Fyra meter

Fyra meter

Sweden

Två män som är två meter långa och har 49 i skor undersöker om de har något mer gemensamt än att de alltid är längst.

Episodes

057 - Nytt marknadsföringstänk  

I det här avsnittet bekymrar vi oss över hur vi ska nå ut med vår podd till FLERA. Vi berör ämnet barnuppfostran och talar mycket väl om Hans Alfredson.

056 Vad i h-e har de för sig på banken före och efter tre?  

Anders berättar om en nära-bank-upplevelse, Fritte gnäller vidare om det stelbenta Sverige och så pratas det lite deckarschabloner.

055 GoT är det största som har hänt sen 88-öressevyn  

Vi pratar om möjligheter och svårigheter med sponsring i podcasts, kåserar kort om Mikael Wiehe och Björn Afzelius och så drar Anders en lans för Game of Thrones

054 - Rökning dödar inte  

Efter en lång sommar sitter äntligen Anders och Fritte bakom mikrofonerna tillsammans. Några frågetecken från sommarens vykort rätas ut och så går Anders till hårt angrepp mot töntarna i antiröklobbyn.

053 - Kära dagbok  

Kära Fritte, jag har hittat min dagbok från 1984.

052 Kära Anders, det finns inget internet på Gotland  

Fritte sitter i källaren på ett bibliotek och bjussar Anders och Alex på ett eget quiz.

051- Kära Fritte, nu blir det quiz.  

Anders yngste son Alexander har komponerat ett fotbollsquiz som närapå tar knäcken på Anders. Dessutom berättar han minnen från sitt fotbollsliv, snackar frisyrer och spekulerar i de svenska herrarnas chanser att ta sig till VM i Ryssland 2018. Samt avslöjar vilket lag han hejar på.

050 Kära Anders, jag såg inte Wassberg trots två veckor i Jämtland  

Fritte berättar i det här helt oredigerade vykortet om sina spaningar efter Tomas Wassberg, hur mycket han uppskattar Charlotte Kalla och om sitt nya frikort.

049 -  Kära Fritte, jag gillade också Janne Lucas.  

Men Anders barn Stella och Mårten har ingen aning om vem Janne Lucas är. Ett samtal om musik, kläder och identitet, och hur allting förändrades när Michael Jackson dog. Och så får vi veta vad Kungen har för musiksmak.

048 Kära Anders, en gång i tiden gillade jag Janne Lucas  

Fritte går igång på Anders och Mimmis prat om musik och identitet. Det blir jobbiga minnen kopplade till identitetssökande och viljan att passa in.

047 - Kära Fritte, jag har gubbsmak.  

Anders berättar för sin fru om sin dåliga musiksmak. Hon verkar gilla honom ändå.

046 Kära Anders, några funderingar kring Kalamark och den svenska sommaren  

Fritte, som fortfarande inte har någon juristutbildning, funderar vidare över Kalamarksmordet samt berättar om sina bilar och hur han upplever sommaren.

045 - Kära Fritte, nu vill jag att vi nyanserar bilden av domen mot Kai Linna.  

I Anders bil, under spöregnet på midsommarafton, pratar Anders och hans syster Jenny om domen mot Kai Linna. Jenny är jurist och hon har en något mer nyanserad bild av domen än vad Fritte hade när han lät bilan falla för några veckor sedan.

044 - Live med Karakou (2)  

Inspelat på Cantina Real den 1 juni 2017 Ett kanske lite topplistetungt avsnitt som allteftersom det lider alltmer får slagsida åt mörka barndomsminnen. Vi pratar om Ringo Starr, Veronica Maggio, sångaren i Sweet, Björn Borg, Stefan Edberg och Ivan Lendl. Därefter blir det Karakou. Anders vill också be om ursäkt för alla faktafel i avsnittet om tennis. Mats Willander mötte Boris Becker - ingen annan - och Anders var 19 år, inte 16.

043 Live med Karakou (1)  

Anders och Fritte kliver ned i källaren på Cantina Real och jammar fram 40 minuters poddguld. Sen spelar gästartisterna Karakou två låtar Ljudkvalitén på musiken gör kanske inte bandet rättvisa, vi hänvisar till olika tjänster på internet för bästa ljudupplevelse. Tack Karakou och Cantina Real för fint samarbete!

042- Stefan Lisinski-vinkeln  

Ett långt samtal om idiotiska häcklingar i ståuppvärlden och om en del annat som kan kan tycka är idiotiskt. Eller inte. Beklagar det något torra ljudet, men Fyra meter har för första gången stött på tekniska problem av det grövre slaget.

041 Sjuorna på Särstabadet  

Anders och Fritte gratulerar Ruben Östlund, Fritte nojar över likes på Instagram och Anders pratar om sensuella mammor.

040 - På en grusplan i Bollstanäs  

Vi pratar mycket fotboll i detta avsnitt. Men även om känslan av att känna sig mobbad av en folkhjälte, om en grej som hände i Upplands Väsby efter en kräftskiva 1975 och om en grej som kanske kommer att hända på en släpvagn mellan Märsta och Värmland den 25 maj 2017. Mycket nöje!

039 Bandlös bas  

Skånska storgodsägare, scientologer, Sting

38 - Två ekorrar  

Om att vara känslomässigt avstängd på husvisningar. Om att inte klara av när barnen kladdar. Och om när livet är som en novell av Claes Hylinger.

0:00/0:00
Video player is in betaClose