For pengenes skyld

For pengenes skyld

Denmark

For pengenes skyld er podcasten, hvor du får svar på dine spørgsmål om investering og opsparing. Værterne er Nordnets investeringsøkonom Per Hansen og forretningsudvikler Jacob C. Andersen. Du og de andre lyttere sætter agendaen ved at sende spørgsmål ind via nordnetbloggen.dk., Facebook og Twitter med hashtaggen #Forpengenes. Hver torsdag finder du en ny episode på nordnet.dk og her på SoundCloud. Hvis du vil høre podcasten fra din smartphone, så kræver det, at du har en app installeret, der kan afspille podcasts. Et tip er at downloade SoundClouds app til iPhone eller SoundClouds app til Android. Du kan også lytte via iTunes eller bruge Apples podcast-app, der er installeret på de fleste iPhones. Med en app kan du lytte til podcasten på din smartphone, når du vil, og uanset om du er hjemme eller på farten. Sådan gør du: Åbn den app, du har valgt at bruge til podcasts. Søg på For pengenes skyld. Vælg den episode af For pengenes skyld, som du vil lytte til. Vil du følge med i fremtidige episoder, så vælg Abonnér eller Follow, når du er inde på For pengenes skyld. Så får du automatisk en melding, når der er en ny episode af podcasten.

Episodes

#Forpengenes - episode 54: Hvad kan du vente dig af 2017?  

Hvilke begivenheder har sat de dybeste spor i din erindring, når du tænker tilbage på investerings-året 2016? Og hvilke forventninger har du til det nye år? I denne udgave af For pengenes skyld kigger Christine og Per tilbage på 2016 og de begivenheder, der har sat gang i bevægelserne på aktiemarkedet. Og så har de fundet krystalkuglen frem og ser på, hvad investorerne kommer til at snakke om og reagere på i 2017. (Udgivet 12. december 2016)

Episode 53 - Pizza, pasta, premierminister…  

Det italienske valg blev et nej til dem, som ønsker en nemmere og bedre mulighed for at reformere den italienske økonomi. Intet ja eller nej er gratis, men har en økonomisk konsekvens. I tilfældet med det italienske nej, er det dog snarere en Nord-syd konfrontation, end det vil markere en genopblussen af spørgsmålet om, hvorvidt EUR stadig vil være en stor fælles europæisk valuta om 5 år. I podcasten taler vi om hvorfor det italienske valg, set i en investoroptik, snarere er et fravalg af Renzi som premierminister end det vil betyde en genopblussen af den europæiske gældskrise Den nye danske regering har på samme måde som den forrige ambitionen om at sænke beskatningen af aktieavancer. Vi diskuterer, hvad det kan tænkes at betyde, og at det ikke er en ordning, som er helt så let at indføre, som det lyder besnærende.

Episode 52 - Er der rentestigninger på vej?  

I denne episode af ”For pengenes skyld” diskuterer vi Trump-effekten. I USA stiger dollaren, aktierne og renterne, men bliver det ved? Og hvad bliver effekten i Europa? Per vurderer, at Trump kan være en game changer. Det er måske nu, at investorer og boligejere skal tage deres forholdsregler og tilpasse deres ageren og investeringsstrategi til en tid, hvor renterne stiger og bliver ved med at stige. Vi diskuterer kort det kommende OPEC-møde og følgerne af det kommende valg i Italien.

Episode 51 - Trump gør en investeringsforskel  

Efter det amerikanske valg har investorerne haft travlt. Den større nedtur og forventet usikkerhed er blevet vekslet til en stigning i de amerikanske aktier og en markant rentestigning, som har trukket den amerikanske USD op. Derimod står investorer med europæiske og ikke mindst danske aktier indtil videre med den investeringsmæssige sorteper. I dagens 51. udgave af #forpengenesskyld har vi 3 hovedemner: • Valget af Trump betyder højere renter og en stigende USD. Hvad er konsekvensen heraf? • Normalt er en stigende USD gode nyheder for de investorer, som køber danske aktier. Det har vi ikke set denne gang. Er det en ”forkert” reaktion eller er der en eller måske endda flere grunde til at det forholder sig sådan? • Valget af Trump har hævet forventninger til vækst og inflation i USA i 2017. Det betyder alt andet lige ikke, at investorerne kan se frem til et meget højere afkast, end hvis Hillary Clinton var blevet valgt, men det har alligevel en betydning. Jeg giver min version af, hvorfor det forholder sig sådan. (Udgivet 21.11.2016)

Episode 50: Trump vandt valget – hvad nu?  

På grund af det amerikanske valg og som en opsummering på de danske regnskaber, kommer podcasten nogle dage tidligere end normalt. I denne episode kommer vi bl.a. ind på: • Hvad valget kan betyde? • Hvorfor det var Vestas, DSV og Maersk, som kom i "bad invester standing” efter valget? • At Per sidder tilbage med fornemmelsen, af at vi endnu ikke har set hele Trump-effekten i aktiemarkederne endnu • Hvad det specifikt var som i første omgang talte investorerne til ro? • Hvorfor Per fortsat mener den store aktieoptur på markederne i det generelle men ikke i det specifikke tilfælde ligger bag ved og ikke foran investorerne (Udgivet 10. november 2016)

Episode 49 - Clinton eller Trump: Hvad betyder valget for aktiemarkedet?  

Investorerne holder - med rette - vejret forud for det amerikanske valg. Om det bliver 4 år med Donald Trump eller 4 år mere med en demokratisk politiker, kan meget let gøre en større forskel på de finansielle markeder end investorerne forestiller sig. Investeringsøkonom Per Hansen og Christine Sindal Jørgensen kommer lidt ind på to primære årsager til at en Trump-sejr vil kunne bevæge aktierne. Hør, hvorfor DSV, Maersk, den mexicanske valuta, pesoen, Emerging Markets og finansaktier kan tænkes at blive udsat for en lidt hårdhændet behandling, hvis Trump skulle blive præsident. Derimod vil en demokratisk valgsejr næppe få en meget stor effekt på medicinalaktier, selv om ingen aktier kan sige sig fri for at være i udsvingszonen.

Episode 48 - Novo Nordisk: 2. mavepuster og hvad så nu?  

Novo-aktiens dramatiske styrtdyk er på bordet i ugens episode af For pengenes skyld. Ikke bare en gang - men hele to gange i træk - har medicinalgiganten givet investorerne en mavepuster. Per vurderer selskabets forventninger til fremtiden. Går Novo med livrem og seler, når de sætter vækstmål for fremtiden, for at være sikre på ikke at skuffe investorerne igen? Du kan også høre mere om regnskaberne fra Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Chr. Hansen og Novozymes. Og så bliver der også tid til en snak om, hvilke konsekvenser årets tre store danske børsnoteringer af DONG Energy, Nets og Scandinavian Tobacco Group kan få for kommende danske børsnoteringer. (Udgivet 31.10.2016)

Episode 47: Deutsche Bank - helt eller skurk?  

I den 47. udgave af #forpengenes spiller Deutsche Bank en art hovedrolle. Indirekte men også direkte. I den indirekte version er Deutsche Bank den stabiliserende part i den meget lidt succesfulde børsnotering af Nets. Vi kommer ind på hvorfor Nets ikke har udviklet sig i den retning, som investorerne havde håbet på og giver svaret på hvad der vil ske med de aktier, som Deutsche Bank på vegne af emissionsbankerne som varetog børsnoteringen, opkøber i kølvandet på børsnoteringen. I den mere direkte rolle fokuserer vi på hvorfor der er så stor opstandelse om Deutsche Bank og hvad det betyder for investeringstilliden, at de har et så stort arsenal af økonomiske masseødelæggelsesvåben (derivater). Du får ikke svar på om du skal købe eller sælge Deutsche Bank aktier, men du bliver forhåbentlig lidt klogere på hvorfor det er et tegn på investeringsmæssig mistillid, når en så stor bank som Deutsche Bank er, kun prisfastsættes til lidt i overkanten af 25 % af den bogførte egenkapital. Podcasten holder efterårsferie i uge 42 og 43.

Episode 46 -Clinton eller Trump? Hvad betyder valget for dine aktier?  

Lige nu er slutspurten sat ind i det amerikanske præsidentvalg, og begge kandidater kæmper om de sidste og meget afgørende stemmer. Men hvad betyder det for udviklingen på dit aktiedepot, om det bliver Clinton eller Trump, der får nøglen til Det hvide hus? Er der en af kandidaterne, som aktiemarkedet bedst kan lide? Og er der aktier, der er kan blive mere påvirkede af valgresultatet end andre? Det får du svar på i ugens udgave af For pengenes skyld. (Udgivet 3. oktober 2016)

Episode 45 – Nets snublede ind på børsen  

Nets sprintede ikke ind på børsen, som de mange nye Nets-aktionærer nok havde håbet på, men hvad skete der? Var prisen for de nye Nets-aktier for høj? Og hvordan ser fremtiden ud for Nets? Det ser Christine og Per nærmere på i ugens udgave af For pengenes skyld. De vender også opdelingen af Mærsk og seneste rentemøde i FED. Udgivet 26. september 2016

Episode 44 - Dankortet bliver børsnoteret  

Dankortet er på vej på børsen. Det er en naturlig anledning til at se på, hvad NETS bliver for en størrelse, når selskabet inden for de kommende uger sælger op til 60 % af selskabet til nye investorer. Per Hansen og Christine Sindal Jørgensen kommer ind på pro et contra med hensyn til at deltage i børsintroduktionen. Investorerne har lidt svært ved at finde ud af, hvilket rente-ben de aktiemæssigt skal stå på. Per og Christine har tidligere i podcasten talt om opturstræthed på aktiemarkederne. Denne træthed (søgen efter ny brændstof) er blevet til en lidt afventende holdning forud for onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, FED. Og så besvarer podcasten et par gode spørgsmål: Hvad er forskellen på en ”stop-loss” og en ”put-option”, og hvorfor er relationen mellem pris og indtjening (P/E) det mest benyttede nøgletal? Få svarene i denne episode af For Pengenes Skyld.

Episode 43 – Seneste nyt fra aktiemarkedet  

Vil du opdateres på de vigtigste nyheder fra aktiemarkedet? I ugens episode af For Pengenes skyld kan du blandt andet høre om det opkøbstilbud, der fik TopDanmarks aktier til at stige i sidste uge. Du kan sejle med en tur over Nordsøen til vores britiske naboer, hvor vækstforventningerne har overrasket positivt. Men betyder det, at problemerne i Storbritannien er overstået? Og så kigger Christine og Per nærmere på, hvordan investorerne tog imod de yngste medlemmer i Apple-familien; iPhone 7 og iPhone7+. Udgivet 12. september 2016

Episode 42 – Kan rente-tro flytte bjerge?  

Nu stiger renten – eller gør den? Fredag kom der en lidt skuffende jobrapport fra USA, alligevel stiger aktierne på flere markeder. I ugens episode af For pengenes skyld kigger Christine og Per nærmere på, om der er rentestigninger på vej, og om forventningerne om en rentestigning kan få bankaktierne til at stige? Du kan også høre mere om den kommende børsnotering af Nets og topchef Lars Rebien Sørensens afgang fra Novo Nordisk.

Episode 41 - Sådan skal du agere i aktiemarkedet lige nu  

Hvordan skal du forholde dig, når energien er ved at være sluppet op, og aktiemarkedet har mistet pusten? I episode 41 af For pengenes skyld får du gode råd til, hvordan du skal agere i markedet lige nu – og et bud på hvad du kan forvente dig i afkast. Du får svar på; hvordan fordelingen mellem aktier og kontanter skal være, om der er et alternativ til aktier, og hvor aktivt du skal forvalte din portefølje i et opturstræt marked. Per og Christine tager også en snak om, hvad der skal til, før det trætte marked vågner igen.

Episode 40 - Er aktierne opturstrætte?  

Mister aktierne snart pusten, eller kan de blive ved med at holde det flotte tempo opad? I denne uge kigger For pengenes skyld nærmere på, om aktiemarkedet kan fortsætte den flotte udvikling, eller er opturen ved at være slut. Der er flere tegn på, at aktiemarkedet er ved at være træt, og hvordan skal du forholde dig til det. Der bliver også tid til at runde et par af regnskaberne fra blandt andet Vestas og Novo Nordisk.

Episode 39 - Er Novo Nordisk gået sukkerkold?  

Et af de danske selskaber, som oplevede den største rutsjetur i løbet af sommerferien, det var Novo Nordisk. Men hvad betyder medicinalgigantens nedtur? Er det tid til at fylde indkøbskurven med Novo, eller er det tid til at give slip på sine Novo-aktier? For pengenes skyld er tilbage fra ferien, og Christine Sindal og Per Hansen stiller skarpt på de begivenheder, der har sat gang i bevægelserne på aktiemarkedet hen over sommeren. (Udgivet 15. 8.2016)

Episode 38 – Det betyder Brexit for aktierne resten af året  

Investorerne slikker sårene efter Brexit, og markederne er ved at komme til hægterne igen. I ugens udgave af For pengenes skyld ser Christine og Per tilbage på første halvår af 2016. Men de kigger også frem og ser på, hvad du kan forvente dig af resten af året, og hvilken strategi du skal lægge for dine investeringer de næste seks måneder. Per kommer også med et bud på, om det er tid til at investere i råvarer, forbrugsgoder, udbytteaktier og/eller statsobligationer. Podcasten holder sommerferie i ugerne 28-32. (Udgivet 4. juli 2016)

Episode 37 - Brexit - og hvad så nu?  

I sidste uge vendte briterne EU ryggen - et valgresultat, der sendte aktiemarkedet på rutsjetur og resulterede i røde tal på mange aktiedepoter. Men hvordan ser det ud her et par dage senere? Hvad skal investorerne forvente af de kommende måneder, og hvordan skal man forholde sig som investor? Det kan du få svar på i ugens episode af For pengenes skyld, hvor Christine og Per har rettet blikket mod Storbritannien og Brexit. (Udgivet 27.6)

Episode 36 - Brexit eller Bremain – hvordan skal du forholde dig?  

Den britiske EU-afstemning er lige rundt om hjørnet, derfor handler ugens udgave af For pengenes skyld om Brexit. Hvordan skal du forholde dig op til afstemningen, skal du rydde lidt op i din portefølje og måske sælge ud inden torsdag? Eller er der nogle bestemte aktier, som du skal skynde dig at fylde depotet op med? Det tager Christine og Per en snak om. Per giver også et bud på, hvad der sker med aktiemarkedet, hvis briterne bliver i EU – og hvad der sker, hvis de vælger at forlade EU. Ligesom du kan høre hvilke aktier, der vil blive mest påvirket af et Brexit. (20. juni 2016)

Episode 35 - Kan din porterfølje klare et Brexit?  

Den kommende afstemning om Englands fremtid i EU er på agendaen i ugens udgave af For pengenes skyld. Og Per kommer med et par bud på, hvordan du skal forholde sig som investor. Der bliver også tid til at se på, hvordan de første handelsdage er gået for DONG, ligesom du kan høre, hvad vi kan forvente os af DONG-aktien i fremtiden. Og så giver Per en karakter til DONG for selskabets entre på børsen. (Udgivet 13.6.2016)

0:00/0:00
Video player is in betaClose