forstagangenpodden's podcast

forstagangenpodden's podcast

Sweden

FÖRSTA GÅNGEN Emma Knyckare och Matilda Sjostrom pratar om första gången man gjorde olika saker som sedan påverkar livet från och med där å då. Första kyssen till exempel. Eller första fyllan. Hur va det och hur påverkade det resten av livet sen?

Episodes

wayoutwest-live  

Första gången vi poddar live från Way out west eftersom förra året regnade bort. Vi berättar i detta avsnittet hur vi träffade våra killar, och dom berättar hur dom träffade varandra. Varsågoda!

sportperson?  

Första gången vi sportade, hur va det? Och vad betyder sporten i våra liv egentligen? Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratar i dag om hur deras historia ser ut från barnsben upp till idag. Det ska visa sig ha varit och är väldigt olika tyvärr.. för visst är det tyvärr va? Sport som ska vara så gott. Så gott. Varsågod att njuta av sista podden innan sommarlov. PUSS!

Slutföra något  

Första gången vi slutförde något viktigt. När va det? Och varför är vissa väldigt bra på att slutföra stora grejjer och andra sämre? Matilda Sjöström och Emma Knyckare är båda två, bra på att få saker gjorda men samtidigt värdelösa på det. Kan vi till exempel ens slutföra podden idag? Vem vet? Inte vi i alla fall. Tack och hej!

hemmafest  

Första gången jag hade hemmafest, när va det? Va det en sån där fjortisfest där vissa spelade fulla och andra lekte vuxna genom att bara dricka tre groggar å veta sina gränser. Eller hade vi någonsin fester hemma när vi va unga?

Lyssna så får du veta för fanken! Varsågod! PUSS

första hemmet  

Första hemmet, det va ju livmodern ändå. Fast sen då? Å vad är ett eget hem? Vad ska det ge oss och vem får säga att den är hemlös? Idag poddar vi från faktums livepoddbås/bod på westpride i Göteborg. Varsågoda!

Mamma Sjöström hälsar på  

Första gången Matildas mamma e med i podden, då vill Matilda passa på att prata om just relationer mellan barn och vuxna. Va ska de vuxna göra, va borde de göra och främst va ska en INTE göra, för att barnen ska bli bra människor. Vad tänker en själv när barnen växer upp och ifrågasätter hur en gör? Matilda själv anser ju att hennes egna uppväxt va rätt kass faktiskt.

Varsågod- PoddPoddelipodd till dig!

Europaturnén  

Idag poddar Emma från Barcelona med sin kompis Josefin Johansson. Vi pratar om Europaturnén vi är på och när Jossan barnarbetade i ett kloster. 

Lögner  

Första gången jag ljög ordentligt, när va det? Emma Knyckare och Matilda Sjöström ljuger rätt ofta verkar det ändå som alltså. Men ska man verkligen följa bibeln å inte ljuga alls. E det verkligen bra?

Här har ni veckans podd. Lögnpodden. Hurra!

Blocket  

Första gången Emma säljer något på Blocket. Hur går/gick det egentligen? Riktigt jävla dåligt om du frågar Matilda. Men att vi ens kan göra en hel podd om just detta, visst är det intressant?
För hur förhåller vi oss till våra prylar egentligen?
Har kanske båda två ett skevt förhållande till sina saker?
Oj oj oj va många frågor. Som kanske får svar?
Varsågod. Å Tack för att du lyssnar. Hejdå.

Smaskigt extramaterial - Passa på å njut!  

Första gången vi livepoddade på Henriksberg. Det va i fredags. Det kom så mycket folk och vi hade så skojjigt. Detta är en extra podd som vi släpper exklusivt och den är full av smaskiga historier från både oss själva OCH de som va där och lyssnade. Alltså - EXTREMT MYCKET GLÄDJE! Varsågod!

Henriksberg  

Första gången vi livepoddade på Henriksberg. Det va i fredags. Det kom så mycket folk och vi hade så skojjigt. Vi berättar snuskiga historier om våra första kvällar på Henriksberg (som är en go sunkig krog i Majorna i Göteborg) OCH vi släpper även en extra podd idag, med smaskiga historier från både oss själva OCH de som va där och lyssnade. Alltså - EXTREMT MYCKET GLÄDJE DENNA SÖNDAG. Varsågod!

Jag är Tjock  

Första gången jag va tjock. När va det? Och hur va det? Och hur kan vi ens göra en podd om att vara tjock utan att totalt göra fel hela jävla tiden. Det kommer inte gå men vi gör det ändå och flaggar för minfältet som vi går ut på. Kul va! Varsågod.

Kontrollpersonen  

Första gången jag märkte att jag va en kontrollperson. När va det? Och vad är det? Egentligen. Matilda Sjöström gör idag en podd med Katja Ahlsell, som blivit iväglurad på en överraskningsresa av sina vänner, och hon vet ingenting föruom vad hon får packa med sig. Hur reagerar vi när vi står inför något och inte har någon koll alls? Å vad tycker vi om de som e ledare och de som e följare? En väldigt splittrad podd idag- för att det är så vi är idag. Men rolig och lärorik kanske? Eller inte alls. Vad vet vi. Njut du av den i vilket fall. Och förlåt för det kassa ljudet mot slutet, nöden har ingen lag bara.

VI ÄLSKAR ER. Hejdå.

Första tävlingsmänniskan. I mig själv eller nån annan?  

Första gången vi kom i kontakt med en tävlingsmänniska, när va det? Och hur kändes det? Och framför allt, vad ÄR en tävlingsmänniska. En sak som e säker är att Matilda har blivit en men hur e det med Emmas tävlingsnerver då? Lyssna och njut!

Första tävlingsmänniskan. I sig själv eller nån annan?  

Första gången vi kom i kontakt med en tävlingsmänniska, när va det? Och hur kändes det? Och framför allt, vad ÄR en tävlingsmänniska? En sak som e säker är att Matilda har blivit en sådan en, men hur e det med Emmas tävlingsnerver då? Lyssna och njut!

Ålder= Gammal  

Första gången vi tänkte på ålder, när va det? Och visst betyder det att vi kommit på att vi blivit gamla? Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratar om att bli ödlor, att vara pinsamma och att fylla 30 år å försöka boka en kanotföreningsstuga. Hur svårt kan det vara att bli gammal liksom? Matilda som älskar att sitta på huk, varför kan hon inte göra det längre? Frågorna är som vanligt många men också svaren? (OBS Skoja) . Varsågod- söndagspodd in your ears!

Anställningen  

Första gången en fick anställning. När va det? Och hur va det? Eller händer det aldrig? Matilda Sjöström och Emma Knyckare pratar om allt som har med jobb att göra. För och nackdelar och framförallt hur det känns att vara en working human! In å NJUT NU!!

Första raggningen  

Första gången någon raggade på oss, hur va det? Har det nånsin hänt ens? Och hur va det första gången vi själva raggade? För det har vi ju ändå gjort. Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratat vitt å brett om just raggning. Helt ljuvligt såklart så lyssna och njut!

Första aborten  

Första gången vi gjorde abort, hur va det? Inte så gött för nån av oss såklart. För det är väl inte gött överlag att kroppen får massa stryk. Just nu är det rätt mycket snack om kvinnans rätt till sin egna kropp eftersom USA fått ny president som är (rätt ordentligt) rå-sexist. Så va tycker vi om allt som har med abort att göra? Vi tycker väldigt mycket idag- båda två. Så in å lyssna på det! Varsågod!

0:00/0:00
Video player is in betaClose