Fiskekompisen

Fiskekompisen

Sweden

Någon har sagt att ”Fiske är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga” ett påstående som vi skriver under på då fiske för oss handlar om livet, ett liv kantat av vatten. Vi som leder podden är Fredrik Löwgren och Johan Malm.

Episodes

22. Fiska med ynglen, är det kul?  

I veckans avsnitt tar sig Fiskekompisen sig an återväxten. Bolibompa blandas med Pawlows hundar och lite mjölk till en ungdomlig smoothie. Till vår hjälp har vi barnpsykolog Mona Holm och Oscar, ungdomsansvarig på Sportfiskarna. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

21. Dresscode by the water  

När Fredrik höjer truckerkepsen till skyarna rättar Johan i avsmak till slipsen. Hur får man egentligen se ut vid strömmen och är kläderna viktiga? Fiskekompisen reser enkom till London för att prata stil. Men varför får Fiskekompisen sitt första hatmail. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

20. Jubileumspodd - vi bjuder på moralkaka!  

Jubileum med pompa och ståt när Fiskekompisen återkommer till Rickleån. Men oj, nu blev det känsligt när en gravid mamma fastnar på kroken! Men vilken bjässe och vilken mastig moralkaka Fiskekompisen får ta sig an. Oraklet Daniel från Ume/Vindelälvens fiskeråd hjälper oss rätta till våra omoraliska linor. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm. 

19. Guld vid regnbågens slut  

Den är ful, fet och fenlös, menar Johan. Och put&take är en styggelse. Gammalmodigt tänkande, säger Fredrik och tar med regnbågsskeptikern Johan för frälsning. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

18. Ensamheten  

Så jävla ensam! Döden, döden, döden, sa Astrid Lindgren. Ta det lugnt, säger Fredrik till Johan. Vi är alla Fiskekompisar! Vintern närmar sig, men än är det lite kvar. Häng med på en dyster höst-podd! Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

17. Ammarnäsöring - apati och adrenalin  

Fiskekompisarna Johan och Fredrik tacklar tungt och går på djupet med Europas största öringar. Tålamodet prövas, flugor ratas och timmarna flyger. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

16. Catch and release... Men jag är ju hungrig!  

I detta avsnitt lagar vi till vår älskade vän och provsmakar dryck. Lisa Ohma, vår samiska vän, ger tips på hur en lagar fisk i fjällen. Rödingtartatar och krokfångad havskatt från Island står på menyn. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

16. Catch and release... Men jag är ju hungrig!  

I detta avsnitt lagar vi till vår älskade vän och provsmakar dryck. Lisa Ohma, vår samiska vän, ger tips på hur en lagar fisk i fjällen. Rödingtartatar och krokfångad havskatt från Island står på menyn. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm. 

15. Livsfilosofi runt ett bindstäd  

Bland fjädrar och krokar söker Fiskekompisen svaret på livets stora gåtor som vilken korv som är godast och hur flugbindning kan utnyttjas för tidsresor. Oraklet Janne Edman hjälper oss med svaren. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm. 

14. Norge tur och retur  

Vad behöver en och vad bör en tänka på om en vill vifta spö i Rignäs och Römmesland? Johan reder ut det mesta men gör också enkla saker onödigt svårt, dissificsione - vad är det? Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

13. Flytring, fluga och fan vilket fiske  

Det knakar i Johans och Fredriks förhållande när Fredrik klarar kvalgränsen till harr-OS! Varför får Johan ingen fisk och är det viktigt att en syns på bild med fisken? PS, sorry "fiskekompisar" men den här sjön är och förblir hemlig! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren

12. Fotbollströja eller fiskeväst?  

 

Hur mycket kan distrahera under en fiskesäsong och var for juni? Kan CR ersätta UEFA och var är ölen!? Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

11. Tiger vs Gädda  

Om Johan äter "törkegädda", blir då Fredrik uppäten av en tiokilos? Täfteå piké tournament handlar om glädje, tappade motorer, punkteringar och tatueringar! Häng me! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

10. Tyst i klassen manar Magister Drugge  

Fredrik åker lätt nervös till Luleå för att sitta i skolbänken. Men varför pratas det kycklingvingstile och vad är grejen med skägg och valium?! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

9. Utan tweedkeps i Rivertay - del 2  

Del 2 Skottland - Är Whiskey och laxfiske en bra kombo? Varför fiskar de inte, utan irrar omkring på kyrkogårdar? Blir det någon "larre" eller? Och "The Duke" blir kompis med en hund. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

8. Utan tweedkeps i Rivertay  

Skottland del 1. Nu avslöjar vi sanningar. Får AH godkänt på uppkörningen? Måste en ha slips vid älven och varför nynnar alla på låten "I killed a babe today"? Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

7. Med gips på Älvsjömässan  

Kan en fiskehatt gå själv på mässa? Johan tar sig runt djupa vikar och möter intressanta människor som Kurt Danielsson, Leif Milling, Jussi Sjölund och många fler! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren

6. En skugga i ryggen  

Ingen, jag menar ingen, berättar för mig var jag ska fiska. Jag kan själv! skriker jag som en femåring när jag står i Umba. Nu tar Fiskekompisen reda på hur det är att stå bredvid och vilja att en annan människa ska få mer fisk än du själv (hemska tanke). Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

5. Knytkalaset  

Vem kan knyta ihop ett "Knytkalas"? Fiskekompisen gör ett försök bland krokar och fjädrar och historisk nörderi med Niklas Dahlin, Janne Edman och Niklas Bauer. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

4. Är öringen en hen?  

Är öringen en hen? Så fan heller, tycker Fredrik. Det är en HON och hon är skygg. Isåfall är hon opålitlig, obegriplig och helt oemotståndlig, säger Johan. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose