Fredricas & Peters podd

Fredricas & Peters podd

Sweden

Podcast by Fredricas & Peters podd

Episodes

89. Intervju med Fredrica  

Denna vecka är det Peters tur att leka Skavlan och intervjua Fredrica med några väl valda frågor. Mejlen är som vanligt fredricaopeter@gmail.com. Vi finns även på Facebook: https://www.facebook.com/fredricaopeter/

88. Intervju med Peter  

En exklusiv intervju med allas vår Peter Lindgren. Ta chansen att lära känna honom inifrån och ut! Mejlen är som vanligt fredricaopeter@gmail.com. Vi finns även på Facebook: https://www.facebook.com/fredricaopeter/

87. Återuppståndelsen  

Podden är tillbaka efter några månaders uppehåll! Peter har nytt jobb, ny lägenhet och eventuellt en ny liten kärlek. Fredrica har inget av det, men är glad ändå. Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

86. Påvehatt  

Peter har fått jobb och Fredrica har gråtit ut hos en docent (igen). Mejl: fredricaopeter@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/fredricaopeter

85. Mancold  

Peter är mycket sjuk i en mancold och mormor Miriam har slutat lyssna på podden. Och in i vilket hål försvinner egentligen pungen när det blir kallt? Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

84. Klä av en främmande kvinna  

En lyssnare har skickat in ett relationsdilemma som besvaras med varierad framgång. Fredrica är upprymd efter att ta sprungit på en gammal klasskompis från gymnasiet, och Peter avlägger en rapport från livet som arbetslös. Dessutom: allt om vår kära vän Snygg-Emelies kändisspaning på Ulla Skoog! Mejl: Fredricaopeter@gmail.com.

83. Billhälls-kassen  

Fredrica har sett något så ovanligt som en gammal Billhälls-kasse, vilket naturligtvis väcker många frågor. Peter är arbetslös och har börjat sjunga i gospelkör. Det diskuteras även vem som bär ansvaret för eventuella felkörningar vid bilfärd. Någon hävdar att det är föraren. Någon annan hävdar att det är passageraren. Den ena av dessa två "någon" är inte riktigt klok och bör därför få sitt körkort indraget med omedelbar verkan. Mejla som vanligt: fredricaopeter@gmail.com!

82. Viljan att erbjuda kniv  

Relationer i obalans, influensan från helvetet, skabb, kändisspaningar, en skadad lyssnare och släktingar som drivs av viljan att erbjuda kniv. Mejla som vanligt till fredricaopeter@gmail.com.

81. Telepatiskt sex  

Peter får lära sig allt om hur ägglossning fungerar, samt hur han ska bära sig åt för att fördröja sin utlösning vid samlag. Fredrica har kändisspanat på Ulla Skoog, samt kommit på bra knep för hur man kan gå i shorts när det är minusgrader utan att verka konstig. Mejla som vanligt på fredricaopeter@gmail.com!

80. Svärmorsdröm  

Fredrica känner sig utanför när kvinnor pratar mens, PMS, p-piller och hormoner. Peter är arg på saker som inte funkar. Fredrica undrar var någonstans det känns när killar är kissnödiga. Peter tipsar om en dokumentär. Fredrica ifrågasätter rulltrappornas höga trappsteg. Peter är en svärmorsdröm. Ungefär så ser avsnitt 80 ut! Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

79. Då blommar löken  

Fredrica har köpt en ananas för att fly undan vintermörkret. Peter har varit på Ikea och blivit irriterad på hur varuhusets olika avdelningar är uppbyggda. Fredrica håller inte med utan minns med glädje tillbaka på sin barndom när hon och mamsen åkte dit för att liva upp vardagstristessen. Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

78. Ett bra barnskaffarpar  

Fredrica minns tillbaka på sin barndom när hon med listiga knep försökte förhindra sina föräldrars skilsmässa. Peters ämne handlar om mångfald och om hur bra det egentligen är. Och så har lyssnaren och vännen Emelie (även känd som Snygg-Emelie) arbetat fram ett fint förslag på Peters nya outfit. Kul! Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

77. Du e kung mannen  

Fredrica har blivit rörd av att Ulf Lundell inte vet hur man konverserar i grupp och Peter har haft en produktiv dag. (Det kanske eventuellt märks att någon hade tidsbrist när hen skrev den här poddbeskrivningen.) Mejla som vanligt på fredricaopeter@gmail.com!

76. Mops  

Fredrica har glömt bort Peters födelsedag och firar honom i efterskott med bakelse, cola och en bowlingkväll. Peters ämne handlar om ord som låter snitsiga men som egentligen inte är det. Dessutom: om business-män som dricker starköl en tidig lördagmorgon och om längtan att vilja vara som Alex & Sigge. Mejla fredricaopeter@gmail.com!

75. Glädjestunder  

Om att bli glad för pannkakor i bamba, en bra låt på radion och oväntade konditoribesök. Om att kalla en P-vakt för knickedick (?) och om att känna själväckel över att söka tröst på Facebook för en skadad tumme. I Peters ämne hettar det till när det pratas om huruvida man ska använda ordet funktionsvariation eller funktionsnedsättning. Mejla oss som vanligt på fredricaopeter@gmail.com!

74. Äventyrsgolf  

Fredrica har identifierat en stor nackdel med att bo ensam och Peter har varit turist i sin igen stad. Dessutom: en kändisspaning utöver det vanliga. Mejl: fredricaopeter@gmail.com!

73. Född i fel århundrade  

Fredrica har mött en pigg 20-åring och kommit till insikt om att hon inte är så ung och fräsch och odödlig som hon trott. Peter har sprungit Midnattsloppet (utan träskor) och fått en riktigt bra tid. Hurra! Dessutom: sorgen över att en nära vän åker på en lång resa samt Peters utläggning om varför det var bättre förr. Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

72. Kåt, glad & tacksam  

Peter har varit i Finland och ätit egenodlade jordgubbar och rotfrukter – och gillat det! Fredrica har hittat sin gamla dagbok från när hon var 13 år och gärna ljög om sina föräldrars skilsmässa. Och så avslöjar vi våra ledord inför den kommande hösten (Peters är något oväntade)! Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

71. Carpe diem  

Fredrica har träffat tjejtjusar-Elias från avsnitt 69 och hört sig för om hur det går för honom med kärlekslivet nuförtiden. Peter har återigen en lista på tre saker som stör honom. Dessutom pratas det om svårigheten med att tillämpa carpe diem och att uppskatta det man har här och nu. Varning för klyschor! Mejl: fredricaopeter@gmail.com

70. Naw  

Peter har haft en fågel i sin braskamin och Fredrica har spanat på gulliga ögonblick som framkallat en go "naw-känsla" i magen. Lyssnaren och vännen Sandra är med via telefon och pratar om festivaler och övergrepp. Mejla fredricaopeter@gmail.com och gilla oss gärna på Facebook!

0:00/0:00
Video player is in betaClose