Fotballklubben

Fotballklubben

Norway

En podcast om, ikke overraskende, fotball. Stort sett, i hvert fall. Med Aleksander Schau, Thomas Aune og fancy gjester.

Episodes

#63 Arsenals småfly, Biriba og Demba Bas jordbærsirup  

Er Tim Sherwood geni eller kronidiot? Dette, og mange andre viktige spørsmål besvares i ukas Fotballklubben. Det blir også en nærmere titt på Arsenals småfly, en intervjutabbe i Sør-Afrika og en dommerstreik i Mexico. Vi tar for oss noen nordmenn som spiller fotball langt øst i Europa, et norsk selskap som ønsker å kjøpe opp Port Vale og ti andre klubber og Demba Bas store kjærlighet. Også mimrer vi litt om vår favoritthund fra Brasil: Biriba.

#62 Morten Langli om CL, King og en bitende ordfører  

Morten Langli er tilbake i landet, og snakker seg varm om både Champions League, Joshua King og videodømming. Han forteller om sinna mennesker på Twitter, livet i Paris og hva han spiser før kamp. Så blir det oppdatering på drapsdømte Bruno, en bitende ordfører og et bra stadionnavn i Østerrike.

#61 Erik Thorstvedt om Bendtner, Barca og den drapsdømte keeperen Bruno  

Erik Thorstvedt er tilbake fra det store utland, og deler sine meninger om ukas store nyheter: Bendtner og Barca. I tillegg snakker vi om den brasilianske keeperen Bruno, som fikk sin kone drept og partert, men som nå er på vei ut av fengselet og inn i fotballen igjen. Det blir også prat om de norske landslagskeeperne, reservelagsfotball og Pat van den Hauwe. Og: ukas sponsor er brodboksen.no. Bruker du koden Fotballklubben, får du en gratis frokost rett på døra.

#60 Arnar Førsund om å bli mislikt på Hamar, VIF-exit og Yakubus alder  

Tidligere Ørn Horten-, Vålerenga-, Kongsvinger- og HamKam-spiller Arnar Førsund forteller hvorfor han ikke fikk a-landskamper, hvor nære han egentlig var å dra til en spansk storklubb og om å sykle til Ullevålseter uten gir. Og ikke minst: hvorfor og hvor mye folk på Hamar misliker han. Det blir også tid til litt prat om Yakubu, Crystal Palace-fans og mer prosentregning fra Sam Allardyce. Og husk: ønsker du en gratis frokost fra vår samarbeidspartner brodboksen.no, må du bruke koden Fotballklubben. Foto: Thomas Andersen https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

#59 Simen Stamsø Møller om Wenger, sukkervann og sitt utenlandseventyr  

TV 2s kommentator og ekspert Simen Stamsø Møller skal snart til England for å spille for Biggleswade United, men tok turen innom oss først. Der pratet han om Biggleswade, Sutton, Arsenal, Zdenek Zeman, FCSB og Gents høye draktnumre. Også informerer vi høflig om våre nye livepodkaster rundt omkring i landet.

#58 Kasper Wikestad om Ravel Morrison, Leeds og grønne drakter  

TV 2s kommentator Kasper Wikestad kommer på besøk og prater om helgas tur til England, hvor han møtte en beryktet fotballspiller i heisen, og tok selfie med en kjent skuespiller. Det blir prat om en italiener fra fremtiden, Leeds, Norwich og norske spillere i Premier League. Også blir en liten prat om hvorvidt det lønner seg å ha grønne drakter på en fotballbane.

#57 Petter Veland om Cacau, Zidane og Kevin-Prince på Granca  

Den norske prinsen av spansk fotball, Viasats Petter Veland, tar turen innom. Han forteller om når han sist gikk glipp av en La Liga-kamp og hvor mye han tar i benkpress. Men han forteller også om Villareal, Zinedine Zidane, Kevin-Prince Boatengs liv på Gran Canaria og alt annet du ønsker å vite om spansk fotball.

#56 Frode Lia om Deadline Day, Kina og Adebayors nye klubb  

Vi får besøk av Josimar-redaktør Frode Lia på selveste Deadline Day, så da må vi selvsagt prate litt om den store dagen, og hvorfor kinesiske penger er med på å gjøre dagen i dag litt mindre hektisk. Vi tar for Emmanuel Adbayors nye klubb, Watfords nysignering Mbaye Niang og Hallvar Thoresens triks til en god garderobe. Og sannsynligvi runder vi av krøniken om Fredrik "Magic" Thorsen.

#55 Ross Mc Cormacks gjerde, Southends banemann og gibraltarsk serie  

Ross McCormack har et for høyt gjerde til å komme på trening. Det vet alle. Vi snakker om Afrikamesterskapet, Payet og om det er nørd å spille med drakta oppi buksa, og om det i så fall betyr at Lee Cattermole er nørd. Det blir gibraltarsk fotball, Menno Wilders´planesvindel og litt mer om Magic Thorsen.

#54 Freddy dos Santos og Amund Skiri om Thierry Henrys kleshenger, Juventus-logoen og Graham Taylor  

Vi dro hjem til Freddy dos Santos for å spille inn podkast, og som en ekstra bonus kom den nye Vålerenga-assistentreneren Amund Skiri opp fra kjellerhybelen. Så da fikk vi pratet om den nye logoen til Juventus, om Afrikamesterskapet og det som virker som fotballens hyggligste mann, nylig avdødde Graham Taylor. Amund Skiri kunne røpe den egentlige grunnen til at Levan Melkadze forlot Vålerenga, og hvorfor han bærer nag til Kevin Keegan. Det blir en splitter ny fotballvits, vi ser på Thierry Henrys kleshenger og den nye klubben til Garrinchas svenske barnebarn.

#53 Live Fra Rockefeller med Bjarte Tjøstheim, Arne Scheie og Atle Antonsen  

Et redigert utdrag av Fotballklubben Live fra Rockefeller med de vakre gjestene Bjarte Tjøstheim, Arne Scheie og Atle Antonsen.

#52 Michael Stilson om ostegate, det å være Bosman og JA Riises Twitter-vaner  

Tidligere Strindhem-, Ranheim- og Mjøndalen-spiller Michael Stilson er akkurat nå uten klubb, og er på jakt etter et utenlandseventyr. Kjenner du noen med noen kontakter, gi oss eller han beskjed. I mens forteller han om Ostegate i Mjøndalen, og endelig får dere vite hvorfor John Arne Riise har fulgt så mange landbruksorganisasjoner på Twitter. Også blir det nyheter fra rumensk fotball, en flott engelsk maskot og overtroforbud i rwandisk fotball.

#51 Eivind Bisgaard Sundet om RB Leipzig, himmelretninger og en tunnel på John Arne Riise  

Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet er på besøk og snakker om RB Leipzig og Bayern München før det skal avgjøres hvem som blir tysk høstmester. Vi får informasjon fra hans bror, Heia Fotball-Sven, om ting vi bør spørre han om, deriblant den gangen han tok en tunnel på John Arne Riise. Det blir også snakk om Suzuki Cup, umotivert bruk av bortedrakt og ikke minst himmelretninger på stadion.

#50 Per Ravn Omdal om Blatter, Qatar-VM og vaffelsteking  

Tidligere fotballpresident, visepresident i UEFA og styremedlem i FIFA, Per Ravn Omdal er på besøk! Han prater om FIFA, Champions League og ballbinger. Om damefotball i Norge og Irak, Qatar-VM og sine egne egenskaper som vaffelsteker. Og så blir det prat om Jørn Andersen i Nord-Korea, Suzuki Cup og Rogerio Ceni. Denne episoden er sponset av barbershop.no

#49 Frode Lia om FIFA, FFK og en penislege i 4. divisjon  

Josimars redaktør Frode Lia er på besøk, og snakker om den nye gjengen i FIFA, og den gamle gjengen i FFK. I tillegg snakker han om egne røde kort og filming, sin stil som håndballtrener og om da han plutselig hang med tyske nazister. Og: vi får høre en vakker historie fra 4. divisjon i Bergen, som handler om en penisskade, og det om forhåpentligvis er en urolog på tribunen. Denne episoden er sponset av barbershop.no Foto: www.kremlin.ru

#48 Morten Langli om Chapecoense, Tony Pulis og sauna  

På en tung dag for fotball, dagen Chapecoenses fly styrtet på vei til Copa Sudamericana, får vi besøk av Morten Langli. Vi snakker om flyulykken, Tony Pulis´rettsak og Suzuki Cup. Også forklarer Morten hvor lite handy han er, hvordan det er i badstu med Uwe Rösler og hva som skjer vil skje i ukas El Clasico. Også får han skrytt litt av Yaya Touré igjen! Og: vi avslører vår andre gjest til vår live-podkast på Rockefeller. https://www.facebook.com/events/230362834045874/ Foto: David Baumgartner.

#47 Victor Anichebes sjeldne mål, Jonjo Shelveys hår og Totti-vitser  

For en helg! Nesten ti år etter at det skjedde sist, har Victor Anichebe scoret to mål i en kamp igjen. Jürgen Klinsmann er uten jobb, og Norge er uten landslagstrener. For å si det sånn. Qatar og Kina sliter med å kvalifisere seg for VM, selv om de bruker mye penger, og Hungerford Town sliter med å få penger til å tribunen sin, selv om de tar i bruk utradisjonelle midler. Vi anbefaler 11 fotballbøker, hvis du regner med de vi har skrevet sjøl, OG vi gir deg fire vitser: en om Adam Forshaw og tre om Totti. Victor-foto: Ytoyoda Snarvei til Det vakre spillets billigutgave: http://www.gyldendal.no/Gyldendals-pocketslipp/Dokumentar-og-fakta/Det-vakre-spillet

#46 Erik Thorstvedt om landslaget, Trump og store hender  

Erik Thorstvedt snakker om det norske landslaget, Kjell Jonevret og hvem som ligner mest på Erik Thorstvedt av Zinedine Zidane og Erik Thorstvedt. Vi prater også om cupfinalehelg, hvorfor han jobber i God Morgen Norge og så klart Donald Trump.

#45 Morten Giæver om fengsel, revna øyelokk og swingersklubb  

VI får besøk av Morten Giæver, som akkurat nå spiller for Bærum, men som tidligere har spilt på blant annet TIL, Sarpsborg, Ull-Kisa, og som har sittet i fengsel. Vi snakker om Robin van Persies ekle øyeskade, og kommer dessverre også på andre ekle skader, som Dietmar Jakobs sin. Vi snakker om Tim Wieses wrestlingdebut, det som kanskje er Norgeshistoriens lengste pause i en fotballkamp, og det blir skryt av Tromsdalens supportere. P.S.: Dessverre døde en av mikrofonene rett etter sendestart, så Thomas høres ikke like nær og intelligent ut som vanlig. Beklager på forhånd.

#44 Jonas Kinge Bergland om kiropraktorer, slagsmål på Mortensrud og Asprillas kondomer  

Dr. Jonas Kinge Bergland er innom og forklarer oss om det er smart eller ikke at fotballag har kiropraktorer, hva du skal gjøre om keeperen din roper kjeven ut av ledd og om du (som Darius Vassell) bør borre i din egen tånegl. Også forteller han en gripende historie fra barnefotball på Mortensrud som ender i full politiutrykning. Vi er også innom at Valbuena fortsatt lever, Asprillas kondomer og Kenneth Høies snushyllest. Og så lærer vi litt om verdien på penner.

0:00/0:00
Video player is in betaClose