Flugan

Flugan

Sweden

Flugan är en podcast om internet, där Jack Werner och Nils von Heijne diskuterar dess händelser och kulturer från i dag, i går eller i morgon.

Episodes

S03E01: Internet och porren  

Avsnitt nummer 15 av Flugan, podcasten om internet, är vårt förmodligen mest sökmotoroptimerade hittills: Det handlar om porren på nätet. Metros sociala medier-redaktör Jack Werner sätter sig för första gången 2014 och diskuterar med PR-konsulten Nils von Heijne, om vad porren visar och driver. Men vi kommer också in på vad som driver den, och om vi kanske borde prata oftare om det? Poddens vinjett är som vanligt gjord av Jonas Thunberg, och vi spelar in på Beppo ljudproduktion. Flugan möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto.

Flugan 0

S02E05: Bonusdiskussion om Internets faror  

Det är jul, och Flugan bjuder på dubbelavsnitt! Hör Jack och Nils prata nätets egentliga faror - men akta er, Jack är förkyld och låter därefter.

Flugan 0

S02E05: Slutna grupper och hur vi funkar däri  

Avsnitt nummer 14 av Flugan, podcasten om internet, är här, och sociala medier-redaktören Jack Werner diskuterar med PR-konsulten Nils von Heijne om de olika sociala cirklar och grupper som nätet är uppbyggt av. Vilka risker tar vi att sticka ut där inne, och till vilket pris? Veckans avsnitt kommer dessutom med en bonusdiskussion (från det förra avsnittet, som aldrig lades ut) - lyssna på det med nu över julledigheten. Poddens vinjett är som vanligt gjord av Jonas Thunberg, och vi spelar in på Beppo ljudproduktion. Flugan möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto.

Flugan 0

S02E04: Jakten på den perfekta storyn  

En kulen natt natt natt, en pod vi gjorde. I det trettonde avsnittet av Flugan, podcasten om internet, pratar sociala medier-redaktören Jack Werner med PR-konsulten Nils von Heijne om jakten på den perfekta storyn - hur såväl reklamare som journalister och deras konsumenter och läsare alla använder nätet till att försöka hitta sin egen perfekta världsbild. Vad gör det med vår tillit till varandra? Poddens vinjett är som vanligt gjord av Jonas Thunberg, och vi spelar in på Beppo ljudproduktion. Flugan möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto.

Flugan 0

S02E03: Veronika och identitet  

För att uppväga den långa pausen mellan avsnitt ett och två denna säsong kommer vi nu med två avsnitt samtidigt, och det tolfte avsnittet av Flugan fick naturligtvis handla om en av de senaste veckornas största snackisar: den varande eller icke varandra Veronika Larsson. Hur gick jobbet bakom, vad händer nu och vad betyder storyn för oss? Hör allt och mycket mer - med musik av Jonas Thunberg, och inspelat hos Beppo ljudproduktion. Flugan möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto.

Flugan 0

S02E02: Darknet och deep web  

I det vansinnigt försenade elfte avsnittet av podcasten Flugan sätter sig sociala medier-redaktören på Metro, Jack Werner, och PR-konsulten på Pronto, Nils von Heijne, i studion en varm septemberdag. Först nu går avsnittet först ut, helt enkelt för att vi tyckte lite för mycket om diskussionen om nätets mörkaste hörnor för att helt stryka avsnittet helt. Musiken görs av Jonas Thunberg, och Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto.

Flugan 0

S02E01: Höstuppvärmning  

Medeltemperaturen kryper neråt termometern, och det tionde avsnittet av podcasten Flugan rullar som en höstvåg in över sociala media-stranden. Sociala medier-redaktören på Metro, Jack Werner, och PR-konsulten Nils von Heijne möts i en uppvärmning inför höstens samtal - med sammanfattning av en händelserik sommar. Musiken görs av Jonas Thunberg, och Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto. 

Flugan 0

S01E09: Entreprenörer - heaven or hell?  

I nionde avsnittet av podcasten Flugan drabbar frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne samman över den känsligaste knäckfrågan av de alla - är entreprenörskapet på nätet en plåga eller en välsignelse? Dagens second opinion kommer från docenten på Handelshögskolan Karl Wennberg, och musiken görs av Jonas Thunberg. Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto. 

Flugan 0

S01E08: Det stora sifferavsnittet  

I åttonde avsnittet av podcasten Flugan inser frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne att ett internet räknat i siffror, i allt från antal Youtubetimmar uppladdade per minut till själva nätets vikt i gram, skapar en helt ny värld... av förvirring. Dagens second opinion kommer från Mikael Zackrisson, digitalstrateg och statistiknörd, och musiken görs av Jonas Thunberg. Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och görs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto.

Flugan 0

S01E07: Männen och podcasten  

I sjunde avsnittet av podcasten Flugan hamnar frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne framför en kritisk spegel, och skådar mannen med podcasten i vitögat. Till deras hjälp har de Evelina @gokidgo Boberg, student och twitterelit, som reder ut vad hon kom fram till under skrivandet av uppsatsen "Den medierade mannen". Musiken görs av Jonas Thunberg. Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och görs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto.

Flugan 0

S01E06: Nätets hjältar och skurkar  

I sjätte avsnittet av podcasten Flugan poppar frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne popkulturspopcorn, och försöker avgöra vilka nätets hjältar och skurkar är - och hur de hamnade där. Dagens second opinion kommer från Linus Larsson och Daniel Goldberg, journalist- och författarduo, och musiken görs av Jonas Thunberg. Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto. 

Flugan 0

S01E05: Inflytande eller räckvidd?  

I femte avsnittet av podcasten Flugan spänner frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne ögonen i avsnittets gäst Hampus Brynolf, digital strateg på Intellecta men kanske mest känd som pappa till nätfolkräkningen Twittercensus. Dagens second opinion kommer från Anna Söderström, koordinator på Linköpings universitet, och musiken görs av Jonas Thunberg. Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto. 

Flugan 0

S01E04: Att åldras online  

I fjärde avsnittet av podcasten Flugan tar frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne ett steg tillbaka och granskar vad åldrande på nätet innebär och inte innebär. Vilka är vår tids dagböcker, varför memoreras våra misstag och beslut och vem tjänar på det? Dagens second opinion kommer från nätforskaren Marcin de Kaminski, och musiken görs av Jonas Thunberg. Flugan spelas in hos Beppo ljudproduktion och möjliggörs med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto. 

Flugan 0

S01E03: Döden på internet  

I tredje avsnittet av podcasten Flugan avslutar frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne de gångna avsnittens diskussion genom att filosofera om döden på nätet - vad innebär den egentligen? Dagens second opinion kommer från lektorn i filosofi Jonna Bornemark. Råmix av Nils Ask, och musik av Jonas Thunberg. Flugan spelas in med stöd av, men är fristående ifrån, kommunikationsbyrån Pronto. 

Flugan 0

S01E02: Vilka är vi i dag?  

I andra avsnittet av podcasten Flugan följer frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne upp förra avsnittets diskussion genom att diskutera nätidentiteter - och vilka vi egentligen är på nätet i dag. Dagens second opinion kommer från Oskar Henrikson på Psykologfabriken. Musik: Jonas Thunberg.

Flugan 0

S01E01: Var är vi i dag?  

I första avsnittet av podcasten Flugan slår sig frilansskribenten Jack Werner och PR-konsulten Nils von Heijne ner och diskuterar var det svenska nätet befinner sig i dag, med allt av hat, kärlek och kultur det innebär. Dagens second opinion kommer från Elza Dunkels. Musik: Jonas Thunberg. Ovärderlig assistens: Nils Ask.

Flugan 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose