Truls Oma Erichsrud har fulgt kuttene i oljejobbene siden 2014. Han forklarer og diskuterer konsekvensene av oljesmellen med DNs Thor Christian Jensen, Bård Bjerkholt og Marte Ramuz Eriksen.

Hva i all verden er det som går av verden?  

Er det økonomenes feil? Victor Norman, Kalle Moene, Ragnar Torvik, Siv Jensen og Sigve Brekke diskuterer Trump, Brexit, globalisering, populisme og ny teknologi med DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim.

Bråstopp i boligmarkedet?  

Nå bygges det flere boliger enn det kommer til nye husholdninger. Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen, Finanstilsynet-sjef Morten Baltzersen, SSB-sjef Christine B. Meyer og Finans Norge-Idar Kreuzer diskuterer utsiktene for eiendomsmarkedet med DNs Bård Bjerkholt.

Slik blir 2017  

Nytt år, nye spådommer. Her er utsiktene for 2017. Sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 og porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand diskuterer utsiktene for økonomisk vekst, boligprisene, renter, oljeprisen og Trump-effekter med DNs Bård Bjerkholt og Marte Ramuz Eriksen.

#33 Ut av Kinas fryseboks  

#33 Ut av Kinas fryseboks by Dagens Næringsliv

#32 Bilbudsjettet for 2017  

Vroom, vroom. Finansredaksjonen finner frem til de beste bilkjøpene etter at statsbudsjettet for neste år endelig er i boks.

#31 Reddet av Opec  

#31 Reddet av Opec by Dagens Næringsliv

#30 Historiens største smekk  

Historiens største smekk for brudd på konkurranseloven, kriserammede offshorerederier og Børsen mot ny rekord.

#29: Krigen om mobil-lommeboken  

Slik kan mobilbetaling revolusjonere måten vi shopper på. Hvem vinner kampen om kundene i butikkene, Vips, Mcash eller Mobilepay? De tre aktørene møtte handelen og BankAxept til debatt på DNs fintech-konferanse.

Trump spesial: Reaksjoner og litterære forklaringer  

DNs Bjørn Gabrielsen veddet en kasse champagne på at Donald Trump ville vinne valget. Kjetil Wiedswang frykter Trump i desperasjon vil starte et militært eventyr. Bård Bjerkholt mener Trumps økonomiske politikk ikke henger sammen. Marte Ramuz Eriksen forklarer hvorfor markedene ikke har panikk.

#27: Trump-frykten tiltar  

Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til et dobbelt smell. DNs Marte Ramuz Eriksen diskuterer det amerikanske presidentvalget med sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea, USA-korrespondent Morten Bertelsen og kommentator Bård Bjerkholt.

#26: Dyrere boliglån  

Kan tiden for de lave boliglånsrentene være over? Hvorfor jubler DNB-eierne? Og hva er det med markedet for forbrukslån? DNs Thor Christian Jensen, Terje Erikstad og Marte Ramuz Eriksen diskuterer bank.

#25: Alle gründere må ha en Tante Sofie  

Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Jarle Bastesen har skrevet doktorgrad om vekstbedrifter, og gir blant annet råd om hvordan man skal unngå å havne i en gasellefelle, sammen med DNs Marte Ramuz Eriksen, Markus Tobiassen og Bård Bjerkholt.

#24: Derfor når oljeprisen 60 dollar  

Derfor skal oljeprisen nå 60 dollar. DNBs oljemarkedsekspert Torbjørn Kjus forklarer hvorfor Opec denne gangen vil klare å samle seg om å produsere mindre olje.

Spesial: Statsbudsjettet  

Det du trenger å vite om statsbudsjettet. Vi gir deg hovedtrekkene, vinnere og tapere, reaksjoner og stridstemaene. Og: er det mulig å øke oljepengebruken etter dette?

#23: Selskaps-granskerne  

Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere, Wiersholm-partner Jan Fougner, forteller hvordan det er å pirke borti selskapenes dypeste hemmeligheter.

0:00/0:00
Video player is in betaClose