Förhandlingspodden

Förhandlingspodden

Sweden

Gillar du förhandlingar? Då är Förhandlingspodden något för dig. Tillsammans med aktuella gäster får vi höra om spännande case och gästernas bästa förhandlingstips. Programledare är advokat Carl Fhager som ägnat halva sitt liv åt att skriva och förhandla olika avtal. Har ni frågor om förhandling eller tips på gäster så tveka inte att kontakta Carl på forhandlingspodden@maqs.com Ansvarig utgivare: Carl Fhager

Episodes

Henrik Fexeus - Konsten att läsa andras tankar  


Vem vill inte veta hur motparten tänker i en förhandling. I detta häftiga avsnitt skall tankeläsaren Henrik Fexeus lära er allt om detta, och lite till. Ni får även veta hur ni ska göra för att en motpart ska gilla er och hur man gör för att skapa förtroende.

Carl Lundgren - Hotellmagnaten lär dig köpa hotell  


Vem när inte drömmen om att driva ett pensionat i Italien på karriärens höst? Carl Lundgren och hans partner i ESS Hotell har tagit den drömmen ett steg vidare och är i dag en stark aktör i Hotellbranschen. Hör Carl berätta om den första naiva förhandlingen när ESS köpte Falkenbergs Strandbad, hur det är att göra affärer med Percy Nilsson samt sanningen bakom rumspriserna på booking.com. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.

Simon Strand - Så syns dina affärer i media  


Träffa PR-oraklet Simon Strand som lär er allt om förhandlingar och media. Hur ska man göra om en mediakris uppstår under en förhandling och hur maximerar man PR-utfallet när affären väl är gjord. Simon ger er även sin syn på varför Pilotstrejken så totalt havererade. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.

Elaine Eksvärd - charmad till en dålig förhandling  


Träffa retorikexperten Elaine Eksvärd som berättar hur man gör ett bra första intryck, vilket kroppsspråk du skall ha när du lämnar det där viktiga budet och hon hjälper oss även att hantera olika härskartekniker under en förhandling på rätt sätt. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.

Bo Edsberger - Den snälle Varvsgeneralen  


Träffa Göteborgsvarvets chef Bo Edsberger som berättar om affärerna kring ett av världens största löparevenemang. Hör hur Varvet gör för att få de bästa afrikanerna till start, varför Varvet har startat ett mudrun och sist men inte minst varför Bosse är en så snäll kille när det skall förhandlas. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.

Bert Karlsson - Bankernas värsta fiende  


Hör Bert Karlssons syn på affärerna kring asylboendena, hur musikbranschen ser ut nu och i framtiden, om politiska förhandlingar och hur han använder arrendelagen för att köra med bankerna.

Märta Jansdotter - Förhandla som en bonde  


Träffa superentreprenören Märta Jansdotter, vd på Gröna Gårdar. Märta berättar om hur förhandlingar går till på landet och inom jordbruket. Hon tar oss med på köttbitens resa från bondgård till köttdisk och förklarar även hur hon ser på köttindustrins framtid. Slutligen berättar Märta vad som händer om man tar på sig kostym när man skall förhandla på en bondgård. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.

Mikael Stahre - Risvinets förskräckelse  


Veckans gäst i Förhandlingspodden är fotbollstränaren Mikael Stahre. Han tar med er bakom kulisserna och ger en unik inblick i hur det är att verka och göra affärer i Kina. Dessutom avslöjar Mikael hur man undviker att bli berusad under kinesiska middagar. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.

David Lega - House of Cards - i verkligheten  


Träffa toppolitikern David Lega (KD), som berättar om politiska förhandlingar. Hör hur media kan spela en viktig roll i förhandlingar, hur man å ena sidan pucklar på varandra i talarstolen och nästa stund förhandlar samt varför politiska förhandlingar inte alls handlar om att komma överens. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com.

Patrik Arnesson – Silicon Valley suger  


Patrik Arnesson är Forza Footballs vd och medgrundare. I Förhandlingspodden berättar han hur det är att förhandla med danskar, engelsmän och amerikaner. Missa inte heller Patriks tre bästa förhandlingstips samt hans enkla och krassa syn på Silicon Valley – det suger! Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.

Johan Lagerbielke – Dina största misstag som förhandlare  


Johan Lagerbielke är en av Sveriges främsta experter inom förhandlingsteknik. Han är forskare, föreläsare och i Förhandlingspodden bjuder han på grymma tips om hur du skall agera som förhandlare. Tillsammans med Johan tar vi oss igenom de tre största misstagen man kan göra som förhandlare. Vi tar en förhandlingsprocess från A till Ö. Och slutligen skall ni få veta varför ni absolut inte skall argumentera under en förhandling. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com Teknik/klippning: Simon Löfving.

Affe Akbari - Mourinhos gräs  


Hur hamnade Zlatans debutmatch i Manchester United på Ullevi i Göteborg? Möt superentreprenören Affe Akbari, som ligger bakom många av de evenemang som sticker ut allra mest. Hör om hur Affe förhandlar, utan att förhandla, och gräsets enorma betydelse när man förhandlar om supermatcher med lag som Real Madrid och Manchester City. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com Teknik/klippning: Simon Löfving.

Sommarhälsning  


Det har blivit dags för Förhandlingspodden att gå på semester efter en intensiv vårsäsong. I detta avsnitt summerar Carl Fhager säsongens avsnitt, funderar kring poddens utveckling samt kikar framåt mot september när podden kommer tillbaka. Maila era tankar och funderingar kring vårens avsnitt eller önskemål inför hösten till forhandlingspodden@maqs.com Mer info om alla avsnitt samt lite ytterligare info kommer upp på Förhandlingspoddens sida på www.maqs.com

Tomas Lundin - Stridsflygsförhandlingar och andra komplexa affärer  


Träffa superförhandlaren Tomas Lundin. Tomas är senior affärsförhandlare på Saab och har förhandlat hela sitt liv. Tomas pratar om hur man genomför komplexa affärsförhandlingar och berättar om vikten av relationer även i stora affärer där statschefer är inblandade. Tomas var också djupt inblandad i affären när Saab sålde 36 Jas-plan till den brasilianska staten och vi kommer få höra hur den förhandlingen gick till - en av de största förhandlingarna som någonsin genomförts med svenska intressen. Kontakta oss gärna på forhandlingspodden@maqs.com

Palle Stenberg - Att förhandla i världen  


Möt jeanskungen Palle Stenberg, vd på Nudie Jeans, som berättar hur det är att förhandla i världens alla hörn - från Japan i öst till USA i väst. Palle tar också ett kraftfullt ställningstagande i Nato-frågan och sist men inte minst skall vi få veta varför Tommy Hilfiger ville köpa Nudie Jeans - och vad Palle svarade. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com Teknik/klippning: Simon Löfving.

Klas Friberg - Förhandling med livet som insats  


Hur värderar man i en situation när liv ställs mot varandra? Polischef Klas Friberg berättar om hur det är att förhandla i gisslan- och kidnappningssituationer. Han var högste chef för Fabian Bengtsson-ärendet och kommer släppa nya och tidigare inte kända uppgifter om fallet. Avslutningsvis kommer Klas att svara på frågan om polisen kan tänka sig att förhandla med kriminella gäng.

Staffan Helgesson - Spotifygrundarnas kaxiga förhandlingsknep  


Möt en av Sveriges tyngsta riskkapitalister, Staffan Helgesson på Creandum. Staffan berättar om sin syn på förhandlingar och delar med sig av några sköna stories – bland annat Spotifygrundarnas häftiga grepp när Creandum skulle investera i bolaget. Hör dessutom Staffans syn på affärsmän inom idrotten. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com Teknik/klippning: Simon Löfving.

Nina Wennerström - Förtroende, timing och en gnutta glamour  


Träffa stjärnagenten Nina Wennerström som haft både svenska stjärnor som Robin Söderling och världsettor som Jelena Jankovic som klienter. Hör Nina tala om intressanta vinklar av förhandling som förtroende, timing och på köpet får ni en gnutta glamour. Nina är dessutom högaktuell eftersom hon precis klarat hockeyagentlicensen och blivit Sveriges första kvinnliga hockeyagent. Teknik/klippning: Mattias Åsén

Lena Apler – Förhandla med maffian  


Lena Apler har två år i rad blivit utsedd till årets kvinnliga entreprenör i Sverige. Hon har grundat och byggt upp Collector och Collector Bank. Missa inte att ta del av Lenas bästa förhandlingstips, hennes syn på Panamaskandalen och hur hon hamnade öga mot öga med den italienska maffian. Teknik/klippning: Simon Löfving.

Alexander Hars – Entreprenörens strid mot drakarna  


Vad gör man som entreprenör när de stora drakarna knackar på dörren? Hur förbereder man sig för en förhandling och inte minst; skall man lägga första budet? Möt superentreprenören Alexander Hars i ett spännande samtal om hans två ”exitar”, samt resan kring det. Teknik/klippning: Simon Löfving.

0:00/0:00
Video player is in betaClose