#företagarpodden

#företagarpodden

Sweden

I Företagarnas nya poddcast tar Günther Mårder och Jenny Rosenbaum med oss på en rafflande kunskapsresa. Vilka är de hetaste politiska företagarfrågorna, vilka är de vanligaste misstagen och hur blir man underbart rik på sitt företagande?

Episodes

Podden goes to Åre! #företagarpodden55  

I veckans avsnitt sänder Günther från Entrepreneur Skiweek i Åre! Förra året på Skiweek träffade vi den professionella drömmaren och föreläsaren Staffan Taylor i Åre! Killen som hade sin stora dröm i fickan. Nu har det gått ett år sedan dess, har Staffan lyckats uppfylla sin dröm?! Och hur blev med Brasilien? Och Staffan kommer med heta tips om hur Du når dina drömmar! Det och massa mer i #företagarpodden!

Går det att göra kontoret avdragsgillt? #företagarpodden 54  

Går det att göra kontoret avdragsgillt? Vad krävs egentligen för att få kontoret avdragsgillt, och måste det vara avskilt från bostaden? En lyssnare vill få hjälp med en enkel, lättförståelig och övergripande likviditetsbudget. Poddgänget rycker in! En annan undrar om man ska erbjuda löneförhöjning eller samma belopp i inbetald tjänstepension till sina anställda? Och påverkas valet av vem som är tjänstepensionsleverantör, med tanke på avgifter? Häng med!

Vad krävs för att ta ditt företag till nästa nivå? företagarpodden#52  

I veckans avsnitt av #företagarpodden pratar Günther och Jenny om ett bolags olika tillväxtfaser. Veckans poddfråga handlar om skillnaderna i sjuktal mellan privata och offentliga vårdinrättningar och vad det beror på, Günther bjuder på sin motivering. Och hur anställer man vid olika arbetstoppar? Jenny berättar hur man anställer extrapersonal på bästa sätt.

Lån, räntor, förhandlingsutrymme!  

Lyssna på hur du som företagare kan spara många kronor. Günther och Jenny berättar om Företagarnas nya förmån kan spara miljardbelopp till Företagarnas medlemmar. Studion gästas av företaget som ligger bakom denna superförmån! Vi har fått en fråga kring pension! Kan man säga upp en medarbetare vid 65 års ålder med hänvisning till att personen borde pensioneras? Och slutligen, måste man verkligen ha en affärsplan?

Att använda video som kommunkation! #företagarpodden51  

Sysslar din firma med socialt företagande? I veckans avsnitt av #företagarpodden pratar Günther och Jenny om socialt företagande, vad är det och hur funkar det på marknaden? En videoexpert gästar studion och vi får lära oss hur man använder video i sin kommunikation. Varför är video så intressant för företagare? Men passar det verkligen alla? Günther berättar om hur han jobbar med social kommunikation och rörlig bild. Nu kör vi!

Så lyckas du med e-handel! #företagarpodden50  

I veckans avsnitt av #företagarpodden bjuder duon på de bästa tipsen för att lyckas med e-handel och Günther avslöjar ännu en lysande affärsidé. Du får lära dig vilka nyckeltal som är viktiga att hålla koll på. Så här undviker du nybörjarmisstagen om du ska starta egen konsultverksamhet. Dessutom, vad säger alla de företagare som har lyckats?

Hur tänker vi kring franchise-begreppet och vad tycker du? Företagarpodden# 49  

I veckans avsnitt av #företagarpodden diskuteras formen för franchise. Hur tänker egentligen Företagarna kring franchise-begreppet och vad tycker du som lyssnare? Missa inte när Günther outar sin fram tills nu, privata idé! Vi har fått in en fråga som gäller #sparadkrona och var går gränsen? Står #sparadkrona i konflikt med jobbskapande? Går det att driva ett företag utan att ha ett registrerat företag? Hur i så fall? Det bjuds till slut på tips på #sparadkrona under 2017.

Kreditkortsfiffel och ekonomiskt oberoende i #företagarpodden 48  

Årets första avsnitt av #företagarpodden som nyss fyllt ett år! Günther och Jenny inleder året med temat ”missnöje på arbetsplatsen”. Vad beror det på och hur löser man det? Var ligger gråzonen egentligen kring kreditkortsfiffel, hur mycket är okej? Det diskuteras affärer och redovisning med fokus på utländsk valuta. Äntligen kommer svaret på den eviga gåtan; hur mycket pengar behövs för att kalla sig ”ekonomiskt oberoende”?

Livesändning från Sweden Demo Day-Damberg på besök #företagarpodden 46  

Günther och Jenny reder ut begreppen startup, företag/företagare och entreprenör. De bjuder även på #sparadkrona från olika mässor. Mikael Damberg, näringsminister gästar podden! Varför är han på plats och vad kan politiker göra för att stimulera företagarklimatet? Han går också in på de problem nystartade företag kan råka ut för. Vad innebär det att vara investerare en dag som denna? Miriam Grut Norrby från Schibsted Growth gästar. Hon avslöjar hur hon hittar bolag att investera i och vad hon är på jakt efter! Vad behöver skyddas i ett tidigt skede när det kommer till varumärke, patentskydd, designskydd, mönsterskydd och upphovsrätt? Och till slut den svåra frågan, vilken företagarform ska man satsa på, aktiebolag eller enskild näringsverksamhet? Günther och Jenny tipsar!

#företagarpodden firar jubileum och pratar nyårslöften!! #företagarpodden 47  

Årets sista avsnitt av #företagarpodden presenterar nyårslöften och hur företagare kan utveckla sin business på allra bäst sätt under 2017! #företagarpodden firar jubileum och fyller 1 år! Günther och Jenny blickar tillbaks över året, vilka är deras favoritinslag och vilka var dina? Lyssnaren Alex ger massor av beröm till Jenny, vad handlar det om? Vad är Företagarnas Instagram-stafett och hur kan du bli en del av den? Krav på ”kompispriser” och kostsamt ”snickesnackande” är något flera företagare runt om i landet har råkat ut för, om du känner igen dig lyssna på hur du undviker fällorna. Hur mycket får man stjäla egentligen, kan man kopiera en app rakt av men byta namn, färg och form? #företagarpodden reder ut, häng med!

Günther och Jenny letar företagstrender 2017! #företagarpodden 45  

I veckans avsnitt av #företagarpodden 45 åker Günther och Jenny land och rike runt för att titta på olika företagartrender. Rymden är fokus i Norrbotten och innovation är på tapeten i Jönköping. De bjuder på #sparadkrona inför julen, och tipsar hur du förhindrar att bli stämd för sålda varor. Och går det att lyckas i bijouteribranschen? Sista viktiga frågan, behövs det verkligen en buffert för att lyckas med sitt företagande, och hur mycket? Häng med!

Kompetens eller attityd, vad är viktigast?  #företagarpodden EP42  

I veckans avsnitt av #företagarpodden löser Günther bostadskrisen i Sverige genom #sparadkrona. Duon Jenny och Günther diskuterar vad man får och inte får säga apropå veckans avsked hos Moderaterna. Peter Meurling, vår LinkedIn-expert är tillbaka och ger tips på hur du som egen företagare kan jobba smartare med LinkedIn. De besvarar frågan om man kan sälja och skydda idéer så att ingen stjäl dem? Och vad är egentligen skattemässigt mest gynnsamt, passiv eller aktiv näringsverksamhet? De reflekterar till slut över Företagarnas nysläppta Kompetensbarometer, vad betyder egentligen kompetens? Självgående, rätt attityd och ansvarstagande är ledorden på dagens arbetsmarknad.

Vinster, skatter och ett svårtippat val - #företagarpodden 41  

Oj, vilken politisk vecka som gick! 3:12 och välfärdsvinster har utretts - högre skatt och mindre vinst. Vad vill regeringen med företagen egentligen? Dessutom, vad hände i USA? Veckans avsnitt är riktigt fullspäckat! Efter ett svårtippat USA-val behöver #företagarpodden analysera. Vilka konsekvenser får Trumps seger på företagandet i Sverige? Ska företagare inom vård, skola och omsorg få göra vinst? Och hur mycket? Samma dag som Trump blev president släpptes välfärdsutredningen och #företagarpodden tycker till. Dessutom diskuteras mer skatt på företagande! Entreprenörsskatten, eller 3:12-reglerna, har satts under lupp och nu har det kommit ett förslag på att den ska höjas. Något som förstås får företagare att gå i taket. Veckans fråga får svar: ”Vad gör man egentligen när Skatteverket knackar på dörren och begär in en revision?” Och så avslutar vi med en liveinspelad intervju: En av Sveriges mest inspirerande och häftiga entreprenörer, Jessica Löfström, grundare av ExpanderaMera, berättar hur det är att vara pionjär i en konservativ bransch, sin brokiga företagarresa och alla sina affärsidéer. Hon avslöjar hur man håller ångan uppe som företagare, hur ett framgångsrikt team byggs och det bästa sättet att bemöta motstånd!

Stärk varumärket med musik #företagarpodden 40  

I veckans avsnitt av #företagarpodden diskuterar Günther och Jenny den nya domen som slår fast att kameraförsedda drönare omfattas av reglerna i kameraövervakningslagen och hur det påverkar berörda företagare. De får även besök av Magnus Rydén, Head of content på Soundtrack your brand, som berättar hur du kan stärka ditt varumärke med hjälp av musik. Hur ser marknaden ut och hur fungerar tjänsten rent konkret? Kan musik verkligen göra att kunder stannar längre och shoppar mer? Sist men inte minst får vi svar på frågan hur kraften av sociala medier kan nyttjas när produkten/tjänsten man säljer är extremt teknisk.

I läromästarens spår - skaffa en mentor #företagarpodden 39  

Så kan en mentor hjälpa dig att lyckas bättre med ditt företag! Dessutom lär vi oss mer om sälj- och marknadsföring på LinkedIn. I veckans avsnitt av #företagarpodden bjuds vi på tips för att kunna maximera relationen mellan mentor och adept. Varför ska du som företagar-räv bli mentor åt någon nykomling? Och varför tjänar du som ny företagare på att bolla idéer med en mer erfaren? Följetongen om Instagram har avslutats (missa inte avsnitt 35 och framåt!) men vi går raskt vidare till nästa sociala medie, nämligen LinkedIn. Vad är nyttan med att vara där som företagare? Peter Meurling gästar studion för att dela med sig av sina bästa tips om hur du lyckas på LinkedIn. Günther och Jenny svarar på frågan hur mycket av bolaget som man bör dela med sig av när man vill ha en partner. Och befinner sig peer-to-peer plattformar i gråzonen?

Så får du betalt i tid - #företagarpodden 38  

Vart femte svenskt småföretag ser sena betalningar som ett hot mot företagets överlevnad! Det lyfter vi i veckans avsnitt av #företagarpodden och reder ut frågan: Hur får man som företagare betalt i tid? Känner du dig ensam i firman? Jenny och Günther tipsar om hur du hittar den perfekta kompanjonen. Eller ska du rentav ta klivet att anställa din första medarbetare? Detta bör du tänka på! Dessutom avslutas vår följetong om marknadsföring på Instagram. Vår expert synar Günthers och Företagarnas egna konton på Instagram och ger värdefulla tips på hur kontona kan utvecklas vad gäller syfte, bilder, filter och hashtags.

En heldag för småföretagare #företagarpodden 37  

Inspelat live på Småföretagardagen på Berns i Stockholm mina vänner! Günther och Jenny avslöjar hur #företagarpodden föddes, pratar blufföretag och gråzon. Veckans fråga handlar om en av de senaste blufföretagen på marknaden. Dessutom bjuds vi på #sparadkrona och får möta en av Sveriges mest spännande entreprenörer, nämligen Lena Apler. Sedan ansluter Jan Dinkelspiel och Ida Backlund för hisspitchen där två start-ups presenterar sina idéer för drakarna. Blir det date eller no date?

Finansiering, friends, fools and family! #företagarpodden 36  

Crowdfunding, Peer-to-peer, mikrolån och affärsänglar. Vad är det för skillnad på dessa egentligen? Hör även om Günthers bild av terapi! I detta avsnitt: Sveriges största och mest prestigefulla pris för entreprenörer och företagare koras i slutet av veckan, såväl Årets Företagare som Årets Unga Företagare. Vi går igenom de unga entreprenörerna som är i final Frågorna som har kommit in handlar om vilket kreditkort är bäst för företagare och hur hittar man bolag som ska säljas för att ta över? Günther går igenom analysmodellen som tar dig till målet för rätt kreditkort och tipsaräven om hur du ska nätverka för att hitta bolag som är till försäljning. Vidare reder vi ut olika begrepp inom finansiering och berättar om finansieringsportalen som är en mötesplats för företag som erbjuder finansiering eller söker finansiering. Vår sociala medier expert, Alfred Appelros är tillbaka med tips på grymma verktyg samt går igenom do’s and don’ts för företagare på instagram. Jenny gör en djupdykning i Günthers analytiska förmåga och frågar honom om han har gått i terapi? Svaret vi får tar oss igenom en rafflande familjehistoria om en tvillingstudie.

0:00/0:00
Video player is in betaClose