Fotballklubben

Fotballklubben

Norway

En podcast om, ikke overraskende, fotball. Stort sett, i hvert fall. Med Aleksander Schau, Thomas Aune og fancy gjester.

Episodes

#58 Kasper Wikestad om Ravel Morrison, Leeds og grønne drakter  

TV 2s kommentator Kasper Wikestad kommer på besøk og prater om helgas tur til England, hvor han møtte en beryktet fotballspiller i heisen, og tok selfie med en kjent skuespiller. Det blir prat om en italiener fra fremtiden, Leeds, Norwich og norske spillere i Premier League. Også blir en liten prat om hvorvidt det lønner seg å ha grønne drakter på en fotballbane.

#57 Petter Veland om Cacau, Zidane og Kevin-Prince på Granca  

Den norske prinsen av spansk fotball, Viasats Petter Veland, tar turen innom. Han forteller om når han sist gikk glipp av en La Liga-kamp og hvor mye han tar i benkpress. Men han forteller også om Villareal, Zinedine Zidane, Kevin-Prince Boatengs liv på Gran Canaria og alt annet du ønsker å vite om spansk fotball.

#56 Frode Lia om Deadline Day, Kina og Adebayors nye klubb  

Vi får besøk av Josimar-redaktør Frode Lia på selveste Deadline Day, så da må vi selvsagt prate litt om den store dagen, og hvorfor kinesiske penger er med på å gjøre dagen i dag litt mindre hektisk. Vi tar for Emmanuel Adbayors nye klubb, Watfords nysignering Mbaye Niang og Hallvar Thoresens triks til en god garderobe. Og sannsynligvi runder vi av krøniken om Fredrik "Magic" Thorsen.

#55 Ross Mc Cormacks gjerde, Southends banemann og gibraltarsk serie  

Ross McCormack har et for høyt gjerde til å komme på trening. Det vet alle. Vi snakker om Afrikamesterskapet, Payet og om det er nørd å spille med drakta oppi buksa, og om det i så fall betyr at Lee Cattermole er nørd. Det blir gibraltarsk fotball, Menno Wilders´planesvindel og litt mer om Magic Thorsen.

#54 Freddy dos Santos og Amund Skiri om Thierry Henrys kleshenger, Juventus-logoen og Graham Taylor  

Vi dro hjem til Freddy dos Santos for å spille inn podkast, og som en ekstra bonus kom den nye Vålerenga-assistentreneren Amund Skiri opp fra kjellerhybelen. Så da fikk vi pratet om den nye logoen til Juventus, om Afrikamesterskapet og det som virker som fotballens hyggligste mann, nylig avdødde Graham Taylor. Amund Skiri kunne røpe den egentlige grunnen til at Levan Melkadze forlot Vålerenga, og hvorfor han bærer nag til Kevin Keegan. Det blir en splitter ny fotballvits, vi ser på Thierry Henrys kleshenger og den nye klubben til Garrinchas svenske barnebarn.

#53 Live Fra Rockfeller med Bjarte Tjøstheim, Arne Scheie og Atle Antonsen  

Et redigert utdrag av Fotballklubben Live fra Rockefeller med de vakre gjestene Bjarte Tjøstheim, Arne Scheie og Atle Antonsen.

#52 Michael Stilson om ostegate, det å være Bosman og JA Riises Twitter-vaner  

Tidligere Strindhem-, Ranheim- og Mjøndalen-spiller Michael Stilson er akkurat nå uten klubb, og er på jakt etter et utenlandseventyr. Kjenner du noen med noen kontakter, gi oss eller han beskjed. I mens forteller han om Ostegate i Mjøndalen, og endelig får dere vite hvorfor John Arne Riise har fulgt så mange landbruksorganisasjoner på Twitter. Også blir det nyheter fra rumensk fotball, en flott engelsk maskot og overtroforbud i rwandisk fotball.

#51 Eivind Bisgaard Sundet om RB Leipzig, himmelretninger og en tunnel på John Arne Riise  

Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet er på besøk og snakker om RB Leipzig og Bayern München før det skal avgjøres hvem som blir tysk høstmester. Vi får informasjon fra hans bror, Heia Fotball-Sven, om ting vi bør spørre han om, deriblant den gangen han tok en tunnel på John Arne Riise. Det blir også snakk om Suzuki Cup, umotivert bruk av bortedrakt og ikke minst himmelretninger på stadion.

#50 Per Ravn Omdal om Blatter, Qatar-VM og vaffelsteking  

Tidligere fotballpresident, visepresident i UEFA og styremedlem i FIFA, Per Ravn Omdal er på besøk! Han prater om FIFA, Champions League og ballbinger. Om damefotball i Norge og Irak, Qatar-VM og sine egne egenskaper som vaffelsteker. Og så blir det prat om Jørn Andersen i Nord-Korea, Suzuki Cup og Rogerio Ceni. Denne episoden er sponset av barbershop.no

#49 Frode Lia om FIFA, FFK og en penislege i 4. divisjon  

Josimars redaktør Frode Lia er på besøk, og snakker om den nye gjengen i FIFA, og den gamle gjengen i FFK. I tillegg snakker han om egne røde kort og filming, sin stil som håndballtrener og om da han plutselig hang med tyske nazister. Og: vi får høre en vakker historie fra 4. divisjon i Bergen, som handler om en penisskade, og det om forhåpentligvis er en urolog på tribunen. Denne episoden er sponset av barbershop.no Foto: www.kremlin.ru

#48 Morten Langli om Chapecoense, Tony Pulis og sauna  

På en tung dag for fotball, dagen Chapecoenses fly styrtet på vei til Copa Sudamericana, får vi besøk av Morten Langli. Vi snakker om flyulykken, Tony Pulis´rettsak og Suzuki Cup. Også forklarer Morten hvor lite handy han er, hvordan det er i badstu med Uwe Rösler og hva som skjer vil skje i ukas El Clasico. Også får han skrytt litt av Yaya Touré igjen! Og: vi avslører vår andre gjest til vår live-podkast på Rockefeller. https://www.facebook.com/events/230362834045874/ Foto: David Baumgartner.

#47 Victor Anichebes sjeldne mål, Jonjo Shelveys hår og Totti-vitser  

For en helg! Nesten ti år etter at det skjedde sist, har Victor Anichebe scoret to mål i en kamp igjen. Jürgen Klinsmann er uten jobb, og Norge er uten landslagstrener. For å si det sånn. Qatar og Kina sliter med å kvalifisere seg for VM, selv om de bruker mye penger, og Hungerford Town sliter med å få penger til å tribunen sin, selv om de tar i bruk utradisjonelle midler. Vi anbefaler 11 fotballbøker, hvis du regner med de vi har skrevet sjøl, OG vi gir deg fire vitser: en om Adam Forshaw og tre om Totti. Victor-foto: Ytoyoda Snarvei til Det vakre spillets billigutgave: http://www.gyldendal.no/Gyldendals-pocketslipp/Dokumentar-og-fakta/Det-vakre-spillet

#46 Erik Thorstvedt om landslaget, Trump og store hender  

Erik Thorstvedt snakker om det norske landslaget, Kjell Jonevret og hvem som ligner mest på Erik Thorstvedt av Zinedine Zidane og Erik Thorstvedt. Vi prater også om cupfinalehelg, hvorfor han jobber i God Morgen Norge og så klart Donald Trump.

#45 Morten Giæver om fengsel, revna øyelokk og swingersklubb  

VI får besøk av Morten Giæver, som akkurat nå spiller for Bærum, men som tidligere har spilt på blant annet TIL, Sarpsborg, Ull-Kisa, og som har sittet i fengsel. Vi snakker om Robin van Persies ekle øyeskade, og kommer dessverre også på andre ekle skader, som Dietmar Jakobs sin. Vi snakker om Tim Wieses wrestlingdebut, det som kanskje er Norgeshistoriens lengste pause i en fotballkamp, og det blir skryt av Tromsdalens supportere. P.S.: Dessverre døde en av mikrofonene rett etter sendestart, så Thomas høres ikke like nær og intelligent ut som vanlig. Beklager på forhånd.

#44 Jonas Kinge Bergland om kiropraktorer, slagsmål på Mortensrud og Asprillas kondomer  

Dr. Jonas Kinge Bergland er innom og forklarer oss om det er smart eller ikke at fotballag har kiropraktorer, hva du skal gjøre om keeperen din roper kjeven ut av ledd og om du (som Darius Vassell) bør borre i din egen tånegl. Også forteller han en gripende historie fra barnefotball på Mortensrud som ender i full politiutrykning. Vi er også innom at Valbuena fortsatt lever, Asprillas kondomer og Kenneth Høies snushyllest. Og så lærer vi litt om verdien på penner.

#43 Mads Hansen om en iransk keeper, thailandsk fotball og Olsenbanden  

Vi får lov til å komme hjem til Mads Hansen for å gjøre podkastopptak, og snakker om Mjøndalens iranske keeper, om Mads´ lyskeskade og hvorfor han har en gipsfigur av seg selv i heimen. Det blir også prat om Ålands store helter IFK Mariehamn, Victor Anichebes Twitter og om problemer i den thailandske ligaen som følge av kongens død. Også blir det også en prat om den store skandalen i sør-afrikansk fotball: at Tokelo Rantie prompet i sin treners retning.

#42 Simen Stamsø Møller om Leicester, eddik på veggen og Englands tjukkeste mann  

TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller er gjest, og vi stiller han fløyelsmykt til veggs om påstanden han kom med i fjor, om at Leicester ikke kom til å vinne ligaen. Vi får han til å vurdere både Aston Villa, Skullerud og Per-Mathias Høgmo. Det blir også en oppdatering på bunnstriden i rumensk 2. divisjon og bruk av eddik på veggene i chilenske fotballgarderober. Også kommer vi innom en engelsk fotballklubb som har fått klengenavn etter den tjukkeste engelskmannen i historien.

#41 Tor-Kristian Karlsen om Maccabi Haifa, appelsiner og Rene Meulensteens tennis  

Siden Tor-Kristian Karlsen sist var på besøk i Fotballklubben har han blitt sportsdirektør i den israelske klubben Maccabi Haifa. Så vi spør og spør om hvordan det er i Israel, hvor mye han er i israelske aviser, og hvorfor han har fått vondt i ryggen. I tillegg spør alle dere vakre lyttere om det dere lurer på, som hvem han ville delt sovepose med, hvem som er mest utrent og hvem som bør ta over etter Per-Mathias Høgmo. Og så kommer vi litt innom Patrice Evras Instagram-konto og AFC Wimbledons tabellplassering.

#40 Begravelseskade, Bob Bradley og (nesten) ny norgesrekord av Hovel Heiaas.  

Knut Hovel Heiaas blir første mann (som vi har hørt om) som har scoret mål i de ni øverste divisjonene i norsk fotball. Store Sam stjeler små ting, fotballspiller blir skadet i en begravelse og lag med dumme navn gjør det dårlig. I tillegg mister en mann jobben på bursdagen sin, men til gjengjeld får Bob Bradley ny jobb.

#39 Freddy dos Santos om nedrykkstriden, Big Sam og boardingkort i øyet  

Freddy dos Santos snakker om Tippeligaen, hvem som kommer til å rykke ned, og hvem som rykker opp nedenfra. Han avslører noe veldig overraskende om Bojan Zajic og Mario Jardels bror eller fetter. Vi ser på flere overraskende overganger mellom Norge og England, og ikke minst: bruker West Ham ekstra lydeffekter på stadion?

0:00/0:00
Video player is in betaClose