#företagarpodden

#företagarpodden

Sweden

I Företagarnas nya poddcast tar Günther Mårder och Jenny Rosenbaum med oss på en rafflande kunskapsresa. Vilka är de hetaste politiska företagarfrågorna, vilka är de vanligaste misstagen och hur blir man underbart rik på sitt företagande?

Episodes

En heldag för småföretagare #företagarpodden 37  

Inspelat live på Småföretagardagen på Berns i Stockholm mina vänner! Günther och Jenny avslöjar hur #företagarpodden föddes, pratar blufföretag och gråzon. Veckans fråga handlar om en av de senaste blufföretagen på marknaden. Dessutom bjuds vi på #sparadkrona och får möta en av Sveriges mest spännande entreprenörer, nämligen Lena Apler. Sedan ansluter Jan Dinkelspiel och Ida Backlund för hisspitchen där två start-ups presenterar sina idéer för drakarna. Blir det date eller no date?

Finansiering, friends, fools and family! #företagarpodden 36  

Crowdfunding, Peer-to-peer, mikrolån och affärsänglar. Vad är det för skillnad på dessa egentligen? Hör även om Günthers bild av terapi! I detta avsnitt: Sveriges största och mest prestigefulla pris för entreprenörer och företagare koras i slutet av veckan, såväl Årets Företagare som Årets Unga Företagare. Vi går igenom de unga entreprenörerna som är i final Frågorna som har kommit in handlar om vilket kreditkort är bäst för företagare och hur hittar man bolag som ska säljas för att ta över? Günther går igenom analysmodellen som tar dig till målet för rätt kreditkort och tipsaräven om hur du ska nätverka för att hitta bolag som är till försäljning. Vidare reder vi ut olika begrepp inom finansiering och berättar om finansieringsportalen som är en mötesplats för företag som erbjuder finansiering eller söker finansiering. Vår sociala medier expert, Alfred Appelros är tillbaka med tips på grymma verktyg samt går igenom do’s and don’ts för företagare på instagram. Jenny gör en djupdykning i Günthers analytiska förmåga och frågar honom om han har gått i terapi? Svaret vi får tar oss igenom en rafflande familjehistoria om en tvillingstudie.

Sälj mer med Instagram - #företagarpodden 35  

I veckans avsnitt av #företagarpodden listas Sveriges hetaste företagarkommune. Duon får besök av en av Sveriges främsta experter på Instagram som ger tips på hur du som företagare kan sälja mer och bygga relationer. De diskuterar även vilken skatt som kan sänkas när det gäller arbetstidsförkortning och vilka fördelar som finns med att notera ett bolag?

Så slår budgeten mot småföretagen #företagarpodden 34  

Småföretagen skapar jobb och välfärd. Men har regeringen snappat upp det i sin budget? Vi analyserar hur den slår mot dig som driver eget. Dessutom i detta avsnitt: En närskådande djupdykning i Jennys privata ekonomi och risktagande. Sköter hon sig? Hur mycket kan man tjäna på att byta till ett avgiftsfritt pensionssparande? Och hur är det egentligen att lämna sin trygga anställning för att skapa ett nytt bolag där arbetsgivaren nu blir uppdragsgivare?

#företagarpodden EP33 Ett oroväckande förslag och årets hetaste lista  

I veckans avsnitt av #företagarpodden diskuteras det oroväckande förslaget kring tvingande månadsrapportering och duon avslöjar årets hetaste lista. Vi får också veta hur du som företagare ska försäkra dig vid långtidssjukskrivning. Samt funderar på en lurig fråga - kan man verkligen blåsa spelbolagen? Dessutom: Du har väl skickat din anmälan till den 14 oktober när Småföretagardagen går av stapeln och Årets Företagare i Sverige koras med en storslagen gala i Stadshuset?

#företagarpodden EP32 - Hur mår småföretagen?  

Veckans avsnitt av #företagarpodden bjuder på det spännande resultatet från Småföretagsbarometern som diskuteras tillsammans med Swedbanks Fredrik Jutnäs. Allt från skulder till sysselsättning och jakten på rätt kompetens behandlas. Dessutom avslöjar Günther vinnarna i två lunchtävlingar som han arrangerat i veckan, ger tips på #sparadkrona och förklarar varför man inte kan bli tjock av rotfrukter.

#företagarpodden EP31 Bidrag för att anställa?  

Ojojoj, vilket avsnitt! Det pratas om alla möjliga sorters bidrag, semester och rot-fusk. Men även magisk underhållning för barn och de sex första jobben. Har G ett nytt jobb på G? Och har alla svenskar drabbats av Ernst? Allt detta och lite till i veckans avsnitt av #företagarpodden.

#företagarpodden 30 - Marknadsför dig som jättarna och sälj mer  

Frågorna och svaren radar upp sig i det trettionde #företagarpodden! Hur kan ett litet företag med smart marknadsföring nå ut och framstå som stort med enkla medel? Och varför kan det vara ett genidrag? Är det äntligen dags för Günther och Jenny att starta företag ihop? Fattig efter semestern? Günther ger sina bästa spartips a la #sparadkrona. Och vad är direktpension? Vi får veta mer. Dessutom får vi svar på frågan om det verkligen krävs en masterexamen för att nå ett toppjobb i dagens samhälle?

#företagarpodden EP29 - Hur viktigt är rätt språk?  

I veckans avsnitt av #företagarpodden berättar Günther om sitt besök på asylboendet i Norberg och talar sedan mer om Företagarnas initiativ för nyanlända. Duon diskuterar språkets betydelse för att komma in i samhället och bjussar även på sina egna språktabbar. De belyser också vikten av ett skickat brev kontra e-mail. Vad signalerar vad? Och finns det verkligen några regler för hur ofta ett företag får ha rea?

#företagarpodden EP 28 - Slopa din pain au chocolat  

Efter sommaren berättar Jenny att hon dragit in på sin kaffekonsumtion på café (#sparadkrona) och Günther har planer på att åka på en påkostad semester (#slösadkrona). Du får värdefulla tips för när du ska anställa en ny medarbetare och du får även veta hur du bör agera som arbetsgivare när någon skrivit på ett anställningsavtal men vill säga upp sig innan anställningen påbörjats. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av #företagarpodden.

#företagarpodden Special - Sommarprat med Günther Mårder  

Günther avslöjar hemligheten bakom hur du bygger ett framgångsrikt liv och om olika typer av risktagande i livet. Han bjuder på flera rafflande detaljer från sitt eget spännande liv.

#företagarpodden Special - Gamla personer, så som Günther  

Underskatta inte "management by mormor" - hel och ren! I veckans #företagarpodden möter Günther Mårder ett gäng unga entreprenörer och diskuterar nätverkande som väg till framgång. Med Almedalsveckan i färskt minne delar de med sig av sina knep kring nätverkande, och hur det kan bidra till nya affärer och framgång i företaget. Günther får också några personliga tips på hur han ska kunna professionalisera sitt minglande. Filip Ljungberg, Lina Horndal, Alfred Appelros, Patrik Zatell och Maria Berghäll är företagarna du möter i veckans avsnitt.

#företagarpodden Special - Starta eget företag  

I veckans avsnitt fokuserar Jenny och Günther på de allra första skälvande stegen för en företagare - att starta eget företag! Hur gör man för att starta eget företag? Vad ska man tänka på innan man tar steget och blir företagare? Hur får man finansiering till sitt företag? Och hur vet man att man vågar? Stora som små frågor dryftas i ett matnyttigt avsnitt, grundläggande lyssning för dig som är sugen på att bli företagare du också, eller som just startat din verksamhet.

#företagarpodden Special - Byt latten mot en miljon  

Intyg eller betyg. Ja, vad måste du som är arbetsgivare egentligen skriva under när en anställd slutat? Och detta med fakturor. Vad måste de innehålla för att uppfylla lagens krav och vad är Happy Hour och när är det lagligt eller olagligt. Dessutom en internationell spaning. Vi reder ut när och hur svenskar blir till åtlöje på besök i andra kulturer. Och vad gör vi med utländska maträtter när de kommer till svenska köksbord och restauranger?

#företagarpodden Special - Sommarprat med Jenny Rosenbaum  

Jenny tar dig igenom viktiga händelser i hennes liv som hon ångrar och som hon skulle göra om ifall chansen skulle ges. Hon berättar även om hennes nuvarande arbetssituation som nybliven mamma och poddspecialist.

#företagarpodden Special - Almedalen  

Brit Stakston, mediestrateg och Jonas Morian, samhällspolitisk rådgivare på Ledarna - Sveriges chefsorganisation gästar Günther Mårder och hissar, gissar och dissar upplägget inför årets Almedalsvecka som just rullat igång. Vilket är det sjukaste seminariet under Almedalen? Panelen diskuterar vad ett seminarium kostar och om det är värt att anordna ett seminarium.

#företagarpodden EP27 - Vad tjänar medelsvensson?  

Frågorna hopar sig i det tjugosjunde #företagarpodden! Innebär obegränsad framgång i företagandet obegränsad lycka? Eller kräver det speciella åtgärder för att inte gå överstyr? Dessutom dryftas det om detta: Vliken är egentligen Sveriges vanligaste lön? Kommer Företagarnas Ansvarskod att hålla när det gäller krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling? Vad gäller när du säljer saker online? Och inte minst: Varför blev inte Jenny bjuden på Företagarnas sommarfest? Var det en omröstning på kontoret som avgjorde? Eller har Günthers #sparadkrona gått för långt?

#företagarpodden EP26 - En ny anka  

CSR-världen är en ankdamm och Günther är glad över att nu får plaska runt i den. Veckans avsnitt gästas därför av CSR-podden. Vad är egentligen en hållbarhetsfråga och vad har hänt sedan 80-talet? Skäms man idag som företagare om man inte har ett hållbarhetsarbete, eller hur viktigt är det, egentligen?

#företagarpodden EP25 - Göran Perssons mobbarfasoner  

Journalisten Herman Meltzer har med skarpa frågor bevakat politikens hetluft från Fälldin till Löfven. I detta avsnitt blir han själv utfrågad om reporterlivet och om varför han startat eget efter decennier som anställd.

#företagarpodden EP 24 - 103 unga idéer  

#företagarpodden har prisats och programledarduon är lycklig. Annars ägnas veckans avsnitt åt unga företagartalanger. Företagarnas medlemstidning Företagaren har listat de 103 bästa idéerna från unga runtom i landet. Några av dem gästar #företagarpodden och berättar om sina affärsidéer.

0:00/0:00
Video player is in betaClose