forstagangenpodden's podcast

forstagangenpodden's podcast

Sweden

FÖRSTA GÅNGEN Emma Knyckare och Matilda Sjostrom pratar om första gången man gjorde olika saker som sedan påverkar livet från och med där å då. Första kyssen till exempel. Eller första fyllan. Hur va det och hur påverkade det resten av livet sen?

Episodes

Bästisen  

Första gången man hade en bästis. När va det? Kan det varit när man va barn eller va det när man blev vuxen? Och va e en bästis? Emma Knyckare och Matilda Sjöström benar ut det. Eller så tjötar dom gött som vanligt bara. In å njut nu alltså!

Puberteten  

Första gången man va i puberteten är ju också enda gången hoppas vi. För även om det är kul å bli stor så va det fan jobbigt eller hur. Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratar på om hur det är att bli människa. In å gotta dig alltså!

Uppfostring?  

Första gången man uppfostrar nån, hur gör man då? Emma Knyckare och Matilda Sjöström är kanske hönsiga och curlar möjligen skiten ur sina barn men va e det som e viktigt med uppfostran egentligen? Ska man ha en fet plan? Lyssna på podden och lär dig något nytt, eller skratta bara åt vår extrema dåliga koll på detta. Vad som går bra. Bara du lyssnar! Puss på dig!

Första Boken. Inte moseboken dock  

Första gången man läste en bok. När va det? Minns man det? Å varför läser vi? Så här inför läslovet kan det va bra å bena ut va läsningen gör med och för oss känner vi. Puss från Matilda å Emma!

Bröllopet  

Första gången man gifter sig är dagens ämne. Emma gifte sig för en vecka sedan så det är väldigt färskt i minnet. Vi får ju redan här erkänna att det är detta vi babblar mest om i denna podd,  också för att vi hade så skojigt. Vi är förkylda och småfulla men glada som alltid. Matilda Sjöström och Emma Knyckare it is! SÅ in och njut nu!

Stölden  

Första gången man stal något, när va det egentligen. Och hur utvecklar man sina stölder med åren? i dagens podd varnar Emma Knyckare och Matilda Sjöström för starka åsikter som kanske inte är speciellt PK. Är du känslig, kan detta vara podden du ska undvika då både Matilda å Emma ÄLSKAR att sno. Men visst låter det spännande? In  å njut nu!

Skolan  

Första gången man tänkte, "skolan, va e det egentligen för ställe?" är dagens tema. Emma Knyckare och Matilda Sjöström flummar loss om skolan som både social plats och som kunskapspalats. Om vi kommer fram till något? Njeaaaeeeee. In å Njut!

Skilsmässan  

Hur är et första gången man skiljer sig? Är det så jobbigt som det är i såporna som går på dagarna på tv3? Matilda och Maja Sjöström benar ut ALLT i dagens podd. In å gotta dig!

Första könssjukdomen  

Ajjemän! Första gången man fick en könssjukdom handlar podden om idag. Och eftersom Emma Knyckare ALDRIG haft någon hoppade Jonas "Legenden Jonk" Haglund in för han ju allt om sånt här. Och det gör ju Matilda Sjöström med. Eller? In å njut av finfin podd nu. Hejdå.

Vilket århundrade skulle du välja?  

Om du inte får välja att leva nu utan innan, när skulle du vilja leva? Emma Knyckare och Matilda Sjöström är så trötta efter den här sommaren att de är helt tomma i huvudet i dagens avsnitt. Nästa söndag LOVAR vi vara som vanligt igen. Tack och Förlåt!

Way out West  

Hur va det på way out west i år? Hur va det från början? Å hur borde det va? Detta reder vi kanske ut, eller så pratar vi massa om andra saker. Den som lyssnar får höra - det är väldigt sant i alla fall!

Snus Cigaretter och Knark/Droger  

Nu när midsommarn äntligen gått å lagt sig är det väl gott med lite relaterande änme ändå.. Hur va det första gången man snusade, rökte och så vidare? Visst va det rätt äckligt ändå? Å hur borde det vara tycker vi? Emma Knyckare och Matilda Sjöström tjatar på. Lyssna och njut!

Medveten om sitt utseende  

Första gången man blev medveten om sitt utseende. När va det? Och hur va det? Vi förvarnar lite extra för att vi kanske e lite spretiga idag eftersom detta är ett gigantiskt ämne med stor laddning. Emma Knyckare och Matilda Sjöström är ju två flickor och vi pratar tyvärr om att det är mer krav på tjejer än killar tillexempel. Men det är också spännande, för hur ska vi göra för att förändra detta? Å hur borde det vara? Lyssna och NJUT!

Religiösa upplevelsen  

Första gången man va med om religion, hur va det? Emma Knyckare va ju väldigt troende som barn innan vinet kom in i livet. För Matilda Sjöström va Karl Marx mer som gud hemma. Så vad tycker vi om gud å sånt? Å varför är Emma fortfarande med i svenska kyrkan egentligen? Många frågor. Finns det svar?

Ifrågasatte Håkan Hellström  

Ja hur e det egentligen med den här Håkanfebern som går i stan vi bor i. Ikväll ska han spela igen. Emma ska gå på konserten. Men va tycker vi om Håkan Hellstöm och hans imperium? Är vi helt okritiska till denna häääärliga ikon? Lyssna så får du veta. Emma Knyckare och Matilda Sjöström heter vi. Och vi babblar. Så gott så.

Preventivmedel  

Första gången man använde sig utav preventivmedel. Va vad det för variant man körde? Å va tycker vi om dessa ting egentligen?

Emma Knyckare och Matilda Sjöström hatar loss. In å njuuuut!

Man gjorde det man gör  

Ja men vilken konstig titel va? Vi (Emma Knyckare och Matilda Sjöström) pratar såklart om första gången man gjorde det jobbet som man idag jobbar med. I Emmas fall, ståupp. I Matildas fall stå på scen å sjunga.. typ. Jag som skriver detta (Matilda) tyckte det va sjukt roligt att klippa den här podden för Emma e så jävla jävla underbar å ALLA borde lyssna på detta avsnittet!

Springa ett lopp  

Minns du första gången du sprang ett lopp?

Emma Knyckare och Matilda Sjöström minns det klart å tydligt för det va inte så längesedan dom sprang ett lopp för första gången. Hur va det då? Varför springer man ens lopp och hur borde det kännas?

In å lyssna så får ni veta ALLT. Eller inget. Det får vi se.

0:00/0:00
Video player is in betaClose