Frode Thuen: Leve Sammen

Frode Thuen: Leve Sammen

Norway

A-magasinets spaltist Frode Thuen snakker om det å leve sammen, om spørsmål vi alle har når det gjelder samliv og relasjoner. Leve Sammen er en podcast fra Aftenposten og A-magasinet. #levesammen.

Episodes

Hvorfor er han ikke interessert i sex?  

I denne utgaven av podkasten Leve Sammen fra A-magasinet stikker Frode Thuen, Bent Sofus Tranøy og programleder Tonje Egedius hull på myten om at det bare er menn som savner mer sex i forholdet.

Er han ufølsom? Eller er hun ekstra sensitiv?  

Mange kvinner opplever at mannen ikke forstår dem og kan bli såret av ting han sier. Hvorfor er det sånn? Hør samlivsekspert Frode Thuen diskutere dilemmaet med makker Bent Sofus Tranøy og programleder Tonje Egedius i denne utgaven av podkasten Leve Sammen fra A-magasinet.

Hvorfor faller damer for badboys?  

Det er dilemmaet Frode Thuen og Bent Sofus Tranøy får i fanget i denne utgaven av podkasten Leve sammen fra A-magasinet. Hva skal de svare kvinnen som sliter med å stole på mannen som har sittet i fengsel, og sliter med alt fra sjalusi til rus og økonomi? Programleder: Tonje Egedius

Hva gjør man med en mann som ikke tar vare på helsen sin?  

Han drikker øl med kompiser flere ganger i uken, er overvektig og har høyt kolesterol. Hun tar seg gjerne en løpetur og er opptatt av å ha et sunt kosthold. Hvordan skal hun få sagt til ham at hun er bekymret over livsstilen hans? Frode Thuen og Bent Sofus er Tranøy tilbake med den populære podcasten Leve sammen fra A-magasinet. Programleder: Tonje Egedius

Hvordan skal en ekskone oppføre seg?  

Hun gir eksmannen parfyme og insisterer på å opprettholde en intim form for kommunikasjon – til tross for at han er etablert på nytt. Langt over streken, mener samlivsekspert Frode Thuen i denne podcasten fra A-magasinet. Trist, mener hans beste kamerat, statsviteren Bent Sofus Tranøy. Programleder for Leve sammen: Tonje Egedius.

Hvordan få ham opp og ut av godstolen?  

«Kjære Frode Thuen. Mannen min er ikke sosial, han er mye hjemme. Hvordan klare å være sammen hele tiden?» Brevet ble utgangspunktet for en samtale om vennskap i en ny episode av podcasten Leve Sammen. I studio: Psykolog Frode Thuen og statsviter Bent Sofus Tranøy. Programleder er A-magasinets redaktør Lillian Vambheim.

Er heftige krangler prisen man må betale for stor lidenskap?  

De fyker opp som furier når de krangler, det hender han bare går for så å sende en SMS der han sier at han ikke gidder mer. Hvorfor sårer man hverandre når man egentlig elsker hverandre? Hør psykolog Frode Thuen, statsviter Bent Sofus Tranøy og redaktør Lillian Vambheim snakke om lidenskap og krangling i en ny episode av podcasten Leve Sammen.

Blid ute, sint hjemme. Er han psykopat?  

Krangling i et parforhold er vanlig, men hvorfor får vi noen ganger frem det verste i hverandre? Det er tema i en ny episode av podcasten Leve Sammen. I studio: psykolog Frode Thuen og statsviter og sparringspartner Bent Sofus Tranøy. Programleder er A-magasinets redaktør Lillian Vambheim.

Hvorfor er vi sjalu?  

- og er det normalt å være sjalu på eksens kjærester? Hør psykolog Frode Thuen og statsviter Bent Sofus Tranøy snakke om sjalusi.

Hvem bør barna bo hos etter et samlivsbrudd?  

Frode Thuen, psykolog og spaltist i A-magasinet, diskuterer samværsrett etter en skilsmisse. Kan de minste barna bo både hos mor og far, eller bør de bo hos bare en av foreldrene? Programleder er redaktør Lillian Vambheim. I studio sitter også sparringspartner og statsviter Bent Sofus Tranøy. Sistnevnte har selv erfaring med å bestemme hvor barna skal bo etter et samlivsbrudd.

Forelsket i en annen  - skal du fortelle det?  

Frode Thuen, samlivsterapeut og spaltist i A-magasinet, snakker om det fine og viktige, men noen ganger så vanskelige temaet: Leve sammen, Temaet denne gangen er forelskelse: Bør man alltid hengi seg til den? Går en forelskelse alltid over av seg selv? Programleder er redaktør Lillian Vambheim. I studio sitter også sparringspartner Bent Sofus Tranøy,

0:00/0:00
Video player is in betaClose