Foreldrerådet

Foreldrerådet

Norway

Foreldrerådet er en podcast som handler om de vanskelige, fantastiske, irriterende, nydelige og utfordrende sidene ved å ha barn. Programleder: Thea Klingenberg

Episodes

Sengevæting med uroterapaut Siri Harket  

40 000 barn i Norge tisser på seg om natten. Hvorfor er det sånn at så mange barn blir sengevætere? Hva kan man gjøre? Og hvorfor er dette temaet så tabubelagt? Mange familier har utfordringer knyttet til sengevæting, det kan oppleves skamfullt og flaut for barna, og påvirke deres sosiale liv. Denne uka har Foreldrerådet besøk av uroterapeut Siri Harket, som svarer på spøsmål, forklarer og gir konkrete råd. Hun har også med seg brev og uttalelser fra barn som lever med sengevæting, og som forteller om "hemmeligheten" sin. Du får også høre Karoline fortelle om en dag i mammatilværelsen som ikke ble helt som planlagt.

Amming med Gro Nylander  

Hvorfor er det så viktig å amme barnet ditt? Kan alle amme? Hvordan kan man gjøre ammingen optimal? Er det for mye ammepress i Norge i dag? Hvor mye alkohol kan man egentlig drikke når man ammer? Og hvis man synes det er vondt og vanskelig, når er det greit å gi erstatning i stedenfor? I Foreldrerådet denne uken er fødselslege Gro Nylander gjest, hun har nettopp blitt slått til kommandør av den kongelige norske St.Olavs orden for sin innsats for folkehelsen, og har i mange år hatt et brennende engasjement for amming. I denne epsioden forteller hun om sine erfaringer, gir konkrete råd til ammende mødre, hun gir oss noen (kanskje) ubehagelige sannheter, og noen trøstende ord. Du får også møte Kåre, som forteller om en dag i sin pappatilværelse, hvor han rett og slett tabbet seg skikkelig ut.

Mat med barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen  

Å spise middag i hverdagen er noe som skal være hyggelig og fint, men som ofte blir stress, mas og kjefting for småbarnsforeldre. Hvordan får man barn til å spise sunn mat? Skal man mase på dem? Skal man tilby egne retter til hver unge ved bordet? Hvor mye skal barn egentlig spise, hva om de spiser for mye og hva om de spiser for lite? Og hvordan skal man gå frem for å gi barnet sitt et godt og naturlig forhold til mat? Denne ukas episode i Foreldrerådet handler om mat og barn. Barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen gir gode og konkrete råd til hvordan man skal sørge for at barna får et naturlig, sunt og godt forhold til mat. Og så har hun en del triks til hvordan middagen kan bli en hyggelig opplevelse for hele familien. Du får også høre Berit fortelle om en situasjon fra sin hverdag som mor, som hun gjerne skulle ha løst på en annen måte. Det er jo fint å være åpen med ungene sine, men noen ganger forteller man kanskje for mye...?

0:00/0:00
Video player is in betaClose