forstagangenpodden's podcast

forstagangenpodden's podcast

Sweden

FÖRSTA GÅNGEN Emma Knyckare och Matilda Sjostrom pratar om första gången man gjorde olika saker som sedan påverkar livet från och med där å då. Första kyssen till exempel. Eller första fyllan. Hur va det och hur påverkade det resten av livet sen?

Episodes

Lögner  

Första gången jag ljög ordentligt, när va det? Emma Knyckare och Matilda Sjöström ljuger rätt ofta verkar det ändå som alltså. Men ska man verkligen följa bibeln å inte ljuga alls. E det verkligen bra?

Här har ni veckans podd. Lögnpodden. Hurra!

Blocket  

Första gången Emma säljer något på Blocket. Hur går/gick det egentligen? Riktigt jävla dåligt om du frågar Matilda. Men att vi ens kan göra en hel podd om just detta, visst är det intressant?
För hur förhåller vi oss till våra prylar egentligen?
Har kanske båda två ett skevt förhållande till sina saker?
Oj oj oj va många frågor. Som kanske får svar?
Varsågod. Å Tack för att du lyssnar. Hejdå.

Smaskigt extramaterial - Passa på å njut!  

Första gången vi livepoddade på Henriksberg. Det va i fredags. Det kom så mycket folk och vi hade så skojjigt. Detta är en extra podd som vi släpper exklusivt och den är full av smaskiga historier från både oss själva OCH de som va där och lyssnade. Alltså - EXTREMT MYCKET GLÄDJE! Varsågod!

Henriksberg  

Första gången vi livepoddade på Henriksberg. Det va i fredags. Det kom så mycket folk och vi hade så skojjigt. Vi berättar snuskiga historier om våra första kvällar på Henriksberg (som är en go sunkig krog i Majorna i Göteborg) OCH vi släpper även en extra podd idag, med smaskiga historier från både oss själva OCH de som va där och lyssnade. Alltså - EXTREMT MYCKET GLÄDJE DENNA SÖNDAG. Varsågod!

Jag är Tjock  

Första gången jag va tjock. När va det? Och hur va det? Och hur kan vi ens göra en podd om att vara tjock utan att totalt göra fel hela jävla tiden. Det kommer inte gå men vi gör det ändå och flaggar för minfältet som vi går ut på. Kul va! Varsågod.

Kontrollpersonen  

Första gången jag märkte att jag va en kontrollperson. När va det? Och vad är det? Egentligen. Matilda Sjöström gör idag en podd med Katja Ahlsell, som blivit iväglurad på en överraskningsresa av sina vänner, och hon vet ingenting föruom vad hon får packa med sig. Hur reagerar vi när vi står inför något och inte har någon koll alls? Å vad tycker vi om de som e ledare och de som e följare? En väldigt splittrad podd idag- för att det är så vi är idag. Men rolig och lärorik kanske? Eller inte alls. Vad vet vi. Njut du av den i vilket fall. Och förlåt för det kassa ljudet mot slutet, nöden har ingen lag bara.

VI ÄLSKAR ER. Hejdå.

Första tävlingsmänniskan. I mig själv eller nån annan?  

Första gången vi kom i kontakt med en tävlingsmänniska, när va det? Och hur kändes det? Och framför allt, vad ÄR en tävlingsmänniska. En sak som e säker är att Matilda har blivit en men hur e det med Emmas tävlingsnerver då? Lyssna och njut!

Första tävlingsmänniskan. I sig själv eller nån annan?  

Första gången vi kom i kontakt med en tävlingsmänniska, när va det? Och hur kändes det? Och framför allt, vad ÄR en tävlingsmänniska? En sak som e säker är att Matilda har blivit en sådan en, men hur e det med Emmas tävlingsnerver då? Lyssna och njut!

Ålder= Gammal  

Första gången vi tänkte på ålder, när va det? Och visst betyder det att vi kommit på att vi blivit gamla? Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratar om att bli ödlor, att vara pinsamma och att fylla 30 år å försöka boka en kanotföreningsstuga. Hur svårt kan det vara att bli gammal liksom? Matilda som älskar att sitta på huk, varför kan hon inte göra det längre? Frågorna är som vanligt många men också svaren? (OBS Skoja) . Varsågod- söndagspodd in your ears!

Anställningen  

Första gången en fick anställning. När va det? Och hur va det? Eller händer det aldrig? Matilda Sjöström och Emma Knyckare pratar om allt som har med jobb att göra. För och nackdelar och framförallt hur det känns att vara en working human! In å NJUT NU!!

Första raggningen  

Första gången någon raggade på oss, hur va det? Har det nånsin hänt ens? Och hur va det första gången vi själva raggade? För det har vi ju ändå gjort. Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratat vitt å brett om just raggning. Helt ljuvligt såklart så lyssna och njut!

Första aborten  

Första gången vi gjorde abort, hur va det? Inte så gött för nån av oss såklart. För det är väl inte gött överlag att kroppen får massa stryk. Just nu är det rätt mycket snack om kvinnans rätt till sin egna kropp eftersom USA fått ny president som är (rätt ordentligt) rå-sexist. Så va tycker vi om allt som har med abort att göra? Vi tycker väldigt mycket idag- båda två. Så in å lyssna på det! Varsågod!

Första gången jag ville döda någon  

Första gången jag ville döda någon, hur kände jag då? Å vad menar vi när vi säger att "jag vill döda den jäveln" för visst är det väl ändå inte så att vi kommer döda någon eller? Emma har färskt hat som hon faktiskt berättar om så bra att Matilda känner att hon också vill döda. Eller hata i alla fall. En härlig hatpodd e aldrig fel en söndag som denna! Varsågod å njut!

Syssla med musik?  

Hur ser det ut för oss som håller på med musik? Vad är det som driver oss? Varför håller vi på med detta trots att vi inte kan klara oss på det, alltså betala hyran typ? Du som inte håller på med musik men ändå gillar musik, hur tänker du nu när du får höra hur vi känner inför vårt eget yrke/kall? Alla tycker ju något om musik. Alla tar sig rätten att veta massor om musik, men vad vet vi egentligen? Flummigaste podden någonsin kanske, men vi e helt övertygade om att detta går att applicera på typ alla människors liv och vardag ändå. GÄst idag - artisten A.M.E- vi kallar henne Anna Engberg. VARSÅGODA!!
 

Varför skaffar vi barn?  

Första gången vi skaffar barn, varför gör vi det? För att skryta på instagram över hur gott livet är när man har familj? Eller för att få klaga huuuur mycket som helst på hur synd det är om en när en inte får sova på nätterna? Vet vi ens själva varför vi skaffade oss ongar? Är det på nåt konstigt sett så djupt rotat i oss att vi inte vet? Matilda är i alla fall så jävla trött på socialamedier-småbarnsföräldrar att Emma får försöka bena ut detta. Vi har ingen aning i vanlig ordning om vi kommer fram till något, men visst väcker detta avsnitt ändå lite nya tankar? VARSÅGOD DIN GODING!

Melodifestivalen kommer in i vårat liv  

Första gången melodifestivalen kom i vårat liv, det är kanske just nu? Emma jobbar på festivalen i år och Matilda kanske kommer söka dit nästa gång. MEN vad tycker vi om detta spektakel egentligen? Är det så att Matilda som vanligt är sur å vresig och Emma glad och härlig. Jo - antagligen. Men intressant är det i alla fall så in å lyssna med dig nu din goding!

Emmas har slutat på p3 och bjuder på underbar rödamattanpose på p3 guld  

Första gången en va riktigt onormal på bild, herre va kul det är! Och hur e det att sluta på ett jobb som lite blivit en del av en? In å njut av vår härliga poddis. PUSS

Första cancern i fitti? Nej det låter för hårt. Första cellförändringarna kanske?  

Första gången en får cellförändringar i livet där under. Eller va säger ni? Matilda har precis opererat sig och berättar för en orolig Emma. Vi reagerar ju alla olika på sånt här (även på annat reagerar folk olika) så vi pratar lite om det. Och vi pratar även endel om curryburken. Å vad menar jag då tänker du? In å lyssna så får du veta ALLT!

Sminket  

Första gången vi hade smink, när va det? Emma Knyckare och Matilda Sjöström undrar lite varför vi har det, vad det betyder och visst är det svårt att på 30 minuter komma fram till något riktigt smart angående just smink? Det känns som ett minfält vad vi än vill ha sagt. Tack och förlåt för detta året säger vi också såklart. 2016s sista förstagångenpodden. Men fler kommer väl 2017?

0:00/0:00
Video player is in betaClose