Fyra meter

Fyra meter

Sweden

Två män som är två meter långa och har 49 i skor undersöker om de har något mer gemensamt än att de alltid är längst.

Episodes

031 - Alicantetrilogin del 2  

Anders har tittat på Uppdrag Granskning. Nu berättar han för Fritte. Och så vlll vi redan i förväg varna för skämtet i slutet. Det är bara ett skämt. Nisse och Henrik är helt okej. Mår bra. Perfekt tandstatus. Tar inget starkare än 5,2:or

030 Alicantetrilogin del 1  

I den första av tre helt osammanhängande delar sjunger Anders och Fritte helt lösrycka delar av Beatleslåtar och drömmer sig tillbaka till Holland.

029 - Dude, where is biskop Brask?  

Ett avsnitt där du kanske kommer att studsa över ett eller annat faktafel. Kontakta oss då på fyrameter@yahoo.com /Anders & Fritte

028 Mvh vän av ordning  

Efter en utflykt

027 - De tretton ansökningarna  

70-tal, byxmode och en personlig vendetta. Vill du diskutera det här avsittet: www.facebook.com/fyrameter Eller: fyrameter@yahoo.com

026 Dammsugarmuseum  

Pappbyggsatser, sorg och landsortsflirtar

025 - Stefan Holm vs Stefan Wong  

Anders berättar om svärfars 80-årsfest och minns Guldbaggegalan 2017. Och så tittar vi närmare på Stefan Holms process mot pretoliumdraken St1. Mycke nöje!

024 Sex meter  

Vi gästas av radio- och tv-legendaren Jonas Hallberg som berättar om Bette Midler, Jan Guillou och när han nästan värvades av KGB.

023 - Topsa en kändis!  

Det har hänt jobbig grej mellan Anders & Fritte. Vi reder ut det innan vi går i barndom, talar släktforskning och bestämmer oss för att topsa en kändis.

022 Pausa Googla  

Tänk dig att du går på en bro...

021- Tour de Ski  

Om våra inre mörka rum, om Tour de Ski och Per Elofssons genomklappning i Salt Lake City, om att bli Guldbaggenominerad och om jakten på en okej kostym.

020 Bluesåret 2017  

Tjurfäktning, förorter, poliser, kroki och eldstormar

019 - Joel  

Anders & Fritte skriver sista kapitlet i 2016 och listar årets höjdpunkter. Gott slut på er alla! Vi ses 2017!

Uppesittarpodden del 1  

Anders och Fritte vårdar uppesittarkvällsarvet med rimstuga, pysselhörna och sång av Julia Frej och Tomas Andersson Wij.

Uppesittarpodden del 2  

Mer kulturarv. Fritte läser julsaga, rimstugan ballar ur och Anders pratar om Arne Weises ensamhet.

018 - Nu litar inte banken på Fritte längre  

Ett kvällssamtal som rör sig från ett smärtsamt minne från ostbranchen, via de nya terrorhoten till en kort komparativ studie mellan Ernst Brunner och Björn Ranelid.

017 Hur många gånger måste man lyssna på en podd innan man kan citera den på jobbet?  

En lista över Dylancovers för oss in i ett syrat samarbete i Los Angeles 1974. Och så lyckas vi vrida ur en smula olja till ur OKQ8.

016 Punken lever/punken är död  

Äntligen delar vi med oss om hur det är att vara jättelång, vi tar en tur till Stockholms södra förorter och landar i Farsta där punken föddes - och eventuellt också dog.

015 Svart rom (och kaffe)  

Nya detaljer kring uppesittarkvällen. Fritte berättar om sin Kalmarsemester. Anders berättar om sin sturm und drang-period - alltså i fredags.

014 - Hallelujah  

Vi pratar om hemlängtan, om inneskor, om att vara hipp i Göteborg, om konsensus på facebook och så klär Anders av sig helt naken.

0:00/0:00
Video player is in betaClose