Fitness M/K

Fitness M/K

Denmark

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.

Episodes

#107 Calisthenics/street workout  

Du har sikkert set videoer af unge mænd der svinger sig i legestativer i byrummet. Denne hastigt voksende træningsform kaldes Calisthenics eller Street workout og er vokset meget siden 2011, hvor særligt youtube fænomenet Hannibal for King var med til at promovere denne træningsform der er lige dele gymnastik, ghetto, bar overkrop og lidt parkour. Vi har besøg af Kian Sadeghi og Muktar Alin fra Gorilla Camp og Kristoffer Willesen fra Streetcore calisthenics fortæller også om sin begejstring for sporten.

#106 Træningsafhængighed  

Hvad der sker når trangen til at træne og spise bestemte ting (eller lade være) bliver sygelig? Hvad er forskellen på afhængighed og passion? Hvem har fundet den gode balance og hvad gør man for dem, hvor træningen tager overhånd i forhold til alle andre aspekter i deres liv? Psykolog og forsker Mia Lichtenstein er gæst. Hun arbejder både praktisk og akademisk med træningsafhængighed og har skrevet Ph. D. om emnet. Det ser nemlig ud til at være et voksende problem i vores samfund, sandsynligvis accelereret af sociale medier og resten af den moderne livsstil.

#105 Antidoping Danmark indefra  

Malene Johannisson, Seniorkonsulent Antidoping Danmark er gæst. Som tidligere håndboldspiller og nyuddannet i kommunkation var det oplagt at lade sig ansætte i Antidoping Danmark, hvor hun nu har været i mange år under forskellige chefer og politiske guidelines. Når man sidder i ADD står man i høj grad for skud fra store dele af motionsmiljøet, en oplevelse der til tider kan være frustrerende. Progammet handler også om dopingbekæmpelse, unge og deres kropsidentitet og hvordan vi kan hjælpe dem, der gerne vil stoppe med at bruge steroider og har svært ved det.

#104 Kajak og Naturliv  

Fitness M/K har været på besøg i Odsherred for at besøge naturvejleder og kajak entusiast Svend Ulstrup. For en stor del af den danske befolkning er friluftslivet den primære kilde til fysisk aktivitet og måske i virkeligheden og til noget meget dybere, nemlig det gode liv. Vi har sat Svend stævne til 2 udsendelser omhandlende friluftslivet i Danmark, kajaksport og masser af ting i nærheden. Dette er den anden af de to udsendelser.

#103 Kajak og naturliv  

Fitness M/K har været på besøg i Odsherred for at besøge naturvejleder og kajak entusiast Svend Ulstrup. For en stor del af den danske befolkning er friluftslivet den primære kilde til fysisk aktivitet og måske i virkeligheden og til noget meget dybere, nemlig det gode liv. Vi har sat Svend stævne til 2 udsendelser omhandlende friluftslivet i Danmark, kajaksport og masser af ting i nærheden. Dette er den første af de to udsendelser.

#102 Dansk forskning: bivirkninger efter motionsdoping  

Vi indfrier løftet om at opdatere dig på et dansk forskningsprojekt, der har til formål at karakterisere nogle af de sundhedsmæssige bivrikninger af at have brugt steroider. Tidligere på året var direktøren fra Antidoping Danmark, Michael Ask med i Fitness M/K og der lovede vi at følge op på projektet. Vi har besøg af overlæge Carolin Kistorp og PhD-studerende Jon Rasmussen, som præsenterer deres forskningsprojekt og både fortæller om nogle af de fund, de allerede har publiceret, og dem, der snart bliver det.

#101 Skader i sportslivet  

Næsten alle trænende har prøvet det. Skader eller smerter der er opstået i forbindelse med træning eller fra det almindelige liv, som påvirker træningslivet. Men hvad sker der når ens krop er ens arbejde og man som eliteatlet møder en kritisk skade? Vi har besøg af Journalist Peter Borberg, der har begået en bog om sportsfolks møder med alvorlige skader, hvor han har interviewet masser af eliteatleter om skadesforløb.

#100 Talentudvikling for unge (ATK)  

Hvad er talent? Hvordan finder vi det, hvordan dyrker vi det og hvordan holder man talenter i gamet? Det er egentlig spørgsmål som har interesse mange steder, men det er noget man arbejder meget målrettet med i sportens verden, hvor talent ofte kan ses tidligt i livet og hvor man ofte satser efter at toppe relativt tidligt i livet, i modsætning til i arbejdslivet. Vi har besøg af Peter Jensen fra Team Danmark (TD) til en snak om hvordan vi håndterer den slags i Danmark. Det kommer blandt andet til at handle om Team Danmarks "Aldersrelateret træningskoncept", der er en slags hvidbog fra TD til specialforbundene om børne- og unge træning, samt talentudvikling.

#99 Worlds Strongest Man  

Der har for nyligt været afholdt Worlds Strongest Man i Afrika. Der har været dansk deltagelse i form af Danmarks stærkeste mand Mikkel Leicht. Mikkel Leicht kan dødløfte 400 kg og skulderpresse 210, men ikke engang så voldsomme tal er tilstrækkeligt til at nå finalen til WSM. Mikkel er i studiet for at fortælle om sin egen træning, hvordan WSM-eventet har kørt af stabelen og en lille smule om stærkmandssportens fremtid.

#98 Newcomers og Danish open i BB fitness 2017  

For nylig blev der afholdt Newcomers og Danish Open konkurrencerne i Fitness og Bodybuilding. Fitness og Bodybuilding er eksploderet i de senere år på grund af fremkomsten af de nye fitness klasser, Bikini Fitness og Mens Physique, der repræsenterer nogle kropstyper, der matcher almindelige menneskers skønhedsidealer bedre end bodybuilding i sig selv. Det har dog haft afsmitning på de andre klasser. Vi har haft besøg af Rebekah Lewis, der har debuteret i Bodyfitness, Nicolai Jones der har stillet op flere gange i Bodybuilding og Sebastian Allsø, der selv tidligere har stillet op, men nu primært hjælper andre med konkurrenceforberedelse.

#97 Armoured Combat  

Hvordan lyder det at tage en pladerustning på og sammen med dine 4 bedste venner at smadre 5 andre, også i rustninger, med sværd, økser og stagevåben? Fitness M/K har fået besøg af to unge mænd, der synes det lyder fucking fantastisk. Vi skal snakke om den relativt ny kampsport Armored Combat, hvor man strides i fuldkontakt våbenkamp i hold. Mathias Søjborg og Vilads Andersen fortæller om deres passion for pladerustninger og tørre tæsk.

#96 Styrkeløft og røverhistorier  

Fitness M/K har haft besøg af Carsten Dozer. Carsten er kendt som lidt af en karakter i det danske styrkeløftmiljø og har været en af de stærkeste danskere i 90'erne. Med en baggrund som havnebisse kom han sidelæns ind i styrkesport i 80'erne og blev en eksponent for røverhistorier leveret på klingende sydsjællandsk. Lyt med, når Carsten er i studiet og deler ud af sine erfaringer fra dengang, hvor man lige var i skuret og knække et par guldbajere efter træning.

#95 Søvn 2 - søvn og træning  

Vi har haft besøg af søvnforsker Poul Jennum igen til en ny udsendelse om søvn. Her i den anden omgang om søvn kommer vi længere ind på alle de ting, du kan gøre for henholdsvis at sove mindre eller mere. Hvor meget hold er der for eksempel i udsagnet om, at vi skal undgå det blå lys før sengetid, eller at sovepiller slet ikke giver bedre søvn? Følg med, når Poul siger godnat og sov godt.

#94 Torben Rokkedal: Planlægning af kredsløbstræning for atleter (2/2)  

(Del 2 ud af 2) Vi taler om kredsløbstræning igen. Vi har besøg af Torben Rokkedal der er PhD studerende og tilknyttet forskergruppen RunSafe på Aarhus Universitet til en snak om hvordan man kan og bør planlægge sin træning, hvis man gerne vil performe godt som udholdenhedsatlet fra motionist til elite niveau. Det blev til 2 udsendelser, hvor denne er den anden af de to. Lyt med og bliv klogere på cardio gains ;o)

Torben Rokkedal: Planlægning af kredsløbstræning for atleter (1/2)  

(del 1 ud af 2) Vi taler om kredsløbstræning igen. Vi har besøg af Torben Rokkedal der er PhD studerende og tilknyttet forskergruppen RunSafe på Aarhus Universitet til en snak om hvordan man kan og bør planlægge sin træning, hvis man gerne vil performe godt som udholdenhedsatlet fra motionist til elite niveau. Det blev til 2 udsendelser, hvor denne er den første af de to. Lyt med og bliv klogere på cardio gains ;o)

#92 Sov sødt – det gavner  

Sover du nok? Hvad betyder det hvis du ikke gør og hvad kan man gøre ved det? Hvad med kaffe og blåt lys for sengetid, mobil devices og alt det andet der kan stjæle vores vågne timer. Fitness M/K har fået besøg af søvnforsker Poul Jennum, hvor han vil gøre os klogere på hvad søvnen betyder for vores sundhed og hvordan den spiller sammen med et træningsliv.

#91 Speedskating  

Danmark kommer til at have 2-3 deltagere med til vinter-OL i sportsgrenen speed skating på trods af at vi ikke har en bane til sportsgrenen. Det er kommet i stand via landstræneren Jesper Carlson, som har taget det på sig at få noget af vores talentpulje fra inline rulleskøjter på isskøjter. Jesper er i studiet sammen med Danmarks for tiden bedste mandlige speedskater, Viktor Hald Thorup.

#90 Undervandsrugby - Tunge kugler, stramme speedos og store, stærke mænd  

Tunge kugler, stramme speedos og store, stærke mænd, der wrestler om at putte noget i et hul - Det lyder som en homoerotisk fantasi, hvad det måske også er, men det handler selvfølgelig om sporten undervandsrugby, hvor man i små hold kæmper om at putte en bold i modstanderens mål, der udgøres af en kurv på bunden af et svømmebassin. Sporten er lidt voldsom, da der er rimeligt frit slag når det kommer til hvad man må gøre ved hinanden, specielt ved ham/hende der har bolden. Vi har besøg af Kristian Schafer, der fortæller om sit kærlighedsforhold til sporten under vandet.

#89 Motionsdoping  

Motionsdoping er et omdiskuteret emne som vi har behandlet i flere omgange. Vi har på foranledning af flere forespørgsler fået besøg af Simon fra Supertraining.dk. Han er motionsbodybuilder og jurist og har i flere omgange skrevet meget eksplicitte udfald om den måde man i Danmark har valgt at lovgive om doping på, og den måde lovgivningen er udført på.

#88 Skal vi bytte lort?  

Hvad gør man hvis man har kronisk dårlig mave, sådan VIRKELIGT dårlig mave og er afhængig af tarmskylninger eller afføringsmiddel for bare at kunne gå almindeligt på toilet? Eller hvad kan man blive villig til at gøre? Vi har besøg af Stig Günther, der endte med at finde en donor for at sprøjte noget af donorens afføring op i sin egen tarm for at justere sin tarmflora. Og det er faktisk ikke helt skørt.
Der er masser af ting der tyder på at vores sammensætning af bakterier i tarmen betyder noget for vores sundhed og i nogle tilfælde udøver kontrol over den samt at vi kan påvirke denne sammensætning, f.eks. ved at indtage probiotiske kosttilskud. Men Fækal Microbiota Transplantation (FMT) er den lidt mere radikale metode, hvor man overfører bakterier fra en donor enten oppefra eller nedefra.

0:00/0:00
Video player is in betaClose