Fotopodden

Fotopodden

Sweden

Fotopodden, Fotostudions podcast om allt kring foto

Episodes

Fotopodden 14 - Johan Steensland  

I avsnitt 14 av fotopodden pratar vi med fotografen, föreläsaren och författaren Johan Steensland. Johan har bland annat skrivit en av få böcker om företagande för fotografer och håller kurser i företagande.

I avsnittet går vi igenom enkla fallgropar för nybörjare och vad som är viktigt att tänka på innan du säger upp dig från ditt jobb och startar fotografera på heltid.

Vi går även genom den alltid så aktuella frågan kring prissättning och även tankar kring försäljning. Vi hoppas att avsnittet blir matnyttigt och inspirerar er till att bli bättre företagare där ute.

Jag vet att jag kommer att ta med mig en hel del från vårt samtal.

Bild på Johan Steenslid är fotograferad av David Bicho

Fotopodden 13 - Linnea Frank  

Vi möter Linnea Frank, En fotgoraf som blandar kommersiella kunder med egna konstprojekt. Linnea Frank började med att assistera Bingo Rimér och har från den tiden lärt sig att ingenting är omöjligt.

Att bara köra och inte tänka är något som Linnea kör mycket med och det är nog därför som hon hinner med så mycket. Lyssna in när Linnea berättar om sin tid som assitent, hur det är att fotografera utomlands och sina konstprojekt.

Fotopodden 12 - SEO och marknadsföring  

Idag pratar vi med Niklas Wikman som är vår expert på SEO och marknadsföring på nätet. Vi pratar om Facebook-tävlingar, twitter, portfolio och hur man hamnar högt upp hos Google.

Fotopodden 11 - Vegafoto  

Vegafoto eller Michael Jönsson som han egentligen heter, är fotografen som gått från att studerat frisörlinje via en lång karriär som DJ till att satsa helhjärtat på fotografin. Hör när vi pratar med Michael som hela tiden söker efter utmaningar.

Profilbild ©Johan Ahlbom

Fotopodden 10 - Erika Gerdemark  

I avsnitt 10 av Fotopodden pratar vi med Erika Gerdemark, bröllopsfotograf som jobbar en del mot magasin och bland annat då med resereportage.

Fotopodden del 9 - Hedvig Larsson  

Hedvig kan beskrivas som konstfotograf som varvar egna projekt och utställningar med att ta pressbilder på artister och plåta modereportage med mera. Hör hennes historia hur hon tagit sig fram till där hon är idag samt hur hon tänker när hon plåtar ett nytt projekt.

Fotopodden 8 - Simon Hellsten  

Simon Hellsten är reklamfotograf verksam i Stockholm och i detta avsnitt berättar han om hur han gått från rockfotograf till att ha kunder som Unibet. Ni hittar hans bilder på http://www.simonhellsten.com

Fotopodden Avsnitt 7 - Andrea Belluso  

I denna veckas avsnitt pratar vi med Andrea Belluso, modefotograf samt Profotos egna ljuslärare. En otrligt inspirerande historia om fotovärlden nu och då samt hur han gick från att vara punkare i London -77 till att hans första fotojobb var för Italienska Vogue.

Fotopodden Avsnitt 6 - Vad är Fotostudion.se?  

I denna veckas avsnitt så är det ombytta roller, Jag och Tobias intervjuas av Richard Frantzen om vilka vi är och vad Fotostudion.se är för något. Richard är Fotostudions videoguru och självklart passar vi även på att fråga ut honom hur han kom in på film efter att ha turnerat som sleezerockare i bl.a. USA.

Fotopodden avsnitt 5 - Nevnarien  

I dagens avsnitt av Fotopodden pratar vi med Elin Kero som driver sveriges största fotoblogg Nevnarien.se. Hör henne berätta om sin historia samt hur hon tror att hon lyckats så bra med bloggen. Hon berättar även varför hon tog beslutet att fotografera massor med ej jobba som fotograf trots möjligheten.

Fotopodden Avsnitt 4  

I detta avsnitt pratar vi med Philip Engström från retusch-byrån Eightbit som nyligen blev intervjuad av världens största Photoshop-magasin, Advanced Photoshop. 

Fotopodden avsnitt 3  

I del tre så pratar vi med Mathias Blom, fotograf samt grafiker som jobbar med att fixa filmaffischer. Ni kan se hans jobb på hans sprillans nya Facebooksida: https://www.facebook.com/thehappycreative

Fotopodden avsnitt 2  

Förra avsnittet var så extremt fullt av teknik så i detta avsnitt försöker vi att undvika det så mycket vi kan. Vi pratar istället med fotografen Erik Mårtensson som arbetar som pressfotograf med bland annat Scanpics som stor kund. Hör vad han har att säga om hur han kom in i branschen och tipsar om hur man jobbar som pressfotograf.

Ni hittar Erik på Instagram som @erikmorten eller läs mer om honom på hans blog på http://www.hedelinmedia.se.

Fotopodden Avsnitt 1  

I första avsnittet av Fotopodden så blir det massor av teknik, teknik och mer teknik. Detta då det har varit en stor teknikmässa med massor av nya kameror. I detta avsnitt har vi även med oss Calle Rosenqvist som är chefredaktör på Kamera & Bild då han har full koll på allt som släpttes på mässan.

0:00/0:00
Video player is in betaClose