Gamla Trä – Ett Radioprogram om Svartvit Kärle

Gamla Trä – Ett Radioprogram om Svartvit Kärle

Sweden

Vi vill komma djupare, förstå bättre. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan och bollen är inte alltid rund. Det känns ofta mer än TV-intervjuerna ger sken av. Gamla Trä är radio för dig som inte får nog av ÖSK-fotboll. Som på riktigt vill lära känna spelarna, profilerna och direktörerna som har makten över våra svartvita själar. #gamlaträ Programmet görs av supportergruppen Svartvita i Stockholm

Episodes

Avsnitt 14 – Blohm  

V Å R A V S L U T N I N G ! Sista avsnittet innan ett sommaruppehåll bjuder på vi på XL+XL. Över två sköna timmar #GAMLATRÄ. Pelle Blohm gästar. Vi pratar om vinnarkultur, om Kronblomstatyer, en mörk spelartid i ÖSK, om jobbet som agent och ÖSKs guldchanser. Inför AIK-matchen på lördag kommer AIK-podden Radio Råsunda på besök. Finfin krönika av Kubanernas ordförande Konrad Sööder. Utöver detta en lista från Joel om... namn. Nu krossar vi AIK och sen tar vi sommar. #HEJASPORT

Avsnitt 13 – Astrit  

Två veckor har gått – #GAMLATRÄ tillbaka så flott. I avsnitt 4 säsong 2 träffar Närkekorren Alfred vår helt egna superstar Astrit Ajdarevic. Det pratas EM, "fri roll på mitten", fiske och TV-apparater. Patrik ringer upp en gammal legend som gömt sig på Gotland. Johan och Joel diskuterar – som vanligt – pollen men även Bajen och komiker och politiker med fel lag i hjärtat. Glöm inte att vi finns på Instagram, Snapchat, Twitter och Facebook = SVARTVITASTHLM. Heja sport!

Avsnitt 12 – Magic Maic  

Ujujuj! Hjältarna på planen har inte varit bättre sen Hjälmarn brann. Det är oroväckande med tanke på alla timmar av sjukfrånvaro staten kommer få pröjsa när vi alla dör psykosdöden guldhösten 2016. I ett glimrande nytt #GAMLATRÄ, nummer 12, träffar Alfredoz Maic Sema dagen efter hans jollyinhopp mot Blävitt. Joel och Johan babblar men vet inte om vad. Anders Thor läser krönika om att vara snäll på planen - så PK. VARANNAN FREDAG, nya avsnitt! Heja Sport!

Avsnitt 11 - Kalle, Kenya & Ivan  

Kalle den enarmade banditen på besök. Vi pratar om att vara i sin livs form men ändå inte få starta på sin position. Om sex poäng på tre matcher, modemaffian och isbad. Patrick ringer upp en kär Kenyan på vift i Norge och vår korre i Närke besöker Ivan i arla morgonstund. Följ oss på sociala medier: @svartvitasthlm. #GAMLATRÄ #HEJASPORT

Avsnitt 10 Säsongspremiär - Alec & RÅP  

S Ä S O N G S P R E M I Ä R ! På söndag smäller det på plan, på Vallen. Sveriges finaste sportklubb ska köra över en klubb som kallar sig för Djurgårn. Det är slutsålt, det är vår- och fotbollsfest. Ingenting får dig i form inför matchen som den här premiären av säsong 2 av radiokärleken #gamlaträ. Vi träffar ÖSKs huvudtränare och huvudprofil Alexander Alec Axén. Vi träffar också ÖSKs kapten på plan Robert RÅP Åhman Persson. Vi pratar om Lustans Lakejer, årets trupp och målsättning. Vi pratar om ÖSKs första tränare Hjalmar Bergman (!) och lyssnar på en krönika signerad Anders Thor. HÖR AV DIG TILL OSS! På Facebook, Twitter eller Instagram – vi heter svartvita i sthlm. Redo? CAPISH?

JULSPECIALEN 2015  

S Ä S O N G S F I N A L ! 90 minuter julmys. Värm en glögg och inmundiga med saffranskaka och hjortronsylt. Sätt dig till rätta i en varm fåtölj framför brasan. Tillsammans minns vi årets ÖSK-säsong med assisterande tränare Axel Kjäll. Vi pratar dåtid och framtid. Dåliga starter, talangutveckling, gruppsykologisk kollaps och tre spelare som gjort mest intryck i år. Dessutom kan du tävla mot Alfred i årets ÖSKVIZZ. Från oss alla, till er alla; En god och svartvit jul!

Avsnitt 8 – Nordin  

Vi älskar honom. Vi gör det alla! Säsongen har varit upp och ner – kanske mest ner. Ändå är han Närkes förstfödde, konungarnas konung, svartvitas hjälte. Äntligen har vi fått Nordin till Gamla trä. Eller snarare... Alfred har träffat honom på hans hemmaplan och pratat Start-flingor, framtid, dåtid, katter och vilken bonde han tycker är kung i stan. Dessutom i avsnitt 8: Utbult krönikör, Höglund på studiobesök och skönsång av Thom Höglund. Syskon i svartvitt: Trevlig helg!

Avsnitt 7 – Rinne  

Vi är mitt i en bisarr vecka! Sex poäng av nio är redan hämtade och på måndag gör vi fullt hus. I Avsnitt #7 möter vi Laxås egna Taffarel Jakob Rinne. Vi snackar konkurrens, höstform, avgörande räddningar och kycklingspett med jordnötssås på Saigon. Dessutom presenterar Byråkraten en vetenskaplig teori om hur många poäng vi behöver för att greja kontraktet. Också är krönikan tillbaka, den här veckan signerad Anton Ahlén. Njut av helgen!

Avsnitt 6 – Broberg  

ÄNTLIGEN! Vi har – precis som våra svartvita hjältar – tagit oss samman och börjat leverera igen: #Gamlaträ är tillbaka för en ny säsong. Hela hösten kommer vi att lotsa dig genom ångest och kvalstreck. I premiären bjöd vi in höstens man - Martin Broberg. Han berättar glatt om sin kaxighet, om hur det var att komma till ett krisande ÖSK och vilka låtar du ska lära dig på gitarr för att fånga girls. Krossa Bajen!

Avsnitt 5 – Stockholmsjävlar  

#gamlaträ är tillbaka! Precis som våra svartvita kamrater på plan tar vi nu poäng igen. Mycket vatten har runnit runt slottet sedan sista avsnittet; cupfinal, vinstmatcher också fresbeegolf i Hästhagen. Cupfinalen vill vi inte prata om (alla ni som intervjuades i Göteborg, vi lovar att ha er med i studion i höst). Däremot pratar vi 3-poängare och om frisbeegolf är en lämplig aktivitet för fotbollsproffs. Dessutom besöker Linda från Helsingborgs supporterfalang i Stockholm oss och pratar om matcherna lagen emellan på tisdag och onsdag. Heja Sport!

Avsnitt 4 - Simon Åström  

Hjärtan är svarta. Själar är brustna. Vi har börjat den allsvenska säsongen fruktansvärt. Två poäng, ingen vinst - och frågan är hur mycket mer vi ska räkna med under våren. Spelet haltar, spelarna famlar. Men #gamlaträ ger sig inte. I detta avsnitt hör du Simon Åström VD för ÖSK-fotboll. Hur starkt är varumärket ÖSK? Vad vill han som relativt nyvald VD ändra på i organisationen och hur höjer han publiksiffran? Lyssna även på Anders Utbult som premiärar som krönikör. Heja Sport!

Avsnitt 3 - RÅP  

Vi kunde inte hålla oss, även om vi sagt att nya avsnitt kommer varannan vecka. Vi fick RÅP till studion och självklart ville vi släppa detta inför matchen på söndag. ÖSK har börjat kasst men kapten RÅP säger att det vänder nu, så vi väljer att tro på honom. Hör honom prata om varför alla ÖSK-spelare hänger på Cafe Java, om öl i spelarbussen, om staden Örebro och hur taggad han är att möta sitt gamla AIK på söndag. Vi har även besök av Björn Enjebo från AIK-podden Radio Råsunda - eller kanske tvärtom. Hör av er på twitter: @svartvitasthlm

Avsnitt 2 - Marcus Pode  

Vi följer i avsnitt 2 upp succéstarten av #gamlaträ med att prata om den bittra starten på Allsvenskan. Intervju med Pode som avslöjar en gammal relation med Alec och hur det kändes att vara utbuad för att sedan bli hjälte. Karl-Oskar krönikerar, Janne Karlzon sjunger, Jimmie Janzon ringer. Lyssna nu bara! Hör av er på twitter, instagram eller facebook: @svartvitasthlm

Avsnitt 1 - Alexander Axén  

Världspremiär! I detta första avsnitt gästar Alec Axén, huvudtränare ÖSK, och pratar förväntningar och farhågor inför säsongen. Krönikör är Anton Ahlén, Jimmie Jansson ringer norrköpings söner och Thom Höglund sjunger ny ÖSK-låt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose