#företagarpodden

#företagarpodden

Sweden

I Företagarnas nya poddcast tar Günther Mårder och Jenny Rosenbaum med oss på en rafflande kunskapsresa. Vilka är de hetaste politiska företagarfrågorna, vilka är de vanligaste misstagen och hur blir man underbart rik på sitt företagande?

Episodes

Endast mähän har balans i livet! #företagarpodden63  

Nu är vi igång, #företagarpodden 2.0! Vem är hon? Günthers nya partner i företagarpodden heter Julia Sellander och är vd för Venture Cap. Lyssna på avsnittet och lär känna en spännande person med massor av erfarenhet och tips till alla företagare! Günther och Julia avslöjar veckans botten och toppen, en ny programpunkt vi kommer få följa framöver. Är det lämpligt att starta företag även om man är introvert? Finns det några egenskaper som gynnar dig som företagare? Och finns verkligen balans i livet?

Vänd dina misstag till framgång! #företagarpodden62  

I veckans avsnitt av #företagarpodden tar sig Günther ut i landet för att ta tempen på #skongress i Göteborg och Misstagens Mästare i Hässleholm. Han intervjuar Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT, om vinster i välfärden och tar reda på varför är det viktigt att göra misstag? Günther bjuder på sitt största finansiella misstag i livet och träffar Glada Hudikteaterns grundare Pär Johansson som svarar på hur han hanterar motgångar på bästa sätt. Vilka misstag har Pär gjort och hur gynnas han av sina svaga sidor? Hur viktigt är det egentligen med mål och drömmar? Lyssna på #företagarpodden avsnitt 62 för att se hur du ska vända dina största misstag till framgångsfaktorer!

Vänd dina misstag till framgång! #företagarpodden62  

I veckans avsnitt av #företagarpodden tar sig Günther ut i landet för att ta tempen på #skongress i Göteborg och Misstagens Mästare i Hässleholm. Han intervjuar Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT, om vinster i välfärden och tar reda på varför är det viktigt att göra misstag? Günther bjuder på sitt största finansiella misstag i livet och träffar Glada Hudikteaterns grundare Pär Johansson som svarar på hur han hanterar motgångar på bästa sätt. Vilka misstag har Pär gjort och hur gynnas han av sina svaga sidor? Hur viktigt är det egentligen med mål och drömmar? Lyssna på #företagarpodden avsnitt 62 för att se hur du ska vända dina största misstag till framgångsfaktorer!

Så här lyckas du i Silicon Valley #företagarpodden61  

Ensamhet och lite sorg i podstudion! Jenny har lämnat skutan och Günther är ensam kvar. Men han deppar inte så länge, för en ny spännande gäst gästar studion! Är du entreprenör och funderar att åka till Silicon Valley? Anne Lidgard är Vinnovas (Sveriges Innovationsmyndighet) kontaktperson och hon hjälper företag att etablera sig i Silicon Valley, Kalifornien. Allt från att hitta rätt kontakter, validera intäktsmodeller eller undersöka om en produkt funkar på marknaden. Och hur går man tillväga för att lyckas over there? Anne ger sina bästa tips!

Viktiga frågor för en företagare, prissättning och prissättningsstrategier! #företagarpodden60  

Passa på och lär dig! Och ska man ta betalt per timme eller för ett bra resultat? Stanna kvar för att ta del av en avslöjande bomb som kommer att väcka känslor!

Uppsägning på grund av arbetsbrist #företagarpodden59  

Vad är osmart marknadsföring? Poddgänget har fått in tips från en lyssnare. ”Uppsägning på grund av arbetsbrist” Hur hanterar man det som företagare? Veckans lyssnarfråga: Om medlemskap i en arbetsgivarorganisation kontra Företagarna. Vilka skillnader finns och ska man vara med i båda? Kan man ta ut ersättning från Försäkringskassan i kombination med ett nytt företagande?

Hur lever man  lyxliv med "normal" inkomst?  

Hur ska man skylta för att sälja maximalt? Vilken typ av bolag ska man starta när man är gravid? Och ska man ens starta bolag då? Vi reder ut. Aktier, barn och företagande… Spännande ämne kring att skapa en engagemangsskapande aktieportfölj och att förbereda sitt barn inför ett liv som företagare!

Jobba smart och nå dina drömmars mål! #Avsnitt 57  

Jobba smart och nå dina drömmars mål! Veckans fråga: Kan man ta med sig kunder från sin gamla arbetsplats till sitt nya bolag. Hur gör man och är det ”okej”? Spännande fråga, hur placerar man udda pengar? Dessutom, kan man bo på sitt kontor? Och hur stjäl man ett bolag? Häng med!

Har du skapat ditt Dreamteam? #företagarpodden 56  

I veckans avsnitt av #företagarpodden talar Günther och Jenny om hur man bygger sitt dreamteam. Vilka fallgropar finns det och vad är viktigt att tänka på? Entreprenören och digitala experten Annelie Näs har trots sin unga ålder hunnit startat flera bolag. Annelie gästar studion och delar med sig av hur du bygger ditt företag för att nå framgång. En ”gråzonig” fråga har kommit in, kan man trolla bort sin vinst för att dölja sina framgångar? Häng med!

Podden goes to Åre! #företagarpodden55  

I veckans avsnitt sänder Günther från Entrepreneur Skiweek i Åre! Förra året på Skiweek träffade vi den professionella drömmaren och föreläsaren Staffan Taylor i Åre! Killen som hade sin stora dröm i fickan. Nu har det gått ett år sedan dess, har Staffan lyckats uppfylla sin dröm?! Och hur blev med Brasilien? Och Staffan kommer med heta tips om hur Du når dina drömmar! Det och massa mer i #företagarpodden!

Går det att göra kontoret avdragsgillt? #företagarpodden 54  

Går det att göra kontoret avdragsgillt? Vad krävs egentligen för att få kontoret avdragsgillt, och måste det vara avskilt från bostaden? En lyssnare vill få hjälp med en enkel, lättförståelig och övergripande likviditetsbudget. Poddgänget rycker in! En annan undrar om man ska erbjuda löneförhöjning eller samma belopp i inbetald tjänstepension till sina anställda? Och påverkas valet av vem som är tjänstepensionsleverantör, med tanke på avgifter? Häng med!

Vad krävs för att ta ditt företag till nästa nivå? företagarpodden#52  

I veckans avsnitt av #företagarpodden pratar Günther och Jenny om ett bolags olika tillväxtfaser. Veckans poddfråga handlar om skillnaderna i sjuktal mellan privata och offentliga vårdinrättningar och vad det beror på, Günther bjuder på sin motivering. Och hur anställer man vid olika arbetstoppar? Jenny berättar hur man anställer extrapersonal på bästa sätt.

Lån, räntor, förhandlingsutrymme!  

Lyssna på hur du som företagare kan spara många kronor. Günther och Jenny berättar om Företagarnas nya förmån kan spara miljardbelopp till Företagarnas medlemmar. Studion gästas av företaget som ligger bakom denna superförmån! Vi har fått en fråga kring pension! Kan man säga upp en medarbetare vid 65 års ålder med hänvisning till att personen borde pensioneras? Och slutligen, måste man verkligen ha en affärsplan?

Att använda video som kommunkation! #företagarpodden51  

Sysslar din firma med socialt företagande? I veckans avsnitt av #företagarpodden pratar Günther och Jenny om socialt företagande, vad är det och hur funkar det på marknaden? En videoexpert gästar studion och vi får lära oss hur man använder video i sin kommunikation. Varför är video så intressant för företagare? Men passar det verkligen alla? Günther berättar om hur han jobbar med social kommunikation och rörlig bild. Nu kör vi!

Så lyckas du med e-handel! #företagarpodden50  

I veckans avsnitt av #företagarpodden bjuder duon på de bästa tipsen för att lyckas med e-handel och Günther avslöjar ännu en lysande affärsidé. Du får lära dig vilka nyckeltal som är viktiga att hålla koll på. Så här undviker du nybörjarmisstagen om du ska starta egen konsultverksamhet. Dessutom, vad säger alla de företagare som har lyckats?

Hur tänker vi kring franchise-begreppet och vad tycker du? Företagarpodden# 49  

I veckans avsnitt av #företagarpodden diskuteras formen för franchise. Hur tänker egentligen Företagarna kring franchise-begreppet och vad tycker du som lyssnare? Missa inte när Günther outar sin fram tills nu, privata idé! Vi har fått in en fråga som gäller #sparadkrona och var går gränsen? Står #sparadkrona i konflikt med jobbskapande? Går det att driva ett företag utan att ha ett registrerat företag? Hur i så fall? Det bjuds till slut på tips på #sparadkrona under 2017.

Kreditkortsfiffel och ekonomiskt oberoende i #företagarpodden 48  

Årets första avsnitt av #företagarpodden som nyss fyllt ett år! Günther och Jenny inleder året med temat ”missnöje på arbetsplatsen”. Vad beror det på och hur löser man det? Var ligger gråzonen egentligen kring kreditkortsfiffel, hur mycket är okej? Det diskuteras affärer och redovisning med fokus på utländsk valuta. Äntligen kommer svaret på den eviga gåtan; hur mycket pengar behövs för att kalla sig ”ekonomiskt oberoende”?

Livesändning från Sweden Demo Day-Damberg på besök #företagarpodden 46  

Günther och Jenny reder ut begreppen startup, företag/företagare och entreprenör. De bjuder även på #sparadkrona från olika mässor. Mikael Damberg, näringsminister gästar podden! Varför är han på plats och vad kan politiker göra för att stimulera företagarklimatet? Han går också in på de problem nystartade företag kan råka ut för. Vad innebär det att vara investerare en dag som denna? Miriam Grut Norrby från Schibsted Growth gästar. Hon avslöjar hur hon hittar bolag att investera i och vad hon är på jakt efter! Vad behöver skyddas i ett tidigt skede när det kommer till varumärke, patentskydd, designskydd, mönsterskydd och upphovsrätt? Och till slut den svåra frågan, vilken företagarform ska man satsa på, aktiebolag eller enskild näringsverksamhet? Günther och Jenny tipsar!

#företagarpodden firar jubileum och pratar nyårslöften!! #företagarpodden 47  

Årets sista avsnitt av #företagarpodden presenterar nyårslöften och hur företagare kan utveckla sin business på allra bäst sätt under 2017! #företagarpodden firar jubileum och fyller 1 år! Günther och Jenny blickar tillbaks över året, vilka är deras favoritinslag och vilka var dina? Lyssnaren Alex ger massor av beröm till Jenny, vad handlar det om? Vad är Företagarnas Instagram-stafett och hur kan du bli en del av den? Krav på ”kompispriser” och kostsamt ”snickesnackande” är något flera företagare runt om i landet har råkat ut för, om du känner igen dig lyssna på hur du undviker fällorna. Hur mycket får man stjäla egentligen, kan man kopiera en app rakt av men byta namn, färg och form? #företagarpodden reder ut, häng med!

Günther och Jenny letar företagstrender 2017! #företagarpodden 45  

I veckans avsnitt av #företagarpodden 45 åker Günther och Jenny land och rike runt för att titta på olika företagartrender. Rymden är fokus i Norrbotten och innovation är på tapeten i Jönköping. De bjuder på #sparadkrona inför julen, och tipsar hur du förhindrar att bli stämd för sålda varor. Och går det att lyckas i bijouteribranschen? Sista viktiga frågan, behövs det verkligen en buffert för att lyckas med sitt företagande, och hur mycket? Häng med!

0:00/0:00
Video player is in betaClose