Fotbollspodden Dribbler

Fotbollspodden Dribbler

Sweden

Mycket snack - Bara fotboll!

Episodes

#28 Johan Mjällby  

Johan Mjällby hann med 14 säsonger i AIK, 49 landskamper och proffsspel i Skottland och Spanien innan hans knäproblem satte stopp för karriären. Han är idag tränare för Västerås SK och han hävdar med glimten i ögat att han aldrig förlorat en 50/50 duell!

Inlägget #28 Johan Mjällby dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#27 Håkan Mild  

Håkan Mild kom till IFK Göteborg som tonåring i slutet av 80-talet. Han var sedan proffs i tre länder men återkom alltid till sitt Blåvitt där han också jobbat som sportchef.
Han gjorde 74 landskamper och var med i det landslag som tog brons i VM 1994.
Nu är han expertkommentator på Sveriges radio.

Inlägget #27 Håkan Mild dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#26 Ralf Edström  

Ralf Edström hade vunnit två guldbollar som 22-åring och han öste in mål i det framgångsrika landslag som kom femma i fotbolls-VM 1974. Efter en spelarkarriär som förkortades av skador jobbade han hela 32 år för radiosporten fram till 2015.

Inlägget #26 Ralf Edström dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#25 Tommy Engstrand  

Tommy Engstrand har mer än 50 års erfarenhet som sport och nöjesjournalist från såväl Sveriges Radio som de flesta Svenska TV-kanaler. Som chef för SR sporten fick han stora journalistpriset 1984 för radiosportens insatser under OS.
Han anser att fotboll är ”världens största lir” och trots att hans far höll på Gnaget blev han en inbiten Djurgårdare.
Podden blir en resa genom Tommys liv och som en av ”Hylands pojkar” är det ofrånkomligt att vi snackar en hel del om Lennart Hyland och hur han bildade skola för en hel generation svenska sportjournalister.

Inlägget #25 Tommy Engstrand dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#24 Sven ”Dala” Dahlkvist  

Sven ”Dala” Dahlkvist gjorde 39 landskamper och vann guldbollen 1984. Han var en del av det landslag som innehöll så många profiler, men aldrig tog sig till ett slutspel under 80-talet. Dala kom till AIK som forward, men växte under 13 säsonger fram till en av Sveriges bästa mittbackar innan han flyttade vidare till Örebro... Read more »

Inlägget #24 Sven ”Dala” Dahlkvist dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#23 Ronnie Hellström  

Ronnie Hellström är en av sveriges bästa fotbollsmålvakter genom tiderna. Han gjorde tre VM-slutspel på 70-talet och blev flera gånger utsedd till Europas bästa målvakt. I podden stannade vi en lång stund vid missen mot Italien i Mexiko VM 1970 som ledde till att han som 21-åring gick från ordinarie målvakt till en läktarplats som... Read more »

Inlägget #23 Ronnie Hellström dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#22 Stig Fredriksson  

Stig Fredriksson var en del av det legendariska blåvitt som tog dubbla UEFA-cupguld på 80-talet. Han är sedan många år rotad i Göteborg där han idag är ass tränare i Kopparberg/Göteborg. I podden pratar vi om Göteborgs framgångssaga under 80-talet, men också om landslagets svaga kvalinsatser under samma tid där ”Stickan” har en klar bild... Read more »

Inlägget #22 Stig Fredriksson dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#21 Stefan Rehn  

Stefan Rehn var en briljant teknisk mittfältare som idag är verksam som tränare för Kopparberg/Göteborg i damallsvenskan. Herrallsvenskan lyckades han vinna både som spelare och tränare i såväl Djurgården som IFK Göteborg, och trots att dialekten avslöjar ett förflutet i Stockholm blir han mer och mer en Göteborgare. Förutom ett drygt 40-tal landskamper var han... Read more »

Inlägget #21 Stefan Rehn dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#20 Niclas Kindvall  

Niclas Kindvall vann skytteligan i allsvenskan 1994 med hela 23 mål. Trots detta och att pappa Ove var en av Sveriges största målskyttar genom tiderna, var aldrig Niclas någon utpräglad målskytt. Det blev inget VM 1994 men sex landskamper och proffsspel i Tyskland. Idag frilansar Niclas som skribent och i podden snackar vi förstås om... Read more »

Inlägget #20 Niclas Kindvall dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#19 Janne Eriksson  

Janne Eriksson hade ett lysande EM 1992 och samma år fick han guldbollen som Sveriges bästa manliga fotbollsspelare. Strax innan VM 1994 skadade han låret och efter det blev det inga fler landskamper. Vi talar om de små marginalerna mellan framgång och motgång som fotbollsspelare.   AVSNITTET SPONSRAS AV:

Inlägget #19 Janne Eriksson dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#18 Teddy Lucic  

Teddy Lucic halkade in som sista namn till USA-VM 94, men han var även en del av de framgångsrika svenska landslag som kvalade in till VM såväl 2002 som 2006. Till slut blev det hela 86 landskamper för Teddy som även hann med proffsspel i Italien, England och Tyskland.   AVSNITTET SPONSRAS AV:

Inlägget #18 Teddy Lucic dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#17 Ove Kindvall  

Ove Kindvall var som aktiv under 60 och 70-talet, en av de största målskyttarna i svensk fotbollshistoria. Han öste in mål för både IFK Norrköping och holländska Feyenoord där han vann såväl Europacupen som VM för klubblag och hans två mål i VM-kvalet mot Frankrike 1969 gav honom svenska dagbladets bragdmedalj. Efter karriären var han... Read more »

Inlägget #17 Ove Kindvall dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#16 Roland Nilsson  

Roland Nilsson har haft en fantastisk fotbollskarriär med VM, EM och OS-speI och en guldboll som Sveriges bästa manliga fotbollsspelare 1996. Han har vunnit UEFA-cupen och den engelska ligacupen och han har blivit svenska mästare både som spelare och tränare. Han gjorde hela 116 landskamper och är nu förbundskapten för P-16 landslaget.   AVSNITTET SPONSRAS... Read more »

Inlägget #16 Roland Nilsson dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#15 Putte Ramberg  

Sten-Ove ”Putte” Ramberg var en av Sveriges bästa fotbollsspelare under tidigt 80-tal då svensk klubbfotboll hade sina hittills största framgångar. Putte Ramberg fick inte vinna något allsvenskt guld med sitt Hammarby, men finalerna mot IFK Göteborg 1982 var två profilstarka drabbningar som vi snackar om i podden. Förutom 27 landskamper i fotboll gjorde även Putte två... Read more »

Inlägget #15 Putte Ramberg dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#14 Hasse Backe  

Hasse Backe gjorde stor succé i TV 4-studion under fotbolls-VM i somras. Som tränare har han haft alla de stora stockholmslagen och via framgångar i Norge och Danmark lyckats ta sig ut i Europa och vidare till Mexiko och USA. I samtalet stannade vi en lång stund vid tiden i Manchester City en tid som... Read more »

Inlägget #14 Hasse Backe dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#13 Tord Grip  

För en del är nog Tord Grip Sven-Göran Erikssons assistent, men han har varit assisterande förbundskapten vid två tillfällen, tränat såväl dam som pojk och U-21 landslag i Sverige, varit förbundskapten i Norge och hade inte Laban Arnesson fått jobbet efter Georg ”Åby” Ericsson hade nog uppdraget gått till Tord Grip. Spelarkarriären för Tord Grip... Read more »

Inlägget #13 Tord Grip dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#12 Kenta Ohlsson  

Få är väl så förknippade med en förening som Kenta Ohlsson är med sitt Hammarby. Han spelade 341 matcher för Bajen under 18 säsonger och har nu fått en läktarsektion uppkallad efter sig när laget flyttat från klassiska Söderstadion till nya Tele2 Arena. Kenta berättar om karriären som startade i mitten av 60-talet och hur... Read more »

Inlägget #12 Kenta Ohlsson dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#11 Micke Andersson  

Micke Andersson gjorde tolv säsonger i Hammarby och tre i IFK Göteborg där han vann såväl SM som UEFA-cupguld på 80-talet. 1988 deltog han i OS i Seoul där Sverige gick till kvartsfinal. Efter den aktiva karriären tränade han bl a Djurgården och Malmö FF där en viss Zlatan debuterade! Efter tränarkarriären var han klubbdirektör... Read more »

Inlägget #11 Micke Andersson dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#10 Jens Fjellström  

Jens Fjellström kommenterade i somras VM-finalen tillsammans med Lasse Granqvist. Hör honom berätta om de femårsplaner som utvecklat honom och lett till att han idag räknas som en av landets främsta expertkommentatorer. Han delar med sig av sina tankar kring den nyligen bortgångne Klas Ingesson och podcasten rymmer en hel del tankar om vad som... Read more »

Inlägget #10 Jens Fjellström dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

#9 Niclas Alexandersson  

Niclas Alexandersson gjorde 109 landskamper för Sverige mellan 1993 och 2008. Han spelade allsvensk fotboll för Halmstad och IFK Göteborg och var i flera år proffs i England. Idag är han fotbollsinstruktör på Änglagårdsskolan i Göteborg.   I nästa avsnitt berättar Jens Fjellström om sin sommar i Brasilien och hur det var att tillsammans med... Read more »

Inlägget #9 Niclas Alexandersson dök först upp på Fotbollspodden Dribbler.

0:00/0:00
Video player is in betaClose