Fredricas & Peters podd

Fredricas & Peters podd

Sweden

Podcast by Fredricas & Peters podd

Episodes

80. Svärmorsdröm  

Fredrica känner sig utanför när kvinnor pratar mens, PMS, p-piller och hormoner. Peter är arg på saker som inte funkar. Fredrica undrar var någonstans det känns när killar är kissnödiga. Peter tipsar om en dokumentär. Fredrica ifrågasätter rulltrappornas höga trappsteg. Peter är en svärmorsdröm. Ungefär så ser avsnitt 80 ut! Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

79. Då blommar löken  

Fredrica har köpt en ananas för att fly undan vintermörkret. Peter har varit på Ikea och blivit irriterad på hur varuhusets olika avdelningar är uppbyggda. Fredrica håller inte med utan minns med glädje tillbaka på sin barndom när hon och mamsen åkte dit för att liva upp vardagstristessen. Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

78. Ett bra barnskaffarpar  

Fredrica minns tillbaka på sin barndom när hon med listiga knep försökte förhindra sina föräldrars skilsmässa. Peters ämne handlar om mångfald och om hur bra det egentligen är. Och så har lyssnaren och vännen Emelie (även känd som Snygg-Emelie) arbetat fram ett fint förslag på Peters nya outfit. Kul! Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

77. Du e kung mannen  

Fredrica har blivit rörd av att Ulf Lundell inte vet hur man konverserar i grupp och Peter har haft en produktiv dag. (Det kanske eventuellt märks att någon hade tidsbrist när hen skrev den här poddbeskrivningen.) Mejla som vanligt på fredricaopeter@gmail.com!

76. Mops  

Fredrica har glömt bort Peters födelsedag och firar honom i efterskott med bakelse, cola och en bowlingkväll. Peters ämne handlar om ord som låter snitsiga men som egentligen inte är det. Dessutom: om business-män som dricker starköl en tidig lördagmorgon och om längtan att vilja vara som Alex & Sigge. Mejla fredricaopeter@gmail.com!

75. Glädjestunder  

Om att bli glad för pannkakor i bamba, en bra låt på radion och oväntade konditoribesök. Om att kalla en P-vakt för knickedick (?) och om att känna själväckel över att söka tröst på Facebook för en skadad tumme. I Peters ämne hettar det till när det pratas om huruvida man ska använda ordet funktionsvariation eller funktionsnedsättning. Mejla oss som vanligt på fredricaopeter@gmail.com!

74. Äventyrsgolf  

Fredrica har identifierat en stor nackdel med att bo ensam och Peter har varit turist i sin igen stad. Dessutom: en kändisspaning utöver det vanliga. Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

73. Född i fel århundrade  

Fredrica har mött en pigg 20-åring och kommit till insikt om att hon inte är så ung och fräsch och odödlig som hon trott. Peter har sprungit Midnattsloppet (utan träskor) och fått en riktigt bra tid. Hurra! Dessutom: sorgen över att en nära vän åker på en lång resa samt Peters utläggning om varför det var bättre förr. Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

72. Kåt, glad & tacksam  

Peter har varit i Finland och ätit egenodlade jordgubbar och rotfrukter – och gillat det! Fredrica har hittat sin gamla dagbok från när hon var 13 år och gärna ljög om sina föräldrars skilsmässa. Och så avslöjar vi våra ledord inför den kommande hösten (Peters är något oväntade)! Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

71. Carpe diem  

Fredrica har träffat tjejtjusar-Elias från avsnitt 69 och hört sig för om hur det går för honom med kärlekslivet nuförtiden. Peter har återigen en lista på tre saker som stör honom. Dessutom pratas det om svårigheten med att tillämpa carpe diem och att uppskatta det man har här och nu. Varning för klyschor! Mejl: fredricaopeter@gmail.com

70. Naw  

Peter har haft en fågel i sin braskamin och Fredrica har spanat på gulliga ögonblick som framkallat en go "naw-känsla" i magen. Lyssnaren och vännen Sandra är med via telefon och pratar om festivaler och övergrepp. Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

69. Alla ville ha Elias  

Vad använder man om man får akut slut på toapapper? Olika uppfattningar om detta dryftas. Fredrica blickar tillbaka på kluriga dilemman som hon ofta stod inför som barn under sina somrar på Kårholmen. Peters ämne handlar om vad som är svenskt (eller om det ens finns något som är svenskt)? Mejla på fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

68. Fransk balle  

Fredrica har gjort flera stora och vågde förändringar i sitt liv som bland annat innefattar toaborstar, nagellack och middagar som intas stående. Riktigt wild and crazy! Peter har varit på lägenhetsvisning och har mycket spännande saker att berätta! Och så diskuteras den stora frågan ifall det är en hiss eller diss att ha strumpor i träskor. Mejla på fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

67. Ett rop på hjälp  

Fredrica har firat en primitiv midsommar ute i skärgården och undrar nu varför folk ens kan välja att bosätta sig i stan. Peter listar tre saker som irriterar honom, bland annat att många använder "kring" istället för "om" för att låta lite mer snitsiga. Och så kommer lillasyster Hannah in på ett hörn och spår vilka frågor som kan tänkas avhandlas i Peters ämne. Dessutom: ett hett tips om Camilla Läckbergs mamma Gunnels trevliga instagramkonto! Mejla på fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

66. Sakna lite  

Peter har blivit en riktig sportperson och kommit tvåa (!!!) i en orienteringstävling! Hurra! Fredrica har varit i Grekland och känt sig sensuell, lovordat en muskulös poolsnubbe samt njutit av att bryta mot trafikregler. Mejla som vanligt fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

65. Män som kroppsarbetar  

Peter har mött en kändis och skryter om hur han (på ett mycket obehagligt sätt) sprungit efter denna unga kvinna i motionsspåret och hojtat och ropat som en annan våldsperson. Fredrica har drabbats av efter-tenta-ångest samt upptäck tjusningen i att titta på män som kroppsarbetar. Peter är dessutom dagen till ära sprudlande glad pga nybliven färdigpluggad STATSVETARE! Hurra! Hurra! Hurra! Mejla som vanligt på fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

64. Hångla med en grek  

Nu var det längesen! Vad har då hänt sen sist? Fredrica har bokat en resa till Grekland, mött ännu en kändis samt kommit på ett nytt system för sina trosor. I Peters liv är allt som vanligt. Större delen av avsnittet ägnas åt prat om dieter, kroppsfixering och träningshets. Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

63. Hare bra  

Heter det ovråååål eller overall? Går man och klipper sig hos frissan eller har man en frissa på huvudet? Och vad är då en frilla? Stora frågor avhandlas! Peters ämne handlar om vuxna som beter sig som svin mot 15-åriga domare. Fredrica har fyllt år utan att ålderskrisa. Roligare än så blir det inte i avsnitt 63! Mejla gärna fredricaopeter@gmail.com och gilla oss på Facebook!

62. Skenäktenskap  

Kan man leva i ett förhållande utan passion och attraktion? Frågan blir en het diskussion i veckans avsnitt. Slutsatsen vi kan dra är: vi tycker olika! Dessutom: en rapport från Fredricas fortsatta Snapchat-liv, en ny kändisspaning och varför firar vi egentligen Valborg? Peters ämne handlar om hur okej (eller inte okej) det egentligen är att smygfota någon på allmän plats. Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

61. Snygg-Jimmie  

Vi går en vandring längs minnenas allé och minns högstadiet och Fredricas stilige SO-lärare aka Snygg-Jimmie. I Peters ämne tycker Peter till om huruvida en folkvald politiker bör skaka hand med alla han möter eller ej. Dessutom kör vi ytterligare en ny lek: KÄNT CITAT ELLER SKIT?! Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

0:00/0:00
Video player is in betaClose