For pengenes skyld

For pengenes skyld

Denmark

For pengenes skyld er podcasten, hvor du får svar på dine spørgsmål om investering og opsparing. Værterne er Nordnets investeringsøkonom Per Hansen og forretningsudvikler Jacob C. Andersen. Du og de andre lyttere sætter agendaen ved at sende spørgsmål ind via nordnetbloggen.dk., Facebook og Twitter med hashtaggen #Forpengenes. Hver torsdag finder du en ny episode på nordnet.dk og her på SoundCloud. Hvis du vil høre podcasten fra din smartphone, så kræver det, at du har en app installeret, der kan afspille podcasts. Et tip er at downloade SoundClouds app til iPhone eller SoundClouds app til Android. Du kan også lytte via iTunes eller bruge Apples podcast-app, der er installeret på de fleste iPhones. Med en app kan du lytte til podcasten på din smartphone, når du vil, og uanset om du er hjemme eller på farten. Sådan gør du: Åbn den app, du har valgt at bruge til podcasts. Søg på For pengenes skyld. Vælg den episode af For pengenes skyld, som du vil lytte til. Vil du følge med i fremtidige episoder, så vælg Abonnér eller Follow, når du er inde på For pengenes skyld. Så får du automatisk en melding, når der er en ny episode af podcasten.

Episodes

Episode 47: Deutsche Bank - helt eller skurk?  

I den 47. udgave af #forpengenes spiller Deutsche Bank en art hovedrolle. Indirekte men også direkte. I den indirekte version er Deutsche Bank den stabiliserende part i den meget lidt succesfulde børsnotering af Nets. Vi kommer ind på hvorfor Nets ikke har udviklet sig i den retning, som investorerne havde håbet på og giver svaret på hvad der vil ske med de aktier, som Deutsche Bank på vegne af emissionsbankerne som varetog børsnoteringen, opkøber i kølvandet på børsnoteringen. I den mere direkte rolle fokuserer vi på hvorfor der er så stor opstandelse om Deutsche Bank og hvad det betyder for investeringstilliden, at de har et så stort arsenal af økonomiske masseødelæggelsesvåben (derivater). Du får ikke svar på om du skal købe eller sælge Deutsche Bank aktier, men du bliver forhåbentlig lidt klogere på hvorfor det er et tegn på investeringsmæssig mistillid, når en så stor bank som Deutsche Bank er, kun prisfastsættes til lidt i overkanten af 25 % af den bogførte egenkapital. Podcasten holder efterårsferie i uge 42 og 43.

Episode 46 -Clinton eller Trump? Hvad betyder valget for dine aktier?  

Lige nu er slutspurten sat ind i det amerikanske præsidentvalg, og begge kandidater kæmper om de sidste og meget afgørende stemmer. Men hvad betyder det for udviklingen på dit aktiedepot, om det bliver Clinton eller Trump, der får nøglen til Det hvide hus? Er der en af kandidaterne, som aktiemarkedet bedst kan lide? Og er der aktier, der er kan blive mere påvirkede af valgresultatet end andre? Det får du svar på i ugens udgave af For pengenes skyld. (Udgivet 3. oktober 2016)

Episode 45 – Nets snublede ind på børsen  

Nets sprintede ikke ind på børsen, som de mange nye Nets-aktionærer nok havde håbet på, men hvad skete der? Var prisen for de nye Nets-aktier for høj? Og hvordan ser fremtiden ud for Nets? Det ser Christine og Per nærmere på i ugens udgave af For pengenes skyld. De vender også opdelingen af Mærsk og seneste rentemøde i FED. Udgivet 26. september 2016

Episode 44 - Dankortet bliver børsnoteret  

Dankortet er på vej på børsen. Det er en naturlig anledning til at se på, hvad NETS bliver for en størrelse, når selskabet inden for de kommende uger sælger op til 60 % af selskabet til nye investorer. Per Hansen og Christine Sindal Jørgensen kommer ind på pro et contra med hensyn til at deltage i børsintroduktionen. Investorerne har lidt svært ved at finde ud af, hvilket rente-ben de aktiemæssigt skal stå på. Per og Christine har tidligere i podcasten talt om opturstræthed på aktiemarkederne. Denne træthed (søgen efter ny brændstof) er blevet til en lidt afventende holdning forud for onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, FED. Og så besvarer podcasten et par gode spørgsmål: Hvad er forskellen på en ”stop-loss” og en ”put-option”, og hvorfor er relationen mellem pris og indtjening (P/E) det mest benyttede nøgletal? Få svarene i denne episode af For Pengenes Skyld.

Episode 43 – Seneste nyt fra aktiemarkedet  

Vil du opdateres på de vigtigste nyheder fra aktiemarkedet? I ugens episode af For Pengenes skyld kan du blandt andet høre om det opkøbstilbud, der fik TopDanmarks aktier til at stige i sidste uge. Du kan sejle med en tur over Nordsøen til vores britiske naboer, hvor vækstforventningerne har overrasket positivt. Men betyder det, at problemerne i Storbritannien er overstået? Og så kigger Christine og Per nærmere på, hvordan investorerne tog imod de yngste medlemmer i Apple-familien; iPhone 7 og iPhone7+. Udgivet 12. september 2016

Episode 42 – Kan rente-tro flytte bjerge?  

Nu stiger renten – eller gør den? Fredag kom der en lidt skuffende jobrapport fra USA, alligevel stiger aktierne på flere markeder. I ugens episode af For pengenes skyld kigger Christine og Per nærmere på, om der er rentestigninger på vej, og om forventningerne om en rentestigning kan få bankaktierne til at stige? Du kan også høre mere om den kommende børsnotering af Nets og topchef Lars Rebien Sørensens afgang fra Novo Nordisk.

Episode 41 - Sådan skal du agere i aktiemarkedet lige nu  

Hvordan skal du forholde dig, når energien er ved at være sluppet op, og aktiemarkedet har mistet pusten? I episode 41 af For pengenes skyld får du gode råd til, hvordan du skal agere i markedet lige nu – og et bud på hvad du kan forvente dig i afkast. Du får svar på; hvordan fordelingen mellem aktier og kontanter skal være, om der er et alternativ til aktier, og hvor aktivt du skal forvalte din portefølje i et opturstræt marked. Per og Christine tager også en snak om, hvad der skal til, før det trætte marked vågner igen.

Episode 40 - Er aktierne opturstrætte?  

Mister aktierne snart pusten, eller kan de blive ved med at holde det flotte tempo opad? I denne uge kigger For pengenes skyld nærmere på, om aktiemarkedet kan fortsætte den flotte udvikling, eller er opturen ved at være slut. Der er flere tegn på, at aktiemarkedet er ved at være træt, og hvordan skal du forholde dig til det. Der bliver også tid til at runde et par af regnskaberne fra blandt andet Vestas og Novo Nordisk.

Episode 39 - Er Novo Nordisk gået sukkerkold?  

Et af de danske selskaber, som oplevede den største rutsjetur i løbet af sommerferien, det var Novo Nordisk. Men hvad betyder medicinalgigantens nedtur? Er det tid til at fylde indkøbskurven med Novo, eller er det tid til at give slip på sine Novo-aktier? For pengenes skyld er tilbage fra ferien, og Christine Sindal og Per Hansen stiller skarpt på de begivenheder, der har sat gang i bevægelserne på aktiemarkedet hen over sommeren. (Udgivet 15. 8.2016)

Episode 38 – Det betyder Brexit for aktierne resten af året  

Investorerne slikker sårene efter Brexit, og markederne er ved at komme til hægterne igen. I ugens udgave af For pengenes skyld ser Christine og Per tilbage på første halvår af 2016. Men de kigger også frem og ser på, hvad du kan forvente dig af resten af året, og hvilken strategi du skal lægge for dine investeringer de næste seks måneder. Per kommer også med et bud på, om det er tid til at investere i råvarer, forbrugsgoder, udbytteaktier og/eller statsobligationer. Podcasten holder sommerferie i ugerne 28-32. (Udgivet 4. juli 2016)

Episode 37 - Brexit - og hvad så nu?  

I sidste uge vendte briterne EU ryggen - et valgresultat, der sendte aktiemarkedet på rutsjetur og resulterede i røde tal på mange aktiedepoter. Men hvordan ser det ud her et par dage senere? Hvad skal investorerne forvente af de kommende måneder, og hvordan skal man forholde sig som investor? Det kan du få svar på i ugens episode af For pengenes skyld, hvor Christine og Per har rettet blikket mod Storbritannien og Brexit. (Udgivet 27.6)

Episode 36 - Brexit eller Bremain – hvordan skal du forholde dig?  

Den britiske EU-afstemning er lige rundt om hjørnet, derfor handler ugens udgave af For pengenes skyld om Brexit. Hvordan skal du forholde dig op til afstemningen, skal du rydde lidt op i din portefølje og måske sælge ud inden torsdag? Eller er der nogle bestemte aktier, som du skal skynde dig at fylde depotet op med? Det tager Christine og Per en snak om. Per giver også et bud på, hvad der sker med aktiemarkedet, hvis briterne bliver i EU – og hvad der sker, hvis de vælger at forlade EU. Ligesom du kan høre hvilke aktier, der vil blive mest påvirket af et Brexit. (20. juni 2016)

Episode 35 - Kan din porterfølje klare et Brexit?  

Den kommende afstemning om Englands fremtid i EU er på agendaen i ugens udgave af For pengenes skyld. Og Per kommer med et par bud på, hvordan du skal forholde sig som investor. Der bliver også tid til at se på, hvordan de første handelsdage er gået for DONG, ligesom du kan høre, hvad vi kan forvente os af DONG-aktien i fremtiden. Og så giver Per en karakter til DONG for selskabets entre på børsen. (Udgivet 13.6.2016)

Episode 34 - Som smurt i olie  

I ugens udgave af For pengenes skyld er der fokus på olieprisen. Efter at have været rekordlav er olieprisen igen steget, men hvorfor sker det nu? Olieaktierne er ikke fulgt med olieprisen op, det får du en forklaring på. Du får også et bud på, hvad du kan investere i, hvis du tror på, at olieprisen vil fortsætte med at stige. (Udgivet 6. 6. 2016)

Episode 33 - DONG kommer blæsende ind på børsen  

Børsnoteringen af DONG Energy er i fuld gang, og aktierne er nærmest blevet revet væk. Men hvad er det for et selskab, som investorerne får i deres porteføljer? I ugens udgave af For pengenes skyld kigger Christine Sindal og Per Hansen nærmere på de forhold, som kan påvirke selskabet både negativt og positivt. (Udgivet 30.5.2016)

Episode 32 - Er DONG ny energi til din portefølje?  

DONG er på vej på børsen, men hvad skal du være opmærksom på, inden du eventuelt tegner aktier i DONG? I ugens udgave af For pengenes skyld stiller Christine og Per skarpt på DONG. De kigger på sammensætningen af ejerkredsen i selskabet, DONGs historie og stiller det store spørgsmål: Bliver DONG en god investering? (Udgivet 23.5.16)

Episode 31 - Er Warren Buffett smartere end dig?  

I denne uge kigger Christine og Per nærmere på begrebet smart money. Det gør de, fordi Warren Buffett har været ude og fylde indkøbskurven med Apple-aktier. Betyder det, at Apple er en god investering, og hvorfor køber Warren Buffett Apple lige nu? De tager også en snak om de stigende oliepriser, for hvorfor stigen prisen nu? Og til sidst bliver der også plads til et par spørgsmål fra lytterne. (Udgivet 18.5.2016)

Episode 30 - Hvor, hvad og hvordan?  

I denne uge får du svar på hvor, hvad og hvordan. Hvor i verden skal du vende blikket hen for at finde de gode investeringer? Er der lande eller regioner, hvor aktierne er lidt grønnere lige nu? Og hvad skal du så købe? Skal du købe stort ind i aktier, vælge indeks eller måske ETF’er? Og til sidst svarer Per på, hvordan du skal passe din portefølje. (Udgivet 12.05.2016)

Episode 29 - Hvad sker der på aktiemarkedet lige nu?  

I ugens episode af For pengenes skyld ser Christine Sindal og Per Hansen nærmere på, hvad der påvirker bevægelserne på aktiemarkedet lige nu. De tager et smut forbi USA og ser på regnskaber og de lave forventninger, der har været til dem. De vender sandsynligheden for et Brexit, og hvordan investorerne skal forholde sig. Er det tid til at gå kontant, eller skal man købe stort ind i aktier? De kigger også forbi oliemarkedet, hvor Per svarer på, hvorfor olieaktierne ikke er fulgt med stigningen på oliepriserne. Og så får Christine svar på, om hun kan forvente rentestigninger på sit boliglån. (Udgivet 28.04.2016)

Episode 28 - Lytterne har magten - fra risikopræmie til regnskaber  

I ugens episode af For pengenes skyld har vi ladet lytterne sætte dagsordenen. Det betyder, at vi tager de spørgsmål op, som I har sendt til os. Og det fører os vidt omkring. Vi diskuterer hvilke afkastmål, der er realistiske og svarer på en lytters spørgsmål: ”Hvordan vækster virksomheder, når landet som helhed oplever en 0-vækst?” Når man bevæger sig i den finansielle verden møder man mange begreber, som nogen gange kræver et større indblik eller en aktieordbog. Med udgangspunkt i lytternes spørgsmål definerer og diskuterer vi blandt andet spredningsgevinster ved børsintroduktioner og illikviditetspræmier på de danske aktier. Vi slutter af med at vende de kommende regnskaber, og hvilke forventninger investorerne kan have til dem. Vi giver et par gode råd til, hvordan man skal forholde sig. (Udgivet 21.04.2016)

0:00/0:00
Video player is in betaClose