Fyra meter

Fyra meter

Sweden

Två män som är två meter långa och har 49 i skor undersöker om de har något mer gemensamt än att de alltid är längst.

Episodes

36 - Jag är fattig bonndräng  

Varför spelade fartygsorkestern medan Titanic sjönk? Varför sa drängen Alfred ja till pigan Lina fast han inte var kär? Varför är Carl Gustaf Lindstedt tyngre som en allvarlig Martin Beck än vad Peter Haber är rolig som Sunes pappa? Detta är bara några av de frågor ni får svar på om ni lyssnar på detta lilla mästerverk.

035 Dansk blick  

Anders berättar om ett lägenhetstrauma och om alla coola mediamän på 90-talet. Fritte redogör för en nära-Danmark-upplevelse.

034 - Typo-Smurf  

Det som hände på Drottninggatan i fredags får helt dominera den här episoden av fyra meter, som även försöker sig på att komma med några svar. Det går så där...

033 Spanien post-Franco - en sociokulturell analys  

Fritte är tillbaka från Spanien och därför handlar så klart avsnittet om Spanien. Dessutom allt om Lasse Åbergs sista film.

032 - Alicantetrilogin del 3  

Ett mycket nära oklippt möte mellan Anders och Fritte som börjar i ett gemytligt rökrum i Köpenhamn och slutar på en ångestdrypande skärgårdsudde i norra Roslagen.

031 - Alicantetrilogin del 2  

Anders har tittat på Uppdrag Granskning. Nu berättar han för Fritte. Och så vlll vi redan i förväg varna för skämtet i slutet. Det är bara ett skämt. Nisse och Henrik är helt okej. Mår bra. Perfekt tandstatus. Tar inget starkare än 5,2:or

030 Alicantetrilogin del 1  

I den första av tre helt osammanhängande delar sjunger Anders och Fritte helt lösrycka delar av Beatleslåtar och drömmer sig tillbaka till Holland.

029 - Dude, where is biskop Brask?  

Ett avsnitt där du kanske kommer att studsa över ett eller annat faktafel. Kontakta oss då på fyrameter@yahoo.com /Anders & Fritte

028 Mvh vän av ordning  

Efter en utflykt i mormonernas mode börjar Fritte och Anders prata om det världsomspännande ungdomsnätverket Facebook.

027 - De tretton ansökningarna  

70-tal, byxmode och en personlig vendetta. Vill du diskutera det här avsittet: www.facebook.com/fyrameter Eller: fyrameter@yahoo.com

026 Dammsugarmuseum  

Pappbyggsatser, sorg och landsortsflirtar

025 - Stefan Holm vs Stefan Wong  

Anders berättar om svärfars 80-årsfest och minns Guldbaggegalan 2017. Och så tittar vi närmare på Stefan Holms process mot petroliumdraken St1. Mycke nöje!

024 Sex meter  

Vi gästas av radio- och tv-legendaren Jonas Hallberg som berättar om Bette Midler, Jan Guillou och när han nästan värvades av KGB.

023 - Topsa en kändis!  

Det har hänt jobbig grej mellan Anders & Fritte. Vi reder ut det innan vi går i barndom, talar släktforskning och bestämmer oss för att topsa en kändis.

022 Pausa Googla  

Tänk dig att du går på en bro...

021- Tour de Ski  

Om våra inre mörka rum, om Tour de Ski och Per Elofssons genomklappning i Salt Lake City, om att bli Guldbaggenominerad och om jakten på en okej kostym.

020 Bluesåret 2017  

Tjurfäktning, förorter, poliser, kroki och eldstormar

019 - Joel  

Anders & Fritte skriver sista kapitlet i 2016 och listar årets höjdpunkter. Gott slut på er alla! Vi ses 2017!

Uppesittarpodden del 1  

Anders och Fritte vårdar uppesittarkvällsarvet med rimstuga, pysselhörna och sång av Julia Frej och Tomas Andersson Wij.

Uppesittarpodden del 2  

Mer kulturarv. Fritte läser julsaga, rimstugan ballar ur och Anders pratar om Arne Weises ensamhet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose