#företagarpodden

#företagarpodden

Sweden

I Företagarnas nya poddcast tar Günther Mårder och Jenny Rosenbaum med oss på en rafflande kunskapsresa. Vilka är de hetaste politiska företagarfrågorna, vilka är de vanligaste misstagen och hur blir man underbart rik på sitt företagande?

Episodes

Maxa värdet när du säljer firman! #företagarpodden80  

Hur får du bättre betalt när du säljer? #företagarpodden ger sina hetaste tips. Och vad ska du tänka på när du skaffar en affärspartner i utlandet? Varför vill Günther att du ska ”go to hel”. Missa inte veckans avsnitt!

Günther sommarpratar#företagarpodden 79  

I veckans avsnitt av #företagarpodden är det dags för Günther att åter igen sommarprata. Han berättar frikostigt om sina största misstag utifrån hans fördefinierade tre ben i livet: det privata, det professionella och det ekonomiska. Vad har han lärt sig av sina respektive misstag? Och vad kan du lära från Günthers misstag så att du slipper göra dem själv?

Julia sommarpratar!  

I veckans avsnitt av #företagarpodden är det dags för Julia att sommarprata. Hur blev Julia den hon är idag? Är det alltid bra att tacka ja? Och vilka är hennes bästa lifehacks? Julia avslöjar även att hon precis har startat sitt andra bolag tillsammans med en kär vän. Men vad de ska göra får ni veta i podden!

Kan en medelmåtta starta företag? #företagarpodden77  

I veckans avsnitt av #företagarpodden pratas det godsaker i form av karamelliserad spädgris. Hur skapar du din egen armada av superheros i ditt privatliv? Günther och Julia berättar! Det är dags för de töntigas revansch. Kan man starta och försörja sig på ett investmentbolag med bara en miljon kronor i insats? Och till sist, kan verkligen medelmåttor starta företag?

Gör ditt företag oemotståndligt för investerare! #företagarpodden76  

I veckans avsnitt av #företagarpodden tar duon på sig en investerares glasögon. Vad är det som gör att en investerare blir intresserad av att investera i ditt företag? Vilka faktorer är viktiga att hålla koll på? Vilken personlighetstyp hade de olika investeringsparterna varit på en fest? Här kommer nyckeln till hur du skapar ett eget internship på din nuvarande arbetsplats, om du satsar på att bli egenföretagare i framtiden.

Affärsplan- fint ord men behövs det? #företagarpodden75  

I veckans avsnitt av #företagarpodden pratar gänget affärsplaner, behövs det och vad ska man tänka på? Virtuell assistans, vad är det och hur ser framtiden för det ut? Begreppet diskuteras. Är det rimligt att dela ut av sin vinst och vem bestämmer? Hett ämne som måste pratas igenom.

Hur investerar unga och i vad? #företagarpodden74  

I veckans avsnitt är #almedalen i full gång. Nicklas Andersson och Philip Scholtzé från #PrataPengar gästar #företagarpodden i ett suiteliknande rum. Hur fungerar ungas tankar kring investeringar och marknaden, diskussionerna brinner heta. Är det svårt att få tag på kapital idag? De diskuteras noterade och onoterade miljöer. Häng med till företagarpodden Almedalen!

Develop or die! #företagarpodden73  

Podden festar fett i sommarnatten! Lyssna på allt om begreppet ”Develop or die” om du ska kunna överleva som framtidens företagare. Apropå framtiden, vilka jobb kommer finnas kvar om typ fem år? Günther och Julia är inte helt överens om svaret… Häng med!

Existerar verkligen multitasking eller är det en myt? #företagarpodden71  

Går det att fokusera på mer än en uppgift samtidigt? Günther & Julia tar tag i frågan kring det populära begreppet multitasking. Enligt programledarna existerar hala ålar eller omöjliga intervjuobjekt i allra högsta grad, fenomenet tas upp i dagens avsnitt. Hala ålar eller omöjliga intervjuobjekt existerar i allra högsta grad, enligt programledarna och fenomenet tas upp i dagens avsnitt. Två heta lyssnarfrågor! - Kan man runda skattereglerna på sommargåvan till sin personal?

Så tar du dig till mammons paradis!” #företagarpodden71  

Denna vecka går vi rakt på sak och berättar för våra lyssnare hur de ska ta sig till Mammons paradis utan att passera GÅ. Delegera och öka effektiviteten, lyssna och lär! Vi gästas av egenföretagaren som har heta tips på hur man sparar tid i vardag och jobb. Lyssnarfråga kring negativ avtalsbindning, är det vägen till strålande affärer eller ett giftpiller för kunderna

Smygstarta en verksamhet! #företagarpodden70  

I veckans avsnitt av #företagarpodden delar programledarduon med sig av smarta sommarförberedelser för dig som företagare. Hur hanterar man ett mingel när ljudnivån är hög och man inte hör vad den andra personen säger? Julia delar med sig av ett väldigt speciellt tips. Är det skattemässigt förmånligt att starta ett aktiebolag och fakturera eller ska man gå som timanställd? Günther och Julia delar med sig av ett finurligt sätt att smygstarta en verksamhet på. Hur får man egentligen placera och spara pengar som aktiebolag?

Jakten på snabbare betaltider #företagarpodden69  

I avsnitt 69 har Julia lämnat Günther och poddstudion för ett vårigt Berlin. Företagarnas politiska chef Patrik Nilsson steppar in och gör herr Mårder sällskap i ett avsnitt fyllt av politiska gobitar. Patrik säger ”show me the money” till Günther och får en lection I Normanbelopp. Betaltider står i centrum under detta avsnitt där poddstudion gästas av Per-Henrik Persson, vd för Intrum Justitia Sverige AB. Vi får även höra en kort intervju av medlemmen Anders Tuneman som själv har erfarenheter av hur långa betaltider kan ställa till med problem för småföretagare.

Maxa minglet och bli proffs på att nätverka! #företagarpodden68  

Are you ready to mingel? I avsnitt 68 av #företagarpodden ger vi dig de bästa tipsen på hur du får ut det mesta av minglet och blir proffs på att nätverka. Vilken är det mest strategiska platsen i eventlokalen och hur många snittar är det egentligen okej att ta? Günther avslöjar även sitt bästa knep för att minnas alla de människor du träffar. Vi dyker ner i pensionens värld och frågar oss om direktpension är smartare än tjänstepension? Podduon tar hjälp av proffsen och pratar fiffel med fakturaavgifter – vilka regler gäller?

Avveckla för att utveckla! #företagarpodden67  

I veckans avsnitt av #företagarpodden pratar Günther och Julia om hur Sveriges uslaste kommunekonomi kan vändas. Avveckla, likvidera, försätta i träda? I avsnittet får du tips på vad som händer när bolaget går in i en ny fas. Duon spekulerar även kring en snillrik konstruktion för att se till att du får ut mer pengar ur ditt bolag.

Inventarier eller intellekt - vilket väger tyngst? #företagarpodden66  

I veckans rafflande avsnitt av #företagarpodden provoceras Julia och Günther över en bottenlös tillvaro. Podduon diskuterar intellektuellt kapital – påhitt eller kritisk faktor för framgång? Är det en smart idé att starta eget som småbarnsförälder och är det moraliskt rätt att köpa en extra bostad för uthyrning när du själv bor av föräldrarna?

Maxa försäljningen med rätt dialekt #företagarpodden65  

Sälj lätt med rätt dialekt! I avsnitt 65 av #företagarpodden diskuterar vi försäljning och dialekter. Är du svagast för norrländska eller skånska? Podduon säger förlåt till facket, pratar klippta anställningar och Günther avslöjar sin nästa stora investering. Vad är egentligen genvägen till ett eget konsultbolag och är nyttjandet av bonuspoäng Sveriges största svarta marknad?

Lär dig avslöja en wannapreneur #företagarpodden64  

Veckan har bjudit på allt från fighter med facket till maxad styrelseglädje och småkryp i klaustrofobiska utrymmen. I avsnitt 64 av #företagarpodden diskuterar Günther och Julia möjligheterna med delningsekonomi samt svarar på frågan ”När är man miljonär?”. Vi lär oss även identifiera och avslöja en wannapreneur när podduon får den unika möjligheten att intervju en avhoppad sådan. De diskuterar de 7 tecknen på att du är en wannapreneur samt hur du vänder detta till att bli en ENTREpreneur.

Endast mähän har balans i livet! #företagarpodden63  

Nu är vi igång, #företagarpodden 2.0! Vem är hon? Günthers nya partner i företagarpodden heter Julia Sellander och är vd för Venture Cap. Lyssna på avsnittet och lär känna en spännande person med massor av erfarenhet och tips till alla företagare! Günther och Julia avslöjar veckans botten och toppen, en ny programpunkt vi kommer få följa framöver. Är det lämpligt att starta företag även om man är introvert? Finns det några egenskaper som gynnar dig som företagare? Och finns verkligen balans i livet?

Vänd dina misstag till framgång! #företagarpodden62  

I veckans avsnitt av #företagarpodden tar sig Günther ut i landet för att ta tempen på #skongress i Göteborg och Misstagens Mästare i Hässleholm. Han intervjuar Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT, om vinster i välfärden och tar reda på varför är det viktigt att göra misstag? Günther bjuder på sitt största finansiella misstag i livet och träffar Glada Hudikteaterns grundare Pär Johansson som svarar på hur han hanterar motgångar på bästa sätt. Vilka misstag har Pär gjort och hur gynnas han av sina svaga sidor? Hur viktigt är det egentligen med mål och drömmar? Lyssna på #företagarpodden avsnitt 62 för att se hur du ska vända dina största misstag till framgångsfaktorer!

Vänd dina misstag till framgång! #företagarpodden62  

I veckans avsnitt av #företagarpodden tar sig Günther ut i landet för att ta tempen på #skongress i Göteborg och Misstagens Mästare i Hässleholm. Han intervjuar Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT, om vinster i välfärden och tar reda på varför är det viktigt att göra misstag? Günther bjuder på sitt största finansiella misstag i livet och träffar Glada Hudikteaterns grundare Pär Johansson som svarar på hur han hanterar motgångar på bästa sätt. Vilka misstag har Pär gjort och hur gynnas han av sina svaga sidor? Hur viktigt är det egentligen med mål och drömmar? Lyssna på #företagarpodden avsnitt 62 för att se hur du ska vända dina största misstag till framgångsfaktorer!

0:00/0:00
Video player is in betaClose