Fyra meter

Fyra meter

Sweden

Två män som är två meter långa och har 49 i skor undersöker om de har något mer gemensamt än att de alltid är längst.

Episodes

49 -  Kära Fritte, jag gillade också Janne Lucas.  

Men Anders barn Stella och Mårten har ingen aning om vem Janne Lucas är. Ett samtal om musik, kläder och identitet, och hur allting förändrades när Michael Jackson dog. Och så får vi veta vad Kungen har för musiksmak.

048 Kära Anders, en gång i tiden gillade jag Janne Lucas  

Fritte går igång på Anders och Mimmis prat om musik och identitet. Det blir jobbiga minnen kopplade till identitetssökande och viljan att passa in.

047 - Kära Fritte, jag har gubbsmak.  

Anders berättar för sin fru om sin dåliga musiksmak. Hon verkar gilla honom ändå.

046 Kära Anders, några funderingar kring Kalamark och den svenska sommaren  

Fritte, som fortfarande inte har någon juristutbildning, funderar vidare över Kalamarksmordet samt berättar om sina bilar och hur han upplever sommaren.

045 - Kära Fritte, nu vill jag att vi nyanserar bilden av domen mot Kai Linna.  

I Anders bil, under spöregnet på midsommarafton, pratar Anders och hans syster Jenny om domen mot Kai Linna. Jenny är jurist och hon har en något mer nyanserad bild av domen än vad Fritte hade när han lät bilan falla för några veckor sedan.

044 - Live med Karakou (2)  

Inspelat på Cantina Real den 1 juni 2017 Ett kanske lite topplistetungt avsnitt som allteftersom det lider alltmer får slagsida åt mörka barndomsminnen. Vi pratar om Ringo Starr, Veronica Maggio, sångaren i Sweet, Björn Borg, Stefan Edberg och Ivan Lendl. Därefter blir det Karakou. Anders vill också be om ursäkt för alla faktafel i avsnittet om tennis. Mats Willander mötte Boris Becker - ingen annan - och Anders var 19 år, inte 16.

043 Live med Karakou (1)  

Anders och Fritte kliver ned i källaren på Cantina Real och jammar fram 40 minuters poddguld. Sen spelar gästartisterna Karakou två låtar Ljudkvalitén på musiken gör kanske inte bandet rättvisa, vi hänvisar till olika tjänster på internet för bästa ljudupplevelse. Tack Karakou och Cantina Real för fint samarbete!

042- Stefan Lisinski-vinkeln  

Ett långt samtal om idiotiska häcklingar i ståuppvärlden och om en del annat som kan kan tycka är idiotiskt. Eller inte. Beklagar det något torra ljudet, men Fyra meter har för första gången stött på tekniska problem av det grövre slaget.

041 Sjuorna på Särstabadet  

Anders och Fritte gratulerar Ruben Östlund, Fritte nojar över likes på Instagram och Anders pratar om sensuella mammor.

040 - På en grusplan i Bollstanäs  

Vi pratar mycket fotboll i detta avsnitt. Men även om känslan av att känna sig mobbad av en folkhjälte, om en grej som hände i Upplands Väsby efter en kräftskiva 1975 och om en grej som kanske kommer att hända på en släpvagn mellan Märsta och Värmland den 25 maj 2017. Mycket nöje!

039 Bandlös bas  

Skånska storgodsägare, scientologer, Sting

38 - Två ekorrar  

Om att vara känslomässigt avstängd på husvisningar. Om att inte klara av när barnen kladdar. Och om när livet är som en novell av Claes Hylinger.

Menlöst mode med mera  

Anders son nonchalerar engelska fotbollslandslaget, Fritte ondgör sig över intetsägande herrmode, Anders lajvar makarna Ahndorils skrivprocess och så den ständigt aktuella frågan vilken av killarna i Beatles som är bäst.

36 - Jag är fattig bonndräng  

Varför spelade fartygsorkestern medan Titanic sjönk? Varför sa drängen Alfred ja till pigan Lina fast han inte var kär? Varför är Carl Gustaf Lindstedt tyngre som en allvarlig Martin Beck än vad Peter Haber är rolig som Sunes pappa? Detta är bara några av de frågor ni får svar på om ni lyssnar på detta lilla mästerverk.

035 Dansk blick  

Anders berättar om ett lägenhetstrauma och om alla coola mediamän på 90-talet. Fritte redogör för en nära-Danmark-upplevelse.

034 - Typo-Smurf  

Det som hände på Drottninggatan i fredags får helt dominera den här episoden av fyra meter, som även försöker sig på att komma med några svar. Det går så där...

033 Spanien post-Franco - en sociokulturell analys  

Fritte är tillbaka från Spanien och därför handlar så klart avsnittet om Spanien. Dessutom allt om Lasse Åbergs sista film.

032 - Alicantetrilogin del 3  

Ett mycket nära oklippt möte mellan Anders och Fritte som börjar i ett gemytligt rökrum i Köpenhamn och slutar på en ångestdrypande skärgårdsudde i norra Roslagen.

031 - Alicantetrilogin del 2  

Anders har tittat på Uppdrag Granskning. Nu berättar han för Fritte. Och så vlll vi redan i förväg varna för skämtet i slutet. Det är bara ett skämt. Nisse och Henrik är helt okej. Mår bra. Perfekt tandstatus. Tar inget starkare än 5,2:or

030 Alicantetrilogin del 1  

I den första av tre helt osammanhängande delar sjunger Anders och Fritte helt lösrycka delar av Beatleslåtar och drömmer sig tillbaka till Holland.

0:00/0:00
Video player is in betaClose