Fodboldministeriet

Fodboldministeriet

Denmark

Podcast, hvor Landsholds-Lars Jacobsen og Christian Wolny hver uge snakker fodbold ud fra egne erfaringer efter at have levet af, med og for fodbold i over 20 år hver. Her finder du svinere, grin og personlige analyser krydret med anekdoter og den legendariske Landsholds-Lars quiz. Producer-Sture styrer lyd og knapper. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi.

Episodes

Nyt, nyt, nyt – we're back!  

Så er sommerfreden for alvor forbi. Trioen har igen fundet sammen i studiet for at starte den nye sæson af Fodboldministeriet. Og mavesurheden er intakt på trods af at optagedagen er ændret til fredag, der er ny jingle fra huskomponisten Mads Julius Dyrst og et nyt quiz-format fra danskfodbold.com. I denne uge debatteres der flittigt, hvordan det kan være, at nogle spillere kommer hjem fra ferie med overvægt på kroppen, selvom de kun har haft få ugers ferie og skal i gang med vigtige kampe med det samme. Wolny skal nu pludselig også skal til at svare på spørgsmål i quiz'en. Ikke en udpræget succes i premiereudgaven, da både han og Jacobsen kommer i alvorlige problemer i en quiz, der næsten må afgøres med målfoto og decimaler. Verdens bedste lyttere har i løbet af ferien fået sendt podcasten til over halvdelen af verdens lande, ligesom det eller så uindtagelige Nordkorea er blevet erobret. Den slags skal naturligvis premieres, ligesom drengene er nødt til at sætte sig et nyt mål på fællesskabets vegne. De selvsamme lyttere får også svar på spørgsmål om alt fra BH'er til mænd, Superliga-trøjer og 1-års dagen for et af Wolny og Jacobsens allerstørste fejlskud. Og så er Lille-Børge og Smurf naturligvis også tilbage fra ferie med en herlig anekdote. Alt sammen får du i denne uges comeback-udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Anekdote Special 2.0  

Der er sket det store, at begge sommerens mål er blevet opnået. Først blev Kim Il-Sung-pladsen i Nordkorea indtaget af en flok gæve gutter, der afspillede Fodboldministeriet midt på pladsen. Og onsdag d. 5. juli rullede et lytterbillede ind fra Sri Lanka, hvilket bragte Producer-Stures lande-app op på 50 procent. Det vil Fodboldministeriet gerne takke for, så hvis du trænger til at få genopfrisket Per P's hifi-præferencer, Schjønbergs udheldige nærkontakt med skarp krog i hans tid som vodbinder eller hvordan Smurf og Lille Børge gjorde sig bemærkede i England, så brug en time på Fodboldministeriets Anekdote Special 2.0. Fodboldministeriet er bragt i samarbejde med Faxe Kondi og Leo Vegas.

Hawaiiskjorte, 1-club-players & Lille Børge på langfart  

Producer-Sture er mødt op i Hawaii skjorte med matchende kasket. Ikke en dresscode, der imponerer Landsholds-Lars Jacobsen. Og så er sidste podcast inden sommerferien i gang. Første snak i denne uge handler om one-club-players. En uddøende race inden for international topfodbold, men hvorfor betyder det ikke mere for spillere, at gennemføre det unikke karriereforløb frem for at tage et sidste år eller to i Qatar eller USA? Og hvorfor vælger de andet, når mulighed for det unikke eftermæle byder sig til? Sæsonens quiz-drama kulminerer i denne uge, hvor Landsholds-Lars quiz'en skal afgøres. Stillingen er helt lige mellem Wolny og Jacobsen, så det hele afgøres her i den udvidede udgave fra danskfodbold.com. Vinderen får håneretten. Taberen skal give middag til alle tre. Så er der kridtet op… Landsholds-Lars viser en helt ny form for storhed i roulette-runden, da hans ellers så sikre spilletips begynder at vise svaghedstegn. På balkonen stilles der som altid spørgsmål fra verdens bedste lyttere, og det giver snak om alt fra fodbold couture til jubelscener. Legende-News bringer forårets sidste fortælling om Lille Børge og Smurf. Heldigvis er det en dejlig en af slagsen fra tvillingerne Johansens univers. Fodboldministeriet er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Vi ønsker jer alle en dejlig sommer og glæder os til at være tilbage i august.

Banens skyld, kæmpe gamble og da Smurf ordnede Big Sam  

”Banen var dårlig.” Eller ”vi kunne ikke spille ordentlig fodbold på den bane.” Dårlige undskyldninger eller er der rent faktisk noget om snakken? I denne uge snakker Landsholds-Lars Jacobsen, Producer-Sture og Wolny om, hvor meget banens beskaffenhed egentlig betyder for et holds mulighed for at præstere deres bedste. Producer-Sture har i løbet af ugen haft verdens bedste dag. Lige indtil den sluttede under nålen på skadestuen. Lars og Wolny morer sig godt og grundigt over det fine plaster under HUF-kasketten. Og humøret forbliver højt, da endnu flere nye lande kan noteres som steder, hvor verdens bedste lyttere har hørt de tre tosser blamere sig. Den gode stemning pakkes dog hurtigt ned i lommen igen, fordi Landsholds-Lars quiz'en for alvor snerper til. Wolny kan udligne til 7-7 og presset får hovedpersonen Jacobsen skiftevis at svine og fedte for danskfodbold.com, der står bag alle spørgsmålene. Om det er derfor Lars ender med at ville ringe til dem under optagelsen, melder historien ikke noget om. Men det får i den grad indflydelse på denne uges roulette-runde. Verdens bedste lyttere stiller spørgsmål til de sure gamle mænd på balkonen, og i denne uge bringer det emnerne fra hvornår og hvorfor en anfører kan miste sin plads i en trups hierarki og til hvilken vej en toiletrulle egentlig skal hænge. Og både Jacobsen og Producer-Sture har en helt klar holdning til det sidste. Og så kan du i Legende News høre om dengang, hvor Michael ”Smurf” Johansen gik ind på Big Sam Allardyce's kontor og satte den store engelske manager til vægs. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Teknologi vs. Cocio, første dusin og to røde med brød  

Landsholds-Lars Jacobsens flophold fra sidste uge modtager scoutede emner fra verdens bedste lyttere. De fleste får en kontrakt på stedet, men legendariske Christian Andersen nægtes en stilling som træner af Landsholds-Lars. Humøret var ellers højt hos Jacobsen, men det ændrer sig hurtigt, da det viser sig, at han gik rundt en hel dag med revnet bagdel i bukserne, fordi Wolny ikke fortalte ham om problemet. Dårlig stemning opstår der – som altid – også under denne uges udgave af landsholds-Lars quiz'en, og lige da man troede, at det ikke kunne blive værre, minder Producer-Sture de to andre herrer om Fodboldministeriets efterhånden pinlige udestående med AGF. Panelet tager også en grundig snak om, hvordan udviklingen med teknologi inden for fodbolden har udviklet sig i løbet af Landsholds-Lars karriere. Fra Cocio til frokost og smøger i omklædningsrummet monitorering af alt fra spillerens søvn til iltoptagelsen i blodet. Verdens bedste lyttere stiller spørgsmål til de sure gamle mænd på balkonen, og der skal naturligvis også forsøges at vinde penge til et godt fodboldformål. Der er naturligvis også en ny anekdote fra ”de to røde med brød”, hvor du kan høre om dengang at Martin Johansen måtte skrive autografer i timevis, da han besøgte sin bror i det nordlige England. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Flopholdet, bajer til Søren A og legende-smølfen  

I denne uge får lytterne intet mindre end et hel trup af et flophold, som Landsholds-Lars Jacobsen sætter sammen, efter en lytter spørger om hans bud på et hold bestående af spillere, der nok aldrig skulle have haft en kamp på de hold, hvor de aldrig blev en succes – for at sige det mildt. Det bringer dejlige navne fra fortiden i spil. Lige fra Yoshi Kawaguchi i målet og til hans Christians i den anden ende af banen. For en gangs skyld er der god stemning fra start i Fodboldministeriet. Alle tre deltagere er stadig glade oven på sidste uges besøg hos Michael Schjønberg, hvor de blev trakteret med hjemmelavet kylling i karry. Og lægger man det dejlige vejr oven i, og alle opdateringerne fra verdens bedste lyttere, så er det svært at være rasende. Selv for Landsholds-Lars Jacobsen. Men alting ændrer sig tilbage til det normale, da de tager hul på denne uges Landsholds-Lars quiz... Lytternes spørgsmål bringer panelet forbi alt fra anbefalelsesværdige fodboldbøger over fodbold kontra storpolitik og ikke mindst mærkelige hobbyer blandt fodboldspillere, og i Roulette-runden spilles der i denne uge bl.a. om bajere til selveste Søren ”mandarinen” Andersen... Der skal også præsenteres ny kandidat til Hall of Fame, som skal levere legendariske historier de næste mange uger. Hvem valget er faldet på kan høres sammen med den første anekdote af mange.

Mødet med Schjønberg  

Så er det atter blevet en af de kæmpedage, hvor det er tid til at optage et nyt æresmedlem i Fodboldministeriets Hall of Fame. Michael Schjønberg lægger hus, hygge og historier til hele molevitten. Gæstfriheden kommer bag på Landsholds-Lars, Producer-Sture og Wolny, da det ræder ind hos stålmanden hjemme i Odense, hvor ex-fru Vivian har gang i gryderne, mens den tidligere vodbinder med det samme deler ud af anekdoterne fra den imponerende karriere som tysk mester, tysk pokalvinder, tre slutrunder for Danmark og naturligvis de helt store bedrifter pådansk grund i form af OB’s sejr over Real Madrid og byrekorden i højdespring i Esbjerg iført jeans og handball spezial. Schjønberg kategoriserer samtlige af de anekdoter, Fodboldministeriet har fortalt om ham, som sande og uddyber et par af dem, inden der kommer helt nye på bordet. Om dengang han for eksempel vakte interessen fra Real Madrid. Eller da han knapt kunne betale en omgang drikkevarer på landsholdet, fordi han tjente så lidt i den danske liga. Landsholds-Lars og Schjønberg kommer hurtigt på bølgelængde, og mellem to tidligere landsholdsbacks opstår der hurtigt enighed om, at nutidens unge spillere nok mangler noget hårdhed. Som altid i legende-specials kan du høre, hvordan det nye æresmedlems favorit-hold ser ud af tidligere holdkammerater fra de mange år på topplan. Michael Schjønberg sætter sine drømme-11’er, hvor der både bliver plads til den fineste teknik og det hårdeste stål. Og som altid er det største kriterie for at være med, hvem han kunne tænke sig at se igen den dag i dag til en hyggestund. Og hyggelige historier og anekdoter knytter der sig bestemt til flere af de 11 udvalgte. Du kan for eksempel finde ud af, hvilken holdkammerat der gerne ville gifte sig med Schjønberg. Landsholds-Lars quiz’en har to deltagere på samme hold i denne uge. Schønberg og Jacobsen ryger på hold sammen og kan hjælpes ad. Måske er det derfor sværhedsgraden lader til at have fået et hak i vejret. De to får i hvert fald testet hukommelsen helt til bunds. Ligesom Schjønberg får testet hele LeoVegas’ system på liverouletten, da han får sat ugens indsats plus det løse på hidtil ukendte spil i sit forsøg på at hjælpe en god sag. Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Det' Politiet, racisme og Schjønberg vs. DIF  

Podcast, hvor Landsholds-Lars Jacobsen og Christian Wolny hver uge snakker fodbold ud fra egne erfaringer efter at have levet af, med og for fodbold i over 20 år hver. Her finder du svinere, grin og personlige analyser krydret med anekdoter og den legendariske Landsholds-Lars quiz. Producer-Sture styrer lyd og knapper og går med kasket. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst. Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

Syg kultur, nye lyde og en flyvende bagersøn  

Landsholds-Lars møder op til optagelse fnysende af raseri, fordi hans vej til studiet er pakket med loppemarkeder med tilhørende flokke af dårlige bilister. Den slags gider han ikke bruge sin sparsomme tid og tålmodighed på. Den dårlige stemning har dig svært ved at modstå de mange gode indspark fra verdens bedste lyttere i denne uge, hvor der blandt andet er en anekdote fra en af Jacobsens gamle klassekammerater, der afslører om Landsholds-Lars også var rasende som barn. Jacobsen håber meget på, at hans elskede didgeridoo klarer cuttet og bliver en af de tre lyde, som Mads Julius Dyrst skal komponere den nye jingle med. Wolny og Producer-Sture afslører om den kom gennem nåleøjet, efter verdens bedste lyttere har stemt i ugens løb. Der debatteres om kulturen i moderne topfodbold er syg, når 74% af de spillere i England, som får kontrakt som 18-årige, ikke længere er i sporten som 24-årige. Og om det bl.a. skyldes deres manglende evne til at perspektivere livet som fodboldspiller og tænke på et liv uden og efter fodbold. Der er naturligvis også plads til Lars Jacobsens egen quiz, og et godt formål inden for fodboldens vegne får som altid en tur i roulette-runden for at vinde penge fra LeoVegas. Lytternes spørgsmål kommer vidt omkring fra vanvittige klubpræsidenter og til gode anførere. Og så kan du høre om dengang både Peter Degn og David Nielsen fik legenden Michael Schjønbergs faste hånd på banen at føle. Udsendelsen er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Klubloyalitet og højdespring  

Landsholds-Lars møder sløj op til denne uges podcast. Måske er det derfor humøret hænger lidt, selv om der for en gangs skyld ikke er så meget at være rasende over. Til gengæld lever den gamle landsholdskæmpe op i denne uges tema, hvor der diskuteres om spillere kan have samme forhold til følelser og kærlighed til klubber, de spiller i, som fansene har. De forskellige scenarier og situationer vendes, og Landsholds-Lars deler flittigt ud af egne erfaringer bl.a. med skiftet fra barndomsklubben OB. Og så kan du også høre om dengang, Jacobsen modtog en mulighed for at komme til Brøndby frem for at slutte karrieren i fransk fodbold. I denne uge er der også mulighed for at slå rekord i roulette-runde, fordi der kan sendes penge fra LeoVegas, til en af lytternes gode fodboldformål, for tredje gang i streg. Og så er der som altid gode spørgsmål til de gamle sure mænd på balkonen fra verdens bedste lyttere. Du kan også finde ud af, hvor langt podcasten er fra verdensherredømmet, når de nyeste lande tilføjes den efterhånden lange liste i Stures app. Og måske er den store målsætning, om at få et lyt i Nordkorea, ikke længere så langt fra at blive indfriet... I Schjønberg News kan du høre om dengang, den lange vodbinder fra Esbjerg som 17-årig udfordrede den lokale klubmester i højdespring til en duel – alene for at få mulighed for at se en fodboldkamp liggende på den store pude, som højdespringeren trænede på... Fodboldministeriet er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Lortepåske, når fodbold bliver ligegyldigt og Tysklands bedste målmand  

Påsken har været sløjere end sløj for alle mand i Fodboldministeriet. Men allerværst for Landsholds-Lars, der naturligvis er rasende af samme grund. Der findes faktisk ikke det, der ikke er gået den stakkels mand imod i den forgangne uge, og det sætter sit tydelige præg på starten af denne uges podcast. Efter en uge med pitchinvasion i Euro-League, overfald på banen af udeholdets spillere i den franske liga og ikke mindst eksplosionen på Dortmunds spillerbus på vej til en Champions League-kamp snakker Fodboldministeriet om, hvorfor spillerne ikke kan spille ordentligt tæt op af sådan en oplevelse. Hvad det er der sker inde i hovederne på dem, og hvor grænsen egentlig går, når det skal afgøres om en kamp skal spilles eller ej efter en chokerende episode. I Landsholds-Lars quiz'en kommer hovedpersonen helt selvforskyldt i problemer, da han leverer en indsats langt under par. Men alligevel afgøres den som så mange gange før på sidste spørgsmål. LeoVegas giver som altid en tur på rouletten, hvor der kan vindes penge til en god fodboldsag, og så er der spørgsmål fra verdens bedste lyttere, som denne gang sender snakken forbi professionel livsstil, for flinke trænere og rotter som kasteskyts. Den vrede kommentator fra Næstved har afleveret sin reportage fra pokalbraget hjemme mod Vendsyssel, og så afsløres det i Schjønberg News, hvilken legendarisk rekord stålmanden fra Esbjerg holder i den tyske Bundesliga. Det har noget med et par målmandshandsker, Mario Basler og ugens hold at gøre. Fodboldministeriet præsenteres i samarbejde med LeoVegas og Faxe Kondi.

Spørgsmål Special - Sæson 2  

Samvittigheden nager efterhånden de tre gutter i Fodboldministeriet. For selv om taknemmeligheden over de mange spørgsmål, der hver uge kommer ind fra verdens bedste lyttere, er kæmpe stor, så vokser frustrationen over ikke at kunne læse og svare på flere af dem også. Derfor har Wolny, Producer-Sture og Landsholds-Lars hevet denne mandag ud af kalenderen for at lave en Spørgsmål Special, hvor de svarer på så mange som muligt af de over 200 ubrugte spørgsmål, indtil de bliver kylet ud af Pirlos Hule, hvor Fodboldministeriet optages. Og lige som i sidste sæson blev det en god oplevelse med spørgsmål i alle kategorier. Du kan for eksempel få svaret på, hvilket stadion i Frankrig, der er det bedste. Hvilken bøde Landsholds-Lars nogensinde har delt ud, som var den fedeste. Hvilken holdkammerat der havde den dårligste tøjstil (vinderen er fra Norge, kan vi godt afsløre). Hvilken fodboldoplevelse der gjorde det største indtryk på panelet, da de var børn. Hvem der er historiens største målmand. Om man generelt hader andre klubber i en trup. Og mange flere. Derfor er Producer-Sture også på hårdt arbejde, når han sidst i podcasten skal vælge ugens vinder af en ramme kondivand. Heldigvis fik han tænkt sig godt om under Roulette-runden, der også i denne uge forsøger at få sendt penge fra LeoVegas ud til et godt fodboldformål hos en af lytterne. Alt sammen får du i Spørgsmål Special, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon, computer eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud. Husk, at næste uges udsendelse først udkommer tirsdag d. 18. Hvorfor? Svaret får du sidst i udsendelsen.

3-5-2, Kasket-quiz og Schjønberg meets Schumi  

Podcast, hvor Landsholds-Lars Jacobsen og Christian Wolny hver uge snakker fodbold ud fra egne erfaringer efter at have levet af, med og for fodbold i over 20 år hver. Her finder du svinere, grin og personlige analyser krydret med anekdoter og den legendariske Landsholds-Lars quiz. Producer-Sture styrer lyd og knapper og går med kasket. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst. Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller under hashtagget #LytTilLars på Twitter.

Millionerne, nedgroede negle og Schjønberg vs. 10-årig Schmeichel  

Landsholds-Lars overlever kun med nød og næppe køreturen ind til Fodboldministeriet i denne uge og starter derfor igen ud med humøret helt i bund. Men heldigvis har han som Cheftræner for Åkandens U/8 hold høstet en vigtig sejr mod Fremad Amager i weekenden. Og efter at have langet ud efter Producer-Sture et par gange, kommer stemningen lidt op fra kulkælderen. Snakken går denne uge på om, hvordan fodboldspillere kan og skal leve resten af livet for de penge, de når at tjene i løbet af karrieren. Fodboldministeriet kigger nærmere på, hvordan det egentlig fungerer. Hvornår begynder tankerne at spille ind hos en aktiv spiller? Og vi kommer helt tæt på, hvad og hvordan Landsholds-Lars Jacobsen selv gjorde for at sikre sig til livet efter karrieren. Landsholds-Lars quiz'en er pludseligt begyndt at gøre hovedpersonen nervøs igen, efter Wolny satte gang i sit Kjellerup-comeback. Jacobsen lægger ikke skjul på, at han føler der er tale om en konspiration med aftalt spil og matchfixing. Det er hverken kønt eller sympatisk, men den rutinerede ræv kender alle tricks i bogen og er ikke bange for at bruge dem. Dagens spørgsmål fra lytterne bringer snakken fra nedgroede negle og helt til om David Nielsen kan blive landstræner. Og så er der naturligvis Schjønberg News, hvor lytterne i denne uge kan høre anekdoten om dengang landsholdskæmpen Michael Schjønberg blev sur, da han pludselig trænede med en 10-årig Schmeichel junior. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Barsel, Vodbinderen og nr. 23  

Fodboldministeriet snakker om barsel i topfodbold. Hvorfor har fodboldspillere ingen barsel? Og hvorfor vil de ikke have det? Lars fortæller om at få børn fra en fodboldspillers synspunkt, hvor det at risikere at miste sin plads i startopstillingen kan være vigtigere end at bruge tid med sit nyfødte barn og familie. Du kan også finde ud af, hvad dommerlegenden Finn Lambek krævede som pris for at lade Landsholds-Lars slippe for rødt kort efter nedslagtningen af en tysker i en U-landskamp. Og Producer-Stures kort over lande, der er lyttet til Fodboldministeriet i, tæller nu 24% af alle jorden nationer. Der skal mere til at imponere en nypensioneret højreback. Men Landshold-Lars bliver til gengæld mildest talt meget imponeret af dagens deltager i roulette-runden. Dagens spørgsmål fra lytterne bringer panelet forbi duftedoping inden fodboldkampe og en top-3 over super-subs i fodbold. Og så er der naturligvis nyt om en af de helt tunge i dansk fodbolds historie i Schjønberg News, hvor lytterne i denne uge forkæles med hele to anekdoter om den tidligere vodbinder og landsholdskæmpe Michael Schjønberg. Og vi er på den helt store klinge her, da de indeholder både Giovanni Trappatoni, Otto Rehhagel og ømme testikler. Udsendelsen er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Ud med Van Basten ind med Schjønberg  

Marco Van Basten er mytisk angriber i verdensfodboldens historie. Men det redder ham ikke for Landsholds-Lars' vrede i Fodboldministeriet. Hollænderens 10 forslag til regelændringer i fodbold får ikke mange pæne ord med på vejen. I det hele taget er der en negativ indstilling til det meste i denne uges podcast, efter optagelsen blev forsinket pga. Producer-Stures fodbolddruk i Hamborg, hvor hans telefon blev stjålet. At han så har valgt at dukke op i en Star Wars-kasket formilder ikke ligefrem Landsholds-Lars' vrede. Sture får dog opdateret sit verdenskort over steder, der er blevet lyttet til podcasten. Og her byder en tidligere FCK- og landsholdsspiller ind med hele tre lande til kortet. Dagens spørgsmål fra lytterne bringer Landsholds-Lars fra Cristiano Ronaldo til dødboldstræning, og så får storklubben IS Skævinge Fodbold en tur i Roulette-Runden for at vinde penge fra LeoVegas til et godt formål. Landsholds-Lars quiz'en er løbet helt af sporet efter jul, hvor det er lykkedes for hovedpersonen at luske sig til en kæmpeføring. Wolny håber dog på vendepunktet er nået, efter Producer-Sture giver Wolny underdog-rollen og mener, at han skal være ligesom Kjellerup i den danske pokalturnering. Og så er det tid til, at Per P's afløser skal findes. En ny gammel legende skal hyldes, elskes og grines af i de næste mange uger af Fodboldministeriet. Valget er faldet på en mand, der var lavet af det pureste stål. Som tacklede så knogler og benskinner sang. Og hvis karriere i den grad har kastet mange anekdoter af sig. Udsendelsen er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Mødet med Per P  

I denne uge er Fodboldministeriet i en helt speciel udgave. De tre gutter er nemlig draget til Odense for at optage favoritlegenden og anekdotemaskinen Per Pedersen i Fodboldministeriets Hall of Fame. Per P lever op til hypen og viser sig som en gavmild vært med varmt selskab og gode historier fra sin lange karriere. Pedersen fortæller om de mange skader, de mange mål og om at lade op til kamp med en pose matadormix. Landsholds-Lars quiz'en er også i en specialudgave i denne uge, da den er udvidet til at være en kombineret Lars og Per quiz. Det bliver lettere dramatisk, og sætter overdommer Producer-Sture under et ubehageligt pres. Hovedpersonen får også denne uges tur i Roulette-runden, hvor han spiller for at støtte OB's amatørafdeling. Og så har især Landsholds-Lars svært ved at skjule sin begejstring og benovelse, da Per P sætter sin favorit-11'er af sjove holdkammerater, han har spillet på hold med gennem den lange karriere. Udsendelsen er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Saftige Biografier, Det Dumme Svin og Per P og B&O  

Producer-Sture møder op i godt humør på trods af sidste uges voksenmobning i datterens børnehave. Og det skyldes ikke mindst en gang selvtægt fra en af Ministeriets dejlige lyttere. Landsholds-Lars er til gengæld rasende. Han har nemlig fortsat en skiferie og en knæskadet kone at bekymre sig om. Ministeriet får diskuteret, hvad de egentlig synes om fodboldbøger. I kategorien biografier. Især de spillere, der udgiver bøger før karrieren er helt slut, kan ryge i problemer i et omklædningsrum, mener Landsholds-Lars. På balkonen er der igen skarpe spørgsmål fra lytterne, og her afsløres det blandt andet, hvem der er den mest svinske spiller, Landsholds-Lars nogensinde har spillet med eller mod. ”Vinderen” er fra Afrika, og han får ikke pæne ord med på vejen. Det gjorde Landsholds-Lars quiz'en til gengæld i sidste uge, da hovedpersonen højst overraskende bragte sig foran i den nye sæson. Det nye format lader til at passe ham, og derfor er selvtilliden høj hos Jacobsen op til anden runde i denne podcast. I Roulette-Runden vælger en lytter, af kærlighed til Vejle Boldklub, at satse hele møllen på rød og ønsker den eventuelle gevinst fra LeoVegas til Røde Kors og Nivå-Kokkedal Boldklubs aktiviteter omkring flygtningefodbold. Der er naturligvis også en anekdote om en tidligere topscorer, postbud og verdensmand i Per P News til sidst i Podcasten. Udsendelsen præsenteres i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Slåskamp, Per P vs. Effenberg og Rouletten  

Så er ferien for alvor forbi, og de tre mavesure gutter er tilbage på balkonen i Fodboldministeriet. Landsholds-Lars skiferie hænger i en tynd tråd på grund af fruens knæskade, men det vejes heldigvis op af en køreklar Audi. Producer-Sture har været udsat for voksenmobning i datterens børnehave, så der er ting at bearbejde. Senere bliver Lars og Wolny enige om, at et lille slagsmål mellem to holdkammerater til en træning kan kaste meget godt af sig, og Lars giver eksempler fra karrieren. I de fleste tilfælde er det endt godt og rystet truppen endnu bedre sammen, men der var jo så også dengang, hvor det endte med, at begge kamphanerne måtte forlade klubben... Landsholds-Lars quiz'en ændrer igen form, og Lars får en enestående mulighed for at bringe sig foran for første gang i et halvt års tid. Fodboldministeriets nye partner fra LeoVegas gør sin entré i podcasten, og det betyder, at en lytter hver uge nu kan smide 500 kr. på rouletten og sende gevinsten videre til et godt formål, efter eget valg, inden for fodboldens verden. Og så er der naturligvis også endnu en anekdote i fortællingen om den tidligere Superligabomber Per P. Denne gang involverer det den tidligere tyske landsholdsspiller Stefan Effenberg, der selvfølgelig også måtte sande, at han i Per P spillede på hold med en stor kanon. Udsendelsen præsenteres i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Nytårsspecial  

Velkommen til 2017! 1. januar er som regel lort med lort på, men i Fodboldministeriet vil vi gøre hvad vi kan, for at bringe jer igennem dagen, hvad enten tømmermændene er fysiske eller moralske. Selvom man ikke skulle tro det, så sker det, at noget skal tages om. Og så sker det nogle gange trykker Producer-Sture på record-knappen, før Landsholds-Lars og Wolny er helt klar. Det har resulteret i nogle fraklip, der naturligvis er blevet arkiveret forsvarligt, så vi kan dele dem med jer. Fodboldministeriet vil gerne benytte lejligheden til sige tak til alle jer, der har lyttet med i 2016 - vi håber, at I også er med i 2017! PS Producer-Sture beklager den svingende lydkvalitet, men der er jo en grund til, at det ikke kom med i første omgang.

0:00/0:00
Video player is in betaClose