#företagarpodden

#företagarpodden

Sweden

I Företagarnas nya poddcast tar Günther Mårder och Jenny Rosenbaum med oss på en rafflande kunskapsresa. Vilka är de hetaste politiska företagarfrågorna, vilka är de vanligaste misstagen och hur blir man underbart rik på sitt företagande?

Episodes

Kompetens eller attityd, vad är viktigast?  #företagarpodden EP42  

I veckans avsnitt av #företagarpodden löser Günther bostadskrisen i Sverige genom #sparadkrona. Duon Jenny och Günther diskuterar vad man får och inte får säga apropå veckans avsked hos Moderaterna. Peter Meurling, vår LinkedIn-expert är tillbaka och ger tips på hur du som egen företagare kan jobba smartare med LinkedIn. De besvarar frågan om man kan sälja och skydda idéer så att ingen stjäl dem? Och vad är egentligen skattemässigt mest gynnsamt, passiv eller aktiv näringsverksamhet? De reflekterar till slut över Företagarnas nysläppta Kompetensbarometer, vad betyder egentligen kompetens? Självgående, rätt attityd och ansvarstagande är ledorden på dagens arbetsmarknad.

Vinster, skatter och ett svårtippat val - #företagarpodden 41  

Oj, vilken politisk vecka som gick! 3:12 och välfärdsvinster har utretts - högre skatt och mindre vinst. Vad vill regeringen med företagen egentligen? Dessutom, vad hände i USA? Veckans avsnitt är riktigt fullspäckat! Efter ett svårtippat USA-val behöver #företagarpodden analysera. Vilka konsekvenser får Trumps seger på företagandet i Sverige? Ska företagare inom vård, skola och omsorg få göra vinst? Och hur mycket? Samma dag som Trump blev president släpptes välfärdsutredningen och #företagarpodden tycker till. Dessutom diskuteras mer skatt på företagande! Entreprenörsskatten, eller 3:12-reglerna, har satts under lupp och nu har det kommit ett förslag på att den ska höjas. Något som förstås får företagare att gå i taket. Veckans fråga får svar: ”Vad gör man egentligen när Skatteverket knackar på dörren och begär in en revision?” Och så avslutar vi med en liveinspelad intervju: En av Sveriges mest inspirerande och häftiga entreprenörer, Jessica Löfström, grundare av ExpanderaMera, berättar hur det är att vara pionjär i en konservativ bransch, sin brokiga företagarresa och alla sina affärsidéer. Hon avslöjar hur man håller ångan uppe som företagare, hur ett framgångsrikt team byggs och det bästa sättet att bemöta motstånd!

Stärk varumärket med musik #företagarpodden 40  

I veckans avsnitt av #företagarpodden diskuterar Günther och Jenny den nya domen som slår fast att kameraförsedda drönare omfattas av reglerna i kameraövervakningslagen och hur det påverkar berörda företagare. De får även besök av Magnus Rydén, Head of content på Soundtrack your brand, som berättar hur du kan stärka ditt varumärke med hjälp av musik. Hur ser marknaden ut och hur fungerar tjänsten rent konkret? Kan musik verkligen göra att kunder stannar längre och shoppar mer? Sist men inte minst får vi svar på frågan hur kraften av sociala medier kan nyttjas när produkten/tjänsten man säljer är extremt teknisk.

I läromästarens spår - skaffa en mentor #företagarpodden 39  

Så kan en mentor hjälpa dig att lyckas bättre med ditt företag! Dessutom lär vi oss mer om sälj- och marknadsföring på LinkedIn. I veckans avsnitt av #företagarpodden bjuds vi på tips för att kunna maximera relationen mellan mentor och adept. Varför ska du som företagar-räv bli mentor åt någon nykomling? Och varför tjänar du som ny företagare på att bolla idéer med en mer erfaren? Följetongen om Instagram har avslutats (missa inte avsnitt 35 och framåt!) men vi går raskt vidare till nästa sociala medie, nämligen LinkedIn. Vad är nyttan med att vara där som företagare? Peter Meurling gästar studion för att dela med sig av sina bästa tips om hur du lyckas på LinkedIn. Günther och Jenny svarar på frågan hur mycket av bolaget som man bör dela med sig av när man vill ha en partner. Och befinner sig peer-to-peer plattformar i gråzonen?

Så får du betalt i tid - #företagarpodden 38  

Vart femte svenskt småföretag ser sena betalningar som ett hot mot företagets överlevnad! Det lyfter vi i veckans avsnitt av #företagarpodden och reder ut frågan: Hur får man som företagare betalt i tid? Känner du dig ensam i firman? Jenny och Günther tipsar om hur du hittar den perfekta kompanjonen. Eller ska du rentav ta klivet att anställa din första medarbetare? Detta bör du tänka på! Dessutom avslutas vår följetong om marknadsföring på Instagram. Vår expert synar Günthers och Företagarnas egna konton på Instagram och ger värdefulla tips på hur kontona kan utvecklas vad gäller syfte, bilder, filter och hashtags.

En heldag för småföretagare #företagarpodden 37  

Inspelat live på Småföretagardagen på Berns i Stockholm mina vänner! Günther och Jenny avslöjar hur #företagarpodden föddes, pratar blufföretag och gråzon. Veckans fråga handlar om en av de senaste blufföretagen på marknaden. Dessutom bjuds vi på #sparadkrona och får möta en av Sveriges mest spännande entreprenörer, nämligen Lena Apler. Sedan ansluter Jan Dinkelspiel och Ida Backlund för hisspitchen där två start-ups presenterar sina idéer för drakarna. Blir det date eller no date?

Finansiering, friends, fools and family! #företagarpodden 36  

Crowdfunding, Peer-to-peer, mikrolån och affärsänglar. Vad är det för skillnad på dessa egentligen? Hör även om Günthers bild av terapi! I detta avsnitt: Sveriges största och mest prestigefulla pris för entreprenörer och företagare koras i slutet av veckan, såväl Årets Företagare som Årets Unga Företagare. Vi går igenom de unga entreprenörerna som är i final Frågorna som har kommit in handlar om vilket kreditkort är bäst för företagare och hur hittar man bolag som ska säljas för att ta över? Günther går igenom analysmodellen som tar dig till målet för rätt kreditkort och tipsaräven om hur du ska nätverka för att hitta bolag som är till försäljning. Vidare reder vi ut olika begrepp inom finansiering och berättar om finansieringsportalen som är en mötesplats för företag som erbjuder finansiering eller söker finansiering. Vår sociala medier expert, Alfred Appelros är tillbaka med tips på grymma verktyg samt går igenom do’s and don’ts för företagare på instagram. Jenny gör en djupdykning i Günthers analytiska förmåga och frågar honom om han har gått i terapi? Svaret vi får tar oss igenom en rafflande familjehistoria om en tvillingstudie.

Sälj mer med Instagram - #företagarpodden 35  

I veckans avsnitt av #företagarpodden listas Sveriges hetaste företagarkommuner. Duon får besök av en av Sveriges främsta experter på Instagram som ger tips på hur du som företagare kan sälja mer och bygga relationer. De diskuterar även vilken skatt som kan sänkas när det gäller arbetstidsförkortning och vilka fördelar som finns med att notera ett bolag?

Så slår budgeten mot småföretagen #företagarpodden 34  

Småföretagen skapar jobb och välfärd. Men har regeringen snappat upp det i sin budget? Vi analyserar hur den slår mot dig som driver eget. Dessutom i detta avsnitt: En närskådande djupdykning i Jennys privata ekonomi och risktagande. Sköter hon sig? Hur mycket kan man tjäna på att byta till ett avgiftsfritt pensionssparande? Och hur är det egentligen att lämna sin trygga anställning för att skapa ett nytt bolag där arbetsgivaren nu blir uppdragsgivare?

#företagarpodden EP33 Ett oroväckande förslag och årets hetaste lista  

I veckans avsnitt av #företagarpodden diskuteras det oroväckande förslaget kring tvingande månadsrapportering och duon avslöjar årets hetaste lista. Vi får också veta hur du som företagare ska försäkra dig vid långtidssjukskrivning. Samt funderar på en lurig fråga - kan man verkligen blåsa spelbolagen? Dessutom: Du har väl skickat din anmälan till den 14 oktober när Småföretagardagen går av stapeln och Årets Företagare i Sverige koras med en storslagen gala i Stadshuset?

#företagarpodden EP32 - Hur mår småföretagen?  

Veckans avsnitt av #företagarpodden bjuder på det spännande resultatet från Småföretagsbarometern som diskuteras tillsammans med Swedbanks Fredrik Jutnäs. Allt från skulder till sysselsättning och jakten på rätt kompetens behandlas. Dessutom avslöjar Günther vinnarna i två lunchtävlingar som han arrangerat i veckan, ger tips på #sparadkrona och förklarar varför man inte kan bli tjock av rotfrukter.

#företagarpodden EP31 Bidrag för att anställa?  

Ojojoj, vilket avsnitt! Det pratas om alla möjliga sorters bidrag, semester och rot-fusk. Men även magisk underhållning för barn och de sex första jobben. Har G ett nytt jobb på G? Och har alla svenskar drabbats av Ernst? Allt detta och lite till i veckans avsnitt av #företagarpodden.

#företagarpodden EP30 - Marknadsför dig som jättarna och sälj mer  

Frågorna och svaren radar upp sig i det trettionde #företagarpodden! Hur kan ett litet företag med smart marknadsföring nå ut och framstå som stort med enkla medel? Och varför kan det vara ett genidrag? Är det äntligen dags för Günther och Jenny att starta företag ihop? Fattig efter semestern? Günther ger sina bästa spartips a la #sparadkrona. Och vad är direktpension? Vi får veta mer. Dessutom får vi svar på frågan om det verkligen krävs en masterexamen för att nå ett toppjobb i dagens samhälle?

#företagarpodden EP29 - Hur viktigt är rätt språk?  

I veckans avsnitt av #företagarpodden berättar Günther om sitt besök på asylboendet i Norberg och talar sedan mer om Företagarnas initiativ för nyanlända. Duon diskuterar språkets betydelse för att komma in i samhället och bjussar även på sina egna språktabbar. De belyser också vikten av ett skickat brev kontra e-mail. Vad signalerar vad? Och finns det verkligen några regler för hur ofta ett företag får ha rea?

#företagarpodden EP 28 - Slopa din pain au chocolat  

Efter sommaren berättar Jenny att hon dragit in på sin kaffekonsumtion på café (#sparadkrona) och Günther har planer på att åka på en påkostad semester (#slösadkrona). Du får värdefulla tips för när du ska anställa en ny medarbetare och du får även veta hur du bör agera som arbetsgivare när någon skrivit på ett anställningsavtal men vill säga upp sig innan anställningen påbörjats. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av #företagarpodden.

#företagarpodden Special - Sommarprat med Günther Mårder  

Günther avslöjar hemligheten bakom hur du bygger ett framgångsrikt liv och om olika typer av risktagande i livet. Han bjuder på flera rafflande detaljer från sitt eget spännande liv.

#företagarpodden Special - Gamla personer, så som Günther  

Underskatta inte "management by mormor" - hel och ren! I veckans #företagarpodden möter Günther Mårder ett gäng unga entreprenörer och diskuterar nätverkande som väg till framgång. Med Almedalsveckan i färskt minne delar de med sig av sina knep kring nätverkande, och hur det kan bidra till nya affärer och framgång i företaget. Günther får också några personliga tips på hur han ska kunna professionalisera sitt minglande. Filip Ljungberg, Lina Horndal, Alfred Appelros, Patrik Zatell och Maria Berghäll är företagarna du möter i veckans avsnitt.

#företagarpodden Special - Starta eget företag  

I veckans avsnitt fokuserar Jenny och Günther på de allra första skälvande stegen för en företagare - att starta eget företag! Hur gör man för att starta eget företag? Vad ska man tänka på innan man tar steget och blir företagare? Hur får man finansiering till sitt företag? Och hur vet man att man vågar? Stora som små frågor dryftas i ett matnyttigt avsnitt, grundläggande lyssning för dig som är sugen på att bli företagare du också, eller som just startat din verksamhet.

#företagarpodden Special - Byt latten mot en miljon  

Intyg eller betyg. Ja, vad måste du som är arbetsgivare egentligen skriva under när en anställd slutat? Och detta med fakturor. Vad måste de innehålla för att uppfylla lagens krav och vad är Happy Hour och när är det lagligt eller olagligt. Dessutom en internationell spaning. Vi reder ut när och hur svenskar blir till åtlöje på besök i andra kulturer. Och vad gör vi med utländska maträtter när de kommer till svenska köksbord och restauranger?

0:00/0:00
Video player is in betaClose