Fritid & Vildmark

Fritid & Vildmark

Sweden

Podcast by Fritid & Vildmark

Episodes

011. Tommy Holmberg: Toppfågeljakt, 21 år som jaktguide, vapen & urustning och mycket mer!  

011. Tommy Holmberg berättar om toppfågeljakt, 21 år som jaktguide, de tidiga åren med 150 jaktdagar/år… Barndomen och bisamråtts-jakten, jakten på 2 kg-harren, laxfiske med slipt-cane spö, tidiga björnjakten utan gps, och utrustning: Sauer, Zeiss, Vorn-ryggsäckar, rabatter-erbjudanden, julklappstips och mycket mer!

10. Drev- och grytjakt med tax, gäst: Johan Axelsson.  

I det här avsnittet gästas vi av Johan Axelsson som gjort sig ett namn tillsammans med den modiga taxen Rut. Christopher Wackfelt (Fritid & Vildmark) har också två taxar. Christopher och Johan jagar tillsammans och passar på att ge goda råd för de som är nyfikna på drev- och grytjakt. Johan jagar även rådjur och vildsvin med sina taxar, vilket har gjort hans Rut till både omtalad stjärna och flerfaldig champion.

09. Jaktexperten Ulf Lindroth + test av GrisnLures  

Vi gästas av Ulf Lindroth som jagat sedan han var elva år. Ulf har en lång karriär inom den svenska jaktscenen: jägmästare, diverse fasta uppdrag på Svensk Jakt & Jaktjournalen, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet och troligtvis en av Sveriges genom tidernas yngsta jaktprovsdomare. Ulf bjuder på jakthistorier, arbetet med fjällgåsen, hur jakten förändrats genom åren, lockjakt på räv och mycket matnyttigt om finnspetsar och trädskällarjakt. Dessutom har Fiske-Mårten testat en enorm gummijigg för gäddfiske som heter GrisnLures - lokalproducerad i Skellefteå. Välkommen!

08. Älgjakt, björnjakt, Garmin Alfa, Barnes, Zodiac, Vorn-ryggsäckar + mycket mer!  

Vi pratar älgjakt, björnjakt, höst, Barnes kopparkulor, nya Garmin Alfa, Vornryggsäckar, Vakumpackare, slakt, knivar, intervju med Robban på Zodiac, preskriverade historier, många skratt - och mycket mer!

07. Inför jakten, prylkoll, månadens fotograf & preskiberade historier!  

I det här avsnittet summerar vi sommaren som varit, pratar med amatörfotografen Emma Eriksson, kör prylkoll, snackar om pågående och kommande jakt + preskriberade historier!

06. Hundträning inför jakten - drag & sim - bästa tipsen och rätta prylarna  

Bästa tipsen för enkla och effektiva sätt att träna din hund inför jakten. Viktigt att tänka på med dragselar, expanderkoppel, simträning med flytväst och mycket mer! + C-M & Christopher summerar sommaren!

05. Fiskeexperten Mårten Sandkvist delar bästa abborrtipsen + headbanger, rökar och hattar!  

Vi får besök av fiskegalningen Mårten Sandkvist som pratar om abborrfiske: Bra strategier för fiske när det går trögt, vilka beten som går bra, utrustning och såklart många skratt. Tips om hur lufttryck påverkar fisket, djup, jiggar, spinnare och såklart en preskriberad historia om när C-M (försökte) fiska tonfisk i naturreservat i Spanien. Sveriges bästa fritid & vildmarks-pod!

04. Johan från Movits! berättar om fiske i Mexiko, Rambo 1 och polistrubbel på Venice Beach  

Den här veckan får Carl-Magnus & Christopher celebert besök i studion av Johan Rensfeldt, sångare i bandet Movits! som annars turnérar världen över. Vi pratar om bad, fiske av guldmakrill i Mexiko, big game, varför Rambo är bäst i Rambo 1... och som vanligt bjuder vi på flera bra presikriberade historier! Gillar du vår pod? Dela den med dina kompisar!

03. Snacka utrusting med Katarina och Börje 71 år, berättar om älgjakten i Sangis 1961  

I det här avsnittet snackar vi vildmarksutrustning med med Katarina som jobbar hos oss på Fritid & Vildmark - allt från kängor till frystorkad mat. Sen blir vi gästade av Börje Svanberg, 71 år från Sangis. Han berättar om vad det viktigaste man ska ha i kappsäcken på skogsturen, fågeljakt, kvinnojakt och den legendariska älgjaktspremiären i Sangis 1961! Mycket nöje!

02. Fiske i Norge, Seved & uppstoppade ugglor  

I det här andra avsnittet så ringer vi upp Anna-Lena som är och fiska stortorsk i Bodö, pratar med Seved Wiklund som startade Fritid & Vildmark för snart 30 år sedan och sen så tar vi vägen förbi en ritkigt bra "preskriberat-historia" som handlar om snöskottning och uppstoppade ugglor.

01. Första avsnittet  

Detta är första avsnittet av butiken Fritid & Vildmarks radio-pod. I det här avsnittet berättar vi lite om vilka vi är, vad du kommer att få höra i framtiden och så ringer vi och plågar fiske-mårten och undersöker hans skruvade passion för gäddfiske! :)

0:00/0:00
Video player is in betaClose