Fitness M/K

Fitness M/K

Denmark

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.

Episodes

#100 Talentudvikling for unge (ATK)  

Hvad er talent? Hvordan finder vi det, hvordan dyrker vi det og hvordan holder man talenter i gamet? Det er egentlig spørgsmål som har interesse mange steder, men det er noget man arbejder meget målrettet med i sportens verden, hvor talent ofte kan ses tidligt i livet og hvor man ofte satser efter at toppe relativt tidligt i livet, i modsætning til i arbejdslivet. Vi har besøg af Peter Jensen fra Team Danmark (TD) til en snak om hvordan vi håndterer den slags i Danmark. Det kommer blandt andet til at handle om Team Danmarks "Aldersrelateret træningskoncept", der er en slags hvidbog fra TD til specialforbundene om børne- og unge træning, samt talentudvikling.

#99 Worlds Strongest Man  

Der har for nyligt været afholdt Worlds Strongest Man i Afrika. Der har været dansk deltagelse i form af Danmarks stærkeste mand Mikkel Leicht. Mikkel Leicht kan dødløfte 400 kg og skulderpresse 210, men ikke engang så voldsomme tal er tilstrækkeligt til at nå finalen til WSM. Mikkel er i studiet for at fortælle om sin egen træning, hvordan WSM-eventet har kørt af stabelen og en lille smule om stærkmandssportens fremtid.

#98 Newcomers og Danish open i BB fitness 2017  

For nylig blev der afholdt Newcomers og Danish Open konkurrencerne i Fitness og Bodybuilding. Fitness og Bodybuilding er eksploderet i de senere år på grund af fremkomsten af de nye fitness klasser, Bikini Fitness og Mens Physique, der repræsenterer nogle kropstyper, der matcher almindelige menneskers skønhedsidealer bedre end bodybuilding i sig selv. Det har dog haft afsmitning på de andre klasser. Vi har haft besøg af Rebekah Lewis, der har debuteret i Bodyfitness, Nicolai Jones der har stillet op flere gange i Bodybuilding og Sebastian Allsø, der selv tidligere har stillet op, men nu primært hjælper andre med konkurrenceforberedelse.

#97 Armoured Combat  

Hvordan lyder det at tage en pladerustning på og sammen med dine 4 bedste venner at smadre 5 andre, også i rustninger, med sværd, økser og stagevåben? Fitness M/K har fået besøg af to unge mænd, der synes det lyder fucking fantastisk. Vi skal snakke om den relativt ny kampsport Armored Combat, hvor man strides i fuldkontakt våbenkamp i hold. Mathias Søjborg og Vilads Andersen fortæller om deres passion for pladerustninger og tørre tæsk.

#96 Styrkeløft og røverhistorier  

Fitness M/K har haft besøg af Carsten Dozer. Carsten er kendt som lidt af en karakter i det danske styrkeløftmiljø og har været en af de stærkeste danskere i 90'erne. Med en baggrund som havnebisse kom han sidelæns ind i styrkesport i 80'erne og blev en eksponent for røverhistorier leveret på klingende sydsjællandsk. Lyt med, når Carsten er i studiet og deler ud af sine erfaringer fra dengang, hvor man lige var i skuret og knække et par guldbajere efter træning.

#95 Søvn 2 - søvn og træning  

Vi har haft besøg af søvnforsker Poul Jennum igen til en ny udsendelse om søvn. Her i den anden omgang om søvn kommer vi længere ind på alle de ting, du kan gøre for henholdsvis at sove mindre eller mere. Hvor meget hold er der for eksempel i udsagnet om, at vi skal undgå det blå lys før sengetid, eller at sovepiller slet ikke giver bedre søvn? Følg med, når Poul siger godnat og sov godt.

#94 Torben Rokkedal: Planlægning af kredsløbstræning for atleter (2/2)  

(Del 2 ud af 2) Vi taler om kredsløbstræning igen. Vi har besøg af Torben Rokkedal der er PhD studerende og tilknyttet forskergruppen RunSafe på Aarhus Universitet til en snak om hvordan man kan og bør planlægge sin træning, hvis man gerne vil performe godt som udholdenhedsatlet fra motionist til elite niveau. Det blev til 2 udsendelser, hvor denne er den anden af de to. Lyt med og bliv klogere på cardio gains ;o)

Torben Rokkedal: Planlægning af kredsløbstræning for atleter (1/2)  

(del 1 ud af 2) Vi taler om kredsløbstræning igen. Vi har besøg af Torben Rokkedal der er PhD studerende og tilknyttet forskergruppen RunSafe på Aarhus Universitet til en snak om hvordan man kan og bør planlægge sin træning, hvis man gerne vil performe godt som udholdenhedsatlet fra motionist til elite niveau. Det blev til 2 udsendelser, hvor denne er den første af de to. Lyt med og bliv klogere på cardio gains ;o)

#92 Sov sødt – det gavner  

Sover du nok? Hvad betyder det hvis du ikke gør og hvad kan man gøre ved det? Hvad med kaffe og blåt lys for sengetid, mobil devices og alt det andet der kan stjæle vores vågne timer. Fitness M/K har fået besøg af søvnforsker Poul Jennum, hvor han vil gøre os klogere på hvad søvnen betyder for vores sundhed og hvordan den spiller sammen med et træningsliv.

#91 Speedskating  

Danmark kommer til at have 2-3 deltagere med til vinter-OL i sportsgrenen speed skating på trods af at vi ikke har en bane til sportsgrenen. Det er kommet i stand via landstræneren Jesper Carlson, som har taget det på sig at få noget af vores talentpulje fra inline rulleskøjter på isskøjter. Jesper er i studiet sammen med Danmarks for tiden bedste mandlige speedskater, Viktor Hald Thorup.

#90 Undervandsrugby - Tunge kugler, stramme speedos og store, stærke mænd  

Tunge kugler, stramme speedos og store, stærke mænd, der wrestler om at putte noget i et hul - Det lyder som en homoerotisk fantasi, hvad det måske også er, men det handler selvfølgelig om sporten undervandsrugby, hvor man i små hold kæmper om at putte en bold i modstanderens mål, der udgøres af en kurv på bunden af et svømmebassin. Sporten er lidt voldsom, da der er rimeligt frit slag når det kommer til hvad man må gøre ved hinanden, specielt ved ham/hende der har bolden. Vi har besøg af Kristian Schafer, der fortæller om sit kærlighedsforhold til sporten under vandet.

#89 Motionsdoping  

Motionsdoping er et omdiskuteret emne som vi har behandlet i flere omgange. Vi har på foranledning af flere forespørgsler fået besøg af Simon fra Supertraining.dk. Han er motionsbodybuilder og jurist og har i flere omgange skrevet meget eksplicitte udfald om den måde man i Danmark har valgt at lovgive om doping på, og den måde lovgivningen er udført på.

#88 Skal vi bytte lort?  

Hvad gør man hvis man har kronisk dårlig mave, sådan VIRKELIGT dårlig mave og er afhængig af tarmskylninger eller afføringsmiddel for bare at kunne gå almindeligt på toilet? Eller hvad kan man blive villig til at gøre? Vi har besøg af Stig Günther, der endte med at finde en donor for at sprøjte noget af donorens afføring op i sin egen tarm for at justere sin tarmflora. Og det er faktisk ikke helt skørt.
Der er masser af ting der tyder på at vores sammensætning af bakterier i tarmen betyder noget for vores sundhed og i nogle tilfælde udøver kontrol over den samt at vi kan påvirke denne sammensætning, f.eks. ved at indtage probiotiske kosttilskud. Men Fækal Microbiota Transplantation (FMT) er den lidt mere radikale metode, hvor man overfører bakterier fra en donor enten oppefra eller nedefra.

#87 Pilates  

Pilates er en motionsform man typisk forbinder med kvinder, lyse omgivelser, holloywood kendisser og metropolitter fra den kreative klasse. Pilates blev opfundet for små 100 år siden som et holistisk træningskoncept, der eventuelt endte som en slags støttetræning, særligt til dansere. Vi har besøg af Tor Andersen, der ejer to Pilates studier i københavn til en snak om hvad Pilates er og ikke er.

#86 Proteinsyntese med Stu Phillips  

Hvor meget protein skal man spise per dag og hvordan skal det fordeles udover dagen? Det er et spørgsmål, der fylder ganske meget i træningsmiljøet. Fitness M/K har haft mulighed for at interviewe den canadiske forsker Stu Phillips, der er en af verdens førende forskere, når det kommer til at måle hvad der sker med musklerne, når man træner dem og fodrer kroppen med protein. Han hjælper os med at blive lidt klogere på, hvor meget protein man skal spise og hvornår man skal gøre det.

#85 Er overvægt et valg?  

En kronik i Berlingske havde i den forgangne uge sat ild i de sociale medier, særligt indenfor trænings- og fitnessmiljøet. Kronikken var en reaktion på bevægelsen "Fed front" og rummede nogle betragtninger om, hvad der driver overvægt. I kronikken fik forfatteren givet udtryk for, at overvægt er et personligt valg og det var nok den del, der har kradset for flest folk. Særligt denne del af indlægget afstedkom mange vrede reaktioner på facebook og i medierne, bl.a. fra dagens gæst Signild Vallgårda, Professor på Københavns Universitet. Videnskaben siger nemligt, at det personlige valg i praksis er betinget af utrolig mange livsvilkår.

#84 parkour v. Martin Coops  

Parkour, eller Free Running, er en voksende sportsgren, hvor man forsøger at passere forhindringsbanelignende ruter i bymrummet. Man udser sig ruter, hvor man passerer udvalgte dele af ruten uden at bryde sit løb og sin fart, hvilket typisk involverer mere eller mindre akrobatiske passageteknikker. Her i Danmark har vi nogle vaskeægte parkour pionerer i form Team JiYo, fra hvilket vi har besøg af Martin Coops til en snak om parkourens historie, udvikling, sportsliggørelse og fremtid.

#83 Dan John  

Den amerikanske træningsekspert Dan John, har været på besøg i Danmark. Han har en baggrund indenfor discuskast og stærkmand, men spænder over hele styrketræningsspektret. Han siger tingene på en vidunderlig simpel måde, som man kan mlrke dybt i sin sjæl giver mening. Hans bedste råd om kost er f.eks. "eat like an adult", altså som ens mor ville sige man skulle.

#82 Obstacle Course Racing  

Fitness M/K har modtaget adskillige forespørgsler om OCR, som står for obstacle course racing eller på mere mundret dansk forhindringsløb. Det er en hastigt voksende sportsgren, hvor man i løb på typisk 5-15 km skal passere et varierende antal forhindringer, der kan involvere klatring, koldt vand, dybe nedspring, mudder og endda elektriske stød. Vi har besøg af Claus Dietz der er en af medstifterne af Danish Obstacle Course Racing Association (DOCRA) og Ulrikke Evensen, der er eliteudøver af denne ny sportsgren.

#81 Sportskongres 2017  

Fitness M/K har været på tur til Sportskongres, som er Danmarks største kongres for sportsmedicin og idrætsfysioterapi. Vi har fanget Morten Zacho, der har holdt oplæg om apps til træning og sundhed. Michael Bertelsen, fra RUNsafe gruppen på Aarhus universitet, der har holdt oplæg om løbesko og skader og Jeremy Loenneke, fra University of Missisippi, der har haft flere talks om okklusionstræning.

0:00/0:00
Video player is in betaClose